TARTE AUX POMMES

.
.
.

Hemlagad tarte aux pommes ”in da house”!:) Ojojoj vad god den var…. 
God eftermiddag vänner!
Japp, det blev en riktigt smaskig fransk äppelkaka ”a la Philia”:) Jag gjorde nämligen ett litet eget recept!:) Först tryckte jag ut en klassisk tarte deg i pajformen och fyllde den först med kräm och sen trädgårdens tunt skurna äpplen. Över detta smulade jag sen mandelmassa och när det var ca 10 minuter kvar av gräddningen så ringlade jag över lite utspädd aprikosmarmelad på typiskt franskt maner. Mumsfilibabba säger jag bara!
Till hemgjord fransk äppelkaka krävs det ju hemgjord crème anglaise! Med ljuvligt doftande äkta vanilj…

Höstgodis” hemma hos oss! Tårtfatet kommer från Orrefors och jag har haft det i 10 år, använt det massor med ggr och det är fortfarande helt! En bedrift för att vara mig:)

Ännu mer höstgodis – Beabus! Hon var såå söt när vi skulle plocka äpplen tillsammans idag. Jag plockade i korgen….

Bea plockade ur!:)

Nu ska vi åka och köpa en överrraskning till Flisan…
Ha en härlig lördag raringar!!!
KRAM
.

Rekommenderade inlägg