NYTT BADRUM I VÅRT CASA

.
.
.

Fint badrum! Fast lite för ”old style” för oss. Men känslan är den ”rätta”:)Tjing Annandagen!


Badrumsplanering pågår! Vårt pyttelilla badrum får förbli pyttelitet (ja vi har funderat i typ evigheter om vi även ska riva väggar och dona men hoppar detta) Men fräääscht:) Bort med nittiotal och in med nytt, enkelt och vitt.  Har en ganska tydlig bild hur det ska se ut! Vi ska ha vanligt vitt kakel med vit fog i förband, stor inkaklad stram spegel (eller en stooor rund:) antingen Koivistoklinker från Marrakech Design eller något ”bikakeklinkers” och kanske såna Victoran tiles som på bilderna. Nicher och skåp och toalett ska vara platsbyggda, inget jobbigt handfat och badrumsskåp och vrår på golvet utan praktiskt och lättstädat. En duch i variant som den nedan, med glasvägg och så fast med modern duscharmatur!


Enkelt ska det vara och fräscht som ovan (fann bilderna på detta fina Malmöbadrum via Petra Tungårdens blogg)

När det gäller handfatet så ska det bara se ut så här basta – snyggast (och perrrfekt att hänga snygga handhandduken på:)

Nu ska vi bara samla på oss lite offerter och sen kör vi! Kul! (Och är det någon som har tips på riktigt bra badrumsbutiker så tipsa jäättegärna:)
Vad gör ni idag vänner!??? Tell me! Är alltid såå roligt att läsa era hälsningar:) Nu ska jag fortsätta leta inspo här i alla mina travar med magasins…
Ha en finfin eftermiddag!
KRAM


Psst, Återkommer snart med finfin House Doctor-tävling!51 kommentarer till “NYTT BADRUM I VÅRT CASA

 1. Hej P. Bilderna på Badrummet du lagt in ger mig kalla kårar. Miljön påminner om inredningen på ett gammalt mentalsjukhus som jag arbetat på. Hoppas du kan göra ditt lite mindre sterilt och mera ombonat så rummet kan kännas varmt att komma in i. Det fixar du säkert. Tänk vad minnen kan väcka obehag efter så många år. Minst 40 år sedan jag var på detta Mentalsjukhus och arbetade men minns det som i går när jag ser bilderna.
  God Fortsättning !
  Eva

 2. Oooh, spännande med nytt badrum! 🙂

  Här blir det en riktigt soft hemmadag + lite packning inför resan.

  Ha en underbar annandag!

  Kraaam

 3. Men gaaah så spännande! Ska bli fantastiskt kul att se färdigt resultat =)) Ha ha, mentalsjukhus.. ja jag fick kanske lite den känslan jag med av de bilderna men jag vet att du kommer lyckas till tusen, precis rätt känsla kommer du få till tror jag!

  Ha en fortsatt fin annandag,
  Kram Catta

 4. Så himla läckert handfat och allt är som du säger, ser rent och frächt ut:) Här hemma förbereds det för en stundande skidvecka i fjälla. Passar bra efter all Julmat:) En fin dag önskar jag dig! Kram Sophia

 5. Ja jag tror du kan få till det, det här var även hos mig, mentalsjukhus varianten, men jag tror du gör det så mycket bättre än bilderna ovan 🙂
  Har du sett showen ljust och fräsch, om inte, se den 😉
  Hils Å

 6. Intressant hur olika associationer man får… Mig påminner bilderna om skolans toaletter, i den stora skola jag gick i på 70-80-talet. Där var det luftigt, stort, vitt och sterilt. Skulle inte vilja återskapa den känslan i mitt hem, ävenom jag gillar vitt. Tur att vi alla är olika 😉

 7. Åhhhhhh, fiiiiiiiiint. jag har längtat efter badrumsfix hemma hos dig.Nån extra hylla/ skåp skulle kanske inte skada. Ser lite tomt ut. men jag håller med……skönt med lättstädat. kram på dig, och lycka till med planeringen. Ska bli hur kul som helst att följa!/ Lotta i Sundsvall

 8. Haha, ja tuuur att vi alla är olika!:) Jag gillar ju absolut inte ombonade badrum utan vill ha en kal snygg modern ren känsla och krispigt till max! Mycket enkelt och med glas, krom, kakel (och aldrig beige-brunt och trä:) Sjukhus har jag besökt och skolor har jag ju gått i men nope, inte har jag haft till gång till den sån här tjusig toalett? Det har mer varit plastmatta på golvet, ljusgul-beige målad väv, simpelt handfat och toa och en sån där vit plåtgrej på väggen med torklappar:)

  KRAM

  P

 9. Jag skulle nog sträva efter vitt, ljust o ”krispigt” men mer ombonat. Absolut inte trä, eller beige/brunt. Det är väl ingen som vill ha längre? Men lite mentalsjukhus känsla är det kanske. Vårt badrum går i vitt, svart o grått, men känns inte sterilt. Jag ser ingen förvaring i dessa badrum? Varken i inbyggda spegeln eller under tvättfat. Hur löser du det, eftersom ni har ett ”pyttelitet” badrum?

  Ska bli spännande att följa iaf. Men tro inte att folk automatiskt menar ombonat som murrigt. Kan vara ljust, fräsch med en inbjudande känsla, eller hur!?

  Kram/ Maja

 10. Maja – Vårat badrum kommer förhoppningsvis bli precis som VI drömmer om och som vi tycker är inbjudande:) Många väljer mörkbruna klinkers eller svarta och mörkbruna + svarta badrumsskåp i trä just nu men det kommer vi alltså inte göra. Förvaring kommer vi ha i ett platsbyggt skåp under vindstrappen i badrummet.

  KRAM

  P

 11. Ursäkta mig P
  Men varför måste du alltid gå i försvarsställning? Först undrar du vad folk tycker och när folk sedan tycker annorlunda så måste du gå in i försvara dig. Visst förstår vi att NI tänker göra som NI tycker men varför lägger du ut på bloggen om du inte gillar folks olika åsikter? Ingen har sagt att trä och murrigt är snyggt men man kan faktiskt ha olika upplevelser av ett sterilt badrum.
  Hälsningar
  Eva

 12. Brrrrrrrrrrr din blogg blir kallare och kallare liksom du Petra! Men det badrummet passar din personlighet.

 13. Vore kul att få se före bilder. Våga bjud lite på dig allt behöver inte vara så krispigt perfekt heeela tiden 🙂

 14. Tycker mest det är sorgligt att du inte ens vågar visa bilder på ert nuvarande badrum? Allt måste tydligen vara ”perfekt”!

  Sofia

 15. Herlig!
  Hvit rent og fint!
  Varme farger er fyy!! Grøsser på ryggen av alt som er brunt og beige 😀
  Gleder meg til å se ditt nye freshe bad! Lykke til med renoveringen!

  Mentalsjukhuskjensla? ..hmm… Har sjukhusene i Sverige verkligen så så fine/klassiske bad på sjukhusene?!? Det har vi desverre ikke i Norge ;D!!

 16. Ja, snälla Petra.
  Våga visa hur badrummet ser ut nu, alla försåt ju att det är…inte så snyggt, det är ok. Härligtom du vågar bjuda på före och efter!!

 17. Jag tror att ert badrum kommer bli jätte fint…precis som hela ert hem 🙂
  Det är såå himla kul att renovera sitt hus. Jag håller på med min ena dotters rum och det kommer bli kanon.

  Idag har vi firat min son som fyller 13 år…oj oj oj vad tiden går fort.
  Ha en fin kväll1

  Kram Malin

 18. Jag vill oxå ha vitt, vitt och lite mer vitt, men med ett varmare inslag. Huvudsaken är att man trivs med det man väljer.

 19. Hei Petra, og takk for et supert innlegg! Jeg er på jobb, og måtte linke dette innlegget på min manns facebookprofil så han også får se- for dette er et bad som jeg også ønsker meg! Så får vi se, om det er mulighet for det, uten å måtte flytte på gamle rør (gammelt hus, gamle rør, urk- det begrenser litt).

  Jeg synes badet var griselekkert.
  Og hvorfor i all verden skulle verden føle for å tvinge Petra til å vise sitt gamle bad?! Gjør det henne mer ”likbar” ved å gjør det? Fysj, så mye styggedom det bor i dere feiginger som gjemmer dere bak anonymer/pseudonymer.

  Varm klem til deg fra Tonje

 20. Hej! Det kommer att bli hur fint och fräscht som helst, ser jättemycket fram emot att få följa med och gärna före och efter bilde. Men jag blev förvånad över Petra Tungårdens blogg, vilken trååååkig och fula bilder. Det måste varit en annan blogg jag varit inne på för den läser väl inte du?!!?
  Kram från Lina

 21. Tonje: det är väl inte så konstigt att vilja se en ”förebild”. Det är säkert snyggt o prydligt även om det inte är nytt o modernt.

  Vore jättekul, P, om du kunde bjuda på det. Du är ändå queen of perfection, eller hur! 😉

  /Maja

 22. Hej!
  Såg dina funderingar om antingen en rund spegel eller en fyrkantig.
  Förstod det som att spegeln skulle bli infälld i kaklet och rund spegel tycker jag är toksnyggt men det blir väldigt problematiskt att skära kakelplattorna då om man vill ha den infälld. Hoppas du förstår hur jag menar.
  vi har rund spegel på vårt badrum 80cm i diametern och som sagt själva spegeln är jag väldigt nöjd med däremot inte hur kakelplattorna är skurna runt den. Bara en tanke, hoppas jag inte strulade till det för er i er funderingar angående ert badrum, vet ju att det är mååååånga val som ska göras.
  Kram Anna

 23. Konstigt… Har aldrig heller sett en sån miljö på sjukhus eller skola….där brukar det ju vara aprikos, smutsgul/ beige och plastigt. Märkligt fick också sådana kommentarer från en del när jag renoverade till vitt och enkelt förstod aldrig de kommentarerna…Erat badrum kommer bli fantastiskt det är jag säker på!!! Och det enda jag är intresserad av är det färdigrenoverade badrummet!! Ett osnyggt badrum om ni nu har det är inget som inspirerar mig iallafall!
  Lycka till med renovering!!!

 24. Tonje,

  varför denna ilska? Jag älskar Petras blogg och tycker att före/efter bilder är väldigt inspirerande. Det fanns verkligen ingen ”styggedom” bakom min kommentar. Har ingen blogg så om man vill se min anonymitet som feg är det ju bara beklagligt men inget jag kan göra något åt. Tycker för övrigt också att de visade badrummen är griselekkre, helt i min stil.

  Kram till dig, P.
  från Anna Johansson (=mindre anonymt?)

 25. Vad härligt med nytt badrum. Jag tycker det är
  jättesnyggt med vitt kakel på väggar. Vi har
  Victorian tiles hemma. Marmor är också jättefint
  som golv. Ska bli jättespännande att följa er
  renovering:-)
  Kram Jennie

 26. Hej Petra, badrummet kommer bli toppen snyggt! Vi gjorde en badrumsrenovering-light i vårt lilla (och då menar jag lilla;) badrum, och med precis detta badrum i åtanke. Kika in på min blogg och kolla under etiketten ”badrum” så får du se resultatet. Vi blev super nöjda:). Lika golv och med modernt handfat och toalett från Duravit.
  Kram

 27. Vad kul det ska bli att följa din badrumsrenovering, Petra! Jag själv ska snart renovera mitt lilla badrum och är mycket inspirerad av Magnus Skogsbergs badrum i en gammal Elle Interiör. Det är ett badrum med ”tysk tbc-sjukhuskänsla men med en fransk touch”. Tror du skulle gilla det också 🙂
  Kram Ulrika

 28. Vad spännande med renovering! Snygga bilder tycker jag!
  Vi renoverar hela nedervåningen men toa ligger på sista plats. (typiskt) Både uppe och nere! Men det finns många många tankar och idéer!!
  Lycka till med era!! Kram!

 29. Påminner liite om toaletten på kajplats 9 och den var tokfräsch och superhärlig att besöka!:-)

 30. Kul med nytt projekt! Kolla in Fired Earth, bra ställe tycker jag. Jag gjorde ett inlägg om några plattor där i från i september, den översta i inlägget är helvit och har en marockansk känsla men lite modernare, tycker att den känns tidlös och kanske passande i ert fina fina hus? Kolla in vet jag, tror kanske den kan tilltala:)?

  Lycka till/Kram

 31. Hej Petra!!! JAg tycker också att det ser supernice ut!!! Ffa duschen gillade jag, fast med en annan ”kran” el vad d nu heter!!!! Förstår inte heller varför alla måste vara så otroligt elaka, är det för att de vågar när de kan vara anonyma. Varför inte mer vänlighet i världen, så hade den inte sett ut som den gör!!!! Om man nu upplever bloggen som kall så FATTAR jag inte hur fasen (ursäkta!!) man kan läsa!!!! Det säger ju väldigt mkt om hur dum man får bli!!! OCH så håller jag med den andra läsaren som skrev, varför visa bilder på något som inte inspirerar och eller är snyggt!! Det är som människor som klagar att det alltid är så fina hem som visas i inredningstidningar, ja men det är väl SJÄLVKLART, varför skulle man annars köpa en inredningstidning?!?! Hur kul skulle det vara att läsa en tidning med fula hem!!!! Måste vara den där hemska, farliga och typiskt svenska avundsjukan!!!! OCH nu när jag ändå är igång!!!! Varför skulle folk som har gott om pengar och fina bilar eller hus vara sämre människor?!?! JAg bor själv i ett område med många mkt välbärgade människor och min bästa kompis har precis byggt ett nytt, superstort hus i detta ”exklusiva” område, MEN är hon en dålig människa eller sämre eller elakare än människor som har det dåligt ställt och bor i en lägenhet med inte så moderna saker – SJÄLVKLART INTE!!!!!!!!!!!! – hon är världens underbaraste som skänker saker till välgörenhet, hon har fadderbarn och utbildad teapeut. Hon har lånat mig mkt pengar då jag är sjukskriven och hon ställer alltid upp för sina vänner!!!!! Stor kram från ett grått och regnigt Skåne Lisa S i H-viken

 32. Blev oxå förvånad att du läser Petra Tungårdens blogg. En vilt partajande 20 åring?? Blir du inspirerad av det?? Hehe! =)

 33. Hej Petra!Din kreativitet är enorm,du inspirerar,provocerar och vågar det gillar jag!Ditt badrum blir säkert superfint:-))
  Har själv renoverat en femrumslägenhet med ALLT från badrum till kök,kul men otroligt mycket jobb så du jag förstår att du inte är rädd för ’besvär’!I badrummet valde jag Carrera samt Jämtländsk kalksten samt inbyggd spegel,så snyggt!
  En fråga
  Vet du vilken storlek dina föräldrar har på sitt skrivbord Thinner?Önskar dig all lycka till!
  Ewa-Maj Falk

 34. Men alltså… Huur orkar ni?! Alla måste väl få tycka olika och alla kanske inte gillar samma som Petra! Ska man inte läsa bloggen då bara för man har en åsikt eller?! Bara för jag inte tycker badrummet känns myyysigt eller i min stil och tycker så så är man en som inte borde läsa bloggen?! Petras blogg ger mig inspiration i mycket men gillar själv inte det kalla badrumsstilen som hon valt men ingen kan väl säga att jag ska sluta läsa bloggen för jag har en annan åsikt eller är jag hel ute å cyklar?!
  Tack Petra för en fin blogg trots allt och den fina inspiration du ger 🙂

  Kram från Norrlands tjejen 🙂

 35. Hej, bara måste tipsa om mitt favvo-handfat ”Happy-D” från Duravit om jag inte missminner mig. Tror ev att det kan falla dig i smaken.
  Tack för en fin o inspirerande blogg!
  🙂
  //Malin
  (Sorry inte meningen att vara anonym, men jag har inga konton e dyl)(Oops, kände mig genast som en gammal tant)

 36. Varför så konstiga inlägg på denna blogg?!

  Nåväl, jag tycker att det var supersnyggt men vår snickare tipsade om att inte göra en inkaklad spegel. Inte så kul ifall den spricker. Ifall det bara blir en skråma måste man ta bort kakel för att byta den. Ett tips från mig! Tack för inspirerande blogg! Mvh Ulrica Adolphson.

 37. Hej Petra. Även jag får lite mentalsjukhus alá 30-tal vibbar, men jag tror att du om någon fixar och donar så att det blir ursnyggt. Huvudsaken är att ni blir nöjda 🙂 Vi här hemma är inne på detta badrum, ja stilen från bild nr 2. Kvänum skåp, svart granitskiva och golv från marrakech design. Kika gärna http://www.expressen.se/leva-och-bo/sven-fixade-ett-frascht–lyxigt-drombadrum/ Det jättelika rymdskeppet till badkar skippar vi ;)/Anna

 38. Hej!

  Vi/hantverkarna har precis byggt en gästtoa på bv, sköt att ha en separat toa till gäster!. Mitt tips är att beställa hem alla kataloger från de kända tillverkana av badrumsinredning…Liiiite gammalmodigt att välja ”pappersformat” men det är något speciellt med att sitta där och bläddra i en produktkatalog!!!
  Lycka till!
  Säpofrun

 39. Jättefint och fräscht! Mitt bästa tips är att sätta in dubbelhandfat, antingen två separata eller ett stort med två kranar. Ett måste om man är en stor familj! Lycka till med renoveringen!

 40. Jag undrar vad de som kommenterat och tycker att man borde välja ett ombonat badrum menar? Vad är ombonat?
  För mig innebär ombonat mattor, tyger, gardiner, stoppade möbler – och det vill man väl inte ha i ett badrum? I ett badrum vil man ju ha en känsla av renhet, ytor som är lätta att städa och inte för mycket ”dammsamlare”.
  Eller menar man med ombonat att måste inreda med så kallade varma färger; rött, gult, orange? Jag skulle aldrig kunna tänka mig att ha ett helt rum inrett i sådana färger. För mig är det viktigare att ett rum känns ljust och luftigt, dvs hellre kalla färger och det går inte att omvända mig till något annat. Bara för att man har kalla färger behöver ju inte rummet vara kallt i sig, jag tror nog att det kommer finnas både golvvärme och andra värmekällor! 🙂

 41. Jättefint badrum! Kallt och krispigt ska det vara, ombonad känsla kan man sedan lägga till med mönster på handdukarna, tvålar, någon växt mm. Just badrum tycker jag absolut ska vara just ”kalla” varma ombonade färger och material kan aldrig ge den där fräscha känslan som är så viktig i ett badrum, tycker jag.

 42. Jag tycker det är häftigt att du vågar sticka ut! Detta är nog en stil som är svår för många även mig. Men jag tycker det är häftigt att genom bloggen se hur din stil utvecklas genom åren.

 43. Ok, men verkar det inte lite jobbigt att plocka fram tandborsten o minsta lilla pryl (sånt som man använder dagligen) från ett skåp under trappan? Skulle nog inte vilja vara utan ngt slags spegelskåp.

  Lycka till iaf!
  /M

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg