PIGGELIN & MARIN

.

Dagens: Ny mysig plyschtunika i vårens marinrandiga från ChillN (Har ni sett att det är myycket marint tema både på modet och på inredningen nu i vår?) och tights Rosemunde.

Bonjour
Jag måste bara skriva att det är ju helt fantastiskt hur snälla ni är! Här är man helt under isen nästan ett helt dygn men gissa om jag blir pigg och glad när jag ser hur mycket omtänksamma tjejer det finns! Tusen tack för råd och tips och omtanke. Det verkar ju faktiskt som om vi är många mammor som lider av huvudvärk och migrän och kanske hör det till småbarnsåldern? Minns att min mamma också hade mycket migrän när jag själv var liten…
Ett skepp kommer lastat med marint vårnytt från Day Home!:) Det är ju såå fräscht med sådana här blå/vita textilier. Helst skulle man ha en ”riktigt schysst grosshandlarvilla”, helt i vitt, kanske i Stockholms skärgård eller på Västkusten…. Så att man kunde proppa den full med kuddar och täcken i marint! Tänk er ett enormt stort sovrum, som badar i sol, med utsikt genom spröjsade förnster över det glittrande vattnet. Golvet är vitmålat plank… mitt på detta plankgolv står en supermaffig antik mahognysäng som är bäddad med vackra via-doftande blå-vita lakan…över lakanen ligger ett krispigt kritvitt quiltat överkast och där..mmmm….där skulle ju dessa kuddar passa utmärkt!:)
Nu ska jag åka till affären och köpa ingredienser till ett bullbak! Har lovat Trulle att vi ska göra det tillsammans efter skolan idag. Vi ska göra smarriga ”Rutebullar” tänkte jag. Det är de bullar vi alltid köper när vi är på Gotland och de har massor med smör, kardemumma och socker i sig. Mmmm. (Det är ju bara såå himla mysigt att baka tillsammans med barnen, eller hur?:) 
Önskar dig en skön eftermiddag!
KRAM
.

Rekommenderade inlägg

25 thoughts on “PIGGELIN & MARIN

 1. Hääääärliga kuddar i marina toner…. ska införskaffa några sådana till vårt sommarhus i Bohuslän.

  Hälsningar Fiffi

 2. Härligt att du är på benen igen…!
  Förr innan jag fick barn och innan jag började med LCHF så hade jag huvudvärk nästan varje dag och min bästa vän hette Treo. Men som det är nu kan jag inte minnas när det var sist. Tack för en underbar blogg och du öser ut inspiration, nu blev jag tom lite inspirerad att baka men hinner tyvärr inte idag 🙂

 3. Marint/vitt kommer ALLTID till våren/sommaren. Kan inte komma ihåg när det inte skulle ha varit trendigt på vår ljusa årstid. Känns lite utjatat på nåt sätt…själv är jag tyvärr inte alls lika förtjust i dessa ränder. Men tunikan var snygg hur som helst! Varifrån köpte du den?

 4. Vackert!
  Har hört att en del blivit av med sin migrän när de valt livsmedel utan tillsatser, tex Bredgott istället för Lätta osv, det har visst att göra med konserveringsmedel osv E754…typ. Kan vara värt att pröva!
  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg!
  Kram Cajsa

 5. Oj! Jag känner inte igen dig! Du är ju så naturligt vacker att du inte behöver photoscapa dig tjejen! Ta det lite lugnt med klickandet i alla fall ;-). Jättefin tunika! Hoppas du får slippa migränen ett bra tag nu!

 6. Härlig tröja du har, älskar vitt/marint. 🙂

  Min kusin har en fruktansvärd migrän och ganska ofta, nu har hon prövat LCHF metoden och det var verkligen hjälpt henne + att hon har tappat 2.5 kg på ca 2 veckor. 🙂

  Lycka till med bullbaket. Mysigt.:)

 7. Jättefin du är i tunikan. CN´s velour/plysch (vad är egentligen skillnaden?) är sååå skön. Jag var på massage igår och massören undrade om jag ofta hade huvudvärk så spänd som jag var/är över nacke och axlar. Man kånkar ju mycket som småbarnsförälder och stressar en hel del så jag tror säkert att det ”hjälper” till. Du kan ju testa med massage (inte när du har ont men i förebyggande syfte). Det kan säkert hjälpa lite.

  kram

 8. Våkenetter og det som følger med småbarnslivet kan fort gi hodepine. Du virker som du er opptatt av å ha huset osv tipp topp alltid, kan også medføre stress og hodepine, da må man gjøre som klærne sier chill…

 9. Japp, marint och vitt är ju ständigt återkommande VARJE vår/sommar!

  Men alltid lika välkommet efter en lång vinter!

  Minna

 10. Är du brunögd på dessa bilder? Du ser så annorlunda ut på ovanstående bilder, ej dig lik…

  /Sofia i Uddevalla

 11. Vilken ursnygg och vårfräsch CN-tunika! Plysch är nog det skönaste man kan bära när man skrotar omkring hemma…

  Skönt att du känner dig bättre igen!

  Kraam Katta

 12. Du är finare i verkligheten än när du fixar bilderna så mycket, ser bara konstigt plastigt ut på de översta bilderna.
  Tack annars för en härlig, inspirerande och fräsch feelgood blogg!
  Helena

 13. Hej, du ser inte alls plastig och konstig ut men dessa bilder var verkligen superduperfina på dig!!
  Vilket drömrum du målade upp i fantasin, låter hur fräscht och tjusigt som helst.
  Hos mig är alltid vitt och blått välkommet, ffa på våren och sommaren.

  Kram
  Anna

 14. Randigt funkar alltid! ChillN har mkt fint för hemmamys! Ska precis påbörja bak med mina små! Urmysigt. De är hemma på fredagar så vi brukar smygstarta myset redan på torsdag efm. Trevlig kväll på er!

 15. Nästa gång du kommer till Gotland så åk till LEVA istället som ligger på vägen mot Kneippbyn. Dom samarbetar med Rute och har samma recept på bullarna…oxå slipper man ju åka så långt ut som till Rute 🙂

 16. Här har du en som går på TREO just nu, suttit på jobbet med en lätt huvudvärk hela dan. Föräldrarmöte direkt efter så för att palla trycket blev det en treo till sliut.

  Vad söt du är på bilden! Och hur ljuvligt låter inte ”drömmen” du beskriver.

  Bullar – rackarns det måste jag oxå baka, sonen fyller år sista februari! Däremot är jag inte som du, jag bakar helst själv! Tyvärr är mitt tålamod inte riktigt med mig när barnen ska hjälpa till! Hemsk mamma kanske men thats me 😉

 17. Du är jättefin på bilderna och ditt härliga sommarhus du fantiserar om väcker insperationen! Här var det bullbak igår med barnen-så mysigt! Jag är hemma på dagarna och är FL och älskar att ha tid med att baka i lugn och ro! Har nyligen börjat följa din härliga blogg. Arbetar du eller är du också hemma? Kramar K

 18. Vitt och blått är alltid vackert ihop, både på inredning och kläder, tycker jag!

  Bullar med mycket socker, smör och kardemumma kan man aldrig få för mycket av. Mumma! fast allt är extra gott när man är hög-gravid :)!

  Så skönt att du är på benen igen!

  // Inredningsfrun

 19. Mysig tunika! Du verkar köpa nya kläder var och varannan dag – skulle vara jättekul att se hur du förvarar dom? Har du ett tjusigt ”walk-in-closet” som vi kan få ta del av? Är det ett nyttplagg in – ett ut som gäller, eller hur gör du för att få plats med allt? 🙂

  Ha en bra dag!

  /Pia

Comments are closed.