NY VECKA – NYA MÖJLIGHETER

.
.

Ibland önskar jag verkligen att jag hade stil och plats för såna här typ av inredninsprylar! En sommarstuga vid havet, helt inredd i krispigt vitt och blått… Älskar budskapet Lexington:)

Välkomm

Välkommen nya Aprilvecka!
Idag har vi varmt i Småstaden! + 15 grader visar termometern – härligt härligt. Så idag ska trädgården få sig en omgång igen. Men strax ska jag ta med  mig lunchen(skinkomelett med sallad) och en latte ut och bara sitta  i solen och njuta en stund av solens underbara strålar först🙂

Dagens ”trädgårdsjag”! Klänning + luvtröja ChillN, tights Gina Tricot, sjal Ester Elenora och mina kära Hunters (som jag nästan bor i så här års och som jag håller blanka med vanlig matolja, så det är ett tips till er som undrat!)
Igår åkte Flisan i förväg med mamma och pappa till underbara Gotland. Hon ska vara där alldeles själv med dom i över en vecka! Så länge har hon aldrig varit borta från oss/sin pappa förut och jag hoppas att hon inte får för mycket hemlängtan nu bara!? Resten av familjen åker nämligen inte till ön förrän nästa torsdag. Kommer längta massor efter min stora (lilla) tjej!
Nu – på med solisarna och ut i härliga våren!
(Men bläää för den pollenallergi som följer med den! Någon mer som har ögon som rinner och kliar som bara den idag???)
KRAM
.

Rekommenderade inlägg

50 kommentarer till “NY VECKA – NYA MÖJLIGHETER

 1. Även här kliar det, om än bara i näsan och hals. Flisan får det säkert hur bra som helst, kan tänka mig att det blir skönt och roligt för henne som får så mycket egentid, där hon står i fokus, med mormor & morfar.

  Hoppas ni får en fin dag i trädgården!

 2. Samma här!!! Allergi…kliar mig i ögonen så att det verkligen skapar mörka ringar under ögonen…Tack gode gud för solglasögon!!! Mindre pollen kommer in i ögonen med solglasögon på också!
  Här blir det också trädgårdsfix…underbart!!!

 3. Jag var i din lilla stad under hela helgen på ett större sportevenemang.
  Besökte det underbara Tullhuset Living. Älskade den butiken.

  Jo allergin har tyvärr hittat hit med och det är så tråkigt för man vill ju vara ute i solen, och samtidigt stanna inne för att slippa allergibesvären..

  Din svarta Tine K lampa dom står i fönstret i vardagsrummet, vilken str är det på den?
  Kollade dessa på Tullhuset men såg ingen svart tyvärr.
  Du har både den vita fast större och en svart eller?

  Ha en bra dag!!
  Susanne

 4. Här på the Island var det lovat sol och 15 grader idag, men icke sa nicke. Men den som väntar på något gott…

  Jag tog allergisprutor i tre och ett halvt år för att få bukt på pollenallergin och idag har jag INGA problem alls kvar. Lite nästäppa om jag sitter i gräs eller spenderat hela dagen utomhus mitt under värsta pollensäsongen. Men that´s it! Jobbigt i början med alla sprutor (jag som är sjukt spruträdd!!) men det är sååååååå värt det.

  Tjingeling!!

  // Inredningsfrun

 5. Gummistövlar…urk. Vad svettigt. Och så gräsligt fult.. men smaken är som baken.
  Undrar om du stämplar..arbetslös?
  ninni

 6. Åh det är så härligt att ta tag i trädgården, plantera de första vårblommorna och kratta bort gamla löv.

  Har inhandlat en lövblås och det var en av de bästa investeringarna vi gjort. Jisses vilken skillnad att blåsa bort löven, än att kratta bort dem. Kan verkligen rekommendera detta.

  Du är strålande vacker som vanligt och här i Sveriges näst största stad skiner också solen från en klarblå himmel, men tyvärr är man inomhus på kontoret och får bara drömma mig bort till trädgården och snällt vänta på att klockan skall bli 4 då man kan komma ut igen.

  Ha en härlig dag/Kramar Lena

 7. Önskar att jag var lika snygg när jag var ute och röjde i trädgården.

  Kram Caroline

 8. Halloj!
  Gillar din chicka stil som föregående skrev ”önskar jag oxå va så snygg i trädgården” Men matolja på gummistövlarna, hmmm…??känns lite mysko!;-)) Mina Hunters blir så fula och därför gillar jag dom inte alls längre, plus att man tyvärr blir såå svettig om fötterna med;-(
  Njut att du har tid att vara i trädgården och fixa och dona i detta underbara väder. Önskar att få se bilder och få inspiration av vårblommer och krukplantering!! Du har så BRA SMAK!

 9. Hm när jag är i trädgården är det oömma skrotkläder som gäller, för lortig blir man för jag formligen vältrar mig i rabatterna, haha.
  Det där med gummistövlar med funderar jag över. Jag har ett par lägre i bikersmodell, som jag använder mest i trädgården men efter ett par timmar är ju fötterna som svampar. Jag fattar inte heller hur man kan gå med dem en hel dag. Särskilt inte nu när det börjar bli varmt. Eller är det bara jag som har extremt varma fötter för att kunna gå i stövlar och boots på våren? Jag läste att fotsvamp har ökat markant sedan stövlar ”blivit på modet” så de är nog smart att använda med måtta. kram Milla

 10. Hmm markant skillnad på min outfit jag hade när jag jobbade i trädgården igår… Min bestod av skitiga ridbyxor (rullande hästar håller dem inte rena precis) en vanlig brun ful tröja och ett par hästdojor från börjes och sedan lånade jag makens jobbarvantar.. Men jag slapp iaf oroa mig för att förstöra några fina och dyra märkeskläder 😉

  Hur lyckas du jobba i din outfit? den vita underklänningen ser ju inte så praktisk ut.

 11. Alltid lika roligt att höra om hur mycket upkeep dessa Hunter gummistövlar kräver. Man ska ha specialrengöring och svampar och allt möjligt tjafs- för ett par vanliga gummistövlar! Tur att det funkar med vanlig matolja också 🙂 Själv skulle jag känna mig rätt blåst av Hunter om jag köpt ett par asdyra gummistövlar som jag sedan tvingades sköta som mitt eget barn. Skrattretande!

  Sofia

 12. Hmm..
  Jag går hellre runt i trädgården, med snygga Och praktiska kläder, än gamla smutsiga stallkläder! Usch!! Eller makens avlagda plagg.. SÅ okvinnligt!
  Vem vill se ut som en skitig bondmora!??

  Avundsjuka är aldrig klädsamt!

 13. Härligt väder för en dag i trädgården!! Jag passade på att ta en härlig promenad i parken med mina små änglar. Synd att jag inte hade packat ner en fikakorg också.. lite frukt och vatten åtminstone.

  Ha en fortsatt trevlig måndag!

  ps. tråkiga/nedlåtande kommentarer du har här inne på din fina blogg.
  Mvh Mia

 14. Tyvärr är det nog så att du själv bjuder in till otrevliga dispyter genom ditt annorlunda sätt. Det hör nog inte precis till vanligheten att man påtar i trädgården i märkeskläder för flera tusen. Det blir en anledning för folk att höja på ögonbrynen och tycka till. Det är många tyckare som har hittat hit nu så du får nog vänja dig. Jag skulle vara glad om jag kunde klä mig som du till jobbet. Men trots heltidsarbete har jag faktiskt inte råd. Vore roligt att få veta hur du har, men det kommer vi nog aldrig att göra.

 15. Oh ja! jag lever också i mina solisar och gummistövlar haha! underbart och riktigt varmt ute idag! hoppas att veckan har börjat bra. kram

 16. måste bara vara lite nyfiken o fråga vad du jobbar med? tack för en inspirerande blogg!

 17. Svettigt i stövlar, fotsvamp. Usch. Jag håller med. Är du arbetslös nu när lillan är på dagis…??! Då får man väl ha barnen ett visst antal timmar i veckan va??

 18. Haha skitig bondmora det är jag det och jag är inte ett dugg avundsjuk för jag inser att hade jag haft på mig mina rena och dyra kläder så hade de varit förstörda efter den dagen och det är väl rätt osmart eller? Kvinnligt är det inte kvinnligt att kunna vara skitig och kunna bära tunga betongplattor för att när arbetet är klart kunna gå in och tvätta sig och byta kläder?

  Har det verkligen gått så långt att man är okvinnnlig för att man inte har märkeskläder på sig och man tillåter sig bli smutsig?

  Tur att männen ändå visslar efter mig..

 19. Men vad är det här? Jag blir rent utav förundrad över vissa kommentarer. Ok, man behöver verkligen inte hålla med i allt en bloggare skriver/delar med sig av, men att ifrågasätta och komma med inlindat snokande, eller som anonym här ovan; ”Är du arbetslös nu när lillan är på dagis…??! Då får man väl ha barnen ett visst antal timmar i veckan va??”

  Say what!?!

  Varför är alla så nyfikna på vad Petra har för sysselsättning om dagarna? Måste ni veta om hon är arbetslös och stämplar, mår ni bättre då? Och hennes kritik gällande kläder, det som passar den ena att ha i trädgårdsarbetet passar inte den andra, inget mer med det. Och vad gör det om hon har råd att köpa dyra kläder och ligga på marken i dem. Börja glädjas åt andras lycka och framgång så kanske ni också får samma glädje av era medmänniskor!

 20. Måste man vara avundsjuk bara för att man undrar? ser inget otrevligt med att ställa en fråga hur det funkar att jobba i en trädgård med fina kläder…

 21. Ljuvlig, ljuvlig sommarvärme fick vi här i dag. Jag blev så inspirerad av dina trädgårdsinlägg förra året, så jag hoppas att det kommer mera denna säsong 🙂 Jag minns när du anlade en rabatt med buxbomskant i gräsmattan. Det vore kul att höra hur det gått med den. Och gärna lite annat rabatt- och planteringssnack så här i trädgårdstider. Hoppas att du får en fin kväll!

 22. Hej!! Har aldrig läst andras kommentarer förr, första gången idag. Hoppas det inte brukar vara så negativa komm. Sååå otroligt tråkigt!! Det är ju högst frivilligt att läsa en blogg så varför läsa om man ändå bara retar sig på allt!! Det är ju lite som m tidningar, jag köper o läser inrednings tidningar för att se på fina saker o läsa roliga saker. Hade aldrig köpt tidningar el läst bloggar om bilderna var fula!!! Ett tips till dig andra allergiker är Avamys. En relativt ny nasal steroid som skall vara mkt bra o mkt bättre än tex nasonex. Har ej problem själv men hört en del som blivit hjälpa, även ögon symtom kan försvinna. Lycka till. Lisa

 23. Man måste ju få använda vad man vill i trädgården när man arbetar.
  Själv spar jag min nyinköpta ChillNorway
  Dahlia Dress till festligare tillfällen.
  Christina i Gävle

 24. Hei ; )
  Jeg synes du var kjempe fin : )
  Man kan vell få ha på seg hva man vill når man jobber i hagen : ) Selv har jeg alltid ”pene” klær uansett hva jeg gjør for jeg føler meg vell da., Å det er vell det det handeler om : ) Å trives i det man har på seg !
  Ha en fin uke : )

  Klem Marte

 25. Hej!

  Vilka fina kläder du har, alltid lika fin. Jag bor formligen i mina Hunterstövlar jag med. Så sköna och inte alls svettiga!!

  Kram Anna i Skåne

 26. Skillnaden på Oss och er, är att vi har råd att fixa i trädgården i våra kläder! hahaha..!!!
  Jävla nollor!

 27. Åh, vad du har det bra, med all tid du har till att vara hemma och jobba i trädgården i det vackra vädret! (Och frissan, och långa girltalks t ex!). JA, jag ÄR avis på någon som kan ha så mycket ledig tid, och ändå ha råd med allt det finaste. Det är mänskligt att vara avundsjuk, men jag är faktiskt inte missunnsam!

  Men ni som undrar över trädgårdsklädseln, vi kan nog vara ganska säkra på att P sponsras av CN, och får man så mycket gratiskläder, kan man ju låta några bli arbetskläder! 😉

  Allt gott till P, och vi andra får glädjas med henne ist, tycker jag! =)

  Kram/G

 28. Men söta rara besökare, ni fär det att låta som att jag gjorde värsta grovarbetet i trädgården i Gucci och high heels!:) Jag har krattat och räfsat i solskenet och det i mjuka sköna kläder och gummistövlar. Ja klänningen är iofs vit och det kanske inte var så genomtänkt:) Men bommullskläder av superkvalité blir väl inte förstörda av lite lort inte sant?

  Sen när det gäller Bea, dagis, jobb, A-kassa och annat.

  Åter igen:

  Jag jobbar, har en inkomst och jag betalar skatt för det som alla andra. Har inte A-kassa och har aldrig haft A-kassa.

  Jag har Bea på dagis ca 4 timmar per dag eftersom jag behöver tid för att jobba. Det betyder att det finns ca 16 vakna timmar till per dag där jag kan ägna mig åt ex, Busa med Bea, trädgårdsarbete eller målning eller annat.

  Jag har valt att inte berätta vad jag gör för att det känns viktigt för mig att behålla det för mig själv och det får ni helt enkelt acceptera.

  Om jag skriver om en sak jag gör på en hel lång dag så betyder det ju inte att jag gör detta h e l a d e n d a g e n.

  Önskar er alla en fin kväll!

  KRAM

  P

 29. Takk for en superinspirerende blogg!! Den har hjulpet meg med mye!!! Igjen, takk for at du er den du er!!! Klem Siv

 30. men visst, det är ju klart att du behöver tid att jobba och därför har Bea på dagis. Oftast är det väl mellan 9-13 man får ha deltidsbarn på dagis? Det är ju alltid mellan dessa tider du lägger in inlägg om att du ska trädgårdsarbeta, shoppa eller luncha???

 31. Jag önskar att jag hade lika snygga trädgårdskläder som dig.. Att folk orkar oja sig över vad andra människor gör och inte gör.. Det är fult att jobba lite och ha det gott ställt. Det är väl bättre att glädjas med varandra. Du strålar i alla fall…

  Kram Linda

 32. Anonym: jobbar man så följer man inte nödvändigtvis tiderna för barn vars föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga, även om det handlar om 4 timmar.

 33. Söta Petra. Bry dig inte om elaka dåliga kommentarer. Tycker inte ens att du behöver förklara dig för en människa som uppenbarligen är mycket avundsjuk på dig. Det är inget fel att man jobbar i trädgården i snygga kläder, vem bryr sig liksom. Är så trött på avundsjuka människor men vet du vet vad det är mycket bättre att de är avundsjuka än tycker synd om en! Kramar v!

 34. Men ärligt talat!!!

  Om man har barn på dagis när man arbetar har man väl för sjutton det den tiden man arbetar, oavsett om det är 4 timmar eller 8 timmar eller annan tid.
  9-13 för deltidsbarn, vilken värld lever du som tror det i?

  Jag jobbar själv deltid och har min 2-åriga son på dagis olika tider varje dag efter hur jag jobbar. Idag finns det dessutom barnomsorg på kvällstid och nattetid för de som behöver det.
  Barn till arbetssökande har rätt till 15 tim/vecka men när den tiden inträffar är en deal mellan förskolan och avdelningen man går på, kan vara allt från 3 tim/dag till 5 tim/dag 3 dagar osv. Finns ingen lag som säger hur de ska förläggas.

  Och om P lägger inlägg en viss tid så kan det vara för att den tiden passar henne. Hon kanske jobbar hemmifrån.. en del av oss gör det, jag själv vissa dagar bl a. Bea kanske är hemma när inläggen görs.. bara för att hon inte syns på alla bilder eller nämns i texten kan hon ju springa omkring i rummet intill.

  Skärpning tjejer!!

  Vi lägger alla våra resurser på det vi själva prioriterar. Vill jag betala för märkeskläder, inredning som har en kvalitet jag gillar så är det min ensak. Alla gör som de vill och kan och ingen har med hur du prioriterar att göra.
  Jag har inte hur mycket pengar som helst men köper det jag vill om jag har råd, om inte låter jag bli, men det är mina beslut!!

  Är man avundsjuk och olycklig kanske man ska ta och se över sina prioriteringar och tänka om istället för att ge sig på andra. Ett tips kan vara att jobba extra och få mer pengar till det du vill ha istället för att kasta skit på andra för att de kan göra det du inte kan och vill.
  Eller bara sluta titta på det som retar en så.

  Ha det bra tjejer!!

  Susanne

 35. den svenska avundsjukan lyser som en sol här inne…. tyvärr. Mycket tråkigt!

 36. Så fin du er 🙂 Hunters er vel bra arbeids/hagesko. Jeg bruker mine ute i hagen og skogen jeg og , er vel det de er til ..
  Og være tre barnsmamma er vel også en fulltidsjobb i seg selv som det virker som du gjør kjempebra !!! Du har jobb ved siden av , har tre barn , driver denne bloggen , har lagd et vakkert hjem og ser alltid fin ut. Jeg synes du er superwoman og bare forsett med det 😉 Vil gjerne se flere anntrekksbilder/dagens!!! elsker smaken din !!!!
  klem

 37. Snygga stövlar men matolja är ingen bra lösning. Visserligen ser det snyggt ut men risken är jättestor att oljan härsknar. Måste vara något fel på Hunterstövlarna som kräver så mycket skötsel. Själv har jag ett par Tretorn som det räcker att tvätta med såpa. Kram!

 38. Anonym:
  Baserar du det på egen erfarenhet? Jag smorjde in mina, i början av hösten-2010, med matolja, eller om det var olivolja, och inget annat har hänt, mer än att de fortfarande är helsvarta och fina.

 39. Jag vet att flera använt matolja och att stövlarna får en snygg yta, men matolja härsknar med tiden och risken är stor att stövlarna börjar lukta urrk.

 40. ANGÅENDE HUNTER STÖVLAR: TIPS!!!!

  köpte mina Hunter gummistövlar i höstas och butikspersonalen avrådde mig starkt att ta till matolja, rapsolja osv. Anledningen var just den att det härsknade och därför kunde skada mer än vad det var bra. Dem hade fått in ett fåtal kunder tillbaka som hade just Hunterstövlar som luktade skunk!!! För att dem läst i forum på nätet osv om att man kan smörja in dem med vanlig matolja.
  Spelar ingen roll hur mycket såpa man använder då – lukten sitter kvar.

  Jag fick tipset att använda vanligt läder,skinnfett. Som man tex smörjer in sadlar, tyglar med i stallet. Detta härsknar inte och lägger en bättre hinna över stövlen och skyddar bättre mot fukt och torka.

  Och du som smorde in dem under hösten, vänta tills efter sommarn när de stått i varmare luft – då härsknar det ordernligt!!

  Lycka till!

 41. Men jösses, ni som försvarar stackars P som måste svara på frågor om hennes klädval i trädgården, hennes jobb osv!! Är det så konstigt om man undrar?? Får man inte göra det? Är man automatiskt avundsjuk då? Jag fattar inte varför det alltid ska skrivas om avundsjuka när man bara är nyfiken!
  Och jag tycker det är skitlarvigt och onödigt att påta i trädgården med faktiskt ganska dyra märkeskläder. Jag tycker det, utan att vara avundsjuk.

Comments are closed.