SLOTTSPARKER, MASCARA & FILMTIPS

.
.

Igår gjorde jag något jag inte brukar göra – jag öste på med svart mascara runt ögonen både uppe och nere. Det blir ju onekligen finare närbilder när man har mera ögon make up men hur göra all ni girls som brukar ha mycket mascara? Jag lyckas nämligen allltid smeta ut det över hela ögat, speciellt om jag har det på undre fransarna, så att jag ser ut som en panda istället efter ett par timmar:) Vilket märke sitter egentligen bäst? Och när jag ändå håller på och frågar, vad gör man för att få bort röda ögon, någon om vet? (Förutom Clear Eyes)
Happy Saturday girls!
Idag vaknade jag glad🙂 Vi har inga riktiga planer för denna dag utan tar den som den kommer bara. Kan ju vara riktigt skönt att ”bara vara”. Frisk luft ska vi se till att vi får i alla fall, så nån typ om utomhusvistelse blir det. Kanske en liten utflykt med H och Beabus? Jag har ju en liten ”faiblesse” för slottsparker bla och skulle gärna besöka någon idag. Det är ju så härligt att vandra runt i sådana, bland formklippta häckar och ekar och lusthus, och fantisera om hur det måste varit där en gång i tiden…Helst ska det finnas ett mysigt litet slottscafé också, så att man kan få en god kopp latte och en liten nybakt kanelbulle (Tipsa tipsa kära bloggisar om era favorit slott och herrgårdar!:) 

.

Har ni förresten varit i Versaille Paris? Oh my, vilket helt fantastiskt slott det är och vilka fantastiska parker. Där kan man verkligen finpromenera i timmar och drömma om svunna tider… Bild från filmen Marie Anoinette.
.
Har ni dessutom sett kostymfilmen Marie Antoinette med ursnygga och duktiga Kirsten Dunst i huvudrollen? Heelt underbar. Den är från 2006, så den är ju inte helt sprillans ny, men så fantastiskt bra så den kan man se många ggr tycker jag! Vilka miljöer och vilken rekvisita ( många pastelliga macarons tex;). Det får bli dagens dvdtips. Eller morgondagens kanske, for ikväll är det ju faktiskt Melodifestivalen igen och den får vi ju inte missa!:)
Nu fångar vi lördagen!

KRAM

P
.

50 kommentarer till “SLOTTSPARKER, MASCARA & FILMTIPS

 1. Godmorgon!

  Jag målar alltid både över och under fransar, känns som att någonting saknas annars.
  Men det är väl en vanesak.
  Jag är själv på jakt efter en ny bra mascara, så hoppas att du har några gulliga bloggisar som vill tipsa om sina favoriter 🙂

  Önskar er en toppen Lördag

  Kram Fia

 2. Jag använder oftast ”Make up store” mascara, då så gott som allt mitt smink är därifrån och jag är väldigt nöjd med dom produkterna. 🙂 Men just nu så använder jag Max Factor – False lash effect och den är också väldigt bra. Jag håller med dig om att många mascaror blir utsmetade och man ser ut som man har varit i en kolgruva hela dagen och vem vill se ut så?! ;))
  Filmen du tipsar om är helt underbar!! :))

  Hoppas du hittar någon härlig slottspark och får en god kanelbulle. Här ska det bakas bullar till sonens födelsedag. Ha det gott!! :))

 3. Hej,
  Kan rekommendera mascaran från Kanebo den heter 38 grader. Man behöver ej använda ögon remover utan går att tvätta bort i 38 gradigt vatten.
  Jag har alltid haft problem med att bli svart under ögonen men inte nu längre. Den rekommenderas varmt.

 4. Till vardags målar jag bara mina övre ögonfransar, men till fest får de nedre färg också 🙂
  Jag kan också rekommendera Kanebos Sensai 38 grader. Separerar och förlänger och sitter fast men är ändå lät att tvätta bort med varmt vatten.
  Det finns fler märken som har likadana produkter men jag gillar Kanebos bäst.
  Ha en härlig lördag !
  Kram Kicki i Åre

 5. Lancomes Definicils mascara är super. Lätt att tvätta bort och inte för tjock borste, för då är det lätt att det kladdar överallt. Det är min favorit. Jag har å andra sidan ganska långa fransar och då är det ganska svårt att kladda men som sagt så är Lancomes (eller andra med smal borste) bäst om man vill ha kladdlösa fransar! 🙂 massa härliga lördagshälsningar! kram

 6. I’m wearing contacts and have tried many, many different ones. For every day use I keep coming back to Maybelline Jade lash expansion waterproof. All the fancy ones from Dior, Lancombe & co. Keep smearing :-(. My lashes have almost no color so I won’t go without. Hope I could help ;-). Have a wonderful weekend!

 7. Godförmiddag! Jag har MaryKays mascara som jag tycker funkar bäst för mig, målar bara övreögonfransarna till vardags, sällan de nedre, de blir bara klumpigt och blir inget fint alls på mig. När man som jag har kommit upp lite i ålder, så är det där med smink lite av less is more 🙂 Supersnygg ny OM blus med fransar i förra inlägget!!!

  Ja den där filmen har jag sett, den är ljuvlig med alla omgivningar och vackra klänningar….Ha nu en fin och lat lördag. Stor kram P

 8. Hej!
  Jag har ganska nyligen hittat din blogg och måste nu läsa varje dag!!!
  Jag använder inte smink varje dag och glömmer därför bort attt jag har smink när jag har det:) Därför måste jag ha en mascara som sitter bra för att inte smeta ut den. Jag använder också Kanebos SENSAI 38*C, den är perfekt, och det bästa är att man bara behöver varmt vatten för att få bort den!!!
  Ha en skön helg!!
  Jessica

 9. Hej här kommer mitt tips: Kanebo ”38grader” finns i lite olika varianter – volym – förlängande osv. Den sitter jättebra och tvättas bort med just 38gradigt vatten, inte massa oljor som smetar ut i ögonen.

  Hoppas ni får en fin helg!
  //Bina

 10. Jag är som du och målar i princip alltid bara de övre för jag lyckas alltid glömma bort att jag har mascara nere de få gånger jag har det, med resultat Panda 😉 Men jag håller med om att det är finare både uppe och nere då det ramar in ögat mera. Jag tar åt mig av ovanstående tips och ska kolla efter en Kanebo 38.

  Ha en fin lördag!

  / Petra

 11. Hej!
  Jag hittade din blogg för ett tag sedan.
  Nu kikar jag in varje dag. Kul för du har ofta nya inlägg.
  Det är alltid så trevligt och inspirerande på din blogg.
  Jag har Max Factors Mascara (vattenfast) just nu. Men efter ett tag är jag också svart under ögonen. Har köpt Mary Kay:s vattenfasta igen och ska testa den.
  Efter att ha läst lite kommentarer så får jag nog prova Kanebos.
  Ha en riktigt härlig helg!
  /Jeanette H.

 12. HEJ!Jag har testat alla möjliga mascaror som diorshow, lancomes, helena rubinstein, blinc, mm…. och den bästa jag hitills provat är Lumenes blueberry volym mascara med den behöver jag inte använda ögonfransböjare vilket jag gjort med dom andra (lancomes hypnose är jättebra också)
  Ha det så bra!
  Mvh/Camilla

 13. Hej!
  Jag har testet alla ”dyra” mascaror men tycker att oriflame wonder lash är helt outstanding.
  Man får otroligt långa och täta fransar, kanonbra.
  Fick själv tips av en tjej som också hade gått igen hela registret på mascaror i kosmetika världen.

  Kram Camilla

 14. Hej Philia!

  Efter många års jakt på den perfekta mascaran har jag hittat en riktig keeper som heter Sensai 38*c (MSL-2) från Kanebo. Den sitter som en vattenfast mascara, men löses upp (utan oljigt borttagningsmedel) med 38-gradigt vatten. Den bruna färgen blir väldigt snygg på fransarna, ser svart ut men ger ett mjukare intryck.

  Tips på slottsutflykter: Jag älskar Skåne och åker söderut så ofta jag kan, så här kommer två mysiga skånska slott som är väl värda att besöka:

  Krapperup ligger i närheten av Höganäs och har en urmysig servering med massor av smaskigheter. Bakverken är himmelska. Säljer även bröd, hantverk och inredning i småbodarna i anslutning till caféet.

  http://www.krapperup.se/

  Sofiero slott i Helsingborg är också väldigt mysigt att besöka, med bra resturang, vackra omgivningar, mysiga utställningar för barn på sommaren och en riktigt härlig handelsträdgård.

  http://www.sofiero.helsingborg.se/main.aspx?epslanguage=SV

  Ha en fin lördag!

 15. Följer mig i räckan av Kanebo älskare 😉 Har använt den i MÅNGA år just på grund av att jag ”svettas” runt ögonen & alltid blir svart efter få timmar.
  Dock har jag varit sugen på att bara testa en ny & frågade just desamma på min blogg där jag fick många bra tips.
  Hänger med här också nu 😀

  Dock misstänker jag att jag gör som vanligt, köper en ny Kanebo….
  Kan tipsa om den med bågad borste, den är jag super duper nöjd med faktiskt.
  Varför byta egentligen!??

