RECEPT MACARONI & CHEESE

.

.

 

.IMG_3808-8

.

.
Denna rätt är mumsfilibabba tycker mina skatter!

..

.


IMG_3829-2

.
.

Yes, ”tummen upp” även denna gång:)

.

.

.

.

Något jag lagar ibland, pch då mest åt barnen, är den mycket amerikanska klassiska barnrätten Macaroni & Cheese. Enkel och myycket uppskattad. Dessutom doftar det yummie yummie i hela huset när man har denna makaronipudding puttrandes i ugnen. Receptet jag använder? Det kommer nedan:)

.

.

.

Mac N Cheese

.

400 gram makaroner
5 msk smör
3 msk vetemjöl
2 krm cayennepeppar
0,5 tsk salt
nymald svartpeppar efter smak
5 dl gammaldags mjölk (alt hälften mellanmjölk och hälften matlagningsgrädde)
5 dl grovt riven lagrad ost
1 krm malen muskot

 .

.

Koka pastan efter anvisningar på paketet. Slunga och lägg tillbaka pastan i kastrullen. Ha i en klick smör så att den inte klibbar ihop. Sätt ugnen på 200 grader och smörj en ugnsfast form. Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen från plattan, och vispa ned vetemjöl, cayennepeppar, peppar och salt. Häll i mjölken, och blanda väl. Koka upp såsen under omrörning, så att den tjocknar. Rör ned den rivna osten i såsen, och blanda så att den smälter och blanda såsen med pastan i kastrullen. Häll hälften av pastablandningen i ugnsformen. Strö över hälften av den resterande rivna osten. Lägg på resten av pastablandningen och avsluta med ett lager ost. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen, och tillaga i 20 minuter. Vrid därefter upp till 250 grader samt grilleffekt, så att ytan blir läckert gyllene. Låt svalna 10 minuter innan serveringen.

 .
.
,
Som sagt, mumsigt värre:)

.

.

lver

KRAM

.

.

.

. tjocknar.

6. Rör ned 2 cups riven ost i såsen, och blanda så att den s

 

16 kommentarer till “RECEPT MACARONI & CHEESE

  1. Smidigt! Får bli dagens lunch =). Tack för
    en otroligt fin och inspirerande blogg!

  2. Chez nous c’est la canicule , pas de plat chaud !
    Mais voici une recette française des pâtes ….en salade !
    Faites cuire des Penne al dente et égouttez-les, puis les rafraichir sous l’eau froide.
    Ajoutez des carottes râpées, des tomates épépinées et pelées, du thon à l’huile, des blancs de poulet émincés, un peu de poivron coupé fin , persil, coriandre et vinaigre balsamique et Xérès plus huile d’olive , sel, poivre…….et quelques gouttes de tabasco ou piment d’ espelette .
    Gardez au frais !!!!!

    För oss är det värmebölja, ingen varm mat!
    Men här är ett franskt recept pasta sallad ….!
    Koka penne al dente och avlopp, uppdatera sedan i kallt vatten.
    Lägg riven morot, skalad och seedade tomater, tonfisk i olja, hackad vit kyckling, lite peppar skurna änden, persilja, koriander och balsamvinäger och sherry mer olivolja, salt, peppar …… . och några droppar Tabasco sås eller chili i Espelette.
    Förvaras svalt!

  3. Åh jag blir hungrig bara jag ser bilderna!!:) Gudars så gott det låter! Jag bodde en period i Skottland och åt då mycket ”klassisk skotsk mat” som jag faktiskt kan sakna. Dumt egentligen att man håller sig till pannkakor och köttbullar istället för att variera sig mer. Ditt recept ska jag ta och prova framöver, tack!! Kram

  4. halloj… älskar din blogg…men nu funkar inte kategorierna längre.. Kan inte söka fram t.e.x vardagsrum osv…. tråkigt. Säkert kul att byta bloggplats…men tråkigt för oss när det inte funkar.. Visar att sidan inte finns. Tacksam om det fixas då det aldrig varit problem tidigare. Mvh Ullis i Kristinehamn…staden som Piccasso valde.

  5. Ett tips: Såsen går alldeles utmärkt att reda med Maizena- då gör man som vanligt när man reder med Maizena: blandar i den nästan färdiga såsen. Inget fel med vetemjöl som redning förutom att det känns lite 80-tal, och att man får blanda ordentligt för att inte få vetemjölsklumpar i såsen.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg