ÅKA TILLBAKA I TIDEN.

 

 
På klassiska & lyxiga järnvägshotellet Centara har tiden stått stilla sen 1923 då det byggdes!
 
 
 
 
 
 
Hello sweeties!
 
 
 
 
 
Oj oj oj, vilket ställe vi har varit på! Centara Grand är ett riktigt riktigt klassiskt hotell helt i kolonialstil och det är ju faktiskt den stilen som passar absolut bäst här nere på västerländska hotell tycker jag. Mörka träslag och kinaporslin och palmer och takfläktar, så himla classy och vackert. Det fanns tom en riktig engelsk thé-salong på hotellet med scones och hundra andra tilltugg och macarons, wow vilken känsla det var i precis allt…. 
 
 
 
 
 
 
Stora EntrénPersonalen har tom tidsenliga kläder allt för att skapa rätt stämning!

Jag i Centaras magiska trädgård (bakom mig skymtar hotellet som går helt i vitt trä. Tänkt att de byggde ett så lyxigt hotell här i Hua Hin Thailand för nästan 100 år sedan? Självklart satte jag på mig min finaste sidenklänning denna afton med mönster föreställande kinesiskt porslin och orkideér ”matchi matchi”:) (Klänning By Malene Birger Isa Couture, pumps HM och smycken Valerie Creative Lounge)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Som sagt, Centara Grand fick verkligen mitt hjärta att slå dubbla slag! Kändes som kastades tillbaka i tiden och även denna gång fick jag riktiga såna där ”Tinintinäventyrvibbar” ni  vet:) (Mina döttrars ursöta btwklänningar kommer från Noa Noa och jag fann den stora hos Lucky Little Me.se och och den lilla hos Babyshop.se)


Ha nu en fin fin påskdag raringar!
KRAM
.
.
.

24 kommentarer till “ÅKA TILLBAKA I TIDEN

 1. Vilket vackert ställe! Jag älskar kolonialstilen! Här skiner solen och det är helt underbart vårigt och vackert.

 2. Hej Petra, Tack för att Du visade det här underbara stället med så många bilder. Jag skulle också vilja uppleva det med egna ögon. Jag kan tyvärr inte resa till Thailand, pga handikapp, men TACK för att du delade med dig av upplevelsen. Ha det gott ! Hälsningar från en trogen besökare av din blogg.

 3. Vilket underbart ställe helt i min stil! Jag har aldrig varit i Thailand, har inte haft någon längtan dit, men sådana här bilder kan göra att jag ändrar mig 🙂
  Och vilken tjusig klänning du har!

  Ha det gott!
  /Annika

 4. Tack för härlig tillbakablick! Var till Hua Hin och besökte då Centara Grand för en del år sedan och miljön där är verkligen något extra.
  Fortsatt skön semester! //Karin

 5. Alltså, sättet som du ofta refererar till ”kolonialstilen” är motbjudande. ”Den stilen som passar bäst på västerländska hotell här nere”. Kolonialtiden är ett mörkt kapitel i västvärldens historia som byggde på förtryck och imperialism. Att förenkla det hela till en inredningsstil och jubla över att det känns ”classy” är både omdömeslöst och naivt. Vad är nästa trend? African slavery-chic? Håller du inte med? Svara gärna!

 6. Makeløst hotell, bodde der faktisk i 2002, men den gang het det ”Sofitel”! En helt fantastisk opplevelse 🙂 Ha en fortsatt fin ferie.

  Siri

 7. Jag har många ggr reagerat på inredningsbloggarnas förhållningssätt till kolonialstilen, som ni inte har någon aning om vad det innebär? Bra att anonym ovan satte ord på vad jag känt. Snälla P o andra bloggare, tänk efter lite….

  /L

 8. Det var detta hotellet jag tipsade dig om ett av dina första inlägg om Thailand……men heter detvinte Sofitel nu? Afternoon Tea där mmmmmm I have benen there!

  Med vänlig hälsning,
  Marina som gillar Thailand

 9. Ja visst är detta hotell fantastiskt! Vi bodde där för många år sedan och jag älskade atmosfären och njöt varje sekund. Jag har sökt upp namnet eftersom jag också fick för mig att det heter Sofitel. Det heter Centara Sofitel Grand, så nu vet jag det. 🙂
  Vackra härliga bilder!
  Ha en fortsatt skön semester!
  Annette

 10. Jag håller med Anonyms kommentar den 31 mars 2013 23:30. Jag förstår inte hur man okritiskt kan hylla kolonialstilen utan att ha en tanke på vad som ligger bakom.

 11. Till anonym ang kolonialstilen: om du läser på lite om Thailands historia, så har Siam aldrig varit en koloni. Kolonialstilen är mycket uppskattat i dem länderna, de dem stod för modernism och utveckling. Hade det inte varit för det västerländska styret, hade mycket infrastruktur aldrig kommit på plats. Och tror mig, jag har rötter i Thailand och vet vad jag pratar om. Så läs på innan du slänger ur dig onödiga kommentarer.

  Petra, tack för dem fina bilderna från resan! Jag längtar tillbaka dit!

  Kram
  Claudia

 12. Till anonym ang kolonialstilen: om du läser på lite om Thailands historia, så har Siam aldrig varit en koloni. Kolonialstilen är mycket uppskattat i dem länderna, de dem stod för modernism och utveckling. Hade det inte varit för det västerländska styret, hade mycket infrastruktur aldrig kommit på plats. Och tror mig, jag har rötter i Thailand och vet vad jag pratar om. Så läs på innan du slänger ur dig onödiga kommentarer.

  Petra, tack för dem fina bilderna från resan! Jag längtar tillbaka dit!

  Kram
  Claudia

 13. Ah fantastiskt ställe!
  är inte själv en Asien-fanatiker, men detta ser ut att vara en riktig pärla!
  Fantastiska bilder som vanligt 🙂

 14. For ett fantastisk hotell! Og det må nesten være verdens fineste høysofa i blått og hvitt midt i lobbyen der inne, rålekker!!!
  Veldig søte jentene dine 🙂

  Ha en finfin dag!
  -Marianne-

 15. Fina bilder och hotellet ser helt underbart ut! Själv bodde jag på Anantara Resort & Spa när jag var i Hua Hin. Var riktigt nöjd med det hotellet men nästa gång jag besöker Hua Hin (oktober) får det bli Centara Grand.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg