TIPS PÅ LITE DOPPRESENTER

.

.

Finfina presenter till en gosse tycker jag:) Mailegkanin och söta galgar till prinsar, Sebra stickad bilskallra, en fin liten sagobok, racerbil från Knodden & Knyttet, sneakers från Dior och vargtrofé från Sprall.
Tjingeling!

 

Oj , jag missade visst en fråga angående tips på bra dop-presenter!
Det finns ju såå mycket fint man kan ge bort till ett litet dop-barn:) Saker som han eller hon kan ha glädja av både nu och kanske spara av nostalgi när de blir vuxna sen. Eller kanske börja samla på något ”riktigt” som kan vara användbart när liten blir stor? (som delar till en  servis eller investera en liten slant i ex fonder om man står dopbarnet nära). Tenn-saker, ljusstakar, glasavtryck och mittförstaårböcker är inget jag själv skulle ge bort. (Sådana ”förstaåretböcker” behöver man ju bara en av och den brukar föräldrarna köpa själva om de önskar ha en sådan). Lite barnsliga tennsaker har man ju kanske inte framme i ett barnrum och inte när man blir vuxen heller…
Nej, ge bort såna gåvor som är användbara eller lite extra och som barnet kan njuta av under sin barndom tycker jag (Eller som föräldrarna kan tycka vara roligt att få till sin lilla:) Som en extra fin liten klänning eller små bedårande märkessneakers eller en mysig välgjord leksak. ( skor och kläder kan man skriva dopdatumet på och pryda barnrummet med sen när liten har vuxit ur dem) Välj alltid såna gåvor med omsorg och slå in paketet riktigt fint!

Lite gulligt till en liten sessa🙂 Klassiska babyuggs, humoristiska nya pekboken ”För lite finare barn”, saccosäck med rådjur från Sprall, docka från Sebra, nasse från Maileg, härliga välgjorda plyschglassar från Baombadill, ursöt klänning från Baby Dior och hjärthalsband Efva Atlling.
Hoppas du som undrade över lite presenter fick lite tips nu och ha det så jättemysigt på dopet!:) (och glöm inte att skriva datum och givare någonstans på det du ger i doppresent – kul att ha signerat sin lilla gåva)
KRAM
Psst, Min lilla brorsdotter fick en bok och ett par pyttesmå svarta lacksskor av oss i doppresent:)
. 

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “TIPS PÅ LITE DOPPRESENTER

 1. Hmm.. der må jeg si meg helt uenig med deg. Jeg synes dåp er noe veldig spesielt, og at det passer bedre å gi sølv, gull, tinn osv. Jo, kan godt gi noe annet også.. som et bilde/maleri eller generelt kunst, penger til sparing eller fond, sølvbestikk(jeg har selv gitt det til mine fadderbarn da de ble døpt og de får en del av bestikket hver eneste bursdag frem til et komplett bestikk) og noe lignende. Men klær?? nei, det gir man til bursdager og slikt synes jeg da. Jeg synes dåp liksom er noe annerledes. Jeg har selv fire barn, noen store og noen små, og de store barna elsker sine dåpshyller med bilder fra den store Dagen sin. Noe som de kan se og ha minner fra, som de selv ikke husker, men som jo er en stor dag.
  Vi har et eget fotoalbum i tinn eller sølv til hver av våre barn hvor det er gravert inn navnet på barnet samt dåpsdatoen. Inni er det såklart mange fine bilder fra den store dagen.
  Veldig mye fint du viser her.. men det er nok ting jeg ville gitt til bursdag eller jul. Men det er nå min mening da;)
  Klem, Line

 2. Åh, jag bara älskar den där racerbilen, har sneglat på den länge nu…Får bli en julklapp till Lillebror!
  Ha en skön måndagskväll!

  hälsningar Christin

 3. Väldigt fina saker! Men……..varför dela upp det i pojk och flicksaker……en pojke kan väl också få en rosa gris och en flicka en blå kanin?
  Ja det var min mening ;=)
  Tur att vi tycker olika ibland!
  Kram Lena

 4. Den där pekboken är ju bara SÅ rolig! Vi har gett bort en sådan (dock inte i samband med något dop) och den uppskattades verkligen! Tror dock inte att den skulle gå hem hos alla. Kram Linda

 5. Jeg liker IKKE de tradisjonelle dåpsgavene, hos meg blir de desverre stående gjemt bort i et skap. Dette var supre gavetips.

 6. De bilarna är urfina och pekboken är bara för rolig =) Men jag är nog också mer för gåvor osm kan sparas och som lämnar ett minne till barnet när det blir äldre.

 7. Varför inte en mysig kudde sydd speciellt till det lilla undret? Kika in hos Humlan och lilla grodan. Där finns handsydda kuddar med flera olika motiv. Valfri text går också att få på. Kuddarna går att få i blått, rosa och grönt. Bara fantasin sätter begränsningar. Kram Josephine

 8. Jag är inte för att köpa kläder, tenn och silver till dopet. Undantaget är smycken, silverbestick, silverfotoram och sparbössa i silver.

  Jag har varit i en del dop under de senaste åren. När jag köpte konst, stor sagobok, racerbil Från Knodden & Tied, jakttrofé Från Sprall. För flickor,har jag också köpte några av de fina möbler till Maileg kaniner. Speciellt en dukkegarderob skåp har tagits emot med stor glädje från föräldrarna.

  Kari 🙂

 9. You picked a beautiful collection of gifts every child would be so happy to receive :-). We just had all three of our children christened together. I asked all godparents (2 for each child) to give them something personal, like their own favorite children’s book, or something meaningful they enjoy themselves. Some of the gifts were a beautifully illustrated fairytale book with all the German classics, with a personal note inside, and then another gave away an old and very personal Christian charm that the godfather wore when he was an altar boy as a child, and a shirt of another godfather’s favorite soccer team with the childs name on it, along with the voucher to take our son to one of their next home matches 😉 (our kids are no babies anymore though ;-)).
  We ourselves just gave away a high quality towel set with the child’s name embroidered and I also added a little decorative pattern to make it more special, but then I love to craft and make stuff myself ;-).

 10. Tack snälla för fina tips och att du är så generös och delar med dig av ditt liv och din vardag. Alla frågor du ständigt är så snäll och svara på! Nu väntar jag och min dotter med spänning på fler bilder från Lo Lo:s rum!

  Jag tycker att du skulle kunna starta ett företag som stylist både med personilga hembesök men även där du får bilder och sedan skickar ett förslag på hur man ska färgsätta, tapetsera. Lite inredningskonsultation via internet!

  TACK!

  //Maria

 11. Jessica sa..
  Vilka underbara tips!! Vi hade dop i förrförra helgen under bar himmel, ljuvligt! Sonen fick i dop gåva faktiskt racerbilen i färgen röd:), o så hade mommo dessutom graverat i en liten skylt med hans namn, födelsedag på bilen! Vääldigt uppskattad present!!

 12. Bristen på genustänk kommenterade någon, men jag tror inte många som läser här funderar i såna banor och inte heller bloggerskan själv.

  Fina presenter så klart. Smycken kan vara fina, bara de inte är för barnsliga. Ett fotoalbum i silver är fint och användbart från tidig ålder – ungar gillar att titta på bilder av sig själva och familjen och man kan byta ut och fylla på. En tålig leksak som även är rolig att ha sedan.

  Själv brukar jag köpa böcker för lite större barn, typ Mio min Mio och Karlsson på taket. Dem har man glädje av länge sedan och de kan också vara början på en liten boksamling.

  /Cruella

 13. Åh, mycket fint du plockat ihop 🙂 Min favorit är sjölvklart den tuffa silverbilen, kan använas i många år och funkar ju sen som en snygg intredningsdetalj 🙂 Säljer den i vår butik, en riktig favorit!

 14. Fina saker men vill även tipsa om invisible friend dockan (invisiblefriend.se) tycker det är en jättefin gåva med ett bra syfte/ sara

 15. Bilen och grisen är mina favoriter 🙂 Mitt tips: En annorlunda och användbar present är även ett fint fårskinn. Det går att använda både inne och ute- året runt och håller i många år. Både för killar och tjejer 🙂

 16. Snälla Philia du skrev: Idag har jag också sett till att svara på aaalla era frågor och svaren kommer här: Men av någon anledning har du missat min två gånger. Kan du snälla rar söta svar på denna? Vilka inredningsaffärer tycker du bäst om i Stockholm? tacksam för svar Kram Marie

 17. Vilket bra inlägg, tack för tipsen 🙂 Man blir lätt så ställd när man ska köpa just doppresent tycker jag. Presenter till äldre brukar vara lättare, men till en ganska så nyfödd? Man kan ju verkligen inte veta vad han eller hon verkligen vill ha, haha 🙂 Ska spara dessa tips inför nästa dop 🙂

Comments are closed.