ATT FÖRSÖKA VARA ALLA TILL LAGS

.
.
.

.


Köksbordet efter avklarad och undanplockad + avtorkad frukost! (Nej, det såg inte ut riiktigt så här när hela la familia reste sig från bordet en halvtimme tidgare:)


Todeloooo nya vecka!


Mår ni bra vänner!?


Här är det bra förutom en magsjuk LoLo som får vara hemma idag med mig idag:( Stackars liten blev akut illamående igår men mår som tur är bättre idag!

Passar på att gå igenom alla brev och mail och annat när hon ligger här och vilar brevid på soffan och tittar på film. Och så funderar jag lite på bloggen och alla önskemål kring Hop som jag får och att jag ju bara såå gärna vill vara er alla till lags. Ni vet svara på alla era frågor tex (soffbordet kommer från House Doctor och mattan är från Fabula Living!), vara en snäll och duktig bloggerska! Fick en kommentar idag att bloggen inte var ett dugg rolig att läsa och det kanske den inte är för vissa? Men ibland blir det nog nästan så att man lyssnar lite för mycket på allt och alla viljor och då är det lätt att man rör till det tror jag. Att man vill ge alla och en var av er meeer dagens/personligt/inspo/inredning/recept osv osv, allt på en och samma gång så att alla ska få det de vill ha. Och skriva var jag hittat det eller det så ni inte behöver undra men inte ge för många länkar och tips till alla som inte vill ha det… Och samtidigt inte vara för ytlig eller för personlig, detta är en svår balansgång ska ni veta. Ja ni märker hur knasigt det blir. Jag vill ge er så mycket inspiration och samtidigt som jag vet att så fort jag ex visar bilder på mig själv så får jag nästan alltid kritik (och massa snällt också så klart och det är jag så tacksam för. Men ni vet det är de där vassaste pikarna som fastnar, fast man försöker skaka av sig som en nybadad labrador. Så är det ju för er också, där ute i verkliga världen också inte sant?) Nej, man måste nog bara blogga på sitt eget vis och om det som man känner är lagom och framförallt är kul:) För roligt ska det vara att blogga! Iaf är det allra viktigast för moi, att jag bloggar med hjärtat:) Jag vill så gärna fortsätta dela med mig av allt det jag gillar och allt som jag tycker är inspirerande till er alla, fina fina Hop-läsare. Och att ni så klart ska gilla det jag skriver om:)Nu ska jag surfa runt och hitta en brasa åt oss i södra Dalarna för det är dit vi ska och fira Valborg imorgon! Och göra en Quiche och baka lite bröd osv som vi ska ta med (och håll nu tummarna att Lolo blir frisk och ingen annan blir magsjuk….)Önskar er alla en fin start på veckan!
KRAM
.

47 kommentarer till “ATT FÖRSÖKA VARA ALLA TILL LAGS

 1. Nej det är inte lätt det där att försöka vara alla till lags. Risken är att man tappar bort både sig själv och nöjet där inne bland alla knutar man slår på sig själv.

  Trevlig valborg!

  /anna

 2. Förstår dilemmat, kan inte vara lätt att hela tiden granskas under lupp av allt och alla och särskilt inte av personer som ska ifrågasätta allt. ( man undrar ju varför just de personerna ens går in på din blogg?) Mitt bästa tips är bara att fortsätta som du gör, du har en sådan otroligt inspirerande blogg med den perfekta blandningen, du är personlig, har superbra smak och är dessutom grym på att fotografera. Du har rätt känsla helt enkelt och det är väl därför din blogg är så framgångsrik 🙂

  Tack för att du finns och förgyller dagarna för oss bloggläsare! 😉

  Stor kram Madelene

 3. Du ska definitivt inte lyssna på de som inte uppskattar och gillar dina inlägg.
  Kör på på så som du alltid gjort med blandat innehåll.
  Finns inte en chans att man kan tillfredsställa alla ändå.

  Gillar bloggen som den är =)

 4. Det är omöjligt att vara alla till lags. Om man försöker så blir det varken hackat eller malet.

  Som du säger, det ska vara roligt att blogga, så posta det du tycker känns bra, är mitt tips.

  Kram Lena

 5. Fortsätt som du gör!!!! Dvs skriva en fantastisk blogg som inspirerar!!! Att slå knut på sig själv gör ingen glad och om det dessutom bidrar till att du tappar lusten så vinner ingen på det. De som slutar läsa pga att de inte tycker att du svarar på frågor får väl göra det då…. Kan slå vad om att de återkommer för din blogg är beroendeframkallande :).
  Tycker dessutom att du är väldigt duktig på att skriva var olika saker kommer ifrån (det är väl vi alla nyfikna på) så då får väl läsarna se om de kan hitta inköpsställen i tidigare inlägg eller googla sig fram :).
  Att skriva nedlåtande kommentarer i syfte att såra visar väl bara hur de som skriver själva mår. Du är duktig som ändå orkar och vi är många som tycker om dig och bloggen :).
  Stor kram och krya på lilla prinsessan!
  //mickan

 6. Hej Hej,
  jag har googlat lite och hittat ett inlägg med din finfina brudklänning. Jag är själv på jakt efter en liknande och undrar vad det är för märke på din.

  Ha det!

  Kram
  M

 7. Kör ditt eget race, var dig själv, de som gillar det du skriver, stannar kvar, de andra söker sig förhoppningsvis vidare till andra bloggar som passar dom bättre. Även om jag inte håller med om precis allt så finner jag inget nöje i att kommentera det.
  Tycker du har en fräsch blogg, ett fint hem, som ger mig inspiration.
  kram/MariaG

 8. Hejsan !
  Klart du inte ska lyssna till negativa människor det är deras problem.Dom kan ju välja på så många andra bloggar som ev. passar dem bättre. Nej ta inte åt dig av negativa energier.
  Fortsätt med din härliga blogg som du gör nu och lägg gärna upp mer goda recept, har prövat flera av dina mattips-Gott !
  I helgen när jag och min syster träffades (vi bor på varin kust,öst/väst)så kommer din blogg upp vid flera tillfällen så som dina outfits, senaste krukan med boxbom mm. Du inspirerar oss, fortsätt så.
  Må väl,Åsa

 9. Jag tycker att den som bloggar ska ju utgå från vad den vill dela med sig av och tycker är kul och bra, sen de som då inte gillar det du skriver då får de väl låta bli och läsa i så fall, jag menar att det är ju din blogg, dina tankar och funderingar m m som ska komma fram.
  Jag tycker du har en trevlig blogg
  Kram Linda

 10. Att alla vill ha namn och märke på mattan ska du ta som en komplimang! Betyder att vi gilla’t! Nu var de fortf så att Fabula Living har massor av olika modeller så det hjälpte nog inte riktigt…:S törs man be om namn igen på själva mattan?

 11. Din blog er skøn og fantastisk! Dit dejlige humør inspirerer mig, sammen med de fine billeder og tips – tusinde tak!

 12. Du är ju Du liksom och dom som inte gillar de har väl inget här att göra. Så tänker jag.. Fast de är ju gulligt att du tänker på oss läsare:)
  Jag tycker du har en härlig blandning av allt! ( än om din smak är lite för dyyr för mitt eget bästa;))
  /Alex

 13. Underbart att hitta någon som är uppriktigt LYCKLIG och glad över sitt liv och som VÅGAR skriva ner det! I samma veva riskerar du smutskastning från avundsjuka ”tanter” men ”vad gör det om hundra år” brukar jag tänka. Lev ditt liv som DU vill, skriv ditt liv som DU vill! Du är bra på det du gör!
  Ha en fin dag och hoppas du skingrar tankarna snart!

 14. Fortsätt göra precis det du gör, för du gör det förbannat bra….
  Alla som inte gillar det du gör behöver inte söka sig till din blogg. Och gör dom det ändå så har du kanske ändå påverkat dom på något sätt med tanke på att dom sökt sig till dig.
  Det är inte så att du gör ett färdig redigerat program eller en film, du bloggar, om det som faller DIG in för det är DIN blogg.
  Jag älskar din blogg och hoppas du bara kommer fortsätta vara DU och göra det DU gör. För det finns en anledning till att just HOP är så populär och välkänd, kanske för att du är grym på det du gör 🙂
  Skit i alla avundsjuka människor, tyvärr är världen full av dom.
  Massa kramar
  Anna.P

 15. Hmm,undrar om tex Att vara nogons fru,får like mycket elaka kommentarer som dig?tvilar:) så mycket som inte jag blir klok på…..

 16. Men hallå.. Vill man inte läsa din blogg gör man väll inte det. Vi är många som älskar dina bilder och inspireras.. Vi finns kvar.

  Blogga med hjärtat kära du.

 17. Du har en fantastisk och inspirerande feel-good blogg som förgyller tillvaron för så många och det är så tråkigt att du får elaka pikar etc. Förstår att det till viss del lägger sordi på blogg-glädjen men jag hoppas att du är stark och fortsätter med bloggandet och gör din blogg så som du vill ha den! Vi är många som uppskattar det du gör.
  Kramar Emma R.

 18. Om alla ska bestämma vad du ska skriva så blir det ju inte din blogg känner jag! Så strunt i allas synpunkter och kör på det du vill skriva om och gillar man inte det så behöver man ju inte läsa!!!

  Din blogg är kanon!

  Kram från Victoria

 19. Jag som troget har följt din blogg i flera år vill nu ärligt skriva det här: Först blev helt betagen i din blogg, läste flera gånger om dagen och blev jätteinspirerad. Sedan blev jag tveksam, nästan lite avundsjuk och tröttnade på köptips och alla snygga saker. Därefter rannsakade jag mina reaktioner och precis som med vänner, prylar hemma, jobb och annat så har jag funnit att mina svängningar är sunda. Det är helt enkelt ett sätt att stanna upp, värdera och eventuellt omvärdera. Det som sedan stannar är av bästa kvalitet! Jag har valt att fortsätta följa din blogg så gissa om det är kvalitet!!!! Tack Petra! Håll ut!

 20. Jag blev tagen av din text idag, fick en ny insikt i din vardag. Läser dig varje dag, och älskar din blogg, även om jag inte alltid instämmer till 100% ii allt. Men herregud vad svårt för dig att lägga dig på en nivå som alla gillar, det går ju bara inte. Håll din egnen underbara stil, så får vi läsare välja om vi gillar det eller inte, gör man det inte så får man välja något annat. Jag tycker det du gör är förbaskat bra!!!
  Kram
  Maria

 21. Synes du skal lytte til hjertet – kjenne godt etter hva du føler for å dele på bloggen og dele kun det. Skriv om det som opptar deg og gir deg glede – og for all del, ikke la noen av leserne ”diktere” deg. Når jeg leser i kommentarfeltet hos deg, blir jeg ofte slått av hvor mange merkelige og krevende spørsmål du får – virker som om enkelte ikke i det hele tatt forstår hvor grensene går. Og at du faktisk har et privatliv selv om du driver en blogg som denne.
  Så vær bevisst på hvor grensene dine går, og ikke la deg påvirke til å flytte på dem 🙂
  Ha en fin uke 🙂
  Lise

 22. Din blogg är verkligen toppenbra, ser fram emot att läsa den varje dag.
  Jag får så otroligt mycket inspiration när man ser ditt fina hem.

  Tack för en bra blogg, man blir så glad när man läser den.

  Kram!

 23. Ja det är verkligen inte lätt att vara alla till lags…
  Jag tycker att du ska följa ditt hjärta och skriva det DU tycker är kul och intressant, för det är oftast intressant för oss som följer dig också! cyber-kram från Lotta i Sundsvall

 24. Hej Petra!
  Helt omöjligt att vara alla till lags! Och så mycket dumma kommentarer du får från vissa, men jag förstår helt enkelt inte varför du publicerar dem?
  Det blir alldeles för mycket tjafs i kommentarsfältet, såna som ska hålla med respektive säga emot dig! Publicera inte dem! Det har sista året blivit alldeles tokigt med hatfyllda eller och tycka synd om-kommentarer där folk vältrar sig i eländet.
  Jag läser din blogg för att du har inspirerande inredning, det andra intresserar inte mig så mycket.
  Tack för ordet! Kram Anna

 25. Jamen, tycker man inte om nåt kan man ägna sin tid åt nåt annat, eller?!
  EvaK

 26. Du ska skriva om vad som gäller för dig för stunden, vare sig det är recept, inredning eller mode.

  MEN, svara på frågor ÄR du dålig på! Sanningen är den att många stora bloggerskor svarar på minsta lilla fråga, de bemöter alla. Du ber oss om många tips, och har nog fått en hel del hjälp. Så ge och ta borde väl vara vad som gäller?

  Du fick ex hjälp med tips om var du kunde hitta marmorgolvet till badrummet, men har inte ens visat badrummet ännu?

  Sånt tycker jag är trist. Men annars, som sagt, skriv om vad du vill!

  /Linda

 27. Förstår att det är svårt att göra alla till lags, även om det är din ambition. Men bloggen blir ju som bäst när den speglar din personlighet och du skriver om det DU vill skriva. Så fortsätt med det och de som inte vill läsa kan ju bara strunta i det och gå vidare till någon blogg som tilltalar de mer, hellre det än att sprida elakheter hos dig.

  Kram och tack för en alltid lika härlig blogg
  Jannike

 28. Heja dig! Allt annat är sagt -fortsätt med det du gör och du gör det så bra:-) från hjärtat. Varför ska det vara så svårt att glädjas åt andras framgångar vem behöver alla ”neggon” !!?? Jag har följt din blogg i tre år och du är så inspirerande. Tack!

 29. Hej Petra,

  håller med många andra läsare: fortsätt med din stil. Det är faktiskt det jag och säkerligen dem flesta av dina läsare fastnade för för att börja med 🙂

  Kram
  Claudia

 30. Fortsätt som du gör! :)I vår knepiga värld idag så är det svårt att vara sig själv, men jag tycker att du gör det bra, så fortsätt med variationen du har på din fina blogg! 🙂 Trevlig valborg! Kram Emelie

 31. Kör på i din egen stil!!!! Att vara alla till lags går ändå inte. En del kommer inte gilla din blogg och de slutar väl läsa den, men andra tycker om den! Ibland är det ju också så att som läsare tycker jag jättemycket om en blogg men rätt vad det är så är den inte lika kul längre och det behöver ju inte betyda att bloggen förändrats eller blivit sämre, det kanske är jag som förändrats. Kanske man helt enkelt ”glider isär” från en blogg man gillat. Filosofiskt,va?! Ha det gott! Kram/ Yvonne

 32. Hej Philia,

  fortsätt som du gör och tänk inte för mycket 😉
  Jag fastnade för bloggen när du precis började och du ger mig massor av inspiration på alla plan! Fortsätt sprida din energi och livsglädje. Love it!!!

  Pussåkram från Lotta i Jönköping

 33. Jag förstår att du inte vill tappa läsare och därför försöker vara alla till lags. Dett är roligt och har ju blivit en stor del av din försörjning. Det funkar förstås inte. Det bästa är att du gör det som du känner för. Om du vill ha feedback så tycker jag att du har exceptionellt snygga bilder. Det och blandningen av mode, skönhet, heminredning, recept och att du bjuder på ditt familjeliv är fantastiskt. Men man kan tröttna ändå efter några år och kanske vill ha annan inspiration. Det har inget att göra med att din blogg har blivit sämre på något vis. Tyvärr verkar det vara omöjligt att få svar av dig i kommentarsfältet och det får vi väl bara acceptera men det hade varit trevligt tycker jag. Något som jag känner att jag tröttnar på nu efter att ha följt dig i flera år är de sponsrade inläggen om mode. Hoppas att du fortsätter trots allt.

 34. Helt rätt inställning blogga om det du vill , passar det inte för någon läsare så behöver dom inte läsa , då får dom vel läsa någon annan blogg då. Hälsningar från Dalarna 🙂

 35. Var sann mot dig själv och blogga från DITT hjärta, tycke och smak!!!!!

  Ett Valborgsmässotips är Fäggeby (ca 10 min norr om Hedemora mot Falun). Där ordnar byborna (!) ett av länets största fyrverkerier. Det som gör det så mäktigt och välbesökt är att Dalälven är ”kulissen” och efter älvakanterna finns massor av brasor.

 36. Man kan jo undres over de leserene som leser
  noe de syntes er dårlig , og også tar seg tid
  til å legge igjen kommentar om hvor dårlig det er,
  hvor tjukk/stygg du er osv. Nei fortsett som du
  har gjort, det er jo en grunn til at du har alle dine
  trofaste lesere som titter innom deg. Så får
  de andre finne på noe annet 🙂 en gyllen regel
  bør være: ”ikke skriv det du ikke ville sagt face to face”.
  Og ikke fatter jeg hvorfor du får så mye drit kommentarer,
  Happy valborg, tror vi satser på og feire den sammen
  med dere (søta bror ) i år :-)) klem fra fornøyd fast leser i oslo

 37. Varför ska du vara alla till lags? Gör ditt! Dom som inte gillar vad du gör kan ju sluta att läsa.
  Jag gillar din blogg! Men inga bilder på badrummet som du lovade, varför.

 38. Hej,

  Första gången jag skriver här även om jag följt din blogg ganska länge nu. Jag är gotlänning så det är lite extra kul att du också har anknytning hit :o)

  Jag vill bara säga att du ska strunta i de negativa kommentarerna på/om bloggen, folk har tydligen för lite att göra… Man läser väl inte det man tycker är dåligt, det är en fri värld vi lever i.

  Låt oss som gillar bloggen läsa vidare och deleta övriga. Du gör ett bra jobb och man kan aldrig tillfredställa alla, det är bara så.

  Kram och tack för all inspiration!
  Karin

 39. Kör ditt eget race, och skriv om det som står dig närmast, blir mest naturligt då! Vill inte läsarna ha det så, fine! Då finns det andra bloggar att läsa. Ärliga inlägg är bäst!
  Sen kan inte jag, personligen, förstå varför ’alla’ vill veta precis vilken färg, storlek, pris etc saker och ting är och har. Känns som om många plagierar rakt av vad Du har. För mig känns det helt fel.. Ja, du har fina saker, möbler, kläder, smycken etc. Men det skulle inte falla mig in att kopiera allt rakt upp och ner. Jag vill ha min egna personliga prägel på mitt hem och mina kläder. Samlar godbitar här och där och mixar som jag själv vill. Blandar både dyrare och billigare märken. Allt för att jag ska trivas. Önskar att fler kunde skapa sin egen stil.. Låter jag gnällig? Det var i så fall inte meningen.
  Jag följer iaf din blogg för att jag hittar saker och tips som jag gillar och tar vara på godbitarna som passar mig. Ja, och så bor vi i samma stad och då är det extra kul att kunna hitta nya saker/butiker/händelser på ’hemmaplan’.
  Så fortsätt som du gjort och kör Ditt race, för det är Din blogg!
  /ÅsaS

 40. ÅsaS: ALLA kopierar, även Petra (som hennes badrum som nästan är kopierat rakt av från en annan blogg). Men vem sjutton kopierar ”ALLT”?? Det vore ju inte friskt! Det går TRENDER i inredning, man anar dem, om man är lite medveten. Man ser dom i tidningar, nätet, reklam. Och så vips har många samma. Inte för att alla ska kopiera Petra. Som den vita skänken, har jag velat ha länge, skaffade mig. Och så har Petra en helt plötsligt. Man har lixom SETT den där skänken, nästan omedvetet här och var.

  Men är man ute efter en grå matta för tillfället (vilket jag själv inte är) och får syn på en i denna eller ngn anan blogg, som verkligen skulle kunna passa, då vill man säkert gärna veta vad det är för matta!!??

  Varför ska så många här vara så inskränkta och enkelspåriga? Antingen fjäskas det för P eller så kommer de mest märkliga elaka inlägg.

  /M

 41. Det här med att följa en blogg är, för mig i alla fall, som att prenumerera på en veckotidning, man tröttnar efter ett tag och gör uppehåll för att kanske senare bli sugen igen. Så har jag följt din blogg. Jag uppskattar mycket men inte allt. Tröttnade rejält ett tag när shoppande av dyra märkeskläder var det ständiga inslaget och när jag då även märkte att kritiska kommentarer refuserades. Tror de bloggerskor som följer sin egen stil och är enkla och jordnära, bloggar för att det helt enkelt är kul för egen del och har en kommunikation med läsarna, är de som vinner i längden.

  Hej, svejs från lilla mej

 42. Hej, jag gillar din blogg och läser den flitigt… Men d jag inte fattar är hur några personer tar sig rätten att styra och ställa…vi läsare är gäster som får ett sneak-peak in i din värld…du sköter din blogg som du vill…
  nu till min fråga undrar om du har några bra restips i normandie…mysig butiker, restauranger eller sköna ställen…ska nämligen dit i sommar..tack på förhand!

 43. Hej!
  Jag tycker du har en mycket positiv o trevlig blogg. Fortsätt som du brukar jag uppskattar alla dina fina tips o ditt gladlynta sätt att skriva 🙂

  Ha en fin dag

 44. Hej!
  Gillar och följer din blogg så gott som dagligen. Du är en av mina favoritbloggerskor.
  Du inspirerar mig med din goda smak, gällande kläder, hår, makeup och inredning.
  Men jag tycker att det blir för många inlägg där du ska försvara dig (svara dom hellre kort i kommentatorsfältet).
  Inläggen blir bara jobbigt att läsa (för oss positiva). För då vinner dom tjuriga, avundsjuka läsarna. Dvs energitjuvarna.
  Jag kan hålla med i kritiken att du ibland inte svarar på frågor.
  Frågorna tyder på att du är populär och har en superduper bra smak 🙂
  Sluta inte blogga men sluta försvara dig. För vi positiva läsare är så många fler än dom negativa läsarna.
  Du är nr 1 för mig i bloggvärlden!
  /Madde

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg