SAKER & TING FALLER PÅ PLATS HEMMA

.
.
.Kuddar i exakt rätt stil från Anna O och Olsen & Jensen (+ några gamla från Tine K & Day) har hittat hem till mig. Finns på My Tivoli (gratisreklam:)


Tjing raringar!


Bästa bästa sättet när man känner att Nej men här hemma måste det verkligen göras om lite är ju att plocka bort precis allt och sen tillföra lite nytt och känna efter vad av det gamla som ska få vara kvar. Köpa kanske en ny soffa eller nytt bord eller måla om osv och sen ta in ”det gamla” lite ”pö om pö” och sortera, slänga och spara (eller som jag sälja) det som inte längre passar eller känns fint. 

Jag börjar nu få det mysigt här hemma och trivs så himla bra med förändringarna och förändringar är bra om man själv trivs med dem (förstår inte riktigt de som känner att de bara måste tala om för andra vad som är bäst för dem eller hur man ”bör göra” med inredning och hur länge en soffa ska stanna tex. Det känner man ju bara själv eller hur? En inredning ska gärna spegla vilken person som bor där, säger de som vet, och är det då en person som verkligen bara gillar vitt eller rosa eller designsaker eller nytt osv så blir det ju automatisk personligt efter den personen inte sant? Eller vad tycker ni?:)


Så in med lite asiatiskt känsla (förutom kuddarna från Anna O i ”kinablått:) i form av ett lite snirkligt hus:) (också My Tivoli) 

.

Nu börjar jag få in ”min egna känsla i mitt hem” och oj så fint det är med blått, mörkblått och ”smutsblått” tillsammans med svart och vitt. Äntligen en färg i mitt vardagsrum som får stanna och jag älskar det:) Nu vill jag bara hitta mer underbart antikt blått kinaporslin…

Nu ska jag åka och köpa mer färg här!
Ha en skön eftermiddagen ( i regnet brrr, perfekt målarväder:)KRAMRekommenderade inlägg

81 thoughts on “SAKER & TING FALLER PÅ PLATS HEMMA

 1. Men herre gud…det är väl klart att man själv bestämmer hur och vad som ska finnas i sitt egna hem. Och att man liksom ibland tröttnar på det man har och byter ut…är väl ganska normalt..(hoppas jag) 🙂

  Tycker din ”nya” stil är skitsnygg!!

  Kram och ha en fin dag!

 2. Vilka härliga kuddar, får nog titta in en tur till My tivoli. Visst är det skönt när man vill ändra om hemma & pusslet kommer på plats & man får ihop det!? Varför blir man så sugen på nytt när hösten knackar på?? Själv skriker min garderob efter en uppgradering. Tackar & bockar för en fin blogg…..krams m

 3. Tack för kuddtipset. Har också jagat ngt i blått och nu har jag klickat hem ngr st från dina vänner! 😉 Kul att följa förändringen av ditt hem. Tack för en inspirerande blogg!

 4. Oj oj oj,det lilla jag ser så ser det ut som jag kommer att älska det,snyggt!
  Klart man får göra som man vill,det är ju ens egna hem och man själv som ska bo där och tur är väl att dina ”gamla” möbler fortsätter levas i ett annat hem och uppskattas…

  Ha en bra dager!
  Kramar ifrån regniga svedala…

 5. Du är ju så grym på heminredning! Sååå snyggt!! Den blåa färgen är ju så snygg! Jag som har ett svartvitt hem har också börjat snegla på det blåa.. Men man kan ju faktiskt bara ha blåa kuddar! :))

 6. Spännande att få se hur förändringen växer fram!
  Kanske jag har missat vilken väggfärg det blev, av de grå proverna, det undrar jag i alla fall?!

  /Camilla

 7. Putene er rålekre! Og jeg er så enig med deg, er det ikke rart med alle disse som på død og liv må fortelle andre sin egen mening om hvordan ting skal være, totalt overbevist om at nettopp deres mening er den eneste rette…?
  Og tenk hvor kjedelig verden ville vært om det var sånn, om vi alle så helt like ut, tenkte det samme og hadde akkurat samme smak og oppfatning av saker og ting…
  Huff og huff.
  Jeg sier igjen, takk for at du deler, det er så spennende å titte inn her og følge med på forandringene, synes det blir så fint hos seg, masse inspirasjon gir det også 🙂
  Ha en fin dag 🙂
  Lise

 8. Såå fint, krispigt och fräscht!!! Jag älskar din säkra stil för heminredning, kläder och feelgooood. Det är feelgood på hög nivå att läsa och följa din blogg.

  Kram från Anna i Skåne

 9. Kör på i din egen linje! Du gör så fantastiskt snyggt tycker jag, och det passar dig. Du inspirerar mig till att fräscha upp saker här hemma, men jag kanske inte skaffar så fina soffor som du har;)som ett exempel bara:) Jag har galet för litet här hemma:) Men som sagt, du gör så fint hemma hos dig, och du inpsirerar stort till att jag förnyar mig:) Tack för det och fortsätt gärna:) En fin dag önskar jag dig! Kram Sophia

 10. Ny stil??!?! Ursäkta men tycker det ser exakt ut som förut, färg.. Stil. Fattar inte alls. Våga mer. Det är ny stil i så fall. Andra färger helt. SKulle ta in mer gult, smutsgult, grönt… En maffig eller mindre matta i färg så som grönt. Du fegar alldeles för mycket. Eller??? Ser ingen skillnad. Svart-vitt-blått-kina blått… Det hade du väl förut.
  Och ramar istället för vita skulle jag byta till mörkare trä färg. Skit snyggt. Till smutsgult och mörk grönt..
  Våga Petra. Vad kan hända. Bara byta annars igen…. Våga våga…
  Ha det fint

 11. Inredning går ju i olika moden precis som med kläder, så varför får man inte göra om, om nu inredning är ett stort intresse? Det löjligaste jag hört! Kör på och gör om precis som du vill! Inspirerande tycker jag!:-) Dessutom säljer du ju av dina grejer som du inte vill ha längre. Två jättebra flugor i en smäll, bra för miljön att det tas tillvara och en bra chans för någon som kanske inte har råd att köpa märkesgrejer till nypris. You go girl!:-) /Jenny

 12. Gaaah så fiiiiint:)

  Och nu minns jag plötsligt att jag har finfina gardiner, med ett par år på nacken, inknölade i linneskåpet som går i just den där smutsblå nyansen/vitt/svart/beige!

  Måste ju leta fram dem, när du inspirerar så fint:)

  Kram Susanne

 13. Lite nyfiken på hur mycket Herr Philia får vara med å tycka??? Har själv en Herre som tycker en hel massa å det är nog inte bara å göra här utan mer kompromissa! 🙂

 14. Superduperfint P!

  Personligen har jag väldigt svårt för folk som måste uttrycka sina negativa åsikter på ett otrevligt sätt;) Vad än det gäller.

  Kram

 15. Hej! Vilket rum va det som skulle bli grått? Eller blev det aldrig några gråa väggar? Om det blev, vilken nyans valde du? Är i startgopparna att måla grått hemma i köket (som just nu är vitt,vitt,vitt) och söker inspiration 😉

  Tack för din fina och vackra blogg, kram Elin

 16. Klart man ska få inreda o ändra som det passar ens egen familj! Men jag får nog säga att det är nog helt samma stil du håller dig till. Jag hade väntat mig större förändring. Men då är det iofs det som är du (och din familjs) stil helt enkelt. Det är fortfarande väldigt vitt och stramt. Men det är ju NI som ska trivas, inte vi läsare! =)

 17. Hej Petra,
  Vad fint du får det. Ett tips om du har vägarna förbi Sthlm är att butiken Oscar & Clothilde just nu har tokutförsäljning av sitt lager (allt säljs för 50%) och de har en del som jag tror funkar i din ”nya koloniala” stil. Bla blåvita porslinssaker.
  Var där idag och utförsäljningen håller på hela helgen i deras lagerlokaler i Frihamnen.
  Tips =)
  Kram Jannike

 18. Vad frächt det blir! Jättefint!! och håller med precis som du säger DET VIKTIGASTE ÄR ATT D ÄR STILEN ÄR ENS EGEN OCH ATT MAN GILLA´RT!
  Har själv blivit inspirerad av att göra om. Dels från din blogg men också för att jag alltid känner för förnyelse när hösten kommer. (Från den uttjatade sjabbig chic inspireradestilen, till en mer industriell stil med by nord inspiration:-) and I löv it! Mer strikta tavlor, kuddar med djur på, raka linjer, plåtlampor och plåtlyktor, brickbord osv.
  Men jag skulle helt klart kunna ”sno” dina fina kuddar! för min nya soffa ser nästan lika dan ut som din, förutom att den är lite längre och är i ett grå-beige färg:-) / Ha en fin målarkväll i regnet!/ Marie

 19. Vilket fint litet hus! Tror det kommer bli toppen hos er, ni är super duktiga.

  Är så väldans nöjd med nya soffbordet, lucky me!

  Ha en bästa onsdag! Kram

 20. Kul med förändringar, när man har råd att byta allt och då handlar det inte om IKEA möbler, som dom flesta hemmen i Sverige har en mix av.
  Visst kan man tycka att slit och släng är osmakligt i dessa upplysta tider då vi ska värna miljön och tänka på våra barns framtid. Då skulle inte jag välja att köpa soffa från Italien.

 21. Jag inreder bara efter hur jag själv tycker å känner,å jag har det nog ganska så annorlunda…;)) Går inte efter trender och ingen ska väl tala om hur det ska vara å så,det bestämmer man själv…;))

  KRAM på dig å mys i din nya soffa nu..

 22. Oj, vad en del har synpunkter på allt… Blir då lite nyfiken på hur det ser ut i de ”anonymas” värld eftersom de vet så himla bäst jämt… 😉
  Ser dagligen många hem i mitt yrke som inredare och något man måste respektera är att vi alla har olika smak och är OLIKA. Att stövla in i någons hem och skrika
  ” No no!” funkar bara i TV men inte i verkliga livet…
  En del gillar Shabby chic, en del New England, en del Retro och en del vitt, lite grått och kanske mörkblått…
  Din stil är DU, Petra. Den speglar din personlighet och det är ju du som ska bo och trivas i ditt hem. Inte vi andra. Vi får vara glada och visa lite ödmjukhet för att du så generöst släpper in oss i alla skrymslen och vrån och bjuder in oss i ditt fina hem!
  Kram, J

 23. Du kunde inte formulerat det bättre! Jag håller absolut med! Människor köper ju nya garderober och nya bilar.. Då kan man väl även få byta ut möbler tycker jag!

  Suuupersnyggt har du fått det, bra jobbat!

  /Allt gott önskar Sofia

 24. Synpunkter.. Men hallå är inte detta en blogg?? Du vill ju synas och visas.??!?eller ha synpunkter.. Och annat. Jag ser nu ingen skillnad.?? Vitt svart och mycket intressant?! Vad tycker herrn i huset. Heller är han helt blind för förändringar och annat . Lever du ensam.-tycka-linje. Stackarn. Jag tycker det är sååå viktigt i ett förhållande att båda tycker o tänker. Man lever ju ihop..,.?? Eller har jag fel? Min man o jag pratar ihop oss om saker och ting. Eller är han en…. Vet inte .. Mr Been?!?! Hihi allt blir bra hihi.
  Absolut inget negativt. Men undrar. Du skriver du du du du…är ni inte vi vi familj???
  Kram

 25. Till ovan – Man kan ha synpunkter! och jag kan ha synpunkter!! Driver man en välbesökt sajt som min så får man så fantastiskt mycket åsikter om allt och jag kan inte bemöta alla hela tiden, det är inte därför H of P existerar. Som ta nu din kommentar tex,Ganska otrevlig och hånfull. Jag hade inte kommenterat tillbaka om det inte var för att du tog upp min man och gjorde dig lustig på hans bekostnad. Det finns män OCH kvinnor som är ganska ointresserade av inredning och kuddar och soffor osv osv och det finns massor med män som tycker att deras fruar är superduktiga på detta och blir fantastiskt glada och stolta över det hem som de skapar åt familjen! Man behöver inte ”tycka till” lika mycket om allt för att man är tillsammans. Bara ”för att”. Vi är en familj med flera olika intressen och det är inget konstigt alls och jag har en man som som jag älskar mer än allt och som älskar mig och som dessutom gillar att jag gör om hemma ibland. Lucky me!

  P

 26. jag menade inget illa med min kommentar innan om vad herr philia tycker… är bara nyfiken för jag har en man som tycker en hel del…och kompromissa är en del av livet. Så jag menade inget illa….ditt hem är himla fint…

 27. Hi Petra

  Thank you for your lovely blog … Can you tell me if your new sofa has a natural line white fabric or snow cotton one?

  We would like to have one too, but we are not so sure regarding the color with little Kids at home ; ))

  Thank you for reply, Sara

 28. Hi Petra

  Thank you for your lovely blog … Can you tell me if your new sofa has a natural line white fabric or snow cotton one?

  We would like to have one too, but we are not so sure regarding the color with little Kids at home ; ))

  Thank you for reply, Sara

 29. Hi Petra

  Thank you for your lovely blog … Can you tell me if your new sofa has a natural line white fabric or snow cotton one?

  We would like to have one too, but we are not so sure regarding the color with little Kids at home ; ))

  Thank you for reply, Sara

 30. Trender kommer och går men favoritfärger består. Njaa, inte alltid kanske.
  Jag är också en ”sucker” för vitt och svart med accentfärger i rosa/plommon/lila toner och jag kommer inte ifrån det.
  Tycker det var snyggt med det blåa inslaget. =)

 31. Trender kommer och går men favoritfärger består. Njaa, inte alltid kanske.
  Jag är också en ”sucker” för vitt och svart med accentfärger i rosa/plommon/lila toner och jag kommer inte ifrån det.
  Tycker det var snyggt med det blåa inslaget. =)

 32. Hi Petra

  Thank you for your lovely blog … Can you tell me if your new sofa has a natural line white fabric or snow cotton one?

  We would like to have one too, but we are not so sure regarding the color with little Kids at home ; ))

  Thank you for reply, Sara

 33. Hej!

  Klart att var och får göra om hur den vill i sitt hem…….men en del har nog inte den möjligheten ekonomiskt…..Bra att du låter fler inlägg synas nu även om det inte alltid är i linje med vad du tycker…..fast jag förstår att det är en svår balansgång, dvs ska din blogg få lov att vara nån slags forum för oliktänkande eller? ja, bara en tanke som slog mig.Jag gillade dina gamla prylar…..men tyvärr inte alla de nya. Men du är duktig på att inreda!

  MVH
  Marina

 34. Du är så himla duktig på att inreda, bättre än många proffs tycker jag. Efterlyser dina reflektioner kring miljö och barnarbete. Var har alla varor blivit producerade och HUR. Andra mammors lika älskade skatter måste arbeta i kemikaliestinna fabriker. Önskar så att höra dina åsikter. Trevlig kväll.

 35. Kul med förändringar. Det behöver man ibland. Personligen har jag lite svårt för blått och för tillfället så håller jag det utanför mitt hem. Är istället inne på rosa och syren, men vem vet. Vid nästa förändring kanske det blir just blått? 🙂

  /Cecilia

 36. Hade hoppats på lite mer förändring. Du kanske förstorade förväntningarna lite mycket när du ’tömde’ vardagsrummet och höll oss på halster för din ’nya classy’ stil. Trodde du hade lite personliga saker i gömmorna från era resor tex som skulle skapa ngt helt eget, och inte bara nya prylar. Ofta svårt att skapa ’tyngd’ till ett hem med bara nytt. . Blir som en katalog. Det är jättesnyggt men tyckte nog det var mer Classy innan och nu mera lantlig skärgårdsstil. Lite Newport/Lexington stuk sådär… Det är nog det blå som gör att det känns så. Det svarta Kinaskåpet är superfint tycker jag och soffbordet var läckert. Du låter innerligt nöjd själv och det är härligt!

 37. Hej! Jag är också inne på ”måla grått” och vill gärna ha tips. Har du hittat någon bra nyans som funkar utan att bli för mörk?
  Mvh Em

 38. Jag håller med en här ovan, att ett hem blir mer personligt om man verkligen har saker som man kanske köpt när man varit ute och rest, eller presenter (fin skål, ljusstake mm) från vänner, foton, någon tavla man fått/köpt, tygtavla man gjort själv etc. Istället för att klicka in på en hemsida och köpa allt nytt. Klart man ”får” men personligt tycker jag inte riktigt man kan kalla det. Undra hur många av dina följare som kommer att köpa likadana kuddar, ett sånt hus mm- hur personligt blir det då?
  Inget fel på att köpa nytt heller, om man hellre vill det. Olika stilar helt enkelt, viktigast att man själv trivs 🙂

 39. Av det lilla man ser så verkar det bli super snyggt, såklart! 😉 Känns fräscht, ”krispigt”, lite nytänk, men ändå Hop-stil.

  Önskar dig en Happy dag.
  Kram

 40. Kunde ändå inte låta bli att kommentera…

  Åh, jag bara älskar att se när du gjort/gör om. Ju mer – dess bättre. För inspiration och ögonfröjd. Har inte själv möjlighet (pengar, du vet…) att göra det helt som jag vill här hemma, kanske på längre sikt nog men därför är det härligt att se in hos dej och se vad allt du köpt och fixat till. Dessutom när du har en så bra smak och allt är ju inte bara designmöbler, du har ju oxå sånt som man kan ha råd med.
  Mixen är jättefin!

  Fortsätt på samma sätt, köp och sälj och inspirera, det är nog därför dom flesta tittar in hos dej. (Plus såklart för att du är så sympatisk :)).

  Funderar hur det ser ut i ert badrum, du som har så många bra ideer. Vi ska bygga nytt badrum i övre våningen och behöver mycket inspiration. Kan ett plastbadkar bli snyggt?! Vet inte om vi får oppkonkat nåt annat.

  Ha det nu bra i ditt nya, fina hem, åtminstone jag njuter av att få se bilder av det. Av alla rum, vi har 5 barn, så även barnrummen som jag oxå fått mycket inspiration av.

  Kram Mikaela

 41. Jag tycker att det är superfint, även om det inte är så som jag har det hemma, vi har olika smak, precis som det ska vara. Men jag tycker det är så onödigt av alla anonyma tyckare att uttrycka sitt missnöje på ett så dåligt sätt.

  Om man nu tycker att det är samma stil som innan så kan man uttrycka det på ett trevligt sätt, och inte vara anonym. Förstår inte varför folk måste vara så bittra. Visst kan man få ha synpunkter men varför inte vara trevlig samtidigt?

  & jag har samma ”problem” som många av de som klagar, jag har också en sambo som tycker till (lite för mycket för min smak) och det är mest bara irriterande (eftersom jag inte får göra som jag vill *s*). Så det är ju jättebra att H uppskattar att du gillar att göra om och är duktig på det. Det behöver väl folk inte bli upprörda över?

  Så kör på! Det är ditt hem där ni ska trivas. Det är det enda som är viktigt.

  /Heléne

 42. Tycker det är jättefint, men ändå samma stil som du hade innan, färgmässig. Möblerna har bytt form och skepnad.Det är ju din personliga stil 🙂

  Sen kanske det här med inredning har blivit lite hysteriskt i bloggvärden och i den övriga värden utanför. Alla bor i ett toppstylat hem, där allt ser ut som en mäklarannons.
  Jag tror det kan skapa en hets hos människor. Att man ”måste ha” som den och den..
  att man överrenoverar, tar lån för att kunna hänga med osv.

  Jag undrar mer hur ett hem känns personligt, när man köper mycket nytt?
  Jag har haft mycket av det jag köpt i mina 23 år som boende i egen lgh. Visa grejer har jag bytt ut och förnyat, men det mesta har jag haft lång tid.
  Vi köpte en ny soffa nu efter 12 år..Men den känns inte lika ”hemma” som min förra gjorde, och bytte jag ut allt i ett hem eller bara ett rum, så skulle jag aldrig känna mej hemma 😀
  Men det e jag, och alla är ju olika.
  Stor kram Åsa

 43. Hej!
  Shit, det är inte lätt att driva en blogg där männskor framför sina åsikter och även tar sig rätten att kommentera din familj. Jag förstår att du får agg till dem som framför kritik mot dina barn och din man, det är inte ok tycker jag. Däremot får du nog tåla att vi läsare inte alltid hyllar dina kläd eller möbelval…inte alltid lätt… det förstår jag.Men du har ju haft din blogg i några år nu så du tål säkert en. men vissa människor eller främst tjejer skriver ”du bör eller tror sig veta allt om inredning” och tycker hit och dit om ditt val av soffor och annat men sånt får man skaka av sig och gå vidare. Saker är ju faktikst bara döda ting, och visst det är roligt att omge sig av vackra saker men det finns mycket annat i livet och lägga energi på.Vi tjejer är sååå kritiska mot varandra och rent av elaka i många lägen. Vi tjejer kanske borde tänka mindre på hur allt ska vara… och hur vi ska vara.. allt måste inte vara perfekt varken hemmet, vårt yttre eller hur vi är som mamma eller i vår karriär. Vi har såna krav på oss själva, så även jag. Vi duger som vi är och det vi gör är tillräckligt bra. Så skit i de som ”tror sig veta bäst” eller har åsikter om din familj.. go on with your life.Kram Kamilla

 44. Halloj. Så fint du skapar i ditt hem. Ser fram emot och se när allt är ”klart”…:) Det är ju klart att man har behov av att förändra sig och byta ut, sen finns det ju alltid dem som har svårt för att se andra göra förändringar…men det skiter vi väl i…? //Katarina

 45. Jag är inne på samma tankar som de anonyma här ovan, att det är lite svårt att tala om personlighet när allt, allt är nytt. Fräscht och fint så klart, precis som proffsinredare stajlar till plåtningar – men inte särskilt inbott.

  Nå, smaken är olika och Petra är knappast omedveten om detta heller utan det är ett val hon gör. Och jag gör valet att komma med vad som riskerar att uppfattas som orättvis kritik. Men det har en större allmängiltighet än så och knyter dessutom an till debatten om hållbarhet och miljö, som jag såg någon norskspråkig kommentar om längre upp eller om det var i ett annat inlägg.

  Hur tänker du om sådant, Petra?

 46. Fantastiskt fint blir det/ har det blivit med allt du fixat!
  Tack för din fina blogg och all inspiration du bjuder på varje dag! Heja dig!!
  Kram Jenny

 47. Jag tycker att det ser fint ut, vilket det även gjorde innan. Att du vill förnya dig förstår jag för det vill jag också.

  Tycker det är väldigt märkligt av de som kommenterar negativt att säga att det inte är fint? Om de inte tycker det så är det en sak men att skriva det? Undrar om de går hem till kompisar och säger: Nej men usch vad tråkigt ni har det! Å vilken trist tapet ni har valt, ni borde ha tagit en annan tapet.

  Jag tror knappast de gör det men på bloggen blir det lätt att komma med kritik och åsikter för att man är anonym. Sorgligt att se att det är kvinnor som är så elaka (verkar inte vara många män som kommenterar) istället för att vara lite mer positiva. Man behöver inte gilla din stil men att vräka ur sig som vissa gör är dåligt omdöme. Fortsätt som du gör och välj det du gillar. Min man bryr sig inte heller mycket om det jag väljer hem till oss utan uppskattar att jag vill lägga ner tid på att få det fint och trevligt hemma. Han lägger sin tid på annat istället.

  Heja dig och du är duktig på det du gör. Det är kanske det som sticker andra kvinnor i ögonen att du lyckas med det du gör. Ta inte åt dig av det negativa.
  Kram Carro i Uppsala

 48. Carro i Uppsala, man kan ifrågasätta utan att vara avundsjuk och för övrigt är det aldrig några män som kommenterar här, vare sig positivt eller negativt.

 49. Jag tycker att det är anmärkningsvärt att man å ena sidan kritiserar inredningen genom att säga att det saknar personlighet, medan man å andra sidan menar att förändringen i sig inte är tillräckligt stor. Kan det inte vara just så, att ägarna av detta hem faktiskt har hittat sin stil? Det innebär ju inte att man inte kommer att vilja förändra hemmet framöver!

  Jag vill hålla med om att alla människor bör eftersträva ett hållbart tänk även i inredningen, och det tänket ser man genomsyra även bloggvärlden mer och mer. Till exempel väljer man ofta att måla om i stället för att byta ut.

 50. Jag väljer att läsa din blogg för att jag tycker om din inredningsstil. Jag får en massa inspiration och ideer. Jag tar till mej det som jag gillar och som skulle bli fint hemma hos mej. Undra hur bloggen skulle se ut som passade alla läsare? Det nog lättare om jag väljer en blogg som passar just mej!

 51. Jeg synes det må være lov å komme med kritiske bemerkninger (dog høflige og velbegrunnede) uten at man av de andre leserne med en gang blir stemplet som en misunnelig kjerring uten noen gleder i livet. Mange her er veldig snare til å kaste seg over de som er kritiske.

 52. Men hva er ”velbegrunnede kritiske bemerkninger”, og hvem skal definere hva som er velbegrunnet? Det blir vel til syvende og sist kritikerens personlige mening – og om man synes disse meningene er så interessant å få luftet – hvorfor kan man ikke da ha en egen blogg – så kan de som ønsker å lese velbegunnede, kritiske
  betraktninger velge å lese der 🙂
  Personlig synes jeg at om man skal si noe negativt/kritisere en som har en blogg – og hvor man som leser helt frivillig inviterer seg selv inn – bør man nok vise ansikt. I alle tilfelle bør man klare å utvise en viss grad av høflighet. Enkelte av kommentarene jeg leser over her synes jeg går langt over streken.
  Lise

 53. Fint att så många är oroliga över H, om han får vara med och bestämma, eller inte? 😉
  Jag älskar också att fixa och piffa här hemma och göra om då och då. Älskade Mannen i mitt liv, har ett visst intresse för inredning, men låååångt ifrån lika stort! Ganska ointressant att skriva huruvida han varit med och bestämt eller inte, va? 😉 I samband med att vi nu byggde nya huset, för att få det precis som vi ville ha det, så blev det en hel del nytt, men även gammalt kvar, bland möblemanget. Och herre, vad vi är onödiga som bygger ett nytt hus bara för att vi VILL… Om man ska döma efter hur vissa dömer dig? 😉
  Håller helt med om att ett personligt hem, är ett hem som någon inrett efter personlig smak! Oavsett om det är ett ”kataloghem” eller blandat hejvilt, mellan alla stilar!
  Kram /Maria

 54. Jeg leser din blogg hver dag og har hentet mye inspirasjon fra deg mht innredning og farger (sort/hvitt).
  Så stå på og fortsett å vær deg selv, gjør som du vil og gled deg over at du og alle dine har det godt sammen.
  Hilsen voksen dame på 46 som også har en mann som heldigvis ikke legger seg bort i hvilken farge jeg velger på putene hjemme hos oss. Han vet – som sikkert H også gjør – å velge sine kamper med omhu:)

 55. Varför är det så ”enkelt” att kritisera och vara lite småelak när man inte har personen ansikte mot ansikte?! Avundsjuka är inte särskilt snyggt… Varför är det inte lika enkelt att hylla varandra och glädjas för att någon annan har framgång?

  Jag tycker att det här är en mkt inspirerande och mysig blogg och jag gillar den skarpt!

  Skulle jag läsa en blogg och upptäcka att jag inte tycker samma eller inte delar smak så skulle jag väl aldrig lägga energi på att kommentera och skriva det. Det är väl bara att stänga ner och söka vidare? Eller?!

  Tack för fin och inspirerande blogg!

  MVH
  Maria

 56. Sååå snyggt!! Det är väl underbart med lite nytt, och man gör ju inte dessa större förändringar varje år precis. Tycker du fått fram en skön, personlig och klassiskt sval känsla i ditt hem med denna nya stilen. Snyggelisnyggt som alltid här hos dig Petra!! Du är en stor inspirationskälla för mig.
  Önskar dig en lovely friday 🙂
  Stor KRAM Paula

 57. Men fattar ni inte att det är sånt här som gör bloggen stor. Det är underhållningsvärdet i det. Till stor del att förfasas eller fascineras eller inspireras av P´s livsstil och personliga/opersonliga hem! En stor del av underhållningsvärdet är ju alla dessa kommentarer. Jisses om någon är negativ, det är underhållande att läasa alla dessa tokiga reaktioner från folk, som tar allt så personligt!
  Det handlar inte om att bara byta blogg om man inte gillar´t, man vill underhållas! Inte gillar man de otäcka morden i en deckare, men man gillar att förfasas, att det är spännande liksom!
  P är smart som alltid väntar med nytt inlägg efter en sån här känslostorm. Hon bygger upp en liten cliffhanger, vad ska hända nu liksom!!??

Comments are closed.