FLICKORNAS KLADDKAKA

.

.

.

.

IMG_1698-3

.

.

Kladdkakan vi bakade igår, jag och mina tjejer! Gillar ni det stoora tårtfatet i betong? Det är en liten roliga historia med det:) Fatet är tillverkat av duktiga Tove Adman på Östergarn efter papsens idé och hon gjorde ett par extra för att hon tyckte det blev så fint. Kanske finns det några kvar om någon av er är intresserad? Själv tycker jag att det blev såå vackert. Det jättestora betongbordet som fatet står på och som fungerar som matbord ute har btw min pappa gjort. Heelt själv. Vi är en kreativ familj!:)

.

.

.

.

.

Todelooooo onsdag!

.

.

.

Oh my vad det regnade här inatt! Kunde inte sova för att det dundrade såå mot vårat tak av plåt. Idag är första dagen som det är regnigt och mulet så det får bli en bilutflykt tror jag. Kanske åka ner till Sudret en sväng (Södra Gotland) Eller en tur till Visby, vi får se:) Men först måste vi ju äta lite frukost och skatterna har blivit lovade pannkakor med smultron här så de är plötsligt vääldigt hungriga denna onsdagsmorgon. Själv äter jag min surdegsbrödskvia med citronmarmelad och lite turkisk youghurt med bär, som alltid:)

.

.

Men först ska ni få receptet på en riiktigt smarrig chokladkaka som vi bakade igår! (Det blev ingen lägre utflykt utan vi tog plagen nedanför huset istället) Kakan är gjord med Leilas som förlaga men med några små ändringar för att passa skatternas smak bättre:) Here we go:

.

.

.FLICKORNAS KLADDKAKA 

featuring Leilas Kladdkaka

.

.

75 g smör 

3 st ägg
3 dl strösocker
1,5 dl ljus sirap
0,75 dl matolja
4 dl vetemjöl
6 msk mörk kakao
3 tsk bakpulver
1,5 tsk vaniljsocker
1 stor nypa salt
100 gram Marabou Schweizernöt

..

Gör så här:

.

Sätt ugnen på 175 grader och smöra och pudra en form med mjöl. Vispa ägg och socker poröst. Rör ner smör, sirap och olja i äggsmeten. Blanda kakao, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsockret och vänd ner i smeten. Häll den sen i formen och strössla över hackad choklad. Grädda i ca 25 minuter (håll koll med en stcika – den ska bli kladdig i mitten!) och pudra sen över florscoker och servera med lättvispad grädde.

.

.

.

IMG_1711-3


.

Får vi smaka snart??? Släkten är sugna på kaka!

.

.

IMG_1719-3 IMG_1739-3IMG_1774-6


.
.

Vi mumsar sommarfika och jag försöker få min mobil att fungera! Måste bara skriva det att om någon av er försöker messa eller ringa mig så har vi jäääätteusel täckning här på ön. Maila om det är något till houseofphilia@hotmail.com för nätet fungerar iaf:) (Mina nya coola solisar är ett par Triwa. Om någon kanske undrar:)

.

.

.

See U later girrrls!

.

.

.

KRAM

.

.

.

Pssst: Har ju glömt att ge recension på filmen Små citroner gula. Den får tyvärr bara PP av mig, hade verkligen hoppats på den filmen:( Tyckte nog den var lite i samma stil som Sunes sommar eller Göta Kanal ungefär. Men Josephine Bornebusch var bra!

.

.

.

19 kommentarer till “FLICKORNAS KLADDKAKA

  1. Vilken duktig pappa, skulle gärna vilja ha det där fina tårtfatet! Kakan ska provas och själv så älskade jag filmen ”Små citroner gula”, en riktig feelgood film på svenska!

    Kraam
    Petronella

  2. Jag älskar tårtfatet!!! Kanske en DIY-idé till nästa sommar när vi är tillbaka i Sverige. Att gjuta betong är ju bara så kul!
    Kram

  3. Jättefint tårtfat! Jag har för mig att jag såg tårtfat på Skulpturfabriken också, men jag är inte helt säker.

  4. Vilket härligt, somrigt fikabord. Där skulle jag vilja slå mig ner. Varifrån kommer de söta dricksglasen.

  5. Vilket härligt, somrigt fikabord. Där skulle jag vilka slå mig ner. Varifrån kommer de söta dricksglasen..

  6. Åååå gudars så gott det ser ut! Tack för tipset, kommer bli perfekt till min mans födelsedag. Han gillar inte vanlig tårta men älskar choklad. Och såååå fint den var dekorerad. Allt blir ju så mycket godare med fin dekoration dessutom 🙂

    En liten pyttefråga har jag också. Förut postade du dina inlägg på Facebook och det var så perfekt att följa därifrån då man är ute på Facebook ofta. Ser att de andra hos Elsas Entourage postar sina inlägg till Facebooksidan. Snälla, kan inte du också göra det så blir det sååå mycket enklare att följa. En liten ödmjuk önskan bara 🙂

    Kramar i sommarsolen
    /Vivvi

  7. Om ni ska ner mot Sudret så vill jag tipsa dig om att besöka Verdus Veranda i Hablingbo om du inte varit där tidigare. En jättemysig trädgårds- och inredningsaffär.
    http://www.verdus.se
    Kram Ulrika i Örebro (snart på Gotland 🙂

  8. Åå underbart tårtfat!! Jag är intresserad av ett sådant om det finns något över!

    Ha en fortsatt härlig vecka på Gotland!

  9. Den ser inte dum ut och vilken söt dekoration! Undrar även vilken färg det är på happy lightsen på Trulles rum?
    Ha en härlig dag:)!
    Kram

  10. Den ser inte dum ut och vilken söt dekoration! Undrar även vilken färg det är på happy lightsen på Trulles rum?
    Ha en härlig dag:)!
    Kram

  11. Hej !
    Som att kliva in i ett inredningsmagasin, är det att besöka din blogg, wonderful !!!
    Undrar vad det är för läppstift du har på bilden här?
    Glad sommar!

  12. Oh, så fint fat! Jag är intresserad om det skulle finnas några kvar! 🙂 Ha en fortsatt skön semester! /Nettan

  13. Superfint fat! Hade sönder mitt fina nyligen när jag stängde ett skåp och det föll omkull. Ledsen för det var från min mormor (säkert värd en himla massa också). Ser gott med kladdkakan. . .

  14. Jag är jätteintresserad av ett fat! Finns det några kvar?
    Hoppas ovädret dragit vidare, även om det lät grymt mysigt med en sån innedag. 🙂

  15. Hej åhh vilket fint fat såsom kladdkakan o den fina dekorationen till.
    Ville väldigt gärna köpa ett fint fat från din kreativa pappa, skulle passa perfekt till alla kalas som min familj snart har 🙂 Hör gärna av dig!
    Ha det fortsatt fint på Gotland!
    Mvh Ann

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg