VINTAGE MATTOR

,
,
,

Denna var väl fin? Eller kanske
denna patchwork skulle bli mysig? Eller

 

en mer lugnare variant av Vintage? Snyggelisnygga alla tre hur som helst🙂


Todelooooo!


Här letar jag fortfarande efter den ultimata mattan till vardagsrummet och jag har ju varit så inne på en riktig äkta Nain (men eftersom mamsen och papsen inte alls verkar sugna på att släppa sin haha och jag inte har riktigt lust att lägga ex tusen på att köpa en så letar jag fortfarande efter ”alternativ”:) Har haft flera varianter hemma på prov men ingen som känts ”rätt”! Just nu står det mellan en stoor anpassad lyxig tjock matta (typ heltäckningsvariant) som rymmer typ alla möbler, det är tjusigt, eller en Vintage tror jag. Har ni sett dessa mattor? De är helt underbara ju. Gamla mattor som färgats in och ruffats till och som finns både som Patchwork (alltså lapptäcketeknik) och som ”vanliga”.  Förut kostade dessa typ 30-40 tusen (stod och drog i en på NK för ett par år sedan) men nu kostar de typ en fjärdedel (tex hos Carpet Vista)

Hur som helst, snart måste jag snart bestämma mig för vi kan ju inte vara utan matta hur länge som helst (har sålt de vi hade) Väldans omysigt med kala golv nu när det börjar bli kallare…brrr!

Nu – fixa gymkort!KRAM

Psst, Nej några av er behöver nu inte tipsa om att jag ska ha en massa glada färger istället för jag gillar inte ”massa glada färger” (Tyckte jag om det hade jag ju valt en sån stil;) Nej jag gillar verkligen när det känns svalt, krispigt och kalla dova smutsiga färger – thats me:) Sen är det ju kanske lite ”märkligt” att vissa läsare hela tiden måste tycka till om och dissa det ena och det andra. Precis som om jag skulle gå in på en sajt där en person gillar rött och grönt och orange eller någon som gillar brunt, trä och murriburr osv och skriva att ”usch och fy så fel! ser inte bra ut! inte min stiil!”. Skulle jag ju aldrig i hela världshistorien göra. Men vi är väl olika där helt enkelt:) Här kan ni förresten läsa ett ypperligt bra inlägg om just kommentarer och feedback skrivet av duktiga bloggerskan Ebba von Sydow!

Rekommenderade inlägg

50 kommentarer till “VINTAGE MATTOR

 1. Älskar din stil så bara fortsätt göra det du gör. Hämtar så mkt inspiration till mitt hem via din blogg…. Så keep going….

  Kram

 2. Jag tycker nog 1:an eller 2:an om det skulle varit till mitt hus men alla 3 va väldans snygga 🙂

 3. Jag skulle absolut ha valt 3:an. Alltså en neutralare matta. Du har ju ganska mycket mönster i kuddar, plädar osv., men alla mattor var supersnygga! Sen ska dom ju vara sköna att gå på också. Härligt med gymkort förresten!! Ha en fortsatt bra dag!/ Lotta, Sundsvall

 4. Både ettan och tvåan är jättefina, särskilt första men tror ändå att nr tre kommer att göra sig bäst. Älskar dessutom speglarna!

 5. Fina mattor! Brukar läsa din blogg men inte kommentera…Men en fråga som jag ställer mig är att om man har en blogg som vem som helst kan läsa och man visar upp sitt hem och familj får man inte då räkna med att få mindre trevliga kommentarer…. För hur ser inte världen ut jag skulle aldrig våga ha en blogg det finns så många knäppisar…. Tack för en trevlig blogg! Hälsningar Lotta

 6. Wow for noen matter:-) go girl din stil er lekker

  Anne Mette må ha en matte jag oxo

 7. Äääälskar vintagemattor, klart tjusigt! Och en fantastisk idé om man som även jag inte vill ha för mkt färger, dessa är ju så snyggt slitna och urtvättade i färgen.
  Caroline

 8. Åh, så snygga!!!! Alla tre på sitt sätt! Älskar ju patchwork-mattan, men så syr jag ju gärna kuddar i den stilen, också så det förklarar väl saken 😉
  Den översta är också kanonfin! Och den undre kanske är mest användbar? Väntar med spänning på vilken du väljer 🙂
  Tråkigt att du ska behöva få en massa förslag om färgglada prylar när du inte bett om det! 🙁 Jag gillar heller inte färg i inredningen. Jo, som accenter kanske, men då ska det vara murrigt och dovt. Möjligen en varm röd färgklick på hösten, men bara en liten 😉 Annars älskar jag brun/vit/grå/svart bas. Nästan som du 😉
  Ha en fin dag!
  Kram /Maria

 9. Man kan ju se saker och ting på olika vis. Utan dina läsare så skulle du inte få några inkomster på bloggen så varför inte bara inse att ditt kommentatorsfält är som en temperaturmätning på vad dina läsare tycker. För om du bara vill ha hyllningar på ditt ”arbete” så varför inte bara stänga ner fältet istället.

 10. Bra inlägg från Sydow, helt rätt! Det behöver man nog tänka på lite till mans..
  Många kramar Annsofie

 11. Tack för era söta snälla hälsningar tjejer:)

  Anonym – Ja absolut, man kan alltid se saker på olika vis och det finns ”alltid två sidor på myntet” osv. Men när man driver en stor sida på nätet, som främst vill underhålla och roa, och som man lägger ner mycket arbete på så innebär det ju inte att man måste ta allt elakt syrligt som skrivs i kommentarsfältet. Det tycker ingen bloggerska att man måste, jag lovar dig. Speciellt inte då det sker bakom raden ”anonym” och åsikterna bara är sådana som vill irritera eller såra. För det är myyycket sådant i bloggvärlden (jag publicerar själv aldrig de värsta kommentarerna själv) Det är ungefär som att anonym skulle gå på en jazzkonsert, när denna person egentligen bara gillar disco, och ställa sig upp med en påse på huvudet och hojta: Jag tycker detta är tokusel musik! Artisten har ju superfula kläder, dålig smak och borde gå ner i vikt! Typ. Varför gå du hit överhuvudtaget skulle ju resten av publiken tycka, de som älskar jazz, och att det var ett otroligt knepigt beteende. Och artisten skulle bli sårad, även om resten av publiken applåderar och skulle denna gapande otrevliga person en tempuraturmätning på vad resten av publiken tycker om uppträdandet? Nej det kan man ju inte anse. Man kan absolut inte räkna med bara hyllningar när man bloggar, det är inte det jag menar heller och det tror jag de flesta förstår. Men jag tycker verkligen inte att bloggare bara ska ta allt anonymt negativt bara för att de får betalt för sitt arbete och bara för att de allra flesta kommentatorerna är underbara och snälla.

  KRAM

  P

 12. Hej,
  När det gäller stil kan man i stort sett aldrig säga att någon har fel, tycker jag. Jag har min stil någon annan har sin och det är helt OK. De gånger jag anser att det är berättigat att kritisera negativt är om det gäller marknadsföring, direkt eller indirekt, av varor som man vet är tillverkade på oetiskt sätt. De gånger du ber om tips så är det klart kul om folk kommer med idéer och då blir det klart utifrån deras smak. Jag tipsade dig till exempel om Vintagepatchworkmatta för att jag förstod att det skulle vara i DIN SMAK, utifrån allt annat du gillar – och det stämde ju!:) Kul!
  Ha en finfin dag!
  Hälsningar C.

 13. Hej du ska ju till Israel snart vänta finns hätte fina mattor här, passa på att pka till ”Namal” hamnen i Tel Aviv gonns en butik du inte kan miss då som har mattor i den stilen, du kommer inte att bli besviken!

  Lycka till Sandra

 14. Det jag menade var att det du ser negativt bland kommentarer här (och nu menar jag givitvis inte personpåhopp och dyl) Kanske mer är menade som en reflextion på dina bilder. Dvs när du skriver en mening och meningen avslutas med ett frågetecken då får man kanske räkna med att många tror att du vill ha andras syn på det hela. Och man kan ju välja om man vill ta det negativt eller bara strunta i det eller kanske tänka hmm kanske ska jag iaf prov. Bättre än att gå ut i försvarsställning och låta negtivteten flöda 😉

  Själv tycker jag inte bara om en blogg jag gillar att titta på många andra, jag är en allätare och kan se det fina i mycket oavsett vilken stil det är. Jag är nyfiken helt enkelt 🙂

 15. Hej,

  Vill bara tipsa om att det nu på Lauritz finns flera stora mattor i de färgställningar som du verkar gilla och de flesta är nyproducerade. Kolla under Orientaliska mattor.

  Mvh
  A-K

 16. Wow vilka mattor! Tack för att du delar med dig av dessa!
  Det där var riktigt bra feedback tips som Ebba har, som håller inom många områden. Vi behöver alla vara snällare mot varann även ute i ”verkligheten”. Vi har ju ingen aning om hur mycket kommentarer du får – som du inte publicerar – och jag skulle verkligen inte vilja ha ”diss eller hiss diskussioner” i mitt kommentarsfält så jag förstår varför du fortsätter godkänna kommentarer. Jag tycker det är bra att du skriver om det här ibland, alltid någon som tänker till. KRAM Milla

 17. Kjempelekre alle tre teppene, selv falt jeg for det første. Er også på teppejakt, og liker også disse ”nygamle” teppene, men med 3 katter og en hund må det tenkes veldig praktisk hva tepper gjelder 🙂

  Synes vi burde applaudere hverandres ulikheter, både hva gjelder smak og annet – det er nettopp de som gjør verden til et spennende sted å være 🙂
  Fryktelig slitsomt med mennesker som på død og liv må dytte på en sin egen smak og meninger – det går an å holde noe for seg selv…
  Tenk så kjedelig om vi alle var like, og hadde den samme smaken 🙂
  Ha en strålende uke!
  Lise

 18. HEJ! Nu tänker jag vara negativ och tycka med personlig smak: Nej ta inte matta nr 3. Jag tycker du har så snygga kuddar med mer raka, grafiska, starkare former som jag inte tycker den passar den lite ”urvridna” grå …
  Positiv -men fortfarande min personliga smak: Nr 1 och 2 var jättevackra! Hos oss skulle tvåan sitta bra vid sofforna.
  Kanske skulle jag då bara ha skrivit om nr 1 och 2, fast jag tycker ju faktiskt något om nr 3 också. Hoppas det blev lite feedback och inte bara ”gnäll” för så var det inte menat!/Susanne

 19. Alla snygga på sitt lilla vis. Smaken är ju som baken som det brukar heta. Fy vad trist om alla hade samma smak och samma bak. Nä fy fram för mångfald både bak och fram. På vägg, golv och tak. Mycket av tyckandet tror jag också går ut på ren avund alla har inte råd att shoppa vissa saker och då tar man till en massa annat i stället som tex trist feedback. Speglarna i förra inlägget tycker jag är jätte läckra. /Marie

 20. Patchwork-mattan får gärna flytta in till mig, verkligen supersnygg!=) Jag läser din blogg för att jag gillar din stil. Att hänga på bloggar jag inte gillar skulle aldrig falla mig in, varför ge sig själv negativ energi när man kan fylla på med positiv?! De som är negativa mot dig och andra bloggare skadar sig själva minst lika mycket… /Jenny

 21. Grymt snygga mattor,även om jag gillar färgglatt…;))) Jag letar oxå en mysig matta till v-rummet men kan aldrig bestämma mig…;))) Tids nog så klingar det till i skallen å man blir ”kär”…

  KRAM till dig!!

 22. Underbart snygga mattor!
  Kika efter auktioner med mattor.Där kan man få tag på kanon fina mattor precis som dem du letar efter!

  Mina föräldrar fyllde både villan och sommarhuset med mattor i denna stil och till en ”sportstyver” mot om de köpt dem i en vanlig matthandel.
  Men de är i precis samma fina kvalité, om inte snäppet bättre!

 23. Ljuvligt sköna färger och de ser sådär skönt mjukt nötta ut också, sådär som favoritjeansen blir preciiis innan de totalt faller i små luddtussar (å man nästan grååååter över dem).

  Jo, att hitta det perfekta kan vara jättesvårt och något man tror är perfekt är inte alltid det när det är väl på plats.

  Jag såg ett jättetipsigt inslag i något inredningsprogram för ett par år sedan som du kanske kan ha nytta av. De tog en nya lite gräll stor ”äkta matta” dvs en utan särskilt ekonomiskt värde och hällde (brittiskt flytande) blekmedel över, föste/gnuggade ut det över hela mattan, lät verka en stund å sköljde sen ur med vattenslang å torkade mattan. Det hade kunnat bli katastrof, eller inget resultat alls men då hade mattan inte fått komma in igen men det kostade ju bara en dunk blekmedel att prova. Men! det blev så himla braaaaa, mattan blev ljuvligt blekt och sliten och det var ett så fruktansvärt bra resultat, högt över ALLA förväntningar.

 24. Jag tyckte nummer 2 var jättehärlig. Vi har en butik runt hörnet med bara sådana mattor. Men då är det riktiga konstverk som är RIKTIGT dyra och de har ALDRIG rea. Men jag går och längtar…

 25. Nä nu kommer jag säga om jag tycker… Det får du räkna med när du frågande lägger upp dina bilder om vad vi tycker. Inget att bli sur över?!? Kan du inte ta det ska du nog fundera på att göra nåt annat. Jag gillar färg i mattorna. Gärna varm röd. Ger huset värme. Och det gillar ju inte du vet jag !!! Jag hetsar inte upp mig för det. Dessa mattor du visar säger mig inget. Mesiga, bleka taniga. Ja usch då, att jag kan till och med säga som det är va!?!? Men tänk nu igenom det hela. Det är du om har en blogg. Alla kan inte tycka som du alltid. Över lag gillar jag inte ditt hem. Inte min stil. För mesigt
  och blekt . Kallt. Och mycket utav dina Plotter pryla kommer igen i många inredningsbloggar. Nä inget för mig. Mer färg. I lagom dos. Jag kollar in här ibland just för jag kollar inrednings bloggar.

 26. Hej fina Petra! Jag läser din blogg för att jag får massa inspiration och jag gillar dig men idag läste jag något i ditt inlägg som fick mig att reagera lite. Jag tänker inte gömma mig bakom anonymitet här utan säga min åsikt som jag hoppas du inte tar helt fel nu för jag menar inget illa. Jag förstår självklart att det inte är kul med elaka kommentarer. Sånt är bara så lågt och hör självklart inte hemma här. Men som du skriver så har vi ju olika smak och att då några av dina tusentals läsare har en annan smak och kanske uttrycker det i kommentarer kanske ändå måste få förekomma. Det kanske inte vore så kul heller att bara få gulligull-kommentarer. Och du skriver att du ALDRIG skulle dissa andras smak själv men i o m det du skrev idag tycker jag faktiskt lite att du gör det.

  ”Precis som om jag skulle gå in på en sajt där en person gillar rött och grönt och orange eller någon som gillar brunt, trä och murriburr osv och skriva att ”usch och fy så fel! ser inte bra ut! inte min stiil!”. Skulle jag ju aldrig i hela världshistorien göra.”

  Här skriver du ju lite nedlåtande om brunt, murriburr mm och även om du inte riktar det till en speciell person så kanske det faktiskt finns många härute som gillar sånt och faktiskt tar åt sig…Och jag ser egentligen inget fel i det för det är ju din åsikt men då kanske du måste kunna ta åsikter från andra som har en annan smak….

  Sen är det ju som sagt skillnad på elaka påhopp och att uttrycka en åsikt som skiljer sig…

  Bara en liten tanke och hoppas som sagt att du tar detta på rätt sätt nu för jag menar inget illa…

  Ha en fin dag

  M v h
  /Vivvi

 27. Tack för era hälsningar tjejer!!! Och alla tips om mattor, det är guld värt och precis vad jag behövde:)

  Anonym – Jamen jag menade så klart inte alla de som på ett trevligt sätt framför sina olika åsikter om det en aoch det andra. Det är så klart alltid välkommet! Det jag menar är de anonyma kommentatorer som tycker att de kan uttrycka sig plumpt och tråkigt och har en negativ attityd överlag till det mesta. Som bara måste skriva att de ”inte gillar mitt hem” och att mitt hem är ”mesigt kalt och blekt”. En bra tumregel för alla kommentarerskrivare – skriv inget som du inte skulle kunna säga till bloggaren ”face to face”! Eller sådant som du inte skulle vilja höra själv från någon främling. Läs gärna Ebba von Sydows inlägg som jag tipsade om, hon sätter huvudet på spiken där:)

  Vivvi- Tack för din åskit. Annan smak får absolut finnas på HofP och så klart åsikter men skulle du tex vilja att flera stycken går in på din blogg varje dag och skriver hur fantastiskt fult du har det? Att du har dålig smak etc (och det är typ inte det värsta heller) Det var DET jag menade och det är inte att ha en ”annorlunda åsikt” . Andra åsikter är som sagt alltid välkomna om de framförs på ett normalt och vänligt sätt. Mitt exempel var just bara ett exempel på hur jag INTE skulle skriva själv eller kunna såra någon på det viset (Men tom blev det alltså reaktion på. Inte lätt detta;)

  KRAM

  P

 28. Hej igen och tack för ditt svar. Som sagt, jag menade inget illa och jag förstår verkligen att det inte är kul med massa elaka påhopp och det unnar jag ingen, inte ens min värsta fiende och förstår att du får en olovlig bunt av dem dagligen och det är INTE OK.

  Det skrivna ordet är ett konststycke och betraktaren äger tolkningen och det är inte lätt att få fram vad man menar. Jag reagerade för att jag tolkade i det här fallet och så är det ju när man läser något. Jag själv skriver 100-tals grodor på min blogg varenda vecka och jag kan nog vara glad för att jag inte har så många läsare för oj vad påhopp jag skulle få då 🙂

  Jag hoppas du ändå ser alla underbara kommentarer du får dagligen och det tror jag verkligen att du gör då du ständigt tackar för dem och hoppas du kan ta åt dig för du har ett jättefint hem och superbra smak. Sen kanske inte samma smak som alla och så måste det ju få vara. Äsch, det blev svamligt det här. Hoppas igen att du inte tog illa upp…

  Ha en fin dag

  Kram
  /Vivvi

 29. Nu får du det att låta som att alla kommentarer som inte hyllar din inredning är elaka o hemska. Jag läser din blogg för att jag HAR liknande stil som din, svart/vit bas, MEN brukar poängtera lite trä o färg på nGT ställe, inte en MASA färg. Jag läser oxå din blogg för underhånningsvärdet i den, just pga ATT det finns olika åsikter, Läsarnas kommentarer är en del av underhållningen, det bör du inse. Och så är det ju så, lägger man upp sitt hem till allmän beskådan kommer du få ris o ros. Du har SÅ många snälla, medhållande läsare. Var glad för det åtminstone. Men uppskatta även alla olika åsikter, det gör din blogg mer levande, och du tjänar ju pengar på oss, eller hur.

 30. Åh så fina mattor,och förstår om du är sugen på dina föräldrars…
  Men enligt min smak så tycker jag att speglarna ser för ”billiga” ut,passar inte i ditt fina vardagsrum!
  Ha en bra dag!

 31. Du hittar liksom allt snyggt. Alla var ju supersnygga!

  De som skriver mindre snälla kommentarer är de så irl också? Man säger väl bara ”vilken snygg tröja du har” inte ”vilken ful tröja du har”. Tycker man inte det är snyggt så håller man tyst. Ja kanske inte våran 5åring men hon är inte här och kommenterar hoppas jag… och under uppfostran fortfarande 😉

 32. Så fina mattor, alla passar i ditt hem!
  Men speglarna tycker jag känns för billiga i ditt vardagsrum, satsa på lite konst istället,
  House Doctor känns som en butiksäljare i varje inrednings affär/tidning…

 33. Jag säger som jag skrev i ett annat i dina inlägg. Alla taskiga, negativa ”åsikter”, varför i hela friden orkar man ens skriva ner dem? Fattar väl vem som helst att den som lägger ut en bild på bloggen, och är jäkligt stolt och glad inte vill höra. Jag uppfattar heller inte att om/ifall du skriver ett frågetecken på slutet inte är där för att få höras dessa ”åsikter” alla gånger. Var och en har sin egen personliga smak och det jag har i just mitt hem tilltalar väl inte alla. Men det är som att en del vill klanka ner och vräka ur sig vad som helst! VARFÖR? Mår DE bättre av det? Tydligen!
  Förbannat tråkigt enligt mig.
  Kram!

 34. Du verkar tyvärr ha problem med att skilja på elak osaklig kritik och konstruktiv kritik.

 35. Wow!
  Den där översta var ju bara för snygg!! De andra var också väldigt tjusiga!! 🙂
  Ha en bra dag och tack för fina bilder 🙂

 36. Wow!
  Den där översta var ju bara för snygg!! De andra var också väldigt tjusiga!! 🙂
  Ha en bra dag och tack för fina bilder 🙂

Comments are closed.