HIPP HIPP HURRA & SPOOKY

.
.
.

Liten, minst sagt sprallig, Beabus på en gata i Vasastan tidigare idag:)
God Kväll raringar!
Här har vi en mama som pustar ut i soffan efter en trevlig tripp till Stockholm och en brak middag, ojoj så mätt jag är fortfarande…
Försöker hitta en vettig kanal utan skräckfilm för H är borta ikväll och yes jag är nog lite ”spökrädd”:) (varför går det förresten nästan bara såna filmer på Viasatkanalerna?) Helt ärligt så har jag faktiskt börjat höra mycket konstiga ljud från vinden, hu… Superharmigt med gamla hus javisst men knarrig mysko vind är inget jag helst besöker själv på kvällarna iaf:S Tur att jag har er!:)
 
Jag och dagens lilla födelsedagsgoding Harry, en liten liten kusin som är såå söt:)

 

Sunda förnuftet säger ju så klart att det inte finns några ”spöken” och ”övernaturliga väsen” men jag är helt ärligt inte helt övertygad där! Hur är det med er – tror ni på sånt eller kanske har någon av er rent av ett eget ”hus-spöke”?!?
Skönt, nu är iaf Earth Hour slut så att jag kan tända upp här hemma igen. Just nu brinner bara massor med ljus och nej det gör en inte mindre mörkrädd direkt:) 

 

Ha en mysig kväll finingar så ses vi imorgon!
KRAM
 
.

21 kommentarer till “HIPP HIPP HURRA & SPOOKY

 1. Oj missade Earth hour, var bortbjudna och hade inte en tanke på det!!
  Spöken jaa, när jag bodde själv hörde jag ofta konstiga ljud från källaren! Har hört konstiga historier från andra som inte tror på spöken, men som blivit tveksamma, efter de varit med om underliga saker, ska vi inte prata om nu, eller hur!!!
  Jag har slutat kolla skräckfilm och kollar mest kärleksfilmer numera!
  Sov gott nu och tänk på ngt roligt!
  Kram Helena

 2. Huu då!

  Vet precis vad du menar. Jag vill inte heller kolla på hemska filmer då sambon är borta, och just då verkar det ju vara baara sådana som går. Lustigt!
  Jag har inte vetat riktigt ang. övernaturligt o spöken o sånt.
  Men en sak fick mig att tänka om lite grann.

  Då vi varit barnvakt till min gudson hemma hos dem, har vi båda, både Sambon o jag, pratat om att det känns lite kusligt där. Det är liksom lite oroligt och känns lite…spökaktig?
  Kan ni gissa min förvåning, då vi har gäster hemma hos oss, och ena utbrister ”jaa, och har ni hört att det spökar hos — (min gudsons familj)?

  Vi hade inte pratat med någon annan om vad vi tänkt, och nu hade familjen som bor där tyckt likadant.
  Barnen hade klagat på att det kändes som om någon höll i dem då de gick upp för trappan och mamman i huset hade vaknat på natten och tyckt att någon höll handen på hennes bröstkorg.

  Ja, då blev vi minst sagt skraja…
  Familjen tror att det är mammans far som är där och hjälper dem..

  Hoppas jag inte skrämmer upp dig nu! 🙂

  Stor kram

 3. Vill bata tacka díg för allt som du ger oss, du är ärlig, härlig och fantastisk, men HOSE of PHILIA tycker jag redan är ett varumärke, så skippa ”The”

  Kram

 4. Jag skulle nog säga att jag tycker idén om spöken är ganska läskig, men är ändå osäker på om jag tror på det eller ej.. Men jag har fått reda på av min granne, som tidigare har bott i den lägenhet jag bor i nu, att när hon bodde här så spökade det! Hon såg ofta en lång man (som var en präst tror jag det var, syntes på kläderna tydligen)i min hall. Så till slut hade hon en slags seans, tände en massa ljus i hallen och sa till honom att det här var hennes hem och hon ville inte ha honom där längre utan det var dags för honom att ge sig av. Och sen dess såg hon inte till honom mer! Så visst tänker jag på det ibland när jag har gått och lagt mig och ligger i min säng och stirrar ut i min mörka hall.. Och det hör till saken att jag är sjukt mörkrädd! Så det hjälper ju inte direkt :-/ Men så länge det är snälla spöken så…! 🙂

 5. Kära vännen…Vill först börja med att säga att du har en underbar blogg.Jag tillhör den lite äldre generationen (55år) som läser din blogg men är inne varje dag. Det är så mycket god energi i dig.Känner för hela er familj. (Om din mamma börjar blogga får du ge mig adressen….) :O) Men vill också säga till dig det där med övernaturlighet är en klar överdrift. Det knarrar i gamla hus jag bor också i ett gammalt hus i Göteborg och det knarrar jämt. Har hört av en ”husexpert” att det beror på värme ,kyla mm.Så lugn min vän sov så gott vi hörs i morgon.Kram

 6. Hej du bästa! Vi är energi som enligt naturlagar bara kan omvandlas i olika former, men aldrig förstöras…
  Ha det bra och fortsätt sprida din glädje till oss! Kram!

 7. Kan lugna dig med att det knarrar i nyare trähus också:-) Du har en fantastiskt fin blogg som inspirerar. Gillar din blå blus/tunika/klänning, vart kommer den ifrån?
  Kram Jeanette

 8. Jag har haft en tro på ”det vi inte kan se” ända sedan jag var liten. Det har alltid intresserat mig. Jag själv har varit med om några tillfällen som gjort mig ännu mer övertygad. Dels kom jag hem till vänner en gång, som bor i ett gammalt hus. Jag kände redan på infarten av märkliga energier och det var en tung och tryckande känsla i huset. Jag frågade på skoj om det ”spökade” hos dem och de undrade hur jag kunde veta det…för de hade mycket aktivitet hemma som ställde till det för hela familjen. Jag bodde själv i en lägenhet under några år där jag alrig kunde somna förrän in på morgontimmarna. Det kändes som om någon låg i sängen bredvid mig…det visade sig att en gammal dam bott i lägenheten i hela sitt liv innan mig och han som flyttade in i lägenheten efter mig såg henne ofta sittande i köket med en kopp kaffe..precis vid 4-tiden, då jag ofta lyckades somna. I min värld är det mer så att vi vore väldigt trångsynta och egoistiska varelser om vi tror att allt måste vara bevisat enlig vetenskapen för att det skall vara någon slags ”sanning”…I ert hus tror jag dock isåfall det bara finns mycket snälla spöken, med tanke på den varma energi som utstrålar från dina bilder. Det kan faktiskt kännas från bilder när energierna är dåliga, eller hur?

 9. Snubblade in på din blogg när jag googlade pionbuketter! Här kommer jag att stanna till fler gånger! Tack för mysig läsning och bilder!

 10. Hej, jodå visst finns det spöken:) i min förra lägenhet hände många konstiga saker, ofta när jag var ensam hemma i vissa utav rummen så kom det som en sval vind och någon viskade saker i mitt öra,det konstiga var att jag aldrig var rädd utan jag kände som om det var någon som ville oss i familjen väl. Jag har sedan fått veta att idet bostadsområdet så har många dött i ngn slags olycka för många herrans år sedan. Så visst finns det spöken o även snälla sådana:) kram o ha en fin dag

 11. Hua för spökerier… Mardröm att köpa ett hus o få ’inneboenden’. Finns ju som tur är folk som kan läsa ut dom!! Kanske be någon o komma till er o lösa problemet. Jag tror o hoppas att om man visar att man inte vill se så förstår spöket det. Håller tummarna att det är så!! 😉

 12. Jag glömde helt bort Earth Hour, men mörkrädd som man är så tycker jag det är lite läskigt att släcka ner runt om kring mig…

  Hoppas du kunde somna igår trots alla spöken på vinden 😉 hihi

  Kraam

 13. Iiiiihhhhh sicken söt ettåring! Och din blus är verkligen fin, påminner om ostindiskt porslin i färgerna.

 14. Hei og god søndag. Vi titter på ferie nå og syntes å huske at dere var på kalithea i fjor? Var du fornøyd og har de noe særlig bra tilbud utenfor senteret? Vil gjerne et sted hvor det er litt sjarmerende i tillegg:-) Jeg er litt kresen og det tror jeg du også er så derfor greit å spørre deg:-) cath

 15. Hei P. Takk for inspirasjon. 🙂 Hva het din nyeste bluse fra Chill N? Kan ikke se den i noen nettbutikker.. Randi

 16. Hej! Den blusen är underbar, som ett konstverk. Den passar dig så bra. Snälla berätta lite om den, hur är den i storlek? Hälsningar Helene

 17. Hej,

  Jodå, när vi bodde i en lägenhet i ett gammalt hälsingehus så spökade det. Jag såg inget, men min dotter som då var knappt 3 grinade ofta över gubben som stod bakom hennes dörr. Jag kunde känna obehag ibland i vissa rum samt att jag kunde känna en förnimmelse av rökluft i dessa rum. Vi kunde även höra ett barn som grina och hostade. Vi trodde ju såklart det var dottern som gjorde det. Men en natt hörde sambon att barnet grinade, och då låg vår dotter i vår säng. Då blev tillochmed han lite skraj, han som inte trodde på spöken.
  Vi hade dock dit en ”spöktan” som tog bort spökena, och vilken skillnad det blev. Känslan blev så lätt och skön i lägenheten.
  Häromdagen när jag tog upp det med dottern, om hon kommer ihåg gubben i lägenheten(nu 5 år senare) så sa hon jag. När hon sen skulle beskriva en ande för lillebror så sa hon att det är som en skugga. Var intressant att höra hennes förklaring. Så nog tror jag på andar=).
  Om du känner obehag tycker jag absolut att du skall ta hem ett medium. Det skulle väl vara ett intressant inlägg här på din blogg=).

  MVH
  Maria

 18. jag har någon här hemma. Hon (jag tror det är en hon) stoppar om mitt täcke vi fötterna när mannen min jobbar jag märker aldrig när han är hemma. Sonen har sett lite på sitt rum och det hörs steg från övervåningen rätt att ingen är där… Va hos ett medium å hon hade en hälsning från min mormor att jag skulle mangla noggrannare å hålla bättre ordning i linneskåpet!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg