OM BOTOX & RESTYLANE

.
.
.Detta är alltså botox! En liten pytteliten pytteflaska med något som heter Azzalure.


Bon soir vänner!Ojojoj, idag har jag varit lite nervös ska ni veta. Jag har varit och gjort min andra Botoxbehandling i mitt liv och eftersom jag ju vet att det ju är ”nervgift” och allt det där, som alla andra också vet, så känns det inte direkt som att ”gå till frisören”. Nej det är minsann lite nervöst, fast jag också vet att det är såå säkert. Det är bland de säkraste behandlingar du kan göra överhuvudtaget faktiskt! (och jag har verkligen tagit reda på fakta) Men ändå är det sprutor och bara ordet”gift” gör en ju en lite knäsvag:S  Men. Jag vill inte verkligen inte ha spänningshuvudvärk och tokarga ögonbryn om man kan slippa och det slipper man ju med detta.

För ungefär ett år sedan (mer eller mindre) gjorde jag min första Botoxbehandling och det var verkligen en ny häftig upplevelse (tex utbrats läkaren – Your are not a Botox-virgin anymore”!!!, bara en sån sak;) Och faktiskt himmelriket för mig med min spänningshuvudvärk som jag lidit av i många år. Fantastiskt. Tror inte någon annan såg någon direkt kosmetisk skillnad (jag hade ju knappt några rynkor i pannan) förutom kanske ett gladare och mer avslappnat ansikte, eftersom den ständiga huvudvärken bara puts väck försvann. Och att jag inte behövde tokkisa när det var ljusa vackra dagar på heela långa sommaren. Bara en sådan sak. Uunderbart.
Vet ju att detta ämne är kontroversiellt eftersom jag har ju nämnt det tidigare. Jag vet att jag retar vissa av er nu när jag skriver om detta igen och tro mig det är inte min mening. Men. Jag vet att det är mängder av girls som också är lika mig och som följer Hop och det är er jag ”pratar med nu”. Ni som precis som jag också läser om tjejer som blir hjälpta av Botox (eller Azzalure) Ni som ser alla kända eller okända kvinnor (ja nog flertalet av de kända;) som ser bara fräschare och fräschare ut när de närmar sig 40. Som har fått ett sånt där litet ”lyft”. Ni som kanske också vill ”fixa små saker i hemlighet” utan kniv och operation och narkos och sådant jobbigt. Eller har spänningshuvudvärk konstant. Knepet? Fillers och Botox (eller extremt bra gener. Troligtvis det förstnämnda;) Detta är ju mycket vanligare än visa kanske tror. Ja alla är vi olika och alla vill göra olika saker med oss själva. Absolut. Sticka färg i benet i en tautering, sätta en ring i näsvingen eller sticka botox i pannan. Låt oss vara det! Jag har fått maaassa mail från tjejer som vill veta mera om detta sen jag nämde det första gången. Ni är såå många. Och för just er kan jag berätta att jag idag alltså har gjort Restylan Vital i hela ansiktet (hudboostande behandling) och lite botox i pannan och lite lite på kråksparkar och just nu känns det ingenting och faktiskt syns det inte heller någonting. Förutom små prickar i ansiktet:) Men jag hoppas på en skön fräsch och piggare känsla och att huvudvärken åter försvinner (och lovar att ni ska bli uppdaterade om resultatet, om ni vill:) Restylan Vital ska upprepas ett par ggr för maximum resultat och först efter 8 veckor så ser man färdigt resultat.


Idag under behandling! Lite småläskigt men ändå så fantasiskt tryggt och lungt hos varma Shina 

och jag ikväll – en rödflammig prickig korv:)
Behandlingen jag gjorde idag gjorde var hos nog den absolut trevligaste raraste läkaren jag någonsin träffat och detta är helt sant (inte pga spons om någon tror det) Hon är ung och klok som en bok och varm och vacker och heter Shina och arbetar åt Harmoniq i Västerås (när hon inte jobbar på lasarettet) Jag skulle aldrig aldrig gå och göra botox hos frisören eller hos någon annan oseriös person (som man faktiskt kan göra) och som inte känns just trygg. Förra gången var jag hos en kirurg hos AK i Stockholm och blev jättenöjd och nu hos läkaren Shina på Harmoniq  och blev jag ännu mer nöjd (ja slutresultaet har jag inte riktgt sett än men ändå, ni förstå känslan). Detta är så viktigt – det kostar inte mer att gå till en seriös än till en oseriös men det känns så mycket tryggare och bättre så det är mitt absoluta råd (OM någon av er också funderar på detta)

Nu ska korven krypa i sängs här för tidigt imorgon vankas det kalas. Myyys:)Sov nu så gott raringar – det ska jag! 
(men först några sidor med”Herr Grå”;)KRAM


.

Rekommenderade inlägg

83 kommentarer till “OM BOTOX & RESTYLANE

 1. Om det hjälper är det väl toppen! Kan tycka att en del skönhetsoperationer/knep går till överdrift…men det är ju upp till var och en. Vi kvinnor vill ju se snygga och fräscha ut (de flesta i alla fall)!
  Kram Annsofie

 2. visste inte att det hjälpte mot spänningshuvudvärk dessutom! vad bra! 🙂
  Du är snygg som prickig korv med minsann 🙂

 3. Självklart ska alla göra som de vill, så länge det inte skadar någon annan:)

  Spännande att se om det hjälper lika bra som förra gången mot din huvudvärk.

  Grattis till Trulle på födelsedagen också!
  Och grattis till Bea på fredag, som faktiskt har samma födelsedag som mig:D

  Kram Susanne

 4. Så bra att det hjälper för huvudvärken! Tycker också att det är viktigt att man går till en läkare ( inte bara för att min man är plastikkirurg) utan för att jag vet att det finns oseriösa kliniker där ute! Kram

 5. Gratulerer så mye med dagen til Trulle!!! Håper han og dere får en fin dag, og at vi får se bilder av selskap og gaver!! Trenger tips til guttegaver!!! Har gutt på samme alder! 🙂
  Ha en strålende dag!!! Klem Siv

  Ps. You go girl! 🙂

 6. Vad glad jag blev att du tipsade om en läkare som gör det i Västerås. Då slipper jag åka till AK om jag bestämmer mig för att göra en Restylane Boost. Det ska bli spännande att se vad du tycker om ett par månader. Lova att uppdatera oss.

  Kram Linda

 7. Kära Petra,
  Du är ett mirakelbarn! som ständigt balanserar och lyckas upprätthålla intresse upp för alla läsare. Om jag vore lärare i Sverige i Handelshögskola skulle du vara den första inbjudna gästföreläsaren i markandsföring och kommunikation. Du bara är en gåva, hela du. WAU!!
  Fortsätt just så som du gör.
  Du är bäst.
  Maria (Finland)

 8. Kul att höra om behandlingen och har själv varit och är intresserad av att testa, blir kul att följa resultatet och hoppas att det blir bra 🙂

  Kram Madelene

 9. Jag bodde i LA för några år sedan och gjorde två botoxbehandlingar, jag var ”bara” 28 år då men jag blev sååå nöjd! Ögonbrynen lyftes en smula, surrynkorna mellan ögonbrynen försvann och jag kände mig supersnygg! Desstuom kändes det ju som att man hade fått ansiktsmassage i fem timmar, så avslappnad var jag i pannan och ansiktet i flera månader, helt underbart skönt! Jag har varit helt öppen med mina behandlingar, berättar gärna om någon vill höra! Varför inte?! Har inte gjort några injektioner nu sen jag flyttade tillbaka till Sverige, men skulle gäääärna göra det igen, nu 35 år skulle det ju behövas… 🙂

  KRAM!

 10. Ett par sidor av herr Grå… hur klarar man det? 😉 Jag sträckläste alla tre under julhelgen – sååå bra! Känslan som infinner sig sedan är bara…..tom. Man vill bara ha mer! 😉 Ska bli spännande att se resultatet av dina behandlingar. Du är ju vacker som en dag redan innan men jag förstår ändå vad du menar. Tycker du är modig som skriver om detta eftersom det är lite kontroversiellt. Dock väldigt informerande för oss som inte är så insatta men ändå lite nyfikna på det. 🙂

 11. Oj så spännnade! Jag förkastar det inte alls. Tvärtom. Fast just nu är jag nog lite rädd för att det ska göra ont. Och du är snygg trots lite prickar i ansiktet. Tack för att du vågar vara öppen med allt detta. Det hjälper många. Kram

 12. Tänk på att det finns en anledning till att man kisar när det är ljust ute.. För att skydda ögonen. Om du inte vill få problem med ögonen är det ännu viktigare nu att du använder solglasögon om du inte kan kisa som förr. Annars får du ju göra precis som du vill, men vad spelar det för roll att vara rynkfri om du ändå har starr i ögonen?

 13. Självklart ska alla göra som dom vill, inget mer med det.
  Min åsikt är att jag kan tycka att det kanske är bättre att lyssna på kroppen och varför man har spänningshuvudvärk än att ploppa i nervgift i musklerna.
  När vi har ont någonstans så orsakas det av något och det är kroppens sätt att säga ifrån.

  Sen tycker jag det är ledsamt att vi håller på med detta konstanta föryngrande. Varför åldras vi inte med värdighet istället?

  Jag tror mer på en starkt självkänsla och ett starkt självförtroende, då behöver man inte laborera med sådant.

  Sen respekterar jag om man gör det för man har starka svettningar, eller om huvudvärken kanske kommer av en bilolycka, ngt man inte kan påverka. Då kanske det är värt att chansa med nervgift.

  Det är modet och unga tjejer som verkligen inte har några ålderstecken sprutar sig fulla med eländet. Å de gör det för att deras idoler gör så.

  Du är vacker som du är och rynkor ÄR vackert tycker jag!

  Kram Åsa

 14. Tack för era små hälsningar finingar!:)

  Anna – Men du – jag kan ju så klart fortfarande kisa med botox och har mimik och allt kvar! Skillnaden är för mig den att jag inte kan t o k-kisa. Det är vad jag gör annars och det pga att jag enligt olika läkare har väldigt starka muskler över ögonen. (Det är därför jag inte är så ”rynkig” i pannan heller.) Har nästan alltid solisar också när det är soligt:)

  KRAM

  P

 15. Tack för att du är ärlig!!! Jag tycker det är helt fantastiskt att du berättar och delar detta med oss, precis som du skriver gör många detta i hemlighet eftersom det är lite tabubelagt. Jag tycker du är supersnygg, verkar vara en bra mamma och ha sunda värderingar. Som sagt, bra gjort att du delar med dig av detta. Ska bli kul att höra om resultatet. Kram

 16. Varför väljer du bara ut att svara/kommentera när folk har en annan åsikt än du djälv, du är ju inte så bra på att svara på andra frågor??

 17. Tack för inlägget! Jag skulle gärna göra nåt för att få linjerna i pannan lite mindre framträdande men är lite för feg och snål.
  Vill gärna höra mer om Restylan Vital också.

 18. Jättesnyggt verkligen! Jag har hittat en bra och informativ sida som skriver allt om botox: http://www.plastikoperationer.net/botox-behandling-rynkor

  Det står bland annat att ”kostnaden för en behandling med Botox är ungefär 3000-3500 kr per område. De vanligaste områdena är; bekymmersrynkor (glabellaveck) mellan ögonen, horisontella pannveck, rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar) och skrattrynkor”.

  Vart brukar du spruta in botox och hur mycket betalar du?

  Kram

 19. Håper du blir fornøyd også på sikt. Syntes dette er så skummelt, hadde virkelig aldri turt …Blir spennede å se langtidsvirkningen, håper for alle som har benytter seg av dette at lovnaden om at ”det er helt trygt” virkelig holder stand i fremtiden. Om 20 år vet vi kanskje mer. Historien har fortalt oss at det er mange ting som en gang var så trygt, viser seg å være noe helt annet. Men masse lykke til, håper de har rett denne gangen.:)

 20. Jag tycker att Anna här ovan har en fin poäng. I den bästa av världar kanske… Sedan bryr jag mig inte nämnvärt om vad andra gör och inte med sitt utseende så länge man mår bra. 🙂

  Jag har själv haft problem med huvudvärk i hela mitt liv men är alldeles för rädd för att testa botox jag.

  Hoppas du och din fina familj får en fin dag idag!

 21. Lider av migrän och tycker det låter fantastiskt att detta hjälper mot det! Sugen att prova en gång därför, men tycker faktiskt det märks när folk behandlar sig. Blir stramt och uttryckslöst. Alltför ofta så vänjer sig individerna bit för bit och går till överdrift till sist. Det blir stereotypt och slätstruket tycker jag. Inte vackert alls. Jag skulle nog känna mig lite ’bimbo’ tyvärr av att bruka sånt även om det kan vara snyggt till en viss gräns och finnas fördelar mot tex huvudvärk.
  Får nog ta och suga på den karamellen lite till innan ev åtgärd för migränen görs… Du är dock fräsch – än så länge…

 22. Snygga du, tack för en underbar blogg och dina fina tips…Funderar också på att göra exakt samma behandlingar som du, har dock inte riktigt vågat att ta steget än men det är bara en tidsfråga…
  Bara fortsätt vara den du e och gör det du gör för vi är så många som älskar dig och din blogg.
  All värme och kärlek till dig
  /Anna.P

 23. När man närmar sig 40??
  Sååå tråkigt när människor inte kan vara nöjda med sig själva utan måste ta till konstgjorda medel.
  Dessvärre kryper detta fenomen ner i åldrarna och är vanligt i betydligt yngre åldrar.
  Tänk om vi alla bara kunde åldras med stolthet, vilken dröm!
  //lisa (som fyller 50 i sommar och är stolt över sina kråksparkar!)

 24. Tack för ett inlägg som är så himla tabu-belagt men också vanligt. Jag är helt okunnig på detta område men samtidigt jättenyfiken. Verkligen kul att du vill och vågar dela med dig. Jag ser med spänning fram emot slutresultatet fast det ser ut som du inte behöver fler behandlingar, fina du.

  Kram från Anna i Skåne

 25. Svårt ämne. Väcker mycket. Det är roligt o känna sig fin. Hur är det med botox, kan det göras så det inte syns så att säga? Så man endast ser mindre rynkig ut? Jag tycker detta är svårt. Bra balans o att man inte får ngt gratis tror jag på=sova o äta bra o regelbunden träning året om. Bra krämer o att vara ute. Bra att lyssna på kroppens signaler. Som sagt jag är tveksam samtidigt vet jag för lite om det.
  Ha en fin dag

 26. Jag tror inte så många höjer på ögonbrynen lika lätt längre när det gäller botox osv. Det har blivit så vanligt och känns inte lika främmande. Även om jag själv aldrig skulle göra någon form av sådana ingrepp, fyllningar och inte ens en tatoo, så tycker jag att det är upp till var och en. Man bestämmer över sin egen kropp. Du är modig och ärlig som berättar om det iallafall!

 27. Jag skulle vilja veta vad du gjort för ”ingrepp” i dina läppar! Du skrev alrig mer fillers, du fick allergi, eller är jag fel ute? Tar tacksamt emot tips vad du rekommenderar för att få fylligare läppar! Kram Linda

 28. Tack för det här inlägget! Jag lider av konstant huvudvärk och tar alldeles för mycket Treo vilket lett till gräsliga magproblem dessutom. Jag har funderat på det där med Botox sen du skrivit om det och jag läst någon annanstans att det skulle kunna hjälpa mot spänningshuvudvärk. Så nu har du peppat mig massor att testa detta och att det finns en bra i näreheten av där jag bor låter ju toppen. 🙂

  Jag fattar inte heller varför folk irriterar sig på Botox, fillers, restylane och andra fix och trix som finns för att hålla sig fräsch. För det första är det ju upp till var och en och för det andra, vem skadar man om man gör det? Svaret: INGEN! Så jag fattar det inte 🙂

  Skulle också kunna tänka mig restylane den dagen jag blir irriterad på mina rynkor (kan bli fortare än jag tror ha ha)…

  Kram
  /Vivvi

 29. Fräschare och fräschare? Nix, jag tycker att de kvinnorna med botox och annat bara ser platta,blanka och stela ut i ansiktet. Därför törs jag inte prova själv.

 30. Var och en gör som man vill, och kan det hjälpa huvudvärk skulle jag prova. Men om man ser Lulu Carter är hon inte fin längre tyvärr. Sen skall man tänka på att man kan bilda ärr efter sprutorna i ansiktet det är vissa som har anlag för det.
  Ni som har spännings huvudvärk kan jag av egen erfarenhet rekommendera akupunktur .

 31. Jag har fått rekommendation om att ta botox för min nacksmärta, men har inte provat än. Kanske dags nu när kråksparkarna börjar komma 😉

 32. Helt fantastiskt! Älskar blandningen av vardagsliv och vardagslyx i din fina blogg!

 33. Jag är också nyfiken på vad du gör med läpparna, du fick problem en gång? Vore bra att veta vad man ska tänka på, vilka problem som kan uppstå mm. Jag har lite ”ojämna” läppar, och är lite intresserad av ämnet 🙂
  / ingela

 34. Bra att du tar upp ämnet! ”Det skadar ingen” – nej men i det större perspektivet får vi tänka på vad vi kvinnor mitt i livet förmedlar till våra unga tonårsdöttrar, yngre osäkra tjejer överlag. Fillers är bara ett av många issues, så skyller inte bara på detta. Det påverkar faktiskt pressen på dessa unga som redan har det jättetufft i vårt hårda samhälle där bara yta räknas. Missunnar ingen att göra det den personen mår bra av, men vi måste vara medvetna om att vi faktiskt är med och påverkar mer än i vår egen lilla bubbla.
  Hälsn en gymnasielärare som ser unga tjejer kämpa varje dag med sin självkänsla.

 35. Jo – man skadar faktiskt andra med detta. Våra unga tonårstjejer därute… Vi vet inte än, som någon klok ovan nämnde, vad detta ger för resultat om 20 år och vi som vuxna MÅSTE föregå med gott exempel för de yngre. Det är vår skyldighet banne mig. Jag skulle vilja ställa frågan; om ngn av era döttrar under 18 kom och bad om att få göra detta – skulle hon få det då? Om det är ofarligt och upp till var och en så tycker ni det helt ok antar jag…tänkvärt…

 36. Underbart att få snygga till sig, är man missnöjd med sitt utseende (och kanske får kommentarer om rynkor) så är det väl klart att man ska fixa till sig!!

  Kramar Amanda

 37. Oj oj man få nog inte göra för ofta känns det som. Jag är rädd för stelhet i huden som vissa får som använder detta. Finns det inte några andra bra grejer man kan göra i stället för botoxen tex? Jag vill gärna bibehålla mig men vågar ej testa detta. Petra kan inte du kolla detta, vi är säkert fler som vill få tips om annat vi kan fylla rynkorna med..hi hi.
  Kram Kamilla som vill vara eviga 40-åringen

 38. Usch, det här är så jobbigt tycker jag, kanske inte ska kommentera då.. men vill ändå. Jag är helt emot Botox då varje liten dos är så giftig att de måste testas på djur, och det är med ett av de mest plågsamma djurtester som förekommer.
  Hur ställer du dig till det Petra? Antar att du inte vet om det..

  Vi är alla olika och du gör som du vill. Fin är du hur som helst!

  Kram Catta

 39. Jag är också jättenyfiken på resultatet MEN – nu kommer en klyscha (men sann : ) – jag tycker du verkligen ÄR vacker som du är! Jag har inget behov av att göra något i ansiktet nu, kan tänka mig det senare, men samtidigt är jag alldeles för rädd för att se stel och konstig ut. Det verkar inte som att man ser det själv sen, heller. Så jag väntar med spänning ett par år till när teknologin kommit ÄNNU längre och det kommer en ny metod…hihi! tack för en fin blogg som inspirerar!

 40. Jag tycker inte det handlar om att var o en gör som den vill, att man irriterar sig, eller att ska fixa sig. Inte heller handlar det om missunnsamhet. Frågan är tycker jag om det inte ska vara naturligt att åldras. Bra att ta hand om sig genom att äta bra, träna, må väl osv. Tror våra ungdomar behöver den vägledningen o inre självkänsla. Sen undrar man ju oxå om det är farligt?

 41. Härligt och befriande att du vågar visa detta! Jag läser din blogg varje dag, detta inlägg skulle jag vilja ranka som det mest intressanta! Gärna mer av detta. Låt oss se resultatet om några veckor :-)!
  Kram
  Maria

 42. Tack för inlägget – ja funderar också på Botox för att få bort bekymmersrynkan mellan ögonbrynen, men har inte vågat ta steget än :).

  En grej jag funderat på men inte förstår är hur Botox fungerar som ett lyft för ögonbrynen – om Botoxen slappnar av muskeln borde ju ögonbrynet falla neråt, eller?

  Restylane är jag lite tveksam tll, har bekanta som injicerat för mycket och blivit väldigt runda (liksom fotbollsrunda) i ansiktet, men väntar med spännng på att få se resultatet 🙂

  Kram, M

 43. Anna: vilken starr menar du? Alla människor får grå starr som en del av åldrandet, somliga mer, somliga mindre. Grön starr är samma som glaukom, alltså förhöjt tryck i ögat. Detta är helt o hållet ärftligt. Så jag tycker du är ute o cyklar lite där! 😉

  Mimiken försvinner INTE så visst kan man kisa efter botox. Okunnigheten kring detta är stor, det märks.

  /Maja

 44. Åsa: att försöka hitta orsaker till migrän, och kunna motverka den med ändrad livsstil,den kommentaren gör nog många som lider av migrän ganska frustrerade. Jag har två arbetskamrater som lider av kraftig migrän. De har verkligen gjort allt de kunnat, inklusive akupunktur osv. De får äta tunga migränmediciner, och i längden, skulle det vara bättre än botox?

  /Maja

 45. Hej P! Spännande. Jag ska boka tid för Restylane Vital snart, känner du ingen skillnad alls efter en gång, lite upp plumpad hud eller så?

  /Maja

 46. Jag är för att varje människa gör sina egna val och jag tycker det är toppen att du slipper huvudvärk och till på köpet kanske ser ännu lite fräschare ut 😉 Men likt en annan kommentator undrar jag hur du ställer dig i frågan kring djurtester inom Botox och om det är värt en plågad mus för detta resultat?

  Tack för en härlig blogg med bra blandning av inredning, mat, familjeliv och feelgood!

  /Louise

 47. Läste precis om botox och spänningshuvudvärk på nätet. Många blir hjälpta men bara 1-2 år sen slutar effekten trots nya injektioner. Trist, trodde detta var lösningen….
  De som har gjort detta många ggr har fått tillfälligt fallande ögonlock och sneda pannor. Det är nog bäst att läsa på lite mer innan man använder sig själv som försöks kanin!
  Fler varningar borde ges!
  Eva

 48. Jag tycker verkligen du är super tuff som står för detta, du är en underbart vacker kvinna.

  En person som står mig mycket nära bokade idag tid hos Shina och jag hoppas att hon blir lika nöjd som dig. Hon blev super glad för ditt tips.

  Kramar

 49. Botox har använts i väldigt många år, i medicinskt syfte och då i mkt större doser än för kosmetiska syften. Man kan ju tycka att de borde ha testat klart det (på djur) för länge sen, gör de verkligen det fortfarande? Är det något som ni vet säkert, ni som skriver om det?

 50. Thelma Louise: Botox har använts på människor i 50 år, och varit ett registrerat läkemedel i mer än 20 år, just därför är det så säkert, ser du! =)

 51. Det är förstås upp till var och en att göra som dom vill. Personligen skulle jag inte göra det om det inte vore av medicinska skäl.
  Jag undrar lite över om din dotter som närmar sig en känslig ålder känner till dina ingrepp? Kanske håller du det för dig själv. Bra att fundera över vilka värderingar man överför till sina barn. Har en 10-årig dotter själv och jag ryser när jag hör henne berätta att kompisar sagt att de vill gå ner i vikt!!
  Och trots att det som jag sa är upp till var och en så ÄR det en komplex fråga.
  /Nina

 52. Hoppas det hjälper mot huvudvärken! Du har ju en fullkomligt strålande hud, jag är ngt yngre (25) än vad du är och har lsäkerligen lite andra behov men ett inlägg om dina ansiktstvättrutiner (långt och sökerligen felstavat ord=) skulle iallafall jag sätta stort värde på. Hoppas du får en fin helg!

 53. Hej Petra!

  Jag har inga problem med att man alternerar kroppen etc.
  Min fråga till dig som jag tycker är betydligt viktigare är hur du ställer dig till att man testa botox på djur?

  Mvh
  Petra

 54. Coolt!
  Man ska inte bry sig om vad andra tycker, man ska göra det man själv mår bra av.

 55. God morgen! 🙂 Hvordan gikk bursdagsfeiringen i går? Håper du legger ut litt bilder! 🙂 Ha en fin dag! Klem Siv

 56. Till Maja;
  Migrän är inte riktigt samma sak som spänningshuvudvärk. Å det var spänningshuvudvärk som jag kommenterade.

  Jag har själv migrän ibland, men jag vet var det kommer ifrån och ingen botox i världen skulle hjälpa mot det, i mitt fall.

  Som jag sa, så om det hjälper ngn som provat allt efter en olycka, whiplash eller annat elände, absolut.
  Men jag anser att man ska vara försiktigt med ett nervgift, det är som sagt ett gift för nerven, bara ordet säger en hel del.

  Det är verkligen upp till var och en. Men jag kan inte låta bli att påverkas av allt som händer i vårt samhälle idag. Det ser inte riktigt ut som när jag var liten, å då menar jag inte i positiv bemärkelse. När barn går med stoppade behåar, bantar, förlänger håret, har för korta kjolar, för höga klackar, sminkar sig för hårt, och senar ofta börjar mixtra med sitt utseende iform av silikon i bröst, refill i läpparna osv, jag kan fortsätta länge. Då får våra barn inte vara barn och man lär barnen att inte acceptera sig själva för den som de är.
  Men nu spårade det ur lite i ämnet, men ändå, ändå är det samma debatt.

  Kram Åsa

 57. Varför skulle det fortfarande testas på djur, när det varit godkänt läkemedel i 20 år, kan ni svara på det, Lady Trisha t ex?

 58. Ja, Åsa spårade ut lite grann och den sista anonym- du kan väl googla? Gå in på http://www.google.se och skriv ”testas botox på djur” -så finns det att läsa. Men många läkemedel testas på djur- antar att ni vet om det?
  Skulle inte heller förvåna mig om ni som skriver om djurförsök äger en sån populär mössa med tofs, där tofsen är blåräv- för mössan är ju såå söööt.

 59. Jag kommer lätt använda botox när jag inte står ut med mina pannveck längre. Funderar på att gå en kurs i metoden och starta eget, det lär ju inte bli mindre vanligt med åren;)

 60. Nej,
  jag äger inte den mössan och inget annat med pälsdetaljer heller, hujedamig. Om man har lite kol-och det tycker jag att jag har.

  Kanske spårade jag ur lite, men summasumalum hör hela prylen ihop, vilka signaler skickar vi ut 😉

  kram Åsa

 61. Till anonym ovan, det testas visst på djur fortfarande. Dessutom ett av de mest plågsamma djurförsöken som görs. Kalla Fakta visade hemska saker bara för några månader sedan. Skulle aldrig använda varken botox, smink som är testat på djur, päls eller ens skinnjacka faktiskt.

  Carin F

 62. Anonym 9:55: Varför skulle de som skriver om djurförsök äga en mössa med äkta pälsboll? Det borde väl vara tvärtom, att de INTE har såna mössor, eller? Jag tror inte någon tycker att djurförsök känns bra. Men i många fall, kan det rädda människors liv, och det är man väl för, även om det känns svårt. Just botox har varit till stor hjälp i sjukvården (barn med skelande ögon och en massa annat) så bara av ondo, är det ju inte.

 63. Man testar all botox fortlöpande, alla leverantörer måste testas. Se gärna djurskyddets sida. Tacksam för kommentar från Petra.. Visste du detta?

 64. Jaa.. Ni vet väl då redan att även medel för impregnering i kläder och skor testas på djur liksom kontaktlinser, det uppsugande materialet i blöjor, bläckpennor, elektroniska produkter, te, plåster, vaccin och insulin..

 65. Anonym ovan, hur kan du jämföra botox med insulin? Insulin behöver man för att överleva och det är tycker jag är en väldigt stor skillnad. För mig spelar det ingen roll om botox hjälper mot olika saker för så länge det inte handlar om liv eller död förstår jag inte hur någon kan försvar det. Testa det gärna på människor istället i så fall!

 66. Haha ja Botox är ju inget super medel. Eller jo det kan det faktiskt vara! Imorgon (1/2) kl 9 ska jag o sonen vara på ortopeden vid Lunds universitetsjukhus och spruta in botox i muskeln vid tummen, i muskeln på baksidan av låret o vaden på min lille A och ja det gör faktiskt underverk för honom. Han kan använda sin vänstra arm något och han går i sin gåstol något bättre och han sträcker ut de musklerna så att han slipper göra en operation där de öppnar upp och sätter tillbaka lårbenet där det ska vara. Så jo botox kan faktiskt vara riktigt bra! och det är ju en utbildad ortopedläkare som gör det. Så jag är inte orolig (jo det är jag, men alternativet är så mycket sämre) och hittills har lille A inte haft några biverkningar. Han använder till ex aldrig sin vänstra arm mer än när han har botox i den. Så jo jag är för det så länge vi inte har andra alternativ. Vilket utvecklas just nu, något som heter electrodressen och det låter ju hemskt men det är samma teori bakom som TENS som används vid förlossningar så beprövat men det ska först bli godkänt så att landstingen tar in det i sitt sortiment. För att betala 40 000kr/år själv ur egen kassa är ju inte något som alla kan göra.

  Så jag moraliserar inte om botox för det kan faktiskt göra mirakel! <3

  PS. Det är alltså en vanlig metod att använda på barn med CP-skador för att ta bort muskelkontraktioner. Fast i USA har de slutat då alltför många har dött efter att ha fått botoxbehandlingar… så visst finns oron där, men men

 67. Ja det är tyvärr så att just botox måste testas om och om igen på alla batchar som framställs. Har knappast att göra med om det är godkänt läkemedel eller inte.

  Men nu var detta inte min mening att föra nån slags debatt på Petras blogg utan en uppriktig fråga till Petra som jag var nyfiken på.

  Vissa tycker att inga djurförsök är försvarbara, andra att det ibland är ok, och ytterligare några att det är fritt fram oavsett vad det gäller för produkter. Finns också dom som inget vet/förstår

  Låt nu Petra svara sin åsikt det är faktiskt vad ett par av oss undrade. Nästa gång kanske frågan är vilket land hon helst vill resa till eller om hon föredrar volvo framför Saab. Ingen big deal bara nyfiken fråga.

 68. Måste bara berätta om vad jag upplevde för ett tag sedan. Var på en träff för en produktserie med hudvård och kosttillskott. Där skulle man göra en halv behandling på mig, för att kunna jämföra skillnaden lättare. Så på med kräm och en slags apparat som körde runt med små impulser till huden. Inget som kändes alls, mest skönt. Efteråt studerades mitt ansikte noggrant av alla deltagare. Jo visst var det väl så att den ena kinden hängde mer än den andra. Jag stirrade och stirrade men såg knappt skillnad.

  Jag fortsatte stirra i spegeln när jag kom hem. Sa de att det hängde i mitt ansikte? Hmm, ja det gör det kanske, har jag aldrig tänkt på. Kanske bäst med en sån där apparat ändå? Börjar ju ändå närma mig 40…

  Alltså!!! Fasen vad arg jag blev när jag kom på mig själv med att tänka så. Inte fan ska jag ha nån jävla apparat för tvåtusen spänn bara för att nån annan tycker mitt ansikte hänger. Jag hade inte ens tyckt det själv innan det påpekades av ”skönhetsförmedlaren”.

  Så länge vi köper allt det här, gör allt det här, säger vi också till varann och våra barn att vi inte duger som vi är, och att vi är objekt, att tittas på. Som konsument är det viktigt att vara medveten om att varje val vi gör kommer påverka världen i en viss riktning. Jävlar vad besviken jag blev när det gick upp för mig så nära det var att jag föll för detta enkla grepp.

  Slipper du din huvudvärk så är det toppen! Att vara en förebild och ta ansvar för vad man skriver på sin blogg är förstås viktigt. Men viktigast av allt måste väl ändå vara att var och en av oss gör ett noga avvägt val när vi tar in informationen? Det är vad jag försöker lära mina elever i första hand. VAR KÄLLKRITISK men gå inte till personangrepp. Och att hacka på dig P är verkligen inte rätt ände att börja i tycker jag. Jag hoppar för det mesta över dina skönhetsinlägg för just de tråkar ut mig, men alla dina andra inlägg är ju så härliga 🙂

  Haha, undrar om nån orkar läsa den här uppsatsen!?

 69. Maja! Nej den som påstod att starr kan orsakas av strålning från solljus är INTE ute och cyklar. Innan man ifrågasätter kanske det är bra att kolla upp lite själv. Du kan läsa om detta t ex på 1177 landstingens sjukvårdsrådgivning. Det är alltså grå starr som kan förorsakas av detta och det kan bl.a betydligt tidigarelägga debuten i grå starr. Sen om botox skulle kunna bidra till att man utsätter sig för mer solljus har jag ingen aning om. Alla bör helt enkelt skydda sina ögon!
  /Helena

 70. Sara: Fast vad hade du räknat med att det skulle handla om på en träff om hudvård? Och du kan väl ana dig till att i din ålder har du vissa ålderstecken. Och det är väl klart att det är sånt som diskuteras på en sådan träff? Är väl inget att bli arg över? Eftersom du gick dit, har väl även du ett visst mått av fåfänga?

 71. Helt rätt! Restylane Vital är grymt!
  Kram från Adrienne lifeinbromma.wordpress.com

 72. För mig har botoxen tagit 14 dagar båda gånger före slutligt resultat, jag gläder mig att titta tillbaka då :))

  Go girl enjoy dagar utan spännings huvudvärk (jag har själv botoxat bort den… sund man inte kan botoxa bort PMS migrän också :P)
  & så blir man ju bara så pigg & fräsch i looken.

  Puss & ha en fin helg <3

 73. Tack för informationen du delade med dig.
  Jag vill också göra botox, men är lite rädd över att göra det. På http://www.botoxguiden.se/rynkbehandling-rynkor/ skriver dem om hur botox går till och proceduren. Känns verkligen något som mig! Tänkte kolla med dig hur ofta du gör botox och hur det känns att inte kunna röra vissa muskler? Kram!

 74. Härligt att läsa detta även om det är gammalt inlägg. Kom in på deetta då jag googlsde botox. Skall själv pröva botox för min huvudvärk👍

Comments are closed.