LIVING ”TOP NOTCH” I DJURSHOLM

.
.

Välkommen till ”Villa Wow” i Djursholm! Ett engelskt inspirerat sekelskifteshus från 1912, som ju är så fint så att klockorna stannar (nästan)
God Kväll bloggisar!
Jag yrade ju om en ljuvlig grosshandlarvilla tidigare idag och gissa om jag blev ännu mer sugen på en spröjsad sekelskiftesdröm när jag läste sprillans nya Sköna Hem nyss! Oh my, vilket fint hus det var med där och som dessutom har en otroligt elegant inredning. Ägarna har verkligen lyckats blanda klassiskt, antikt och modernt på ett mycket skönt sätt!

La cuisine. Ja man kan ju absolut blanda sekeslskifteskök med 60-talsplastfåtöljer!
Vad säger man om barnens egna vardagsrum med tjock go heltäckningsmatta och minifåtöljer? Lovely!:)
Oh, den giraffen skulle nog Beabus verkligen gilla tror jag!

Inbyggda bokhyllor, maffig öppen spis, äkta matta…Oj nu vaknar minsann ”den lilla blåhåriga östermalmtanten som bor någonstans i mig” Tjusigt tjusigt:)

Men skulle man inte ha såna här tjocka eleganta gardiner från golv till tak ändå?

Suck – så fint! Observera att de kör med grå/beiga lister i detta hem. Annorlunda och snyggt!
Aha, trappen går så klart också i grått… Och kalkstensgolv har de också, mmmm.

 
Moderna detaljer i ett gammalt hus! (Vilka coola ben det skåpet hade förresten).

Nu ska jag och skatterna äta nybakt chokladkaka här (det blev inga Rutebullar idag) och titta på halv åtta hos mig!

.Vi ses imorgon raringar!


KRAM


P

.

Rekommenderade inlägg

30 thoughts on “LIVING ”TOP NOTCH” I DJURSHOLM

 1. ……jag var hemma hos en kund på Djursholm idag. Husen där är verkligen helt galna! Håller med dig, såååå snyggt i detta reportage – jag har också sparat det i min inspo-mapp för kunder i den prisklassen 🙂

 2. Såå snyggt. Absolut Min stil. Vi har oxå gråa lister o foder i vårt hus från seklet. Snyggt….om jag sjäv får tycka det. Som sagt Min stil. Ruggigt fint. Att blanda nytt och gammalt.

 3. Jag håller med dig helt! När jag fick tidningen igår höll jag på att jubla av glädje. Att en tidning äntligen visar lite hus som är vackra och har en själ istället för alla nyproducerade funkisvillor. Mer Sekelskift! TACK också för en härlig blogg! KRAMAR från Storstaden

 4. Det där är vår granne! :O Inte visste jag att de var med i tidningen..! Jätte fin blogg har du Philia, du bjuder på så många fina bilder speciellt från ditt hem! Kikar in här flera ggr/dag och du ger så mycket inspiration! 🙂

 5. Satt också och njöt när jag bläddrade i Sköna Hem ! Hemtrevligt och tjusigt hus 🙂

  Kram Kicki i Åre

 6. Läste samma reportage igår kväll. Vilken villa! Nu vill man nästan flytta igen trots att vi nyss byggt hus. Nejdå, då skulle ekonomin också behöva vara ”lite” annorlunda.
  Kramar Anette

 7. Jag dreglade också över detta reportaget…

  Långa, tjocka gardiner. Det är grejer det. Gärna med dubbel bredd för lyxig känsla. Att folk inte fattar…

  🙂

 8. Heej! Tack för en fin blogg…..sen att DU & ditt HEM är så snyggt gör ju allt mkt roligare =)
  Tänkte tipsa om en blogg….” It´s a house ” heter den. Kika in hur dom förvandlat ett sunkigt hyreshus till ett riktigt drömhus! Det är helt otroligt faktiskt! Jag har inte sett bloggen i nåns favoriter än så jag tipselitipsar lite =) Ha en skön helg fina du!!!
  Kram från Sofia en stolt 3 barnsmamma <3

 9. Härligt hus! Roligt att titta på sånna reportage trots att det inte alls är i ens egen stil. Jag är lite rädd för gamla hus haha. jättemärkligt men tror att jag har nån form av spökskräck. 😉

 10. Hej,
  Åh vilket härligt hem! Älskar kombinationen av gammalt och nytt och de milda härliga färgtonerna i detta hus. Barnrummen är bara helt lovely.

  På tal om härliga färgskalor och blandning av svenskt sommarhus med marina toner, amerikanskt new england stil med rotting och brittiskt med mörk chesterfield skinn.

  Vad tycker ni om Artwoods nya 2011 kollektion (se PDF katalog på hemsidan)?

  http://www.artwood.se/

  Det har varit lite mycket amerikanska flaggor ett tag och det är jag lite anti mot, men nu har de skapat en mix som jag har svårt att motstå och jag blandar friskt bland lurviga ”varg-plädar”, rottingmöbler, driv-veds bord, beiga linne gardiner och puderrosa Tine K kuddar.

  Tycker detta märket nu verkligen har allt. Skulle vara kul vad ni andra här inne tycker?

  Kramar Susanna

 11. Hello !!!
  Sköna hem lyckas åter igen. Älskar att titta på dessa bilder. Härlig mix helt enkelt. Visst är det roligt med hem där nästan allt är klickat hem från Tine K , men man blir less ganska fort. Men, att man blir less har väl sin mening. Det kommer ju nya kompletta kollektioner varje höst och vår. Älskar din stil, blandningen av olika stilar.

  Have a fantastic friday
  Kram Anne

 12. Hej P!
  Jättefint att titta på…
  Önskar er alla en trevlig helg! Nu är det sportlov!!!!
  Kram Annsofie

 13. ”I Djursholm? Vi är väl för tusan inga mullvadar heller? Det heter PÅ Djursholm!!”

  – En äldre lite finare dam från Djursholm till två unga killar på bussen 🙂

  Helt underbart hus!! Kram

 14. Tjusigt värre…Ja det bor nog en blåhårig östermalmstant någonstans långt inne i mig också :-))

  Superfin randig Chill Norway!!
  Kraaam Paula

 15. Underbart!!! Jag älskar faktiskt heltäckningsmattor…speciellt i barnens rum! Vi hyr ett hus i England där heltäckningsmattor är mer vanligt (men nu börjar de ha mer fina trägolv i vardagsrummen tack och lov..)och det är faktiskt mysigt i just sovrummen och barnrummen…Kommer nog ha det i barnens rum när vi köper drömhuset här….kanske även i vårt sovrum..
  Ha en trevlig helg! KRAM

Comments are closed.