DAGENS DANSKE BOLIG

..
.

Ljuvligt ljust och crispy…. Foton: Mikkel Adsbol
Heeej Tisdag!
Jösses vilket åskväder som knallade över Småstaden igår! Det var alla ggr en bidragande faktor till gårdagens jobbiga huvudvärk för idag är den faktiskt helt borta. Puh, så skönt!
Idag står det inskolningssamtal och möte med fröken på Flisans lågstadieskola på schemat. Jag pratade med min lilla skatt igår och hon önskar sig en fin tjejrygga med pennnskrin till starten. Klart att lilla hjärtat ska få det!!! Så nu är bara frågan; var i hela världen hittar man fina ryggor? Kånken har vi kört med tidigare men de blir ju snabbt så säckiga. Hannah Montanaskolväska kanske det blir, för det skulle verkligen funka för Flisan (men de är ju bara såå ”amerikansk tonårsprogramaktiga” tycker jag). Hello Kitty är heelt passé numera, då väskan får inte vara för gullig och ”småbarnsaktig” enligt min dotter. Så en fråga till alla flickmammor där ute i cyber: vad har era små döttrar för liten fin/cool väska ryggen när de går till skolan i höst?
Nu från skolväska till inredning istället:) Som lite inspiration till oss alla visar jag idag denna underbara danska våning. Hur fräsch är den inte…
Älskar köket! Verkligen ”min kopp med thé”:) Tänk att stå här och baka ”en chooookolääädekage” och lyssna på lite fräck Amy Winehouse på stereon samtidigt…
Enkelt och snyggt och inte en kakelplatta så långt ögat kan nå. Praktiskt? Hmmm
Snyggelisnygga burkar! Inga trista halvtomma kladdiga O´boypaket här inte:) (Sådana där glasburkar finns förresten på Lagerhaus och de kostar verkligen ”nada”)
Hindbaer med flöde – lchfmums!:)
Softish…
Häftig krispig matplats i vitt, silver och plexi..

Det är nytt, det är gammalt, det är en salig blandning och det är så snyggt!:)
Brudklänningen får stå framme som matchande accessoar i detta hem…
Calma. Väldigt rogivande litet sovrum med ett par snygga Tolomeolampor över sängen.

.

Snäckskalslampa och Bestlite – vääldigt dansk kombo:)

Badrummet i en lite ”gammeldags stil”. (En toalett precis framför fönstret har jag också haft i mitt gamla hus och det var inte ”helt hundra” om man säger så. I alla fall inte innan jag skaffade insynsskydd, vilket det tog ett halvår för mig att göra…:)
Snyggt och enkelt med murade handfat med bara en spegel över. (Jag gillar inte alls klassiska vägghängda badrumsskåp, vilket är preciiis vad vi har i vårt nuvrande ”90-talshemska” badrum uppe på övervåningen)
Såna vägghängda skoskåp är däremot såå bra! Vi har sex stycken från Ikea och de rymmer verkligen många skor.
Ojojoj, nu rusar klockan och jag måste verkligen ta tag i dagen!
Vi ses alla snälla rara bloggisar!
CARPE DIEM
.

Rekommenderade inlägg