  Kram på dig & njut helgen

 16. Hejsan denna underbara lördag! Jag har testat så många olika mascaror men den jag alltid återgår till är Max factors master piece. Den är riktigt grym och inte farligt dyr! Kram Elin

 17. Jag tycker den absoluta bästa mascaran är Kanebo 38gr. Den sitter absolut hela dagen och man blir inte svart under ögonen. Den tvättas bort med rengöringscreme och 38 gr ljummet vatten.
  Idag är det bullbak som gäller. Det blir Leilas goda vaniljbullar. Tur att det är lördag så man kan smaska på….
  Ha en riktigt bra helg!
  kram

 18. Hej! Kanebo 38grader lr som den heter nu sensai 38 grader är den bästa. Man kan bada med den på sommaren t.o.m o den lägger sig ALDRIG under ögonen. Super är den!

 19. Jag var en heldag på Versailles i maj för några år sedan, helt galet långa köer för att komma in, MEN vilket ställe! Man blir ju helt andlös, och allra härligaste var ju på nåt vis denna enorma park! Där låg vi länge på gräset och åt glass nere vid dammarna… ja ett sånt ställe glömmer man inte!Jättekul att se filmen när man varit där… Vi har ju massor av fina slott i Sörmland och Västmanland, Skokloster är härligt, runt hörnet har vi ju Strömsholm där man kan besöka söta Slottsboden… men de flesta ställen är ju finast på sommaren. Kram Milla

 20. Jag har varit sugen på Kanebo 38 grader länge nu för den verkar hålla vad den lovar. Särskilt med alla lovord ovan 🙂
  Men än så länge har jag inte testat den utan kör nu med min favorit sedan ngr år Diorshow Iconic. Den separarerar fransarna fint och ger inte den där tjocka kladdiga känslan som många ger men jag inte gillar. Så naturligt som möjligt är min grej. Den smetar inte ut sig heller.
  Kram Ulrica

 21. Lancome hypnose, både penna och mascara är helt enkelt outstanding! Den lättaste att ta bort också. I sommar ska jag testa den vattenfasta på badstranden.
  Helen

 22. Jag använder Dior Show. Tycker att den är väldigt bra och den sitter verkligen. För att det inte ska bli så kletigt brukar jag börja med att måla övre fransarna, låta de torka ett tag och sedan måla underfransarna. Provade Lancôme Hypnotique en sväng men var inte lika nöjd med resultatet. under studietiden så funkade Maybellines Big Lash som ett lite billigare alternativ =)

  Mysig helg!

 23. Var för några dagar sedan i Versaille. Helt ljuvligt och inga köer. Gillar Marie Antoinette filmen och har sett den många gånger, så snygg på alla sätt! Det är så spännande att fantisera vad som hänt i parkerna och de fina salarna. Vad gäller mascara, gillar jag Lancomes och Diors mascaror.

  Hoppas ni hittar någon fin slottspark!

  Sofia

 24. Budget: L’oreal a million lashes extra black. Ohh så bra! Borsten är i gummiliknande material om jag inte minns fel. Kostar runt 169:- och det är ju så billigt att du kan ju köpa den bara för att testa=).
  Lite dyrare: Yves Saint Laurent effet faux cils.Den abslout bästa mascara jag någonsin använt. Finns även den i extra svart om man föredrar det.
  Hoppas din helg blir mysig=).
  Kram!

 25. Jag använder sen flera år tillbaka MaryKays mascara
  och är supernöjd med dessa. De har två olika som jag varvar
  mellan. En som gör fransarna härligt lååånga och en dom bygger
  både på längden och tjockleken.
  De är verkligen helt super!
  Jag har nyligen börjat jobba med MaryKay igen efter ett uppehåll, men
  har använt produkterna hela tiden.

  Kram och trevlig lördagkväll
  Susanne

 26. Hej!
  Ja nu fick man tips på ny mascara, så bra!
  Själv måste jag också rekommendera dig att åka till Sofiero Slott här i Helsingborg. Parken är finast en försommardag när alla vackra rhododendron blommar! Den ligger också med en fantastisk utsikt ut över havet och är väl värt ett besök….

  Paula

 27. Pratade tidigare idag med en väninna om hur man får bort röda ögon (clear eys vad det enda vi kände till men vill helst inte använda det). Så får du något bra tips så dela gärna med dig! 🙂
  Ska absolut testa kanebos mascara också efter alla positiva kommenterar om denna!
  Malin

 28. Jeg har hatt samme problem som deg når det gjelder mascara. Har prøvd mange forskjellige merker, men synes ingen har sittet bra.

  Helt til jeg fant Diorshow waterproof. Den sitter som støpt. Børsten kan virke veldig stor med en gang, men man venner seg fort.

  Begynn med å ta på nederst først. La det tørke og så tar du på øverst. Bruk Q-tips til å fjerne det som kommer utenfor.

  Anbefaler deg å kjøpe makeupfjerner spesielt til denne mascaren, da den som sagt sitter veldig godt på.

  Kari 🙂

 29. Mitt största problem med mascaror är att de släpper färg. Att jag blir svart under de nedre farnsarna. Ytterst irriterande. Jag sminkar mig inte hårt alls.

  Ha en fin kväll

 30. Sminkar mig varje dag och kör hela kitter med mineralfondation,ögonskugga,ögonpenna,mascara,eyeliner,i målade ögonbryn. Har då provat många bra mascaror men Make Up stores max lashes är en stor favvo och även deborah absolute High Tech båda prisvärda och superbra.

  Tips jag vet mot röda ögon är att ha en gulvit kajal i vattenlinjen funkar för mig som lätt får röda ögon pga linser!!
  Man ska alltid börja med att måla undre fransraden den i mitten på den övre fransraden får man bäste spridning på fransen och de klumpar sig INTE 🙂

  LYCKA TILL!!

 31. Hej hej!!
  Bästa bästa tipsen…
  Jag är precis som du.
  Aldrig tar jag på underfransarna.
  Men här tipsar jag dig om Kanebo Sensai(38grader),måste sköljas av med 38gradigt vatten.Den innehåller silikonpartiklar som gör att du kan smula söder den.Och är inte skadligt för fransarna. Den kladdar INTE!!
  Den finns även i CLINIQUE (38grader)som fungerer lika bra.Fråga i butik!! Jag använder bara Cliniques just nu. Kanon bra!!

  Hoppas jag hjälpte dig lite!
  Kramar Malin

 32. Hejsan.

  Älskar din blogg och läser troget varje dag.
  Nu kände jag att det var min tur att ge litet inspiration tillbaka.
  Litet tips för röda ögon är att antingen använda vit eller nude penna i ögat.
  Bästa mascaran ever tycker jag är Lancomes Hypnose. Även Diors mascara Diorshow är en favorit. Vattenfast att rekomendera om mascaran lätt kletar under ögonen (det är så individuellt). Men jag gillar ju mycket mascara!
  Vill du ha mer naturligt rekomenderar jag som så många andra Kanebos 38 ”C som tvättas bort med varmt vatten.
  Tro mig jag har provat ett antal efter 7 år i Sverige ledande kosmetikkedja 😉
  Ha det bäst!

  Linda

 33. Hej!

  Har läst denna toppenblogg länge utan att kommentera men känner att nu är det dags: efter att ha provat Fiberwigs pain-on false lashes så byter jag aldrig mer. Måla på tills fransarna är så långa man vill, sedan sitter de som berget tills man tar bort med vatten!

  Trevlig kväll!

 34. Supertrevlig blogg, jag följer den varje dag. Jag som har allergi använder Kanebo det är den enda som inte kliar och kanonbra:-) Titta gärna in på min lilla blogg.
  Kram

 35. Jag får sälla mig till skaran som rekommenderar Kanebos 38 grader. Efter många år med pandaögon hittade jag denna och jag har svårt att byta ut den mot någon annan.

  /Helena

 36. Helena Rubinstein brukar funka bra för mig och kladdar garanterat inte. Det viktigaste är dock att man inte kladdar fuktighetskräm på ögonfransarna, för i så fall trillar vilken mascara som helst ner.
  Eva

 37. Nu måste ju även jag kommentera… 😉 Tycker att alla glömmer en viktig aspekt på mascaran. När man har böjt fransarna och sen målar på mascaran – så MÅSTE fransarna behålla formen! Väldigt många mascaror är för ”blöta” och tynger ner fransarna igen. T ex Kanebos som jag testade för några år sen. Visst, den är lätt att tvätta av, men jag tyckte faktiskt även att den smulade sig (inte kladdade). Så tyvärr får jag hålla mig till vattenfasta mascaror, för de kladdar ju inte. Jobbiga att ta bort dock. Använder nu Max Factor just för att den inte tynger ner utan låter de uppböjda fransarna behålla sin form! Det gillar jag.

 38. Oj vad alla gillar kanebo 38 grader. Jag gillar den inte! Tycker att den blir för naturlig och smular sig. Använder alltid YSL