VÄLKOMMEN VALBORG


.
.

Morgonens nyvakna och pömsiga lilla Beabus dricker välling i köket:) (Nattlinnet är en t-shirtdress i mjuk ekologisk bomull från Popupshop)

Tjingeling!

Efter en riktigt låång och god natts sömn (jag la mig kl 22 igår!!! Galet på en fredag, jag vet, men jag var ju bara såå trött) och en skön powerwalk på morgonen så är jag redo att ta tag i lördagen!
Idag har vi ju Valborg och denna brasdag ska vi fira i ljuvliga Mariefred. Det är en släkting som fyller år så det blir middag och boende på värdshuset. Får se om vi ser någon liten brasa också:) Det ska verkligen bli så mysigt.
Önskar er alla en riktigt solig och rolig Valborgmässaoafton!
Psst, Eftersom det är Valborg så kom jag och tänka på Madickenfilmen och ni vet den där scenen där de är vid Valborgsmässoelden. Madicken var min absolut största idol när jag var liten och jag googlade nyss Jonna Liljendahl, som spelade Madicken i filmerna, och hittade en söt intervju med mamman Jonna från DN här!)
.

Rekommenderade inlägg

20 kommentarer till “VÄLKOMMEN VALBORG

 1. Fantastiskt söt, din lilla dotter!

  Hoppas ni alla får en underbar afton ikväll.

  Själv börjar jag dagen i min underbara garden,
  i det ljuvliga vårvädret

 2. Hej, hej,
  Så härligt med powerwalk på morgonen – jag hade oxå den ambitionen men valde tyvärr sängen idag…

  Vår morgon har oxå varit full av energi. La precis ut en energifylld bild på kidsen på min blogg.

  Hoppas att ni får en härlig helg i Mariefred.
  Kram Jenny

 3. Sööt hon är lilla Bea 🙂 Mm sköönt med powerwalk, önska jag kunde hasa mig ur sängen imorse och göra ngt liknande 🙂

  Madicken var en favorit här med!

  Ha en mysig Valborg,

  Kramar Linda

 4. Godmorgon!

  Pömsig? Om du söker på ordets rätta bemärkelse så borde du nog använda ”sömnig” 🙂

  Trevlig valborg

 5. Mariefred, där har jag varit många Valborgsaftnar när jag bodde i Strängnäs. Det brukar vara en jättefin brasa på en flotte framför slottet alldeles utanför Värdshuset!

  Trevlig kväll!

 6. Vilken rolig Madicken-grej!!
  Älskade Madicken som liten & Valborgssekvensen med sandalerna i leran runt majbrasan är ju en klassiker…! Det är den moderna kvinnans ständiga problem; ska man vara glamourös eller praktisk ;-).
  Undrar hur ”Abbe” ser ut idag? Han blev ju en riktig flickidol i filmen ”G” några år efter Madicken…

 7. Så fin bild på din minsta, Mariefred låter härligt, har spelat teater där några somrar för lääänge sen och stan är ju jättesöt, Glad Valborg!
  Malin

 8. svar
  Ordet pömsig är barnspråk för sömnig. Vi har också hört att några tror att det betyder ’sexuellt utmattad’. Men det är väl snarare så att sexuell utmattning kan förknippas med sömnighet.
  Vi tog med ordet i vår första nyordsbok och daterar ordet till åtminstone 1960-talet. Men det kan gott vara äldre. Det finns också med i Gibsons slangordbok. Ordet fick allmän spridning genom en revysketch från 1960-talet, där en person försöker få en annan person att sova och tar till knep som att läsa en godnattsaga och använda barnspråksord som pömsig.

 9. Samma här! =)

  Och imorse gick vi igenom repliker som ”sandaler minsann, fint som….

  Söt liten yrvaken tjej! =))

  Kram Camilla

Comments are closed.