FAST PÅ CHARLES DE GAULLE

.

.

.

Skärmavbild 2013-08-18 kl. 19.50.46

.

Skärmavbild 2013-08-18 kl. 19.50.11

.

Skärmavbild 2013-08-18 kl. 19.51.17
.

.

Kvällens Instapics från flygplatsen Charles de Gaulle Paris!

.

.

.

T.God Kväll rara bloggisar!

.

.

.

Här sitter jag just nu fast i Sas-Loungen på Charles de Gaulle pga av inställd flight och eftersom jag verkligen hatar att flyga så vill jag ju liksom att ”det ska vara över”. Men. Vårat flygplan var visst trasigt (!) så vi får vänta på ett annat och då kan jag ju faktiskt passa på och kika in till er raringar när jag ändå har wi-fi:) Är det kanske fler därute som är flygrädda eller har varit och som kanske har något bra tips på vad man ska tänka på och så!? Skulle verkligen bli överlycklig över lite ”flygpepp” just nu när jag ändå bara sitter här och mår si så där av att bara vänta och vänta…

.

.

.

Tack för att ni är världens bästa bloggbesökare!

.

.

.

KRAM

Uppdatering! Alltså SAS har nog den absolut bästa personalen. Alldeles nyss kom kaptenen från besättningen på den flight som blev inställd fram till oss och förklarade för mig precis vad som hade hänt med det trasiga planet och varför det inte gick att flyga (en vinge hade gått sönder). Bara för att personalen hört att jag är väldigt flygrädd. Nu känner jag mig mycket lugnare och gladare, så tack fina SAS.

.

.

 

.

.

12 kommentarer till “FAST PÅ CHARLES DE GAULLE

  1. Tänk på alla flygvärdinnor som dagligen flyger flera gånger och det går hur bra som helst!! Annars skulle ju ingen jobba ned det., inte speciellt bra betalt och obekväm arbetstid. För varje gång du flyger kommer det kännas lite bättre. Man ska ju utsätta sig för sina rädslor för att komma över dom.

    Försök andas lugnt. Det kommer att gå jättebra!

    Kram

  2. Åååh, jag vet precis hur du känner! Jag är också en av dem som avskyr att flyga men älskar att resa. Varje gång vi är på flygplatsen vill jag bara vända och åka hemåt igen. 😉 Jag brukar köpa med mig en bok och tidningar och sedan spenderar jag hela resan med att läsa, läsa och läsa. Känns lite bättre i alla fall att lägga fokus på något annat. 🙂 Lycka till – hoppas ni får flyga hemåt snart. Kram, Emma

  3. Jag är flygrädd precis som du. Det handar eg om att man vill ha kontroll. Det har man ju inteom man inte är piloten. Men alla säger att det är mycket säkrare att flyga än att köra bil ( statistiskt sett är det ju så). Kör bil gör man varje dag men utan rädsla. Konstigt men du kan ju ha kontroll men du har ingen kontroll över alla andra mer eller mindre inkompenta bilister!!!
    Flygvärdinnor och piloter ( känner ngr st ) går daligen till sitt jobb och är inte rädda. Tål att tänka på! Att de sedan hittar fel på planet och planet blir inställt är ju tur så man inte lyfter med ett trasigt plan. Det får man se positivt på ! Man får nog helst enkelt tänka positivt och något som ofta känns bättre är att prata med någon annan som inte är rädd men bra för att distrahera sig och tänka på annat!

  4. Min första flygresa gick till Paris. Prata om att vara nervös, men sen bjöd dom ´på champagne och då gick det lite bättre….. Men min 13:de flygresa var hemsk´, cirkulera i luften som för mig kändes som många timmar. innan han kunde landa (Spanien). Då bestämde jag mig för att aldrig flyga mer och har inte gjort. Men har åkt tåg både till Lissabon och Paris.

  5. Vid liknande situationer brukar jag tycka att det hjälper att äta. Vet att det låter konstigt men att tugga på något känns tryggt liksom. Läs roliga bloggar som typ David Sundin eller Karins konstgrepp (eller vad du finner roligt). Shoppa online? Är du förresten kvar på flygplatsen? Såg inget klockslag när du släppte inlägget. =) nåväl, du kanske kan använda tipsen om du har oturen att vara med om något liknande fler gånger. (Vilket vi inte hoppas på så klart!) tack för en fin blogg!

  6. Jag är precis likadan och har i princip läst allt som finns att läsa om flysäkerhet. Vilket förvisso inte stannar kvar när det är turbulens och jag får panik men i alla fall. Allt testas både en, två och tre gånger. Det finns dubbla och till och med trippla system att använda om ett går sönder. Flygvärdinnorna och kaptenerna hade inte flugit och haft det som jobb om de trodde att det var farligt att flyga.

    Försök njuta av flygningen och om den går bra försöker du hålla kvar den där känslan, upprepa den för dig själv och se till att den fastnar. Så blir det förhoppningsvis bättre nästa gång.

  7. Förr var jag aldrig rädd att flyga, men det har blivit värre med åren… Jag har inget bra tips, men har hört att hypnos kan hjälpa. Vet dock inte av egen erfarenhet, men det är kanske värt att prova. Jag kan flyga, jag är inte rädd ;). Ha en fin dag! Kram Camilla

  8. Jag har flugit mycket men sen fick jag en period på flera år i samband med stress, då jag helt plötsligt blev jätterädd att flyga och fick panik så fort jag satte min fot i ett flygplan. Jag fortsatte då att utmana mig själv genom att flyga ändå men satt på helspänn hela tiden och spejade efter minsta lilla grej och varenda rörelse i flyget gjorde mig skraj. Men sen började jag tänka att jag tittar på flygvärdinnorna när det kommer turbulens, så länge de inte sätter sig och låser fast sig i bältet så behöver inte jag känna någon oro. Gör det de så försöker jag fokusera och tänka att det snart är över och bara ta det lugnt. Det har faktiskt hjälpt mig mycket. Är det kortare flygningar inom Europa så kommer man ju ner inom överskådlig tid om det skulle vara dåligt väder och turbulens tex. Vad skönt att SAS gjorde en sån fin gest att komma fram och berätta vad som hade hänt med flygplanet, sånt där gör mycket. Du kommer säkert känna dig lugnare nästa gång du ska flyga!

  9. Jag har hittat knepet som funkar för mej..

    Jag blundar & tänker att jag är på en båt, jag bryr mej inte på en båt om det hoppar lite.
    I luften är det ju samma sak. Det vore ju konstigt om det inte skakar & hoppar lite, det gör det ju nästan alltid på sjön..

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg