EN ISKALL MUST HAVE & EN ANNORLUNDA KYSS

 

.
.

.
 
 
 
Jag har fått en ny last här i värmen! Frappucino från Starbucks som man köper på gallerian Market Village, mmmm. Iskall och så där lagom söt, skulle kunna sluka 4-5 om dagen tror jag:) Dagens var: linne (gammalt) och kjol Valerie, Triwaklocka, solisar Tom Ford och skor shoppade förra hösten här.
 
 
 
 
 
 
 
Bon Soir snyggingar!
 
 
 
 
 
 
Ni kanske undrar vad jag menade med det där med kyssen? Jo vi var på elefanfarmen med skatterna idag där man kan rida och mata och just det, få en kyss av en babyelefant för det fick jag. En mycket blöt, sticksig och alldeles underbart söt kyss:)
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså jag höll på och skratta ihjäl mig, det sa verkligen bara smack helt plötsligt! 
 
 
 

 

 
 
På farmen
 
 
 
 
 
Nu är kolsvart natt här och strax ska jag krypa i säng för jag är så trött ikväll, zzzz.
 
 
 
 
 
Vi ses imorgon vänner!
 
 
 
KRAM
.
.
.

Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “EN ISKALL MUST HAVE & EN ANNORLUNDA KYSS

 1. Men nej Petra, vet du inte hur dålig djurhållningen är i Thailand? Snälla stöd inte denna hemska industri genom att besöka såna här ställen!! Industrin finns kvar för att turister besöker såna här ställen (elefanttrekking, krokodilshower, klappa tigrar osv) Förstår att många, spec barnfamiljer ser det som en trevlig utflykt, men om du skulle läsa på om hur djurindustrin i Thailand fungerar lovar jag att du hade tänkt om en extra gång innan du satte din fot där!

 2. Haha vilken helt underbar bild på elefantkyssen!! Den hade jag förstorat och hängt upp på väggen! 😀

  Kram /iris

 3. Visst är det mysigt att få möta elefanter sådär! Har besökt ett elefantbarnhem några gånger där de tar hand om elefantbebisar som inte har någon mamma. När de matas med nappflaska så bara dööör man en smula:-)

 4. Underbara bilder!!! 🙂
  Där inne på Market Village köpte jag parfym i somras… Provet var ju äkta… Hur kan man vara så dum! 😉
  Så gör inte det! Köp inte parfym på marknad, även om provet är äkta och allt ser exakt rätt ut!!!
  Kram Malin

 5. Urgulligt! 🙂 Den lilla snabeln är som en sugpropp:) Gos-gos <3 Ha det fint! Kram Sophia

 6. Phajaan – Breaking the spirit of the elephant

  Tänk att få sitta på en elefantrygg i Thailändska djungeln. Att få guppa omkring där uppe på säkert avstånd från otäcka djur på marken. Känna vinden i håret. Höra de exotiska fåglarna och aporna där inne bland palmer och lianer.

  Så ser kanske Din verklighet ut när du väljer att betala för Elephant Trekking i Thailand. Men elefanternas verklighet?
  Inte lika vacker.

  Eller kanske ännu töntigare – Du väljer att betala för att rida elefant fram och tillbaka på en strand i 20 minuter.

  Eller Du kanske betalar för att få mata en elefant? Eller en liten elefantunge som vandra omkring på gator och torg i ett rep/kedja lååångt ifrån sin mamma, bara för att ägaren ska tjäna pengar på att Du tycker att den är söt och vill mata den med en liten banan?

  Oavsett i vilket sammanhang, så fort du räcker över Bahten i handen på människan som ”tar hand om” (inom cituationstecken, för det kanske är exakt samma person som slagit denna elefant till att bli tam?) elefanten så stödjer du elefantindustrin i Thailand. Den där industrin som tar elefantbebisar från sina föräldrar alldeles för tidigt. Som stänger i dem i ”burar” gjorda av trästammar, kedjar fast deras ben och slår på dem med bullhooks tills de blöder, skriker och ja, ska lära sig att lyssna på dessa människor. Eller människor överlag. De ska veta sin plats och slås alltså blodiga för att turister en vacker dag ska kunna rida på dem fram och tillbaka på en sketen strand i 20 minuter. Phajaan kallas det.
  Yay! Vilka roliga 20 minuter för Dig!
  Vilket tragiskt liv för en elefant..
  Men Du låter detta fortgå så fort du lägger Bahten i handen på människan bredvid elefanten.

  AVSTÅ ELEFANTER I THAILAND!!

  Oftast finns sår kring benet/benen… Det är från kedjorna elefanterna sitter fast i så fort Du inte sitter på elefantens rygg.
  Men utan Dig eller någon annan på ryggen hade dessa elefanter inte behövt sitta fastkedjade runt en palm resten av dagen. Eller kommande elefanter. Oavsett om de föds här eller faktiskt smugglas in (ja, Du stödjer by the way smuggling, som INTE är särskilt vacker!)

 7. Jag känner oxå till hur illa elefanter behandlas, har läst och sett på TV. Elefanter har MYCKET starka band till sina föräldrar och sin familj. När de tas ifrån varandra blir de oerhört deprimerade. Håller med anonym ovan, avstå elefanterna snälla alla ni. Thailand verkar som ett paradis, men jag har alltid känt motstånd över hur människor (barn) o djur behandlas där. Kommer nog aldrig åka dit…

 8. Bra att du också lägger ut kritiska kommentarer, det hedrar dig och alla kan vi lära framöver.
  Kolla också upp lite om tigerräkor innan du äter dem nästa gång.
  Ingen är perfekt, inte jag heller, men om vi alla tar små steg så….
  Visst ska man njuta av livet men det kan man göra fullt ut även om man avstår vissa ”ganska små” saker.

Comments are closed.