1:A ADVENT

.
.

God Kväll vänner!
Härlig och mycket slapp första advent har vi haft här idag med bla långpromenad och pulkaåkning. Just nu ligger jag och halvtittar jag på inspelat Så mycket bättre och slappar med gott tomteskum som sällskap.
Jag har ju fått en hel del frågor på min lilla frågestund ser jag…För att göra det enkelt (för mig;) så hänvisar jag till frågor och svarfliken om jag svarat på någon av dessa frågor tidigare!
Here we go:

Svarta kudden i soffan med text kommer mycket riktigt från Svenskt Tenn.
Tips på tvmöbel har jag tyvärr inte någon, för jag är faktiskt på jakt efter en ny jag också! Någon annan som kan tipsa?
Vart jag helst skulle vilja resa just nu? Till Florida med hela familjen skulle inte sitta fel.
De svarta tofsarna på skåpet är jättefina och kommer från Enkla Ting. De är ca 15 cm långa.
Vi har en Harman-Kardonanläggning som jag kopplar min lila lap till när jag vill lyssna på Spotify.

 
Jag har hittat en jättefin säng till Bea på Sprall i Stockholm, som vi ska försöka få hit till Småstaden snart.

 
Hela mitt hem kommer inte vara med i ett reportage denna gång utan det blir ett par sidor i nästa (tror jag) Residence. Mina hem har varit med två ggr i Plaza 2006 och i våras. Bilder från 2006 finns under fliken Reportage.

 

Jag har en Nikon D60 kamera med ett fast 50 mm objektiv och ett 18-200 mm zoomobjektiv(hoppas det blev rätt nu)

 
Skatternas gunga i trädgården kommer från Toys R Us.

 
Mina favoritmagasin? Jag gillar Sköna Hem, Plaza, Bo Bedre, Boligmagasinet, Living Etc, och Lantliv

 
Lisa Rinnevuo är en mycket duktig konstnär och jag gillar sån naiv konst, hos andra;)

 
Var hittar man gamla halvmånebord. På auktioner kanske?

 
Jag har nog aldrig köpt begagnade kläder… Har nog inte heller tänkt på att det kan vara gifter i barnens nya kläder! Usch!

 
Om jag renoverade mitt kök så skulle det nog bli som detta! Så snyggt. Hela köket skulle jag faktiskt vilja kakla då med sånt kakel vi har idag. Sen skulle det vara ljusa marmorskivor och Bestlite armatur till…och golvet skulle målas vitt…

 
Affarilyktan är köpt hos Åsby i Hallstahammar.

 

Jag slutade att ha så stora bilder eftersom det tar sån tid för er som kollar bloggen genom telefonen.

 
Kakfatet med 2 våningar var egentligen ett kakfat med 3 våningar men ett gick sönder! Kommer från Pillivuit.

 
Jag och min familj tycker att vårt hem är jättemysigt🙂

 
Gungfåret fick Bea i doppresent och jag vet tyvärr inte vart det är köpt.

 
Eamesstolarna är köpta hos Miljögården och en stol kostar 2185 kr.

 
Hihi, videoinlägg – nej jag tror inte det. (Tycker verkligen inte om att höra min egen röst!)

 
Jag har en parfym från Prada som heter Amber och just nu deo från apoteket. Trulle har precis fått en riktigt snygg och mysig vinterjacka från Benetton men har även ett vardagsställ från Everest.

 
Silverbokstäverna i Trulles rum kommer från Bruka och kroken från Bauhaus.

 
Howardfåtöljen har en avtagbar klädsel i vitt (ej borstat) bomullstyg.

 
Lunch och frukost en vanlig dag? Oftast kaffe och äggröra till frukost och helst en sallad till lunch.

 
Vår Ergorapido är super att använda till att snabbt dammsuga upp smulor i köket och smuts innanför ytterdörren (där den alltid står). Färgen på den är grå. Moccamaster gör det absolut godaste bryggkaffet!

 
Jag har strl 2 på min Odd Mollyjacka så ja, jag gick upp en storlek (kort i ärmarna!)

 
Om 10 år bor jag vid havet på Gotland tillsammans med H och tonårsskatterna, har ett framgångsrikt webb-baserat företag och målar tavlor på fritiden! (I wish:)

 
Dayskålen i silver kommer från Classic Living. Netbutiker finner jag bla genom att kolla återförsäljare hos företag jag gillar. Favoriterna är de som står till vänster på bloggen. Favoritinredningsbutik i Stockholm är bla Mathilde, NK, Zandvoort, och Posh Living.

 
Ja, jag försöker att bara äta godis på fredag OCH lördag! Ääälskar godis jag med…

 

Ojojoj, nu måste jag bryta för att fixa en kvällsfika här!
(Jag lovar att jag återkommer med resten av svaren)
KRAM
P

17 kommentarer till “1:A ADVENT

 1. Hej P,
  Det är imponerande av dig att svara så snabbt och exakt på alla dessa frågor!!! Känns det aldrig integritetskränkande att alla dina läsare (vi) är så nyfikna på och intrsserade av dig och ditt liv? Jag vet att du delar med dig med en oerhörd generositet, men ändå…

  Trogna läsaren
  Åsa

 2. Hej! P
  Jag är är en trogen läsare av din blogg vad gäller inredning, och annat. Men vilka läsare är det som undrar över din frukost och lunch…:) En del vill ha videoinlägg ha ha nu får ni väl ändå ge er!!!!
  Tack P för att du ändå svarar på frågor åter och åter igen. Jag blir ändå imponerad av nyfikenheten hos vissa av läsarna för den den verkar gränslössss…
  MVH Piafia

 3. Tack! Jag hittar inte några tofsar i Enkla TIngs webshop men de är säkert slutsålda. Jag har dock hittat några snarlika i en annan webshop. Frågan är nu bara om vitt eller grått passar bäst till vita spegeldörrar (garderobsdörrar)? Kram Linda

 4. Hejsan Petra!

  Jag undrar vad du sysslar med till vardags?

  Har du någon utbildning?

  Kram/Nyfiken

 5. Hi,

  I come over here for some inspiration every day! I’m a little late with this, but perhaps you have time to answer my little question – how did you create/where did you get the silhouette image on your blog header? I love it!

 6. Snygga tvmöbler finns på Asplund. Om man tycker de är dyra
  kan man se ut ngt snyggt o leta på Blocket! Kristina

 7. Satt o tittade i ketgorin ”Reportage” och upptäckte att ni hade/har hund!
  Var är Ralph!? 🙂
  Mvh Anna

 8. Piafia: Hej på dig! Jag tror P får frågor om frukost/lunch mat eftersom vi vet att hon kör LCHF kost. Vissa vill väl bara få tips om just sådan mat! =)

  Många bloggare kör videoinlägg, så det är ju inte heller någon konstig fråga eg!

  Kram/Greta

 9. Hej

  har vart bortrest i helgen o inte suttit en minut framför datorn. Klart att du skulle ha frågestund då;) Hoppas det inte är försent att slänga in en fråga. Jag undrar vilken färgkod/namn du har målat din kökssoffa med?

  HAHA och JAAAAA jag känner igen humöret på din två åring. Mina barn har bägge haft/har rejält med humör. Nu blir den äldsta 7 i feb o han har lugnat ned sig betydligt senaste året. Min 4 åring däremot….mmmmm…hon har vilja hon! 🙂

  Ha en underbar dag, här skiner solen ljuvligt idag, riktigt härligt vinterväder (några mil från dig) 🙂

  KRAM
  A

 10. Jag undrar också vad du har för utbildning och vad du jobbar med.Har frågat förut men har inte sett något svar.Kul att veta.Själv är jag sjuksköterska och jobbar på neurologen på ett stort sjukhus i en stor stad.Kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg