GLASS I STORA LASS

.
.
.


Idag efter skolan tog jag med mig Lo Lo och hennes lilla söta vän och åkte till Slagstaglass i Eskilstuna! Det var ju så underbart väder och eftersom jag imorse tipsade om att vi ska njuta av dagarna nu, och av glass, så var jag ju bara tvungen att åka till en riktig ordentlig glasskiosk jag med🙂 Slagstaglass är en riktig klassiker som funnits i många år men deras storhet är inte de ”klassiska” glass-sorterna. Utan det är deras menyer med ”glass-snäckor” som är själva grejjen. Glass med olika sorters godis som Gott och blandat och massor av olika tillbehör och flera sorters strössel och såser. Myycket populärt hos barnen kan jag lova:) Jag mumsade en Lakritssnäcka och akta er vad god den var. Krämig Saltlakritsglass med mjukglass och grädde och saltlakritssås och salmiakströssel, mmmm. (Och min dagens idag var: tröja Maison Scotch Factory Malmö, jeans Circle of Trust, flip-flops Missoni, klocka och solisar från Triwa Creative Lounge.se och armband Hipanema Modesto.se
Nu – ännu ett avsnitt av Californication när skatterna somnat! (Hur har jag lyckata missa denna serie? Den är ju tokbra ju! Tack för Netflix, det är ju jättebra att kunna upptäcka sådant man helt har missat. Efter en vecka med bara den där serien är jag ju nästan lite småkär i underbara slusken Hank:) Just nu är jag inne på säsong 2 och i USA har visst säsong 6 precis slutat så det finns måånga avsnitt kvar att sluka…

Ha nu en mysig kväll raringar!
KRAM


Rekommenderade inlägg

21 kommentarer till “GLASS I STORA LASS

 1. Vilka galet härliga bilder du bjuder på idag!!!
  Har med hunnit med några glassturer än så länge, Åhus är det som gäller för oss när vi blir sugna på glass här i Skåne.

  Tack för tips om serie, alltid kul med något nytt!

  Kram

 2. så fin du var på bilderna Petra…:) .Här i Göteborg har vi både Lejonet och Björnen och Triumfglass glassacafe som får kontinuerliga besök….`

  Ha en fortsatt fin vecka.
  Pernilla

 3. så fin du var på bilderna Petra…:) .Här i Göteborg har vi både Lejonet och Björnen och Triumfglass glassacafe som får kontinuerliga besök….`

  Ha en fortsatt fin vecka.
  Pernilla

 4. Krämen du tipsade om häromdagen har nu anlänt…….NANOBLUR,kanske passar den någon annan men inte mig tyvärr :=( Man slutar aldrig förvånas över sig själv över allt man går på :=)10 år yngre på 40 sekunder……jo men visst ;=)
  Kram Lena

 5. Nej nej det finns bara EN klassiker som är den riktiga slagsaglass! Det är strut med sylt och grädde. I alla fall om du frågar min man som är uppvuxen där vid kiosken. Själv köper jag alltid våffla med strössel (lakrits) . Det är en speciell glass det där för oss etuningar. 😉 finns ingen liknande mjukglass. Kram

 6. Men gudars så gott det ser ut!! Kanske tur att jag har en bit till E-tuna då:-) Härnere på kusten finns det väl en del klassiker men ingen som jag själv fastnat för.

  Fick dock tipset att besöka Tre toppar i Träslövsläge utanför Varberg och den glassen var god, absolut! När jag är hemma i Värmland och hälsar på brukar jag ta mig till Kristinehamns vackra skärgård och därute vid ”skymningen” som det kallas så finns det goooodaste chokladdoppade mjukglassen!! Mmm! Nu kan jag visst inte sluta tänka på glass märker jag:-) Riktigt snygg tröja du har!!

 7. Älskar glass, mums! Det hör verkligen till sommaren 🙂 Så många andra bloggerskor och andra folk i min närhet går på massa olika dieter och äter inte sånt, tycker det är lite trist. Man skulle ju njuta av sommaren eller hur, och god mat och glass hör definitivt till njutningen 🙂
  / Ingela

 8. Mums vad gott med glass :-))
  Jättefin tröja och dagens!!
  Härligt med sommar, så kloka ord i förra inlägget, ja man måste stanna upp lite i vardagens snurr och stress och försöka njuta lite av allt det fina och sommaren som nu äntligen är här!!!
  Kram på dig /Paula

 9. Tog också med barnen efter skolan för att äta glass. Och det slutade med både glass, chokladboll och baguette.
  Älskar den serien och du är inte ensam om att vara förtjust i ”slusken” Hank.
  / Patricia

 10. Hej fina Petra, underbara sommarbilder ♥ Undrar vilken stl du har på din fina tröja? Ha en härlig dag:)Kram

 11. Hej!
  Jag måste tacka för tipset om nanoblur,funkar helt perfekt,kanske inte 10 år försvinner,men betydligt yngre ser jag ut.Tack. Har oxå köpt bus fr st.t.perfekt till sommarbleka ben.
  Ha en härlig sommar malin

 12. Californication…ja jag är helt såld. Har sett alla avsnitt tom säsong 5 ett antal gånger å ja Hank…. Sååå sexig. Krams m

 13. Californication är världens bästa serie älskar den! Vilken fin tröja. Du är så snygg! kram Sofia

 14. Vad roligt att ni var här i Etuna och åt världens godaste glass! Jag bor en 4minuters promenad därifrån – farligt! 😉 Men jag håller med vad som nämnts i tidigare kommentar, det är en gammaldags med sylt och grädde som är klassikern, inte snäckorna med jox 🙂 Tack för en fin blogg med bra inspiration!

 15. Men vad har jag missat???? Californication? What!!? Tydligen världens bästa serie med en snygg slusk. Måste kollas upp på sekunden…. 🙂
  Ha det bäst.
  P.s älskade buxbomen på första bilden, är det din? Urläcker

  Kumla Sara

 16. Mycket bra bilder tycker vi på Slagstaglass.
  Vi är extra glada att ni gillade Lakritssnäckan 🙂
  Stort välkommen tillbaka!
  Soliga hälsningar!
  /SG

Comments are closed.