EN NY FAVORITKAKA

.

.

.

.

IMG_0059-2
.

Den godaste kakan någonsin! Iaf om man frågar H:)

.

.

.

.

Tjingeling raringar!

.

.

.

.

Nej det blev ingen Skulpturfabrik idag eller någon spännande shopping på något annat ställe heller! Tog en sväng till närmaste Ica och handlade lite mat och godsaker bara och vad det är mysigt med såna små ”sommaraffärer” på landet. Hemma är det ju alltid butikerna på stan eller stoora Ica maxi som gäller när jag handlar men här är butikerna precis som när jag var liten (Uppblåsbara badmadrasser trängs med grillkol uppe på sillhyllan:)

.

.
Sen åkte jag hem och bakade lite eftermiddagsfika tillsammans med mamma och vår gemensamma rabarberkaka blev bara såå smaskig. H blev alldeles till sig över den och utbrast att det nog minsann kunde vara den godaste kakan någonsin! Så klart ska ni få receptet och det hittade vi på alldeles själva faktiskt. Here we go:

.

.

.

Gunnel & Petras Rabarberkaka

.

..

.

100 gram smör

2 dl strösocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk mald kardemumma

250 g mandelmassa

4 rabarberstjälkar

1/2 dl socker

1 tsk kanel

.

.

.

Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Rör ihop socker och smör och tillsätt äggen. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och tillsätt detta till smeten och häll blandningen i en smörad form. Blanda socker och kanel med finskuren rabarber och tryck ner detta i kaksmeten. Strössla över riven mandelmassa och grädda kakan mitt i ugnen i 30 min ungefär.

.

.

.

.

.

.

.

IMG_0062.IMG_0073

.

.

Yummie yummie! (Keramiken är gjord av Kina Björklund)

.

.

.IMG_0079

……

H och hans favorit:)

.

..

.

.

Jag är ju en riktig matälskare och tokgillar att köpa + laga + äta god mat! Nu så är det så att vi faktiskt fått ett gäng killar som också älskar mat och som bloggar om det och som bjuder på recept här på Elsas. Jättekul ju och sidan heter Mat med vänner och ni hittar dem här!

.

.

.

.

Ha nu en skön sommarkväll vackra ni!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

18 kommentarer till “EN NY FAVORITKAKA

 1. Tack för tipset! Nu vet jag vad jag ska göra med en del av mina gigantiska rabarber som växer så det knakar. Kan ju vara kul som omväxling till paj. 🙂

  Ha det gött!
  Kram Linda

 2. Just ja! Vet inte om du har skrivit det redan, att dina läsare ska uppdatera din adress i blogglistan. Själv satt jag och väntade här om dagen men hade gamla adressen och då förnyas den inte.

  Kram, kram

 3. Det är en underbar kaka och tjusiga bilder, men receptet är gammalt – Arla för tre/fyra somrar sedan – men alltid lika uppskattad. Allt om Mat har gjort en höstvariant där man byter ut rabarber mot äppel, också mycket god!

 4. Har kakan i ugnen nu:-) Ser god ut och luktar smarrigt, dock behövdes inte 4 rabarberstjälkar med de stora stjälkarna jag har. Blev väldigt mycket rabarber annars så 2 st räckte gott och väl denna gång annars hade det blivit dubbelt så mycket rabarber som smet men det kanske var meningen så jag gjort fel? Tror det blir gott ändå:-) Tack för receptet!

 5. Underbara bilder som vanligt! Ge din mamma en stor eloge för ett underbart sommarhus med ljuvlig inredning! Hon har verkligen god smak! 🙂

 6. Tänker så ofta att jag skulle lämna en kommentar. Så äntligen! Tack för en fin och inspirerande blogg. Jätte kul med lite nya recept och alltid kul att se bilder från ert Gotland hus. Så himla fint!! Blir inspirerad till både hemmet och trädgården. Tack för att du delar med dig av ditt fina hem och familj. Mvh Marie.

 7. Jag ville bara säga att jag älskar att komma till din blogg och läsa om de ljusa stunderna i ditt liv :), maten, familjen, utflykterna. Det får mig att drömma mig bort de tillfällen jag inte lyckas eller orkar få till just de sakerna 🙂 Kram!

 8. Hej!
  Så fin nya sidan är! Har ett önskemål: gör texten lite större- jättesvårt att läsa i telefon/ IPhone.

 9. Den såg god ut! Själv är jag lite dålig på att baka och laga mat. Ett ont måste i min värld, men jag äter gärna i trevligt sällskap. . . 😉

 10. Mums o mor din har fantastisk smak o maken din tränar ser jag 😉 Njut av semester beauty!

 11. Hade den inne i nästan 40 minuter men var smet i mitten. Vad gjorde jag för fel???
  Med vänlig hälsning, Ida

 12. Vilken underbar kaka! Fantastiskt god!!
  Testade den i helgen och hade inte tillräckligt med rabarber i landet så tog även hallon i kakan, SUPER gott!
  Får besök i eftermiddag så snart är det dags för kaka nr 2 🙂
  Ha en fin sommar!

 13. Tack för receptet söta du!
  Kakan blev fantastiskt god och mycket uppskattad!
  Kram Jenny

Comments are closed.