VIKTIGT ANGÅENDE BOTOX & FILLERS

.

 

.

.IMG_8570-2.

,

Kolla kolla alltid att den du går har den rätta kunskapen och är certifierad behandlare.

.

.

.

Heeeej Måndag!

.

.

.

Ny vecka som jag kickade igång med en lite tur till kliniken och Shina får att få en ny omgång av muskelavslappnande i pannan. Har ju som ni ju vet inte några jäätterynkor i pannan men jag får den där dumma tunga spänningsvärken mellan ögonbrynen. Och det är klart att det blir ju ett litet lyft också med injektionen och den effekten vill jag ju också ha (och vi tog lite i ögonvråna också). Det här med att fixa sig lite här och där med en spruta Azzalure (eller Botox, samma sak olika namn bara) är ju faktiskt mycket mycket vanligt numera. Vanligare än många tror, ni anar inte:) Jag vet flera flera i min närhet som gör det regelbundet, små stick här och där som kanske tar bort svett eller värk eller bara helt enkelt för att lyfta något lite. Mungiporna, hakan eller pannan eller kanske ta bort lite kråksparkar. Men det är ju fortfarande lite hysch hysch och inte comme il faut att berätta om dessa ingrepp. Och jag förstår att många inte vill göra det.. Jag har ju valt att flera ggr skriva om mina injektioner på House of Philia (eftersom jag själv finner ämnet intressant) och då har det automatiskt kommit elaka kommentarer (Hade jag inte skrivit något så hade nog inte många av er reagerat, så enorm skillnad blir det ju inte. Det är ju inga ansiktslyft). Det retar en del damer detta just kanske för att det är stick i kroppen. Men alla ingrepp man gör för att själv må bra är ju ens eget fria val (och jag har skrivit det förut och jag skriver det igen. Att tex tatuera sig med nålstick och färgmedel som aldrig försvinner, vare sig det är en ros på foten eller att markera ögonbrynen, är för de flesta helt okej att göra. Det ändrar utseendet för alltid men anses inte fel för att tatueringar har funnits så länge och lika många män som kvinnor gör dem. Jag skulle aldrig låta tatuera mig men tycker givetvis att andra får tatuera sig bäst de vill:)

.

Nåväl, nu är det så att i Sverige har vi typ världens konstigaste lagstiftning när det gäller skönhetsinjektioner. Vem som helst får mer eller mindre spruta nervgift eller fillers i sina kunder. Och detta är mycket konstigt och mycket fel. (Jag har själv varit med om en lipfiller som gjordes av en dam som alls inte visste vad hon gjorde och det resulterade i en en överläpp som hängde ner med insidan synlig över läpparna. Något som jag fick leva med i ett par månader sen) Såg att de tog upp problemet med lagstiftningen kring injektioner på Nyhetsmorgon för någon vecka sen och flera kliniker har kontaktat mig och bett mig ta upp detta (just bara för att jag är en bloggerska som är öppen med Botox) Så nu uppmanar jag härmed alla ni som vill göra injektioner: Se för guds skull till att gå till en riktig klinik med utbildad proffsig personal. De som är pålitliga och kloka och som kan kroppen och muskler och som är noga. Som Shina.

.

..

IMG_8566

.
.

Detta är duktiga läkaren Shina Kamran Hagh och hon jobbar både på sjukhuset och på Harmoniq i Västerås och är certifierad för att göra Azzalure och Botox. Världens sötaste doktor (och kanske snyggaste:) Hon bad också mig att ta upp detta med legitimation och kunskap (och hon berättade för mig om hur det kan gå till hos de som slarvar och fuskar) eftersom det är tillåtet (än så länge) att sticka folk lite hur som helst i Sverige.

.

.

.

(Ingen idé att jag lägger upp en bild på mig och hur det blev för det syns ju absolut inget än:)

.

.

.

Hoppas ni har en fin start på dagen så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

58 kommentarer till “VIKTIGT ANGÅENDE BOTOX & FILLERS

  1. Hej! Bra och viktigt inlägg som säkert (tyvärr) får en massa negativ respons. Väntar mig många negativa inlägg a’la usch och fy… 😉 MEN, verkligheten är en annan, och jag tycker du är skitstark som skriver så öppet om detta så vanliga, men ännu ack så tabubelagda ämne! Go Girl! xx

  2. Hej, tack för att du delar med dig till oss som läser din blogg. Ska också börja med fillers då jag lider av svår huvudvärk och lite ”kråksparkar” här och där. Ha en bra dag … kram Giesela

  3. Kära du, ljug inte för dig själv! Det syns mer än väl att du använder fillers. Det ger ett väldigt speciellt utseende som inte går att ta miste på. Det syns, ok!! Sedan tycker jag att det är synd att du
    , lite desperat, försöker normalisera det här med att spruta in saker för att få
    ett ”yngre” (haha) yttre. Det är inte alls vanligt, säkert är det så i just dina kretsar, men hos gemene man, nej!

    1. Tack Sofia! Du skrev och beskrev allt jag tänkte.
      Det syns! Och det är inte vanligt bland oss ”vanliga dödliga”.

  4. Jag håller med dig om att det är MYCKET vanligare än man tror. Och helt o hållet upp till var och en. Görs det i lagom doser ser det mkt naturligt ut, och man ser mer bara utvilad ut. Jag har gjort samma som du, Botox i små mängder (vill ej se ut som Magica de Hex) och Restylane Boosters (den var kanon!). Ingen har någonsin kommenterat att jag ser annorlunda ut. Bara undrat om jag har ny hudcreme för att jag ser fräsch ut! =)

    Mest av allt begriper jag inte varför det upprör vissa så oerhört vad andra gör. Det finns ju för 17 så mycket annat som folk gör som verkligen inte är bra, missbruk av olika slag osv.

    Det som INTE är bra är att varje Botoxdos testas på oskyldiga råttor/möss. Det gillas ej, så jag rekommenderar att gå till klinik som använder Botox som ej testats på djur, för det GÅR att testa på andra sätt.

    Det är bra att du är öppen med det, det ska man kunna vara!

    Kram

  5. Var och en gör precis som man själv vill! Jag gör inte botox och kommer nog inte att göra det, men om det skulle få mig att må bättre så skulle jag kanske göra det (Om om jag inte vore så feg samt har sett en del misslyckade ingrepp, det blir ett speciellt utseende). Viktigast att var och en tar red på vad som betyder något för en själv och vad som höjer livskvaliteten. Själv är jag besatt av serum och skulle inte kunna tänka mig att låta mitt hår bli grått nu i 40-årsåldern. Lycka till! Caroline

  6. Du skal ha for at du er åpen om dette og
    står for det du gjør ! Men syntes hele
    greia er et ”sykdomstegn” i verden, snevert
    og noe jeg ikke forstår meg på. Fint for
    hodepinne, det er jo supert . Men her
    er det mange men. Jeg tenker generelt !

  7. Hei.
    Synes det viser ganske mye at du og de du er med /kjenner , bruker botox. Hvis du først beg med det er det vel vanskelig å slutte. Ser så kunstig ut i ansiktet synes jeg. Er ikke så vanlig her, men virker som om svenske jenter er ekstremt opptatt av utseendet. Det er heller ikke så mange med normal inntekt som har råd til det. Men men , hver sin lyst. Liker bloggen og inspirasjonen din ellers veldig godt. Klem

    1. Hmmm, ja, jag har ju sett i flera norska bloggar att det är vanligt där också. Och någon förmögenhet kostar det inte, från 1500 kr, var det ju!

  8. Hm, ja, jag har ju aldrig gillat det där, men det är verkligen upp till var och en, det är ju det.

    Jag tycker bara det är synd att man anser att man behöver ”förbättra” sitt utseende med sk nervgift. Å jag är en av de där torra som tycker det är helt ok när det är i medicinskt syfte, som svettningar el huvudvärk eller vad det nu kan vara. Då fyller det ju en funktion om man lider väldgt av ngt man inte kan göra något åt. Däremot tycker jag inte det går att jämföra med en tatuering då det inte är ett nervgift och det är inte för att förändra något man föddes med utan ngt som man sätter på kroppen och som faktiskt går att ta bort om man vill 🙂

    Varför lär vi oss inte gilla oss själva istället…det undrar jag jämt och ständigt när man ser dieter och skönhetsingrepp av alla dess slag.
    Men du har helt 100 % rätt i att det är upp till var och en 🙂
    Kramar Åsa

    1. Fast vem gillar sig själv så himla mycket, att man inte färgar håret, inte sminkar sig, inte bantar osv osv! Alltså inte bättrar på sig alls? DET är nog ovanligt, att bara gilla sig själv så himla mycket, helt naturell? Vi får nog alla jobba på att gilla oss själva lite mer, i så fall! =)

      1. Tillägg till Åsa, Botox ändrar inte hur man ser ut från början, det bara lyfter upp o slätar ut lite , efter vad tiden satt för spår. Att tatuera sig om något ät väl att förändra hur man ser ut. Vem föds med t ex en blomma eller en ängel på armen?? 😉 Tatueringen är SVÅR att ta bort, botox effekten försvinner på några månader, helt!! =)

        1. @ Fia, nu förstår jag inte, att det inte ändrar hur man ser ut? Det gör det väl om något 🙂 Tycker det är vackert med tidens spår och jag vill inte se ut som 20 när jag är 50. När jag är 50 så ska jag ha vackra kråksparkar 🙂 men det är ju jag.
          Visst förbättrar vi oss på olika sätt. Men att gå från att sätta en kulör på håret till att förändra ålderns rätt…känns tokigt.
          Du har helt rätt i tatuering, men det är iaf. inget nervgift för kroppen och jag riskerar inte att få en felbehandling som en hängande överläpp eller ett stelt ansikte.
          Men alla är vi olika och det är väl tur det 🙂
          Kram Åsa

          1. Hej Åsa, När det gäller tatueringar så är det faktiskt otroligt många fler som blivit sjuka av den färgen och av de nålarna än de som gjort botox. Och som fått heeelt misslyckat resultat för livet. Det låter läskigt med ”nervgift” men det är ju faktiskt inget farligt, då skulle det inte finnas. Felstucken kan man ju absolut bli och det är jättetråkigt och det resulterar i att ansiktet kanske får konstig mimik eller att tex ögonbrynen hänger men det går som tur är över efter ett par månader. Det är absolut vackert med tidens spår i ett ansikte och många kvinnor är ju ännu vackrare vid 50 än vid 20. Men inte alla är det eller känner så och det måsta vi respektera. Det är litet förmätet att vara en vackert åldrad person och ha åsikter om de som kanske inte åldrats ”med samma grace” som den som bara fått pigga glada kråksparkar. De finns ju faktiskt de som ser sig i spegeln varje dag och som mår dåligt av det de ser. Som kanske har tunga ögonlock som hänger, sura mungipor eller hårda glabellarynkor som gör att de ständigt ser arga ut. Som vill göra något åt det. Man kan aldrig se ut som 20 igen och det är nog inte det kvinnor som gör små fillers eftersträvar. De vill helt enkelt se pigga ut, inte yngre.

            Kram

          2. @ Philia
            Det är klart att det kan gå fel med det mesta, vad man än gör, allt från ögonoperation till lårbensbrott och tatueringar och fillers.

            Kanske är det lätt för mig att säga, som alltid fått höra att jag ser så ung ut? (40 år idag)
            Men som du säger, Trötta tunga ögonlock och sura munnar, absolut, jag kan förstå det också, jag gör verkligen det. Men ändå tycker jag att det är otäckt att spruta in grejer som förlamar och slätar ut (jag tycker det)…det är bara min åsikt och jag försöker att inte döma någon som gör det, det är verkligen upp till var och en, men jag gillar det helt enkelt inte. Det är inget för mig 🙂
            Vi har så lätt att säga”det är bara en liten” och alla gör det nu för tiden. Som någon tidigare skrev att det påverkar våra unga. Det blir för lätt att rätta till allt som man inte är nöjd med oavsett om det verkligen finns ett behov eller inte. Jag tror även att har man väl börjat så hittar man mer och mer som man vill förändra och vem blir kvar då i slutändan?
            Du får tycjka det är hur ok som helst för mig 🙂 jag kommer inte tycka bättre om det för det 🙂
            Kram Åsa

          3. Som sagt, nog kan du bli ”felbehandlad av en tatuering” och det är ett elände att få bort en misslyckad sådan. Det kommer att synas för alltid. En felaktig botox behandling rättar till sig efter några månader. Alltid. En normal behandling av botox ändrar INTE ditt utseende. Och vi som gör dessa behandlingar varken kan eller vil se ut som 20 år igen. Vill bara se fräscha ut.

          4. Åååålrajt Fia I got the message, vi är några som inte känner som du, men jag hoppas jag kan få känna som jag vill i frågan. Jag har inte vart fientlig, bara sagt vad som gör att ”jag inte gillar det” sen får varenda människa spruta i det i kroppen om dom vill, hur mycket dom vill och var dom vill…ok.

  9. Total Gillar din blogg:), ja visst ha skönhetsingrepp blivit mkt vanligt idag, o annat som piffar till utseendet så som hårförlängningar osv.. Har inget emot det! Men det trista är väl att det är allt yngre som oxå vill göra dessa ingrepp då media visar upp dessa skönhetsideal… Men så ser d ju ut idag…du Petra ä iallafall vacker o inspirerande / Marie

  10. Funderar mycket på varför man kämpar så vid mogen ålder att se så ung ut som möjligt. Kvinnor med yngre män verkar särskilt benägna på att lägga tusenlappar på hårförlängning, ögonfransförlängning, botoxbehandlingar, dieter osv. Vad söker man ……? många söker bekräftelse dvs uppskattning. Du är snygg, du ser så ung ut, du är vältränad……… Jag har en chef som är precis sådan.
    Lite ledsen när jag tänker på det.

    1. Haha, ursäkta att jag skrattar men du menar alltså att jag skulle göra en botox i glabellan för att H är fem år yngre än mig. Du får det att låta som om han är 19 år typ:) Alla vill nog ha uppskattning och känna sig så fin som de önskar och kan. Vare sig mannen är 15 år äldre eller yngre:) (Och att jag kanske något mer intresserad och gör fransförlägning och extensions och bleker tänder osv och mer öppen med detta en genomsnittsdamen beror nog på att jag och mitt utseende blir exponerad för många tusentals personer varje dag och min blogg handlar om ytliga ting. De flesta större bloggerskor känner nog lite lika där).

      Kram

      1. En allvarlig fråga. Är det inte tufft att vara en känd bloggerska som exponeras dagligen? Och blogga om ytliga ting? Varenda dag. Visa upp hem, barn och sig själv med nya inredningsdetaljer, kläder, behandlingar. Konsumtion i massor. Låta framförallt döttrarna i familjen exponeras. Förstår att du inspirerar men jag tycker priset är ganska högt. Är det värt?

  11. Opererat min näsa som jag vantrivts med i många år. Kan tänka mig botox när rynkorna börjar komma. ALLA väljer själva vad dom vill göra. 🙂

  12. Det är klart att alla själva får välja. Men man får också räkna med att det man väljer blir bedömt och att den bedömningen kan representera en annan syn än den man själv har. Det man väljer kan till och med påverka andras bedömning av hela ens person. Jag skulle själv aldrig använda botox (eller tatuera mig). Färga håret och bleka tänderna är gränsen för just mig. Hela det här ämnet skulle jag gärna avvara på den här annars underbara, stilsäkra och inspirerande bloggen.
    Kram

    1. Att damer ska bedöma andra damer pga deras egna personliga val är inget jag förstår. Att man kan ”få en annan syn” på en medsyster för att hon väljer att ex göra en bröstoperation eller en filler eller något annat. Men jag vet ju att det de facto är så, att vissa kvinnor vill och önskar bedöma och kritisera andra kvinnor. Att man som du skriver ”får räkna med det” om man väljer att berätta eller gör något ingrepp som kanske syns. Min egna åsikt är att man ska respektera alla andras personliga val och aldrig döma en person av deras utseende. Aldrig.

      Kram

  13. Hei.Jeg må si at du ser fantastisk ut!!!!!!!.Hva gjør man ikke for å se best mulig ut.Her i Norge blir det mer og mer av Botox,fettsuging,brystløft for menn/kvinner osv.Vi har mer penger , og nå er det flere og flere som unner seg å se bra ut.FLOTT sier jeg.

  14. Tycker det är sååå bra att du tar upp detta på alla sätt! Både legitimeringsbiten som ju är helt galet (att vem som helst kan få göra detta är ju bara sååå absurt) och biten med att du står för att du gör det. Fattar inte varför det ska vara sånt hysh hysh kring att vilja göra något som får en själv att må bättre. Vare sig det är att bota huvudvärk, svettningar eller helt enkelt bara att få bort lite trötta rynkor. Allt som får en själv att mår bra är väl ok tycker jag så länge det inte skadar någon annan och jag kan inte se att botox skadar någon annan 🙂 Tycker inte det är konstigare än att gå till frisören eller vaxa benen. Och vill man gå längre och operera något så är väl det också helt ok och inget att bråka om. Allt som får den enskilda individen att må bra kan väl aldrig bli dåligt? Så igen, Petra, mycket bra skrivet!

    Kram
    /Vivvi

  15. Jag är kluven inför detta med allt som rör skönhet och utseende.
    Jag tycker att å ena sidan har man ett jäkla ansvar, framförallt som mamma till döttrar, att göra dem trygga i att alla duger precis som man är. Men samtidigt färgar jag håret och sminkar mig ibland, så jag kanske kastar sten i glashus…

    Och egentligen- detta med nervgift. Jag tycker att det verkar skitläskigt att spruta in gift i delar av kroppen. Och detta anses som lite tabu. MEN…rökning då?

    Att dra ner giften i lungorna och riskera att dö ifrån sina barn i förtid. Är DET egentligen så mycket bättre?!

    Av pest eller KOLera (haha) så skulle jag nog tamejtusan hellre välja botox än en cigg hur mycket jag än egentligen avskyr båda.

  16. Jag är själv helt övertygad att detta bottnar i självkänsla och självförtroende. Har man tillräckligt av dessa så är botox och liknande inte ngt alternativ. Man duger som man är och man är stolt över den man är! Jag är även trött på all konsumtion. Är det feelgood?

    1. Jag ser det som helt tvärtom. Just för att man använder sig av fillers o botox (o krämer osv) är iaf i MITT fall, för att jag är så stolt över hur FIN jag är och alltid har varit (precis som P;) och vill gärna hålla mig så fin så länge det går! Jag är stolt över att jag ser ut som jag gör, och att jag med så pass enkla medel kan hålla mig sådan. Så det så, bottnar verkligen INTE i dåligt självförtroende öht.

    2. Ja visst ligger dålig självkänsla i botten, plus normen i vårt samhälle att kvinnor inte får åldras, de ska alltid se unga och fräscha ut för att ”duga”. Jag jobbar hårt på att stå
      emot de kommersiella krafter som får oss att tro att vi måste gå
      till ”doktorn” för att se yngre ut. Den här typen av inlägg tycker jag särskilt illa om, just biten att försöka hjärntvätta folk att tro att det sååååå vanligt och något som är
      lite busigt som man talar tyst om men ”alla gööör”. Och sen försöka ge hela spektaklet legitimitet genom att en läkare jobbar på skönhetssalong. Ok, om man själv vill använda dessa preparat, som många kommenterat så får man göra som man vill. Men att propagera så
      hårt för att normalisera dessa ingrepp tycker jag känns märkligt.

      1. Det handlar om små enkla ingrepp som gör en lite lite piggare eller ”fräschare”. Precis som man bleker tänderna Det handlar inte om åldersnojja utan om små saker man är lite missnöjd med och vill rätta till. Och de allra flesta är nog lite missnöjda med något inte sant? Det betyder inte att man har dålig självkänsla. Dålig självkänsla har man när man inte tycker om sig och sitt liv riktigt. När man känner sig allmänt osäker. Ingen måste gå till skönhetsdoktorn eller frissan eller parfymavdelningen och köpa krämer osv men många kvinnor gör det för att det intresserar dem. För att de vill det. Inte för att de är ”hjärntvättade” och Botox är ju så pass vanligt att flera flera salonger här i vår stad erbjuder dessa injektioner och det skulle de ju inte göra om ingen bad om dessa? Man kan ha olika åsikt och helt olika önskemål men att använda ord som spektakel är kanske lite respektlöst mot alla de kvinnor som faktiskt verkligen vill ta bort tex den arga bekymmersrynkan. Som helt enkelt blir glada och nöjda av att slippa den.

        1. Håller med dig Philia (Petra) 100%!! Denna typ av kommentarer som t ex Sofia (eller Inna här nedan) har lämnat är lysande exempel på hur en del kvinnor på ett subtilt och raffinerande elakt sätt vill klämma åt andra kvinnor. Det är som att dom har ett behov av det för att själva känna sig nöjda. Vilket väldigt tydligt visar på vem som egentligen har dålig självkänsla… 🙂 Kram på dig och tack för en jättefin blogg!

        2. Bra svarat Petra. Jag resonerar helt som du (och det ÄR det många som gör) . Jag beundrar dig som är så öppen om detta, när folk har såååå många tråkiga, respektlösa åsikter om ämnet…

        3. Jag tycker inte att kvinnor ska hetsas att använda injektioner, särskilt inte under falsk flagg. Falsk flagg är att insinuera att ” alla gör det”. Underförstått är ”alla borde göra det”. Jag ställer inte upp på det. Ledsen att du fann ordet ”spektakel” stötande, jag menade inte att förolämpa dig eller andra kvinnor. Men jag gillar inte samhällets snäva skönhetsnorm och tänker ta tillfället i akt att protestera så fort det dyker upp. Det är ingen som helst skillnad mot det du försökte göra med detta inlägg, bara det att du vill att kvinnor ska fortsätta tro att de inte duger och sen visa dem hur de på ett tryggt och säkert sätt kan ändra på det. Jag vill tvärtom få
          kvinnor att ifrågasätta om dessa behandlingar verkligen behövs. För vem
          och varför?

      2. Nej, säger jag, det ligger INTE dålig självkänsla i botten. På P kan man se lång väg på hennes bilder att hon är en stolt och självsäker kvinna. Kom inte och säg något annat!!

  17. Jag blir lika full i skratt varenda gång jag går in på någons blogg och ser ANDRA människor (utom bloggaren själv) sitta och diskutera något som absolut inte påverkar dem what so ever. Who cares ?!!!! Stäng ner datorn och fortsätt med era liv, det gör jag efter detta inlägg. Och Philia, ja hon skrattar nog hela vägen till banken hon 😉
    Sluta lägg ner energi på varandra. Lägg bara av. Jag bli illamående

  18. Tycker du är vacker som du är,men visst syns det att du fixat dej lite smått i ansiktet..Du ser liksom lite spänd ut.Det var min första tanke när jag först började läsa din blogg.Man gör som man vill,men en stilla undrar:Hur förklarar du åt barnen?

    1. Vadå förklara för barnen? Tror du verkligen de tycker P ser så annorlunda ut att de frågar? Det tror INTE jag. Varför ska hon då säga något? Får inte föräldrar ha en privat sida också?

  19. Menade inte så.Klart de inte ser skillnad.Men en vacker dag kommer dom fråga och hur förklarar man då?Inget illa menat.Jag är bara intresserad hur man resonerar med barn angående dessa frågor.

  20. Tycker absolut inte det har med dålig självkänsla som Gina säger här ovan.Det har jag aldrig sagt.Och det vore ju ok om man kunde få uttrycka vad man tycker men är man negativt inställt till botox så blir man nedtrampad.Synd!Alla har rätt till en åsikt,och det kunde vi respektera.Tycker P har en helt underbar blogg och tror hon är en härlig människa med hjärta på rätt ställe. 🙂

  21. Vissa tycker botox är okej,vissa inte.Precis som vi tycker olika om politik och andra saker.Varför inte bara acceptera att vi är individer med olika åsikter?!Jag är precis fyllda 40 och har använt både botox och fillers och det föryngrar men får mig knappast att se ut som 20 igen.Krävs betydligt större ingrepp om man är ute efter det.Har jobbat med skönhet i 20 år och min erfarenhet säger mig att alla är mer fåfänga än dom vill erkänna;)Skönhet kommer inifrån,men samtidigt måste få lov att vara lite fåfäng i lagom dos tycker jag!

  22. Jeg pleier aldri å kommentere men her vil jeg gjerne skrive en kommentar. Et bra innlegg om et viktig tema. Synes at det er opp til hver en kvinne å tycke hva man vil om dette temaet, og også respektere at ikke alle tenker det samme som en selv uten å dømme.. Tenk så kjedelig om vi alle skulle tenke det samne om alt. Nei respekter heller at ikke alle har de samme meninger om ting og se det positive i det.
    Når det gjelder poenget med dette inlegget er det sant at det er veldig viktig å gjøre en slik behandlig på en proffesjonell klinikk, men det som slo meg var at det ikke et sted nevnes at det i samband med behandlingene også innerbærer en stor risk for bivirkninger ved å ta botox , og at det er noe en bør ta med i vurderingen om man velger å la seg behandle.
    Jeg prøvde en botox behandling for ett år siden (ja jeg synes det er helt ok å fikse på utsene om man ønsker det) og fikk etterbehandlingen diagnosen mgd i øynene. Mine øyne har blitt tørre, jeg kan ikke gå med linser og er tvunget å gå med briller (noe jeg godt ville ungått i en alder av 30) Det handler ikke om at den personen jeg gikk til stakk feil eller ikke visste hva hun gjorde, men det handler om at botoxen påvirket mine øyne på et annet sett enn man visste..(det er flere og flere meldinger om denne bivirkningen ved bruk av botox) Så husk bare at dette ikke bare handler om å gå til rett person men om å ta stilling til om man tar risken med eventuelle bivirkninger eller ikke.. /B

    1. Torr i ögonen kan man bli av Botox, men även av långvarig kontaktlinsanvändning. Är du säker på att det är Botoxen? Men är det så, kommer det ju att bli bättre allt eftersom Botoxen släpper! Torrheten beror nog på att man blinkar mindre i så fall!

  23. Personligen så tycker jag inte om dessa ingrepp. Jag tycker vi lever i en otroligt utseende fixerad värld. Vad som gör mig bekymrad är vad vi förmedlar till våra barn, hur förklarar man för sina barn alla dessa ingrepp som görs till höger och vänster. Det viktiga i livet är väll ändå andra kvaliteer, men som sagt min personliga åsikt…

    1. Det där känns lite enkelspårigt, för vad är det som säger att inte både djup o yta kan finnas i livet? ”Andra” kvaliteer” kan väl vara precis lika viktiga ändå!

  24. Varför följer man ens en blogg om man stör sig på allt som den lyfter! Skärpning tjejer! Det är inte så att Petra uppmanar folk till botox och fillers. Fantastiskt modig är hon som skriver om detta! Och faktum är att vanliga tjejer som jobbar som sjuksköterskor, på ica mm mm gör såväl bröstlyft som botox, deras bloggar är bara inte fullt lika välbesökta 😉

    Heja Petra! Du är både snygg och feel-good!

  25. SUPER VIKTIGT inlägg, kanon att du lyfter upp en så viktig sak Petra!! även om du förmodligen vet att några troll kommer hoppa upp & spy sin galla i kommentarerna……
    Att inte folk bara kan tänka typ -Bra att hon använder sin genomslags kraft & informerar om något viktigt! eftersom folk tar fillers & botox i massvis liksom om folk gillar det eller ej.

    Du kunde ju strängt taget skitit i hur det går för andra om dom är så dumma att dom inte kollar upp själva.

    Kram & fin onsdag till dig Petra

  26. Halloj damer, för de flesta av oss HOFP:s läsare är väl inte 20 -åringar längre.
    Pekpinnar brukar trilla av i takt med stigande ålder, för att livet är för skörd för att peka och döma varandra. Det är det innersta som räknas alltid i slutändan.
    Och om vi lär våra barn (i mitt fall nu barnbarn) att aldrig döma en annan människa för sitt utseende (för vi alla är olika och unika), så hjälper vi dem att bli starkare individer och därmed bli starkare i sina beslut sedan när det t ex blir en annan nyhetens flyga som de måste ta ställning till och som vi ej vet någonting om ännu. Vi kan nämligen aldrig stoppa hjulet.
    Låt oss ta hand om oss och trivas i våra kroppar, göra oss vackra för OSS SJÄLVA (för det är det, som det nästan alltid handlar om). Då har vi även bättre förutsättningar att bli bättre medmänniskor.
    Tack för en fin blogg och alla fina bilder!
    Kram

  27. Superbra att du delade med dig av detta!
    Det är verkligen jätteviktigt att man går till en utbildad behandlare som kan injicera!!!
    Läste här ohttp://www.botoxguiden.se/botox/ att Botox bara är ett produktnamn, det finns också Vistabel Dysport samt Azzalure, de är mer eller mindre likadana. Har du själv testat Azzalure? Mot rynkor? Uppskattar svar 🙂

  28. Hej!
    Tack för ett toppenbra inlägg!
    Jobbar hon fortfarande på Harmoniq? Eller kan du tipsa om någon annan bra klinik med certifierade behandlare i Västerås? Tack på förhand!
    Mvh Sofia

  29. Kom över din blogg av en händelse, googlade på migrän å botox!….att du kanske får negativ fidback ibland är inget att bry dig om…. Det är nämligen så att det kommer alltid finnas lite mysnöjda mänskor runt omkring ….. Det är mänskor med dålig självkänsla, destruktiva, katastrof tänkande…. I allmänhet bitra å missnöjda ….. Det värsta med alt är just såna mänskor mår bra utav att vara elaka på nättet!…. Dom tror sig själva sitta med alla saningar i värden!!!!!….någon måste påminna dom ibland att deras saningar är bara åsikter!!!!….. Personligen tycker jag att man ska alltid göra det som käns rätt för en själv…… Alla mina vänner å bekanta gjort något behandling å många gör det regelbundet också!…. Hade jag haft råd så hade jag gjort detsamma!!!!….. Tror jag måste följa din blogg nu…. Du har skön still ….

  30. Hej! Vet inte om jag missuppfattade något men frågar ändå. Jag har nämligen gjort läpparna två gånger på en klinik i Västerås vid namn lifetime. Har sprutat i princess två gånger och efter båda dessa gånger så lägger sig liksom materialet precis ovanför läppen så att man ser klumparna, speciellt när man ler och ansiktet strapas åt precis där runt munnen. Har för övrigt väldigt små läppar och enligt han som gjorde behandlingen så har jag starka muskler just runt munpartiet. Jag ser absolut ingen skillnad på läppstorleken(även jämfört med bilder). Är detta vanligt ? Det känns som att själva resultatet endast håller i 2-3 dagar då det är svullet som mest och sen försvinner allt.

    Undrar om hon du nämner ovan i inlägget jobbar i Västerås och gör fillers här, hade gärna velat ta ett besök hos henne i sådana fall och behöver komma i kontakt med henne angående behandlingen, priser och material. Har hon möjligtvis någon mail adress eller telefon? Sökte nämligen på harmoniq i Västerås men finner ingen information om fillers. Släng gärna iväg ett mail till mig med information om hon fortfarande jobbar med sådant i Västerås. Smyckamig@hotmail.com

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg