GOING ON 40 AND….

,
,
.

Tänk, strålande snyggingen Jennifer Aniston ser nästan alltid glad ut🙂 (Färskt pics från Posh24)

Tjingeling Freeedag!Åh ibland är det skönare än andra ggr att power-walka och denna morgon var det verkligen så! Solen sken nere vi Mälaren, allt börjar bli så grönt och skönt och man tänker ju så himlans bra när man rör på sig, massor med ideér snurrar i skallen och när man kommer hem så har man alltid blivit liite klokare tror jag!:)

Idag tänkte jag massor runt ett par kommentarer jag fått den sista tiden. Kommentarer om att fylla fyrtio och kriser och inte den snälla varianten om man säger så… Jag blir bara så förundrad över all denna åldersfixering och annat som finns och som man får känna på mer och mer ju äldre man blir! Precis som om någon på hela jordklotet kommer undan liksom? Ja alla blir äldre och till slut blir man toookgammal, om man har tur vill säga. So what? Ska man gräma sig och älta ”gamla tider” eller hålla på och göra ner sig själv pga av att man blir äldre? Gå och gömma sig? Eller tro att man själv inte åldras alls och göra ner andra. Eller tom tänka att nej men åh vad hon är glad fast hon fyller jämna år –  henne måste jag nog trycka dit lite?

Ojojoj, ni anar inte vad jag är kär i livet just nu🙂 Jag har allt jag kunnat önska och mer. Underbara skatter i underbara åldrar och en fantastisk man, en frisk familj och härliga vänner. Allt det hade jag inte när jag var tjugo-nånting och det är ju det som betyder mest av allt – kärleken vi har omkring oss. Och är man glad och kär och lycklig så spelar det väl ingen roll om man är 18 eller 78 år!? Gör det som är bäst för dig och låt andra göra det som är allra bäst för dem.

Men fokuserar man på fel saker, är sur som en citron och känner att man måste dissa andra åt alla möjliga håll då spelar det ingen roll vilken ålder man har – det är inte bra vare sig för en själv eller den man sårar. Att vissa bara mååste säga (eller skriva) vad man tycker om ditten eller datten, precis som om deras egna ideér är de viktigaste? Och jag tror det sätter spår i själen om man är dum mot andra och man dessutom åldras fortare. (Det har min mamma alltid sagt till mig – se aldrig sur och bitter ut – då blir du inte vacker när du bli äldre;) Och det stämmer så bra, ju äldre man blir desto tydligare blir det vad man är för en slags person har ni tänkt på det? Att elakheten och avundsjukan eller what ever inte är särskilt klädsam – tjuriga mungipor och stickiga hårda ögon och rynkade näsor…

Ja jag lever livet, har superkul, jag fyller fyrtio, jag känner mig som fyrtio och ingen behöver verkligen tycka synd om mig! Det finns så många människor som har det svårt så tyck synd om dem istället och ge kanske en hjälpande hand? Det mår man alltid bra av själv. Träning och att vara sund hjälper ju också oss alla massor med vårt humör och välbefinnande, oavsett ålder. Ta hand om dig och ditt utseende och ditt välmående hela livet! Glada damer är det finaste som finns oavsett ålder så smile så mycket du kan och det gör ju dessutom också andra glada!!! Nu fångar vi veckans bästa dag tycker jag!

STOR KRAM


.

112 kommentarer till “GOING ON 40 AND….

 1. Såå klokt & postivt tänkande kring alla åldrar:O)
  Trevlig Helg!
  Camilla…

 2. Gud vad bra skrivet!!
  En stor kram till dig tjejen.
  Och vad kul att du är lycklig och att alla mår bra.
  Kram/Miranda

 3. Jag kan bara hålla med alla dina kloka ord:)
  40 är väl ingenting?
  Jag är nära 50 nu.
  Det låter ju otrooligt gammalt, men det är verkligen bara en siffra.
  kram
  elisabeth

 4. Härligt och klokt skrivet! Så bra Petra, du är en förebild med detta tänk;) Är själv 40+ med råge och njuter av livet!=)

  Kramar & Trevlig helg!
  Adela

 5. Jättebra skrivet! Själv är jag 46 år, och börjar ju närma mig 50. Men det är inget som jag tänker på alls. Det är ju hur man känner sig som är huvudsaken, och att man har ett bra liv med familj och vänner. Ha en härlig helg!/ Lotta, Sundsvall

 6. Bra talat! Vi skall vara glada att vi får vara med!
  Fyller också 40 i år och önskar inte vara någon annanstans!
  Du inspirerar!
  Kram från Cecilia i Skåne

 7. Så klokt, så klokt.

  Solen strålar, jag har tre underbara ungar och en fantastisk man, god mat och härliga vänner i min vardag. Alldeles för mycket jobb, men trots allt ett jobb, som är både inspirerande och spännande. Dessutom är jag 44 år och hör och häpnad jag älskar mitt liv…

  Livet är alldeles för kort för att drabblas bort. Heja dig Petra!

  Jag antar att alla dessa kommentarer är oundvikliga när bloggen växer men man kan ju undra hur de har tid.

  Skön helg till dig

  Kram Lotta

 8. Veldig kloke ord. Og vet du, at på så mange måter blir det faktisk bare bedre – for hvert år, etter at man har fylt 40 :):)
  Ha en strålende helg!
  Lise

 9. Helt rätt skrivet, man blir bara så glad och lycklig som man gör sig – oavsett ålder! Ska själv fylla 35 i år och börjar väl få lite åldersnoja, men som sagt man lär inte komma undan det varken man vill eller inte! 🙂

  Tack för en härlig och inspirerande blogg! Förstått att du få mottaga en del ovälkomna och ibland direkta påhhopp via bloggen, men de flesta av oss lär kolla in för att vi vill bli inspirerade så fortsätt med det du gör och försök förtränga de negativa!

  Kram Frida

 10. Avundsjuka o bittra människor är ngt av det värsta jag vet!!! Fy!!! Jag funderar mkt över vad det är som gör att vissa människor blir sådana!! Måste ju vara hemskt att gå i sådana skor!!!! Super härligt att du mår så bra!!! Och oj, vad resan lät härlig!!! Och ert nya projekt också med nästa resa!!! Stor kram o ha en härlig helg!!! Lisa S i H viken

 11. Hej! Har precis hittat din blogg och jag måste säga att detta inlägg var SÅ bra!! Du verkar vara en klok kvinna. Sälv fyllde jag 45 för ett par veckor sen och jag är djupt tacksam för varje dag jag får leva mitt liv. Nu ska jag fortsätta följa dina tankar 🙂 / Katarina

 12. …och där fick du mig att känna ett sånt där stick av glädje i hjärtat igen. Sååå kloka ord och när man börjar tänka efter så har man det ju sååå bra och det spelar ingen roll om man är 20 eller 40. 🙂 Sån inspiration du är på alla sätt. Såna här inlägg ger mig i a f verkligen feelgood

  Kramar och ha en superfin helg
  /Vivvi

 13. Bra skrivit! Håller helt med dig!
  Att man kommer till en punkt i livet där man är nöjd, där man ser sig omkring och ser allt det fina man har, är en stor glädje!! Det är alla de som inte ’ser’ som vill visa sig starka genom att försöka trycka ner andra. Och det är så fult…
  Jag jobbar i ett ’tjejteam’ (som har haft vissa problem vilket gjort att jag tänkt mycket på just detta temat) och kan observera olika typer. De som skrattar med andra, ger av sig själva och inte alltid tänker så mycket på vad andra har eller gör är de som känns äkta och trevliga. Då spelar inte ålder eller utseende någon roll. Dessa tjejer är så fina!! De sura och bittra som hakar upp sig på andra, vad andra säger och hur andra ser ut är ingen intresserad av (vilket gör dem ännu bittrare…). Och de är just de som anser sig vara så j…. perfekta! Fast ingen gillar dem… Ge gott, få gott och njut av det du har istället för att tråna efter det du inte har. Och tänk på att avundsjuka är en ful sjuka! Petra, du fick igång mig riktigt hör. Verkar som om det skulle ut!!! Kram, Caroline