BÄSTA MÅNADEN ÄR HÄR

.
.

.

Valborgsmässoaftonens smarriga efterätt – hemgjord kladdig Rabarberpaj med blåbär! Receptet kommer nedan:)
Väkommen sköna gröna Maj!
Wow, vilken morgon!!! Jag hars suttit i morgonrock i solskenet (20+!) och druckit kaffe och lyssnat på fågelkvitter och bara njutit åt att det verkligen är maj, äääntligen. Bästa månaden någonsin och snart är det Frankrikeresa och bröllopsdag och födelsedagar och åh så härligt härligt:)
Idag ska jag bara njuta av familjen och livet och vi har inget inbokat alls. Kanske ta vi en tur till något mysigt slott med picknick…Sen så ska jag kika efter lite nya utemöbler i mina magasins och på nätet. Vill så gärna ha en stor mysig soffgrupp uppe på vår terass men den måste ett: vara hållbar & tålig + två: snyygg. Jag vill inte har en kantig svart utan någon ljusare och mjukare och nättare….fast skööön. Tipsa gärna!:)
Ja just det, innan jag sticker ut i våren så skulle jag ju ge er receptet på mumsiga pajen jag gjorde igår! Finns det något vårigare än rabarberpaj och den huuur god som helst och busenkel, here we go:
Philias rabarberpaj med blåbär
Ingredienser:
300 gram rabarber
100 gram blåbär
100 gram smör
2.5 dl vetemjöl
2 dl socker
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
1. Smält smöret tillsammans med vaniljsockret.
2. Rör hela tiden och låt det svalna.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
4. Rör i smörblandningen och ägget.
5. Tryck ut smeten i en ugnsfast form.
6. Skala rabarbern och skär den i centimetertjocka skivor.
7. Täck smeten med både rabarber och bär och tryck ner allt i degen.
8. Grädda sen pajen i 180 grader mitt i ugnen i ca 45 minuter.
9. Servera med vaniljglass elelr lättvispad grädde.

och njuuuut!

Önskar er en första maj så ses vi lite senare!

KRAM

30 kommentarer till “BÄSTA MÅNADEN ÄR HÄR

 1. Får bli kvällens eftrrätt! Låter väldigt smarrig! Mums blåbär i också!
  Trevlig 1 maj! Nu tar vi och njuter av maj och det härliga vädret!
  Kram Halvan

 2. Vilken smarrig paj ;). 20+ låter inte fel, jag gissar på lite kallare här i Umeå ;). Roligt att ha saker att se fram emot! Kram

 3. Hej! Härligt med sol:-). Vi köpte en utesoffa för två år sedan och det är mitt bästa köp på länge. Letade också länge efter en lite ljusare och nättare modell och fastnade för Glosters (www.glosters.com) modell Havana (har de ljusare, fyrkatiga modulerna ihopsatta som en hörnsoffa och en stor fotpall som också funkar som bord). Den har stått ute två vintrar (utan kuddar) och ser fortfarande ut som ny! Använder den jämt, chilla, sola, dricka aperetif.. Enda nackdelen, ganska så dyr… Ha en skön dag, kram

 4. Åh, jag har nog rabarber i frysen, ska göra din paj tror jag! Ha en underbar majdag!

  Kram Ester

 5. Hepp, och här hemma också rabarberpaj, men jag har inga rabarber i mina land än 🙁 så jag mitt nöt KÖPTE några själkar i affären. Vad gör man inte för lite god vårpaj, mummamunna ;)Hoppas att du haft en fin avkopplande Valborg! Appropå möbler är det ju svårt, men jag tycker att kanske Artwood har mycket fint. Ha det nu så mojsigt i solen! Kramar Sophia

 6. Kolla in Potterybarn.com, de skeppar till SVerige.
  Hälsningar Malin K-V

 7. Det lät väldigt gott! Ska testas när rabarbern vuxit till sig lite. Hoppas ni hittade något mysigt mål för er picknick(och att vi får se fina bilder).

  Njut i värmen!

 8. Såg att du skrivit till det nu…:=)….100gram smör…….
  Kram L

 9. Hej! Förra året hade Tine K super snygga soffor o fåtöljer i ngt ljust trä för ute bruk! Har endast sett dem på nätet men de var KANON snygga o passar nog hos dig!! Jag såg dem i en butik som heter Tyra Stina utanför Landskrona. Tror du kan testa http://www.tyrastina.se el dylikt!! Hon har mkt annat snyggt också!! Lycka till kram Lisa S I H viken. Annars är ju ett tips att kolla m Daniella Witte!!! Daniella.Witte.blogspot.com. Tror jag!!! Ligger i Lomma

 10. KOlla in de snygga utemöblerna hos slettvoll, så snygga och helt underhållsfria dom kan stå ute året runt i alla väder. Vi har haft våra i flera år och det ända vi gör är ta in och ut dynorna.
  Helt oslagbara.

 11. Jag kan inte annat än hålla med dig – våren är bäst. Så underbart när man kan flytta ut, växter som börjar grönska och det finns inget som slår en måltid i trevlig sällskap utomhus.

  Kram på dig!

 12. Åh,vad gott det ser ut!!

  Själv har jag ätit både glass och prinsesstårta idag – för att fira att våren är här på riktigt kan vi säga;)

  Kram!

 13. Åh, det receptet måste jag prova!! Här i Sundsvall är rabarberna bara ”knoppar” ännu, så jag får vänta ett tag.
  /Lotta

 14. Hej söta Du 🙂

  Har du missat dem vill jag tipsa om Atrwoods uuuunderbara möbler. Finns både de ”vanliga” fyrkantiga modellerna, men även andra i mysiga sköna lite mjukare former.

  Kram

 15. Hej!

  Jag har provat flera av dina recept och de är helt otroligt goda mattips du bjuder på. Du har inte tänkt på att ge ut en recept + inredningsbok? Du har skön stil och vad är bättre än att få tips till goda middagar.

  Fortsätt med din stil, gillart´…

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg