AFTER RAIN COMES SUNSHINE

.
.
.Igår var det regn, massor av regn och Småstaden svämmade nästan över, men idag är det sooool!:)

Hej hallå nya underbara vecka!Här sitter jag just nu i nya sköna höstkoftan (kall mogon idag!) på trappen på baksidan i solen och bloggar och sippar på thé. Höstigt, friskt och mysigt!

Surfar även inredning och jag har så mycket ideér och tankar runt det just nu. Har en känsla att jag bara måste göra om och ta fram det som jag verkligen gillar! Och vad gillar man e g e n t l i g e n? Jag vet att jag gillar klassiskt men inte murrigt klassiskt. Jag gillar inte för fint men inte för rufft eller industriellt. Jag gillar modernt men inte för avskalat. Jag gillar design men inte bara designat och jag gillar ju inte folkhemsfemtiotal. Jag gillar Svenskt Tenn och jag gillar ju faktiskt klassiska gamla ROOM-stilen men blått och vitt och jag ogillar brunt och vinrött. Jag älskar bohemchict och jag gillar smutsiga pasteller (ni vet tillsammans med kitchiga porslinfigurer och modern konst och rosa pioner och kyrkoljusstakar i en salig blandning mot det vita, gaaah) och är även jättesvag för det koloniala. Fast inte när det bara är kolonialt och murrigt! Hu! Krispkolonialt med några maffiga tunga möbler från fjärran länder och kuddar med afrikanskt tryck och härliga färger blandat med kritvita tyger och moderna lampor och betongbord…Jag gillar inte ”dammigt shabbychic” med dikter på väggar och nya färdigskavda möbler i gräddvitt blandat med beige utan jag gillar ju det svenska moderna och stilrena och det grå…och det barnsliga plastiga från Rice. Helst i kombo med det supermoderna i en sekelskifteslägenhet med stuckaturer! Hm hm hm, någon som alls förstår vad jag menar?:)Ha nu en finfin start på veckan!


KRAM
Psst, Till Ulrika; Tusen tack för din kommentar! Det var väldigt bra att du lämnade den och gjorde mig uppmärksam. Kan bara tyvärr konstatera att jag inte alltid har full kontroll över det som sker men ska göra allt för att försöka ändra på detta.


44 kommentarer till “AFTER RAIN COMES SUNSHINE

 1. Oj….det var en salig blandning. Man kan nog mixa det mesta. Bara man håller sig till 2-3 färger tror jag. Lycka till med pusslandet! /Lotta, Sundsvall

 2. Hej! Sitter själv i liknande funderingar, vill byta ut och göra om, tror att jag på något sätt behöver en nystart, på flera plan, på ett bra sätt. Är inne på samma linje som du, men får inte riktigt ihop det i huvudet;). Hoppas kanske på lite bra inspo och tips från bästa Philia;). Kram

 3. Jag fattar PRECIS! Det ärEXAKT så jag vill ha det också. Har bara lite smått problem med att införliva allt…tidsbrist till att börja med. Tar lite i taget. Kan bli trött på mig själv ibland som är ambivalent men samtidigt ändå HELT hundra på vad jag gillar. Älskar att förändra och testa nytt…men, men faller ändå alltid tillbaka till vitt/svart/grått…;-)

 4. Solklart! Jag tror jag förstår och jag skulle nog beskriva det lika virrigt om jag försökte! 😉 Det är väl det som är charmen, att man gillar lite av allt och alla inte gillar samma. Det är det som gör det personliga och tack vare det man får sin inspiration! Så go ahead – inspirera mig mera! :))

 5. Skulle absolut blanda in mer färg i ditt ert hem. Mer värme.
  Det helt vit svarta har varit såånlänge nu. Kolla in tinek och få inspiration. Brunt, koppar, rött … Mer färg.

 6. Fint skrivet:)

  Tänk vad mycket lättare det är att inreda åt andra än en själv. Det är ju en sådan skillnad med sitt eget hem som man spenderar en hel del tid i… Jag tror att du behöver åka till Paris för lite inspo:)

  Kul det ska bli med bilder sen!!

  Kram/Sofia

 7. Ja det är svårt att veta vad man egentligen gillar, själv är jag en salig blandning!!! Men det är bara att mixa 🙂
  Ska bli väldigt spännande att se iallafall!!

  Kraam Emma

 8. Hahaha jag smäller av vilken rörig beskrivning!! Men jag är likadan….hur i herrans namn ska man få till det?:-D
  Många kramar AnnSofie

 9. Jeg skjønner akkurat hva du mener, er der selv også – men så må man jo velge en hovedstil, og heller ha kontrastinnslag av det andre 🙂
  Har ofte sagt at jeg burde hatt en 10-12 hus, alt fra funkis til sveitserstil, så kunne man virkelig få utflde seg.
  Og helt enig med en annen her som sier at det er så mye lettere å innrede for andre. Jeg er utdannet interiørkonsulent, men kan allikevel slite litt hjemme hos meg selv. Og noe av problemet er vel, som du sier – at man liker så mye, så mange stilretninger.
  Godt å vite hva man ikke liker iallefall, der er jeg også helt klar 🙂
  Ha en fin dag!
  Lise

 10. UJ UJ UJJ!:) Jag förstår dig precis.. Vi har samma (goda;) inredningssmak o det är svårt att veta vilket ben man ska stå på :/. Jag gillar när man inte kör bara en stil rakt igenom, blir för trist, utan gillar att blanda det som man verkligen gillar, dock inom vissa ramar förståss o med färger/nyanser som binder ihop så det inte blir för spretigt. Kul det ska bli att se hur det kommer att växa fram. Är övertygad att det kommer bli SÅ bra! Häftigt med nytt, lycka till nu!
  Kram Linda

 11. Tack fina du…så skönt att höra att även du brottas med sådana ”problem”, jag är ju också sådan som tycker om en massa olika/lika och det gör det så svårt att BESTÄMMA sig.
  Kram

 12. Hej Petra! Skulle bli så glad om du ville skriva vad det är för läppstift du har på det senaste bilderna från tjejkvällen i Sthlm. Ser lite aprikos/korall – färgat ut och letar efter ett sådant. Tack på förhand!

 13. O ja, vet precis vad du menar … För mig som arbetar med inredning och får inspireras och vara kreativ hela dagarna på jobbet så blir det om möjligt ännu svårare! det finns så mycket fin inredning här i världen, men att välja ut och pussla in det i ett hem så det blir någorlunda genomtänkt känns ibland nästan omöjilgt.

 14. Förstår precis vad du menar! Ända sedan vi flyttade in i huset har jag haft så svårt att hitta ”stilen”. Ända jag kunde tänka på ett tag. Vilket lyx problem det är egentligen. =) Men när man gillar inredning och gärna få ihop den röda tråden i hemmet, blev det väldigt frustrerande. Känner att jag nästan är på det klara med vad jag gillar nu, men det kan ju ändra imon. 😉

  Lycka till!

  Kram

 15. Det är inte lätt det där med inredning. Håller själv på att inreda vår nya gård och jag är så dålig på sånt där. Är så glad att man kan få tips från fina bloggar som din. Jag kan tycka så mycket är snyggt. Just nu är jag helt inne på New England eller vad det kallas men blandar gärna hej villt och försöker skapa en personlig stil men det är inte lätt när man är novis i den här svängen 🙂

  Kommer bli jättekul att följa dina vardagsrumsplaner 🙂

  kram
  /Vivvi

 16. Oj! men faktiskt utan att verka skrytsam så tror jag att du skulle kunna gilla det sättet som jag har inrett vårt hus i Båstad och vår sekelskiftesvåning i stan…det låter som om det skulle kunna vara inspiration för dig.
  Jag gillar gamla antika möbler, att klä om med lyxiga textilier från tex Designers Guild, Manuel Canovas etc.
  En annan favorit är såklart Svenskt Tenn. Inte det där allra mest färgglada och stimmiga men det stilrena, metallerna,linnetygerna möblerna och en del annat smått.
  Designmöbler och designklassiker ligger mig också varmt om hjärtat så det får också finnas med.
  Lite rörigt och spretigt som du märker, men grundtanken är vit, sober och rogivande så det reder sig till slut iallafall.

  Kika gärna in om du har lust.
  Jag funderar dessutom på att byta ut en del…

  PS. Grattis till nomineringen hos Mama! Kul!Lycka till!Ds.

  Kram Mrs G

 17. Hahaha, jobbigt det där. Känner igen mig till viss del. Gillar så många olika stilar så man kan bli galen ibland. Just nu har vi nog ingen speciell stil utan mera vår egen mix. Lycka till!

  Kram Lena

 18. Jamen precis!!!! Så ska det vara lite av allt, men inte för mycket av något. Svårt att få till det bara. Ha det gott! Kram/ Yvonne

 19. Petra!!
  Jag förstår dig till 110% !!!!
  Visst är man kluven …
  Lite som en ” åsna mellan två hötappar”
  Kramizar
  Charlott
  i vackra Sigtuna

 20. Försök att bara släppa allt en stund och försök senare igen. Ibland kan man bli överinspirerad av all jäkla inredning som finns.
  Välj någon stil som känns hållbar, som du inte kommer tröttna på efter två år.

  Eller så skriver du ner alla stilar och drar lott.. haha..

 21. Haha, jag fattar precis vad du menar då jag tycker exakt likadant. Men vad kallar vi den stilen?

 22. ”Det spelar ingen roll om man blandar gammalt och nytt, blandar möbelstilar, färger och mönster. Saker som man tycker om kommer ändå av sig själva smälta samman till en lugn enhet. Hemmet behöver inte vara i detalj planerat, inte utstuderat, bara sammanfogat av delar som dess innevånare trivs med och älskar.” Josef Frank

  Apropå Svenskt Tenn. 😉

  Lycka till det blir säkert bra hur du än gör. 🙂

 23. Ha ha, kunde inte sagt det bättre själv men har kommit fram till att jag aldrig kommer att kunna genomföra en stil utan att det får bli lite misch masch av allt det man gillar. Modernt, klassiskt, sekelskifte, Long Island, asiatiskt, enstaka 50 tals prylar, designklassiker….Puh!!!

 24. Hej petra! vill bara tipsa om betongbord som finns hos ENKLA TING.SE , A DESIGN. Man kan designa eget bord så gör hon den eller om man är ducktig att göra den själv.:) kram nina

 25. Brukar inte så ofta kommentera men känner att jag måste den här gången! Jag är väldigt mycket yngre än större delen av dina läsare med mina snart 18 år. Jag har dessutom läst din blogg ett bra tag, tror att jag inte ens va 17 fyllda när jag började. Men jag är väl lite sådär lillgammal av mig. Det som är så häftigt är att dins stil är så precis som jag tycker och varenda grej i det här inlägget stämde perfekt överens med vad jag gillar! Tack för att du driver en sån underbar blogg och varje dag bjuder på feelgood inlägg! Kollar din blogg flera gånger per dag och jag har alltid ett leende på läpparna efteråt!

 26. Håller med dig precis! Jobbigt när man gillar lite från många olika stilar.

  Du har alltid så bra smak och här inne hittar man alltid mycket inspiration, så jag ser fram emot att se hur ert vardagsrum blir till slut 🙂

  /hanna

 27. Ja, det är ju mer åt det hållet jag jag satsat på länge nu! Det låter som du äntligen ska få ett lite mer personligt hem med mer värme! Men nu får du ju onekligen tänka till. Det svart/vita Tine K Day home konceptet har ju varit väldigt enkelt, och inte krävt så mycket eftertanke! Lycka till!

 28. Haha låter exakt som om jag själv hade beskrivit vad jag gillar!! Men det kanske också är därför att jag gillar att hänga på din blogg 🙂

 29. Trots hög ålder och ett stort inredningsintresse sedan tonåren, så känner jag igen mej i dina tankar.men varför inte blanda hej vilt.Har man känslan för färg och form, så kan det bli bra med en mix,utan att etikettera stilen.
  Själv får jag utlopp för min inredningsstil i min ateljé bl.a.
  Lycka till! Ska bli spännande att se resultatet.

 30. Det är väl det som är meningen…att inreda med det man tycker om och ändå få det att passa in.. ALLT behöver inte gå i samma stil..Det blir bara opersonligt! Nej, in med någon läcker sak i färg. Jag blandar Tine K med loppisfynd. Jag köper en sak för att den verkligen tilltalar mig och hittar sedan en plats åt den.

 31. Hej!
  Måste bara säga att jag förstår precis vad du menar, att det ska vara så svårt att placera sin smak i ett fack. Det finns nog inget bra ord för den stilen!? Kändes som du satte ord på allt det man bara älskar. Du är en stor idol och min absoluta favorit när jag söker inspiration! Ska bli spännande att se vad du gör med vardagsrummet. Bara älskar din smak och stil.

  Heja! Från en som just lämnat sin första kommentar någonsin 😉

  //Ellen i Sigtuna

 32. Väl skrivet! Jag tror jag förstårdet mesta men det där plastiga någonstansifrån är obekant för mig. (kunde ju googla iofs). Jag skulle också vilja göra om hemma hos oss men HUR?? Byter alltid gardiner etc till hös, jul och sommar men skulle inte vilja sätta upp förra höstens gardiner eller ta fram dito eras kuddar, borddukar eller plädar…
  Hmm..
  Du är jättesnygg i din nya hårfärg!
  -Anna

 33. Kolla in Walles och Walles på Birger Jarlsgatan i Stockholm, addera lite lampor & kuddar från Svenskt Tenn och några nordiska möbelklassiker ex Asplund och Nordiska Galleiriet så får du precis en sån fin mix som du eftersöker. Gammalt och nytt. Svenskt & kontinentalt.
  Addera lite vacker konst. Våga annat än grafiska tryck och planscher så blir det smashing!
  Lycka till!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg