SVAR PÅ ERA FRÅGOR

.

.

Dagens lilla skatt!

Hellooooo nya vecka!
Jag håller lilla Beabus hemma denna måndag hon är nämligen lite hängig och inte så pigg på dagis idag så vi hoppar det och kör en mysdag hemma. (Har precis gjort omelett till skatten som är den absoluta favvomaten just nu:)
 Idag har jag också sett till att svara på aaalla era frågor och svaren kommer här:
Hur det gick med bloppisförsäljningen? Bra och många många mailade intresse. Ha lite mer som jag tänker sälja men nästa gång kör jag en boppis här inne på H of P så kör vi först till kvarn principen!:)
Varför Lo Lo kallas som hon gör? Lo Lo heter ju Lovisa och Bea hade svårt att säga det och sa Looo…Looo (som två ord och jättegulligt lät det:). Sen började vännerna i skolan säga det till henne och till slut var det nästan ingen som sa Flisan längre. Så ändringen skedde mycket tidigare innan än den gjorde på H of P.

Om jag kan tänka mig att ta mig an era ”måste göra om rum” på bloggen? Vilken kul idé, det ska jag fundera på och återkomma till:)
.
Bra författare? Jag älskar svenska deckare och ”chick-litromaner” och läser gärna Denise Rudberg, Camilla Läckberg, Martina Haag, Jens Lapidus, Kajsa Ingemansson, Viveca Steen osv (jag har läst Litteraturvetenskap på högskolan och fick då plöja igenom alla klassikerna så jag ägnar mig åt mer lättläst numera;)

Hur mitt nybyggda drömhus skulle vara? Gärna klassiskt i stilen (ingen funkislåda:). Det skulle vara rymligt och kännas vackert och gediget med fina materialval och tjocka väggar och gärna vara putsat och ”dofta linoljefärg”:) Viktigt skulle vara: stora badrum, stort dressingrum i anslutning till sovrum och badrum, öppna spisar i kök och vardagsrum, riktiga trägolv och äkta stengolv, högt i tak, ungdoms/barnavdelning osv osv. Men det är inte alls säkert att vi ska bygga något nytt hus – det är enbart om en helt fantastiskt fin tom dyker upp. Vi älskar vårat nuvarnade casa också och läget är tipptopp om man vill bo mitt i staden:)

Goda viner – gaaah, jag minns ju aldrig märkena på de som smakar bäst! Men Chardonnay, Champange och Cava –  torra vita viner är favvisar.

Grundens färg på huset? Vet faktiskt inte färgnumret på den! Det är en färdig putsfärg som de som putsade huset använde och kommer från Maxit.

Drömbadrummet om på ett elegant klassiskt badhotell blandat med skön dansk stil” dvs helt i vitt och ljust med snygga kromade detaljer och marmor och kanske marockanskt klinker på golvet. Fasade vita kakelplattor och skön belysning + stora speglar. Inga vanliga komoder utan kanske fristående skåp eller platsbyggda hyllor för förvaring…

Det är dinkelmjöl i fruksotbullarna.

Lo Lo´s vinterkläder? Jag har inte fixat dessa än men tvådelat blir det alla ggr:)

Vem som tar bilderna på dagens i bloggen? Självutlösaren, H, en skatt, en vän eller kanske vem som helst som är i närheten:)

Mina föräldrar har vitvaxad ekparkett i våningen.

Vilken lattemaskin jag använder? Du kanske menar vilken espressomaskin med mjölkskummare? Eller finns det sk lattemaskiner? Nåväl, jag använder oftast vanliga Moccamaster med microvärmd mjölk (om det ska gå fort och enkelt). Annars använder jag vår platsbyggda från Electrolux och gör espresso med skummad mjölk.

Hur länge jag varit blondin? Sen jag var 17 år alltså läänge. Egentligen har jag nog ljusbrunt hår:)

Spegeldekorationen i äppelträdet har jag köpt på Handelstrådgården Åsby.

Vilka som är mina absloluta favoritbloggar? Helt Enkelt, Att vara någons fru, Andrea Engsäll, Amanda Schulman, Simplicity, Malenami, Ebbas – listan kan göras lååång:)

Knep för att hålla ordning? Att hela tiden plocka undan, att lära barnen att plocka undan och att ha mycket förvaring där du kan slänga undan allt stök:) Vi har nästan alltid ordning på ytan (och mer kaos i lådorna;)

Mitt diskställ i aluminium är köpt på ROOM för många år sedan.

Drömyrke? Jag har ju flera men att vara stylist, inköpare, fotograf, konstnär, butik-hotell eller galleriägare, fåruppfödare på Gotland, hudterapeut med eget spa eller kokbok/barnbokförfattarina vore ju riktigt roligt:)

Mina rutiga ”conversaktiga” sneakers kommer från Burberry.

Om Lo Lo inte lyssnar om jag kallar henne Felicia? Nope;)

Om de andra i la familia får påverka inredningen? H låter mig göra som jag vill med den och skatterna är inte särskilt intresserade utom Lo Lo som har lite ideér ibland.:)

Klädtips till en 30-åring som ska gå på fest? När det är fest så tycker jag egentligen att klänning är det allra bästa och just festligaste. Gärna lite klädd men ändå läcker. ByMaleneBirger har fina sådana med draperingar och snedskärningar som gör dem lite extra.  Även Valerie har många lite sötare styles och jag gillar Malina om det ska vara riktigt uppklätt! Välj något som framhäver dina bästa former (snygga armar, långa ben, läckra rumpa eller kanske finfina boobies) i den färg som klär dig bäst och som du framförallt är bekväm i. Och glöm inte klackarna!:)

Köksbordet är målat i ”Stockholmsvitt” alltså vitt med lite lite grått i.

Trulles rygga? En vanlig svart från Stadium.

Trulles vinterkläder? Har inte ordnat det åt honom än men kikat på Twisterjacket och byxa från peak Performance – jättefint ställ.

Vilken vinterjacka det blir för mig i år? Har inte riktigt bestämt mig än:) Det lutar åt den olivgröna ursnygga Kaarnaparkasen från Chill Norway men vill ju ha en ny riktigt tjock dunis också…

Nu ska vi pyssla och limma och pärla här:)

Önskar er alla en fin start på veckan!

KRAM

13 kommentarer till “SVAR PÅ ERA FRÅGOR

 1. Förlåt, men jag kommer åter med min fråga om tips på doppresent, ska på dop (min brorsdotters) inom kort och tänker att du nog har en bra koll på det där (du gick ju själv på dop nyligen). Så tacksam för svar…
  Hälsar Ulrika

 2. Kul att läsa dina svar som alltid:)
  Är också ute efter vinterställ till min yngste (10 år). Har du fler tips förutom Peak?
  Har kikat på Gneis, men de har inget i år som lockar. I övrigt har jag inte kollat på stan eller nätet, så jag vet inte riktigt vad som finns.

  Susanne

 3. Förlåt, mig men jag får igen också be dig svara på min fråga om favoritaffärer i Stockholm när det gäller inredning & trädgårdsaffärer. Vill så gärna veta vart man ska gå och slippa irra omkring. Gillar dig stil och skulle därför vara väldigt tacksam om du ville svara på min fråga. Hälsningar Marie

 4. Tack för svaren, men jag måste göra en rättelse:
  Det man kallar för Stockholmsvitt är INTE vitt med lite grått i utan vitt med lite gult i. NCS-beteckningen på det som kallas Stockholmsvitt är
  0502-Y.

 5. Tänkte också skriva en liten kommentar om Stockholmsvitt men ser att någon hann före! 🙂
  Tack för en härlig blogg!

 6. Hej!
  Den ursnygga olivgröna parkasen från CHilln, hittar den inte i någon webbshop. Vet du var man kan finna den? Hälsningar Helene

 7. Fattar inte riktigt, vad heter Lolo? Felicia elller Lovisa? Bra frågestund som vanligt 😉 // Åsa i småland

 8. En rättelse till då: S0502-Y är NCS-koden – kallas också nikotinvitt…

  Rekommenderas inte om man vill ha ett vitt, krispigt och fresh resultat, då bör man välja en vit kulör som är bruten mot grått precis som P beskriver 😉

 9. Lo LO heter lovisa skriver P ju.
  Men en fråga om vinterjacka,köpte du inte en ny förra året. måste man köpa ny varje år!?
  Om favoritaffär har hon svarat i tidigare frågestund.

  /C

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg