OLIKA TRADITIONER

.
.
.

 
.
.
Häromdagen besökte vi ett buddhistiskt tempel. Det låg så vackert högst uppe på ett berg med milslång utsikt och vi blev alla lite tysta och betraktade stilla allt det guldiga, färggranna, andliga och annorlunda. Samma känsla som när man kliver in i en sval Domkyrka eller fransk katedral eller gotländsk sockenkyrka eller något annat heligt rum, det känns att den finns något viktigt där. Något man känner vördnad inför. För er som inte besökt Thailand så kan jag berätta att buddhismen är otroligt tydlig, man ser orangeklädda munkar vart man en går och det finns många många Buddhastatyer, både enorma och mindre och ståtliga tempel överallt. Även sk spirithouse, små andehus på pelare, står vid varenda arbetsplats eller större hus så att de som jobbar/bor där kan ge andarna (de som bott på platsen tidigare) dricka och mat varje dag så att de inte surnar och ställer till problem. Mycket annorlunda för oss västlänningar men ju helt naturligt för alla Thailändare. Och det blandas fritt här mellan nutid och dåtid och ”fint och fult”, coca cola burkar med sugrör och plasthinkar och bladguld och de vackraste orkideérna. Tänk att hedra Jesus genom att ge honom lite Fanta i en burk på altaret så här på långfredagen? Våra kulturer, religioner och traditioner är verkligen så olika runt om i världen och det är så fascinerande tycker jag
 
 
Snart är det iaf påsk på riktigt för oss med kristna traditioner och det ska vi fira! Med massa god mat och massa godis (guud vad jag längtar efter riktigt svenskt smågodis:)
 
 
 
 
 
GLAD PÅSK FININGAR

15 kommentarer till “OLIKA TRADITIONER

 1. Det är spännande att ta del av andra länders traditioner. Befinner mig i Spanien just nu och här firar de påsk på ett mycket annorlunda sätt än vad vi svenskar är van vid.

  Ha det fortsatt fint

 2. Tack för dina tankar, du har verkligen träffsäkra iakttagelser och väldigt humoristiska funderingar !

 3. Roligt att få se alla de platser du besöker ……..ifjol besökte vi nästan exakt samma platser som du visat på bloggen, kan undra om vår kompis bor i samma område som din svärmor också? Jättefint bilder får du till i alla fall

  Med vänlig hälsning,
  M

 4. Synes bloggen din er bra,men tenker på om du synes den innimellom er for privat? Du deler jo hvert eneste steg du har………….

 5. Hur orkar du leva genom andra hela tiden isf att bara vara med dig och din familj och vara närvarande i stunden? Måste ända vara lite jobbigt att ha sånt bekräftelsebehov. Trevligt för oss som följer bloggen dock…

 6. Hei
  Liker bloggen og stilen din veldig godt! Har lyst og kjøpe meg et sånt skjørt som du har på dette bildet! Hvor er det fra?
  Mvh Kristine

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg