GOING ON 40 AND….

,
,
.

Tänk, strålande snyggingen Jennifer Aniston ser nästan alltid glad ut🙂 (Färskt pics från Posh24)

Tjingeling Freeedag!Åh ibland är det skönare än andra ggr att power-walka och denna morgon var det verkligen så! Solen sken nere vi Mälaren, allt börjar bli så grönt och skönt och man tänker ju så himlans bra när man rör på sig, massor med ideér snurrar i skallen och när man kommer hem så har man alltid blivit liite klokare tror jag!:)

Idag tänkte jag massor runt ett par kommentarer jag fått den sista tiden. Kommentarer om att fylla fyrtio och kriser och inte den snälla varianten om man säger så… Jag blir bara så förundrad över all denna åldersfixering och annat som finns och som man får känna på mer och mer ju äldre man blir! Precis som om någon på hela jordklotet kommer undan liksom? Ja alla blir äldre och till slut blir man toookgammal, om man har tur vill säga. So what? Ska man gräma sig och älta ”gamla tider” eller hålla på och göra ner sig själv pga av att man blir äldre? Gå och gömma sig? Eller tro att man själv inte åldras alls och göra ner andra. Eller tom tänka att nej men åh vad hon är glad fast hon fyller jämna år –  henne måste jag nog trycka dit lite?

Ojojoj, ni anar inte vad jag är kär i livet just nu🙂 Jag har allt jag kunnat önska och mer. Underbara skatter i underbara åldrar och en fantastisk man, en frisk familj och härliga vänner. Allt det hade jag inte när jag var tjugo-nånting och det är ju det som betyder mest av allt – kärleken vi har omkring oss. Och är man glad och kär och lycklig så spelar det väl ingen roll om man är 18 eller 78 år!? Gör det som är bäst för dig och låt andra göra det som är allra bäst för dem.

Men fokuserar man på fel saker, är sur som en citron och känner att man måste dissa andra åt alla möjliga håll då spelar det ingen roll vilken ålder man har – det är inte bra vare sig för en själv eller den man sårar. Att vissa bara mååste säga (eller skriva) vad man tycker om ditten eller datten, precis som om deras egna ideér är de viktigaste? Och jag tror det sätter spår i själen om man är dum mot andra och man dessutom åldras fortare. (Det har min mamma alltid sagt till mig – se aldrig sur och bitter ut – då blir du inte vacker när du bli äldre;) Och det stämmer så bra, ju äldre man blir desto tydligare blir det vad man är för en slags person har ni tänkt på det? Att elakheten och avundsjukan eller what ever inte är särskilt klädsam – tjuriga mungipor och stickiga hårda ögon och rynkade näsor…

Ja jag lever livet, har superkul, jag fyller fyrtio, jag känner mig som fyrtio och ingen behöver verkligen tycka synd om mig! Det finns så många människor som har det svårt så tyck synd om dem istället och ge kanske en hjälpande hand? Det mår man alltid bra av själv. Träning och att vara sund hjälper ju också oss alla massor med vårt humör och välbefinnande, oavsett ålder. Ta hand om dig och ditt utseende och ditt välmående hela livet! Glada damer är det finaste som finns oavsett ålder så smile så mycket du kan och det gör ju dessutom också andra glada!!! Nu fångar vi veckans bästa dag tycker jag!

STOR KRAM


.

112 kommentarer till “GOING ON 40 AND….

 1. Såå klokt & postivt tänkande kring alla åldrar:O)
  Trevlig Helg!
  Camilla…

 2. Gud vad bra skrivet!!
  En stor kram till dig tjejen.
  Och vad kul att du är lycklig och att alla mår bra.
  Kram/Miranda

 3. Jag kan bara hålla med alla dina kloka ord:)
  40 är väl ingenting?
  Jag är nära 50 nu.
  Det låter ju otrooligt gammalt, men det är verkligen bara en siffra.
  kram
  elisabeth

 4. Härligt och klokt skrivet! Så bra Petra, du är en förebild med detta tänk;) Är själv 40+ med råge och njuter av livet!=)

  Kramar & Trevlig helg!
  Adela

 5. Jättebra skrivet! Själv är jag 46 år, och börjar ju närma mig 50. Men det är inget som jag tänker på alls. Det är ju hur man känner sig som är huvudsaken, och att man har ett bra liv med familj och vänner. Ha en härlig helg!/ Lotta, Sundsvall

 6. Bra talat! Vi skall vara glada att vi får vara med!
  Fyller också 40 i år och önskar inte vara någon annanstans!
  Du inspirerar!
  Kram från Cecilia i Skåne

 7. Så klokt, så klokt.

  Solen strålar, jag har tre underbara ungar och en fantastisk man, god mat och härliga vänner i min vardag. Alldeles för mycket jobb, men trots allt ett jobb, som är både inspirerande och spännande. Dessutom är jag 44 år och hör och häpnad jag älskar mitt liv…

  Livet är alldeles för kort för att drabblas bort. Heja dig Petra!

  Jag antar att alla dessa kommentarer är oundvikliga när bloggen växer men man kan ju undra hur de har tid.

  Skön helg till dig

  Kram Lotta

 8. Veldig kloke ord. Og vet du, at på så mange måter blir det faktisk bare bedre – for hvert år, etter at man har fylt 40 :):)
  Ha en strålende helg!
  Lise

 9. Helt rätt skrivet, man blir bara så glad och lycklig som man gör sig – oavsett ålder! Ska själv fylla 35 i år och börjar väl få lite åldersnoja, men som sagt man lär inte komma undan det varken man vill eller inte! 🙂

  Tack för en härlig och inspirerande blogg! Förstått att du få mottaga en del ovälkomna och ibland direkta påhhopp via bloggen, men de flesta av oss lär kolla in för att vi vill bli inspirerade så fortsätt med det du gör och försök förtränga de negativa!

  Kram Frida

 10. Avundsjuka o bittra människor är ngt av det värsta jag vet!!! Fy!!! Jag funderar mkt över vad det är som gör att vissa människor blir sådana!! Måste ju vara hemskt att gå i sådana skor!!!! Super härligt att du mår så bra!!! Och oj, vad resan lät härlig!!! Och ert nya projekt också med nästa resa!!! Stor kram o ha en härlig helg!!! Lisa S i H viken

 11. Hej! Har precis hittat din blogg och jag måste säga att detta inlägg var SÅ bra!! Du verkar vara en klok kvinna. Sälv fyllde jag 45 för ett par veckor sen och jag är djupt tacksam för varje dag jag får leva mitt liv. Nu ska jag fortsätta följa dina tankar 🙂 / Katarina

 12. …och där fick du mig att känna ett sånt där stick av glädje i hjärtat igen. Sååå kloka ord och när man börjar tänka efter så har man det ju sååå bra och det spelar ingen roll om man är 20 eller 40. 🙂 Sån inspiration du är på alla sätt. Såna här inlägg ger mig i a f verkligen feelgood

  Kramar och ha en superfin helg
  /Vivvi

 13. Bra skrivit! Håller helt med dig!
  Att man kommer till en punkt i livet där man är nöjd, där man ser sig omkring och ser allt det fina man har, är en stor glädje!! Det är alla de som inte ’ser’ som vill visa sig starka genom att försöka trycka ner andra. Och det är så fult…
  Jag jobbar i ett ’tjejteam’ (som har haft vissa problem vilket gjort att jag tänkt mycket på just detta temat) och kan observera olika typer. De som skrattar med andra, ger av sig själva och inte alltid tänker så mycket på vad andra har eller gör är de som känns äkta och trevliga. Då spelar inte ålder eller utseende någon roll. Dessa tjejer är så fina!! De sura och bittra som hakar upp sig på andra, vad andra säger och hur andra ser ut är ingen intresserad av (vilket gör dem ännu bittrare…). Och de är just de som anser sig vara så j…. perfekta! Fast ingen gillar dem… Ge gott, få gott och njut av det du har istället för att tråna efter det du inte har. Och tänk på att avundsjuka är en ful sjuka! Petra, du fick igång mig riktigt hör. Verkar som om det skulle ut!!! Kram, Caroline

 14. Better late than never so: Happy Birthday! I think You seem beautyful inside and outside.

  I´ve said it before but have to say it again. I really like Your blog. It is nice mixture of family life, clothes, interior design and baking. Those nice pictures from NYC are nice bonus : ))

  Have a nice weekend!

  Sanna

 15. Ojojoj, så bra skrivet! Håller med om varenda bokstav. Är själv inne på mitt 47:e levnadsår och känner mig så trygg i mig själv. Rätt behagligt!

  Ha en fortsatt skön fredag!

  Kram Lena – gott för själen

 16. Kloka och välskrivna ord!! Ja du har helt rätt, varför ska man gå och fixera sig vid något man inte kan ändra på? Varje ålder har sin charm och det handlar ju om att njuta av livet, för det har vi ju bara ett av, och ingen vet när det är slut. En positiv livsinställning är nog det bästa man kan ha om man vill få ett långt och lyckligt liv. Jag tycker äldre kvinnor som håller sig i form och åldras naturligt är oerhört vackra, och det syns om man är lycklig och nöjd med sig själv (är själv en ung 42 åring;-). Ha en skön fredag! Kram

 17. Hälsingar from Finland! I love you blog, but I jus wonder how you spend (you husband) money and buy, buy and buy so mutch new thinks (clothes, furniture etc…) and doing nothing else

 18. Klokt skrivet! ”det är bra mycket bättre att fylla år, bli äldre och glädjas åt det för alternativet är baske mig inte roligare”.
  Så upp med leendet! Snyggt jobbat Petra och grattis i förskott 😉
  Kram Jenny

 19. Otroligt sant och välformulerat! Jag är några år äldre än du, men kan bara instämma. Livet är inte roligare än man gör det, och det har verkligen inget med ålder att göra. Själv har jag stora barn som inom rätt kort tid lämnar boet. Jag har mycket egen tid och kan tänka på mig själv betydligt mer än förr. Det är toppen! Kram!

 20. Håller med, ålder har ju ingen betydelse utan hur man är som människa! Jag ser framemot fylla 40 om 4 år! Det syns på dig att du är lycklig och mår bra, det är vackert!

  Jag har en undran, låter du bli att publicera negativa kommentarer? Jag har aldrig märkt av att det skulle finnas tråkiga kommentarer här. Bra om du gör det så slipper vi läsare råka se sånt, är ju inte värt ge dem utrymme här! Många andra stora bloggare publicerar allt och det blir bara obehagligt att läsa. Tråkigt att du själv måste läsa dem men bry dig inte om det, de är människor som mår dåligt inombords för mår man bra behöver man ej trycka ner andra utan tvärtom så vill man uppmuntra! (kanske kan någon i din närhet gå igenom dina kommentarer och radera de negativa så slipper du ens läsa och på så sätt slutar de säkert skriva för vet att du inte läser det)

  Ha en härlig helg o valborg!

 21. Du är så vacker och klok som få. :)Kram till dig underbara människa med en kul kul blogg som jag bara gillar alltså. Jag önskar dig och de dina en amazing fredag!
  Lev livet nu, vi lever bara en gång som man brukar säga 🙂
  / Jag lever som f-n
  Kamilla

 22. Every age is beautiful, there are so many older wonderful woman and men then us with class and wisdom were I look to it with full admiration. You are so right with what you are saying on your post, you are so blessed (me too 😉
  Hope it can continued until the end…… hugs X

 23. Hej, har inte sett några kommentarer om din ålder.Men du kan ju också ta väck kommentar rutan så du slipper se dessa .Mvh Lena

 24. Tydligen har inte alla insett att 40 är den allra bästa åldern! Jag som vet är snarast avundsjuk. Tänk att vara både ung och erfaren samtidigt. Grymt!

  Åsa i Sth

 25. Tänkvärda ord, men tänk att det dock alltid är den som kläcker av sig dessa kommentarer som mår sämst. Man är sin egen skapare brukar det sägas och det tror jag att man är. Le mot livet så ler livet mot dig. Så fortsätt att sprida glädje. Det uppskattar jag. Det är därför som jag följer din blogg : ) / Pernilla

 26. Tack för dina kloka ord. Jag fyller 40 nästa år och har nog lite av en kris just nu. Ditt inlägg var så positivt skrivet att det fick mej att tänka lite. Det är kanske inte hela världen ändå fast jag fyller 40. Det är ju bara en fyra och en nolla och nu har jag allt jag önskat mej; en egen familj.
  Ha en skön helg!
  Kirsi från Finland

 27. Började gräma mig lite över att fylla 30 nyligen tills jag kom på att det är så himla skönt att bli äldre. Man bryr sig mindre och mindre vad andra tycker och upptäcker vad som är viktigt här i livet. Tack för några kloka ord! Trevlig helg 🙂

 28. Så bra skrivet Petra! Håller med dej om at man ska njuta och vara så lycklig det bara går.

  De som säger något annat är ofta de som är bittra, sura och inte mår bra.

  Stor fredagskram till dej

 29. Håller med, less på åldersfixeringen vi har i Skandinavien. Men tror iofs att det endast är ytliga människor som lägger någon större vikt vid sådant. Jag omger mig med personer som har något positivt att ge oavsett ålder.

  Dom är nog bittra och avundsjuka att dom inte ens hälften så gamla som du ser lika snygga ut! 😉

  ”UNG OCH VACKER OAVSETT ÅLDER”

  Kram!

 30. Så rätt tänkt!!! Det är ju att man trivs med sig själv och är glad och har människor som man älskar omkring sig som är det viktiga!! Ha en trevlig helg!

 31. Men vet du vad *smiles*… den dag du fyller fyrtio blir ju ju bara en enda dag äldre än vad du var dagen innan å det är väl inte så märkligt/stort egentligen etc… Om man är lite vimsig och inte har någon almanacka (och bor långt ut i skogen utan TV, tidningar och internet *smiles*)så vet man ju inte ens när det är dax för den där dagen.

  För tio år sedan, när jag fyllde 30frågade min bror mej om jag skulle ha en 30-årskris… jag visste inte ens om att det fanns en sådan å inte brydde jag mej särskilt om det heller, för varför skulle jag krisa å på vad? Strunta du i allt snurr å snack och gå ut och andas in den sköna våren istället.

  Skulle det vara något som är särskilt med de där åren så är det väl ändå positiva saker, fler upplevelser, mer erfarenhet, man har skaffat sig fler vänner, lärt sig miljontals saker och påvägen utvecklats till den person man är just nu å det är väl ändå fantastiskt, eller hur.

 32. Jag tycker bara synd om de bittra människorna som du skriver om, synd att du måste läsa deras skitsnack!;) Tyvärr är det sååå många människor (ofta kvinnor av nån anledning) som är AVUNDSJUKA !!!! Min mamma är en snygg glad å positiv kvinna som lever livet 72 år gammal, och oh My god vad mycket elaka käringar det finns i hennes närhet;))))
  Så det verkar inte som om man blir klokare med åren liksom, annars kan man ju tro att sånt växer bort! Men inte hos alla!
  Ha nu en härlig helg allihop, kram till dig Petra!
  Anna

 33. Jag fyller snart 40, och tycker att jag är i min bästa ålder nu! Lagom liksom..Jag har ingen som helst åldersnojja!
  Vackra äldre kvinnor är bland det finaste som finns och jag tror oxå att man ser bättre ut i framtiden om man är glad och positiv.
  Har oxå man, friska barn, underbar familj, härliga vänner, ett jobb jag trivs med,hus och båt…skulle väl som de flesta vilja ha mera pengar, men so what!!!!
  Älskar livet…
  Många kramar Ann Sofie

 34. Du har så rätt! Flera med mig kan säkert intyga att när man sen väl fyllt 40, så rullar åren på och plötsligt är man 47, som jag just nu! De spelar liksom ingen roll alls längre att nåt år går, fokus ligger på att gilla sig själv för den man är. Men alla gör ju inte det, då måste man racka ned på de som man egentligen inte har en aning hur de är i verkligheten, men tror sig veta och det är sällan nåt fördelaktigt.
  Glädjen över sitt litt liv sitter inombords men speglas i det yttre många gånger, mest i sin attityd. Jag har själv idag tagit min 5:e omgång cellgifter, för att slippa få återfall i bröstcancer. Jag har varit utan min långa lockiga hår i 2 månader och det blev ju ingen katastrof det heller, som jag alltid trott innan. Det glädjer mig enormt att vakna varje dag och känna sig yr av livsglädje trots att kroppen kanske just nu mår lite taskigt. Ja faktiskt, den glädjen blir allt mer uppriktig och hållbar med åldern, så jag välkomnar alla och stjälpa över till 40strecket och sen leva vidare utan siffertänk. kram från snett över Mälaren

 35. Så sant:)! Kloka ord! Vi får alla vara glada att vi får vara med i livet:)! Å alla måste välja sin väg för att vara lyckliga o det måste vi ju alla respektera:)! Har själv en far som väljer att se det sura o orättvisa i livet, fast han sku ha myke ti glädjas åt! Så vissa väljer lite fel vägar i livet.. Åldern har ju ingen betydelse utan hur vi mår! Trevlig helg:)! Kram jecka

 36. Va skönt det var att läsa ditt inlägg!! Själv fyller jag 40 nästa månad och har känt mig lite nere över detta men jag måste säga att du har helt rätt! Va bra att någon sa det så! Va ska jag deppa för-jag ska bara njuta av familjen, vänner och all underbart som vi har!
  Tack för det fina inlägget!!
  Ha en jättebra helg!

  Anette i MD
  anettetaylor@yahoo.com

 37. Bra skrivit! Håller helt med dig!
  Att man kommer till en punkt i livet där man är nöjd, där man ser sig omkring och ser allt det fina man har, är en stor glädje!! Det är alla de som inte ’ser’ som vill visa sig starka genom att försöka trycka ner andra. Och det är så fult…
  Jag jobbar i ett ’tjejteam’ (som har haft vissa problem vilket gjort att jag tänkt mycket på just detta temat) och kan observera olika typer. De som skrattar med andra, ger av sig själva och inte alltid tänker så mycket på vad andra har eller gör är de som känns äkta och trevliga. Då spelar inte ålder eller utseende någon roll. Dessa tjejer är så fina!! De sura och bittra som hakar upp sig på andra, vad andra säger och hur andra ser ut är ingen intresserad av (vilket gör dem ännu bittrare…). Och de är just de som anser sig vara så j…. perfekta! Fast ingen gillar dem… Ge gott, få gott och njut av det du har istället för att tråna efter det du inte har. Och tänk på att avundsjuka är en ful sjuka! Petra, du fick igång mig riktigt hör. Verkar som om det skulle ut!!! Kram, Caroline

 38. Fint skrivit, tack för en fin blogg. Man blir glad när man ser dig och dina söta familj. Kramelikramnoch trevlig helg. // JJ

 39. Bra skrivet! Fyller också 40 i dagarna, och kan liksom du konstatera att det är toppen! Och jag tycker man bryr sig så mycket mindre om sådana kommentarer som du tydligen har fått. Det är ju nu som man har ett inre lugn och en stark kärna, som det tar ett tag att komma till eller bygga upp. Livet blir bättre! Dessutom tycker jag typ alla mina vänner bara blir snyggare för varje år! 40 är det nya 30, det ligger absolut något i det. 40 and proud and beautiful!

 40. Bra skrivet, Petra. Idag fyller JAG 42 och jag känner mig absolut som min ålder. Med rynkor, lite gropiga lår och grått hår. Men – också med skrattrynkor i ansiktet, världens bästa familj och en hel hög med fina vänner som ser till att man mår bra.

  Ja, vi skulle absolut fokusera mer på att hjälpa än att stjälpa. Det vinner alla på.

  Ha en fantastisk helg och stort grattis i efterskott!

  anna

 41. Go girl!

  40+ är absolut bästa tiden i livet. Man har en annan självkänsla och kan njuta på ett annat sätt än när man var yngre. Att inte bry sig så mycket – det är härligt. Så njut – det gör jag!

  Kram från en 40+:are

 42. Härligt och höra!
  Är ”bara” 30 år och då har jag ju mycket och se fram emot verkar det som.
  Tyvärr tror jag att det kan vara avundsjuka som får människor att vara otrevliga.
  Tror att meningen med livet är att skratta och vara glad!

 43. Hej igen! Jag har just fyllt 50 och bor också här i småstaden! Kan bara säga till er alla att den gamla klyschan ’livet börjar efter 40’ stämmer!

 44. Toppenbra skrivet! Man ska njuta av livet och leva i nuet oavsett ålder! Själv fyllde jag 34 igår och livet leker = )
  Trevlig helg!
  Kram Nina R

 45. Åh jag behövde verkligen läsa nåt sånt som du skrivit just idag efter en riktig skitdag! Tack för dom orden, de ska jag försöka ta med under resten av kvällen. Fortsätt sprudla, vi är många som känner oss lite gladare av att läsa din blogg, tänk på oss och skit i de andra energitjuvarna! Stor varm kram

 46. Du har såå rätt! Vad tråkigt för alla sura citroner att vara så bittra jämt, vad är felet egentligen!? Du är i alla fall en fantastiskt vacker 40-åring! Och som du säger, det blir väl bara bättre och bättre!?

  /Karin

 47. Enig med deg P
  Veldig godt skrevet.
  Livet blir hva man selv gjør det til:-)
  God helg til deg og din flotte familie
  Anita

 48. Min mamma har alltid sagt att vänta tills du blir 40, det är då livet börjar. =) Så jag längtar nästan dit fasten jag har några år kvar, och jag måste då säga att de flesta 40 åringar jag känner ser då helt klart bättre ut nu än när de var 20 nånting. =)

  Ha en härlig helg, härliga du!

  Kram Anna!

 49. Härligt!
  Fyllde 40 för ett par månader sedan och har aldrig varit lyckligare! Känner mig mer tillfreds än någonsin. Trivs på ett härligt avslappnat sätt!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram Jenny

 50. Stå på dig, var glad! Jag är själv så himla trött på sura & bittra människor (främst de på min arbetsplats). Försök strunta i dem, de vill bara dra ner dig och få dig att må dåligt som dem, låt dem inte komma åt dig! 😉 Du är en glädjespridare!

 51. Bra skrivet,jag håller med dig…
  Alldeles för mycket fokus på ålder i skandinavien om man jämför i andra länder…
  Ta vara på varje år du får och gör det bästa av det oavsett siffrorna,
  ålder är bara ett nummer…
  MVH

  /från en annan blivande 40-åring!

 52. Du é för härlig kära Petra = )

  tycker det är underbart att du i princip ÄLSKAR LIVET…det gör jag med och hoppas att jag gör livet ut. Och tänk livet blir så mycket roligare om man själv bara har ett litet leende på läpparna, man får ju automatisk ett tillbaka..tycker jag att jag får iaf.
  Det där med ålder, min pappa säger jämt en gång 25 alltid 25, iaf i sinnet och åldern är ju inget annat än bara en siffra!!

  Ha en skön kväll du vackra, med din fina familj.

  Stor kram Jessica = )

 53. UNDERBARA DU!! Det du skriver är så sant. Tack för att du finns och förgyller min dag!
  Kram
  Britt 50+

 54. Vad är det med folk?!?
  Var tid har sin charm. Jag är femtio nu och det är inte så dumt det heller kan jag avslöja!:)

  Puus&kram,
  Helén

 55. Nån som skriver så dumt till dig är antingen ung eller har inte lärt sig nått av livet! Att bli äldre är underbart, i själen! Man blir bara klokare och klokare!
  Tack för en fantastiskt trevlig och vacker feelgood-blogg!

 56. Jag har sju år kvar till 40, men tänker mer att det är då jag kommer att vara på topp :)! Barnen är lite större och det finns lite mer tid (kanske?) för mig själv… Japp, då ska jag vara som snyggast – hihi…

 57. Många kloka ord från både bloggaren och läsarna… Suger i mig och tror att livet bara kan bli bättre…
  Kram från en tjugo-nånting-tjej med kronisk sjukdom som ser upp till Dig P och inspireras av dig.

 58. Härligt att läsa, är bara 36 men det går fort till 40. Är livrädd för att bli bitterkärring. Blir alltid inspirerad och glad av din blogg!

 59. Hej!
  Är 41 år 😉 o mår kanon.Har två¨underbara barn (11 resp.5 år)o de tycker att mamma är så söt o killen som är 5 vill ha syskon :))
  Undrar om du kan avslöja storlek på First Make knit från Hunky Dory.Vill gärna köpa men webshop som gäller o närman tittar på bilder då den är kort fast inte på dig. Jag är 163, väger 55. Blir jätteglad om du svarar :)))
  Kram, Magdalena

 60. Superbra skrivet :-). Jag skiljde mig för ett år sen efter att ha mått dåligt i många år med en man med pengar men dåligt humör.
  Nu är jag 37år nykär, gravid och planerar bröllop till hösten. När jag träffade nya mannen sa jag på första dejten -jag ska BARA ha kul resten av mitt liv…och oj så kul jag har haft och har det…och kul blir det när vi flyttar ihop i sommar med våra 6?!barn (7:e på g)
  Låt inte bitter….påverka ditt glada humör. Kram
  P

 61. Jag har VERKLIGEN ALDRIG haft det bättre i livet än runt 40.
  Lugnet i själen, tryggheten på sig själv & tacksamheten över lyckan i livet är som en frälsning.

  Jag brukade garva åt alla som sa att dom började LEVA vid 40. Men nu är det jag själv som säger det !!
  Jag känner mig absolut inte utgången på datum, utan lika ung i själen som vid 25-30 bara att jag är tryggare i mig själv.
  Jag har ABSOLUT inga planer om att bli en tant heller, mitt mål är positivt & jag skall hålla mig ung så länge det går & hälsan tillåter. Varför sätta sig & tackla av liksom!???

  Din mamma har så rätt! Titta på missnöjda kärringar, du hittar dom redan i 35 års ålder, sittande med ihop snurpta ”anusmunnar” alldeles skrynkliga av bitterhet.

  Nä för f-n PRISA livet, lyckan, den evigt unga själen så kommer vi som alla andra bli gamla & lite skrynkliga, men kanske med lycka smörjt ut i hela ansiktet 😉

  Livet är faktiskt vad man GÖR det till, vilket många tycks ha svårt att fatta.

  Kram på dig

 62. Superbra skrivet – håller med dig om att bitterheten visar sig med åldern på sura tanter! Bättre att se livet från den ljusa sidan – you’re not fully dressed without a smile! 😉 Älskar dig positivitet & din blogg ger mig så mycket positivt.

  Kram Linda

 63. Vilket underbart inlägg Petra!! Så kloka ord 🙂 Jag älskade att fylla 40 och ser framemot att om några år få fylla 50. Vilken lycka att få bli gammal inte alla förunnat. Livet är lite vad man gör det till, att försöka vara positiv kostar ingenting!! Åldern är bara en siffra sägs det ju…så sant så sant!! Stor KRAM till söta och kloka dig // Paula

 64. Min storasyster fyllde 30 år för ganska många år sedan. Då fick hon ett vykort från vår mamma som skrev: ”Man kan säga mycket om att bli äldre men när man tänker på alternativet så är det ändå helt ok”.
  Vår mamma var då sjuk och visste att hon inte skulle besegra sin cancer.

  Grattis till dina 40 år Petra!
  /Kerstin

 65. Super kommentar! Är 45 men känner mig som 35 och ser inte en dag äldre än 40 … ja smila på, då får man skratt rynkor istället för fula sur- och bitterrynkor! … och man är ju inte äldre än man gör sig!

 66. Happy Birthday – bravo 40!

  Gowing older is the only way to have a long life, so a toast to really ”growing” in experience, wisdom, and happiness!

 67. Agree!

  Bittra människor finns överallt och jag brukar försöka tänka att de skulle behöva en kram. Om man blir så störd över andra människor kan man inte må så bra själv.

  kram

 68. Kloka ord. Jag har också funderat en del genom åren kring det här med åldersnoja. Vet inte, men tror ibland att det är typiskt svenskt, som svenska avundsjukan. Jag har alltid levt efter mottot att ”ett gott skratt förlänger livet”(även om det bidragit till rynkorna jag har i facet idag!)och jag bjuder gärna på att berätta om allt tokigt som jag gör ibland. Har märkt att de flesta älskar att få skratta ut åt det – mycket för att de känner igen sig själva och kanske tycker det är befriande att höra att de inte är ensamma om att inte vara perfekta. Och det är så himla kul att skratta ihop med både yngre och äldre – vi är inte äldre än vi gör oss. Själv har jag precis fyllt 55 år och följer med stort nöje bl a din blogg, känner mig varken äldre eller yngre än dig, däremot känner jag igen mig i så mycket mer; din levnadsglädje och värme liksom intresse för inredning, mode, resor m.m. Jag älskar livet, min familj, våra vänner, att ha ett inspirerande arbete, ekonomi som tillåter att kunna göra lite roligt mellan varven och viktigast av allt, att få vara friska. Skulle önska att alla la sin kraft mer på att ta vara på och glädjas av stunden vi har fått och göra det bästa av den. För det valet har vi alla – åtminstone vi som har förmånen att bo i ett välfärdssamhälle – att ta ansvar för att vi får det, och mår, så bra som möjlig.

  Ha en förtrollande helg – det spetsar jag på!!!

  Kramisar//Ann-Britt

 69. Jeg tenker som deg, all grunn til å glede seg over enhver alder og være takknemlig over at man faktisk får bli eldre! Du ser forresten mye yngre ut enn 40, på et sunt vis! Forty and fabulous! 🙂 Ha en herlig helg, klemmer

 70. Å så kloka ord, fokusera på det positiva och ignorera allt annat. Du verkar ha det fantastiskt härligt med familj och barn och ett härligt liv, njut och var dig själv. Strunta i allt annat!

  Kram och tack för en härligt inspirerande blogg!

 71. Tack för ett bra inlägg, jag håller verkligen med, sura och bittra människor är inte särskilt trevliga och ålder är bara en siffra. Du är en sann inspirationskälla och en bra förebild. Önskar dig och din familj en riktigt trevlig helg, kramar Emma.

 72. Mycket bra skrivet! Man ska vara glad att man blir äldre,Och njuta av livet, Det finns dom som aldrig blir äldre, dom hade varit glada att fylla 40, 50, osv…
  Njut av livet medan vi får vara med.
  Kram/niccan.

 73. Men gud så patetiskt!! Du har aldrig förr i bloggen fixat så mycket med ditt yttre som nu. Det är löshår, slipning av hud i ansikte, det är lchf osv osv osv. Dubbelmoral!!!!

 74. Wow wow wow så många kloka fina tjejer ni är där ute!!! Vilken otroligt härlig boost om att verkligen fånga livet här ovan, fantastiskt:) Alla borde läsa alla era kommentarer – ni är ju helt underbara. Kul att vi är helt överens girls:)

  Sen till anonym – Men du förstod nog inte alls vad jag menade med mitt inlägg. Det handlade om att vara snäll och vänlig och glad och att gilla alla tider man har i livet! Och att acceptera andras val. Jag kan berätta för dig att jag alltid varit mån om och fixat med mitt yttre och jag gör det som JAG tycker känns bäst för MIG. Jag skriver om skönhet och behandlingar på H of P för att jag gillar det (ex Restylane provade jag första gången när jag var 27 år, det är inget nytt för mig alltså) Slipat huden har jag inte gjort, vet inte vad du fått det ifrån, men skulle lätt kunna tänka mig det om jag kände för det. Alla för göra det som känns bäst för dem och jag har absolut ingen dubbelmoral gällande sådant!

  KRAM

  P

 75. Jag fyllde 40 i januari , och det var den bästa födelsedagen någonsin ! livet börjar vid 40 sägs det ju ….så ja jag håller me dig ,herregud alla dessa kriser …såna kan man ju ha ändå ,utan att det handlar om hur gammal man är =)
  skriver endel om just allt detta på min blogg , kika in om du vill på
  jezzicasresa.blogspot.com

  kram o trevlig helg =)

  you go girl =)

 76. Ett MYCKET bra inlägg, Philia!! Helt rätt inställning anser jag! Livet ska man göra så bra och trevligt som möjligt – både för sig själv och andra! Man mår dessutom bättre om man kan glädjas även åt andras lycka, och kanske t o m låta sig inspireras!

  Så till alla tjejer, kvinnor, damer – njut av livet och ta till vara allt det fina ni har runt er! 🙂

  /Pia

 77. Söta Petra, så sant så sant! Jag fyller till och med 44 och jag tycker inte att jag är en dag äldre än 25 utom med allt det bra som du beskriver. Jag har fantastiska barn som är vuxna och en underbar sambo och vi är alla friska och glada, vad mer kan man begära! Vaför ska man göra saker och ting besvärligare än dom är? Du ser absolut inte ut som fyrtio och dessutom är det bara en siffra i mängden 😉
  Ha en skön helg!
  Karin

 78. När barnen är riktigt små hinner och orkar man oftast inte bry sig så där jättemycket om sitt utseende. Men när minstingen är 2 år börjar man (åtminstone jag:)) vilja piffa upp sig igen, resa (även utan barn någon gång), ta tag i träningen och kosten osv. Om man har möjlighet återupptar man kanske ngn hobby eller skaffar sig en ny. Att ta hand om sig själv både in- och utvändigt är bara bra för både en själv och sina närmaste:) De tanter som skriver sura kommentarer här och på andras bloggar MÅR INTE BRA och har tydligen fastnat i ngn offerroll el dyl.
  Att ta hand om sig själv har inte bara med pengar att göra. Jag är arbetslös, har tre barn och en man som tjänar medelbra. Jag har inte råd med t ex extensions eller märkeskläder eller resor till utlandet MEN jag vårdar mitt yttre, rör mycker på mig och ser till att göra roliga saker med barnen, saker som är gratis eller billiga. Jag följer olika bloggar på nätet, lyssnar mycket på musik, lånar böcker från biblioteket, syr div grejer till mig själv och hemmet osv osv. Jag har känt min man sedan jag var 17 och han är fortfarande ”the one”. OCH vi är 40+. Jag har ett bra liv. Jag är tacksam för såå mycket.
  Inställning, inställning, inställning. Om du vill ha ett bra liv så KAN DU!!
  (detta var riktat till surkärringarna som kommenterar fult på alla bloggar de ”hatar”)
  -kramar från en finsk läsare

 79. Så himla klokt & insiktsfullt skrivet av dig!

  Jag är helt övertygad om att de som skriver alla elaka kommentarer inte skulle tveka en sekund om de fick chansen att leva ditt liv! Ren & skär avundsjuka…

 80. Jag håller med dig Petra! Varför denna evinnerliga åldersfixering? Jag är 56 år och jag vill för allt i världen inte vara utan NÅGOT av mina år och jag hoppas innerligt att jag får förmånen att leva länge och lägga ytterligare år till mitt liv! Alternativet till att inte åldras är ju att dö, och hur kul är det??
  Kram
  Ulla-Bella

 81. Jag håller med dig Petra! Varför denna evinnerliga åldersfixering? Jag är 56 år och jag vill för allt i världen inte vara utan NÅGOT av mina år och jag hoppas innerligt att jag får förmånen att leva länge och lägga ytterligare år till mitt liv! Alternativet till att inte åldras är ju att dö, och hur kul är det??
  Kram
  Ulla-Bella

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg