EN FINING I HÄSTAR & USELT HUMÖR

.

.

.

IMG_8697IMG_8710

IMG_8698-2 IMG_8701-2 IMG_8714-2

.
.

Var ju någons glada lillasyster som också ville visa sina kläder här hemma! Bea är verkligen ootroligt stolt och nöjd med sin nya coola hästtröja från Mini Rodini och tjusiga ridbyxor (från RL och båda fann jag hos Babyshop.se)

,

,

.

.,

God morgon onsdag!

.

.

.

Ursäkta fina rara bloggisar men denna morgon är jag så arg så jag kokar. Alltså så där rent utsagt tvärilsk så det nästan ryker ur öronen! Ni vet säkert hur det känns? Grrr. Ibland går det verkligen för långt, även för mig, och jag har ändå myyycket tålamod. Vissa människor förstår verkligen aldrig inte hur deras otroligt dumma sätt att vara får för effekter. Ska ju inte gå in på detta här på bloggen, det hör ju faktiskt inte alls hit, men jag måste bara få ”pysa lite”. Sur bloggerska idag alltså men jag ska verkligen försöka blunda och andas några djupa andetag och försöka bli på bättre humör och återkommer då.

.

.

.

Önskar alla er en finfin (bättre) start på dagen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

35 kommentarer till “EN FINING I HÄSTAR & USELT HUMÖR

  1. Hei! Kunne du og dine lesere gitt meg noen shoppingtips til helgens Stockholmstur?!! Mote, interiør og mat! -som du er supergod på! Tusen takk! Camilla

  2. Go outside, scream (or count to 10!) then come back inside the house – and don’t bring any of the negative energy back with you and move on – well it nearly always works for me so you never know?!…..

    Hope your day gets better!

    Mxx

  3. Hej!
    Man växer med motgångar och tur är väl det,man får skaka av sig bara och trippa på i livet…:)
    vi har säkert mycket gott att se fram emo i veckant, att se på lilla söta Bea idag får väl alla att dra på smilbanden och känna… Så fin! Jag hade surdag igår men idag känns det bättre. MINa barn var så goa igår så jag snusade lite extra på dem och det är ju en energiboozt bara det. Hoppas din dag blir bra idag.. jag tror solen lyser här i Örebro iallafall….hoppas den kommer lysa på dig också idag.
    Kram Kamilla

  4. Det här med att alltid ha åsikter om vad Petra gör och inte gör har blivit lite av en följetong, tycker jag. Jag kommenterar inte ofta men när det handlar om direkta påhopp om henne och hennes familj, vad hon lägger pengar på, hur hon konsumerar känner jag att det går för långt! Många här inne håller med mig, det ser jag av ovan kommentarer. Till er andra som verkar vara såååå oerhört perfekta i hur ni lever era liv, och gör allt rätt….ta en extra tankeställare och följ en annan blogg i stället. Kan ni med handen på hjärtat känna att ni aldrig gör eller köper nåt som får er att må bra? Någon skriver att färga håret, där går gränsen. Vadå för gräns? Vem har sagt att det skulle vara mer ok än att botoxa sig? Självklart får man göra som man vill men att kritisera nån annans val av att göra eller köpa saker, det tycker jag är lågt….och så väldigt typiskt svenskt! Vi har så ont av vad andra gör, hur de väljer att spendera sina pengar på, tjänar man mycket i detta landet ska man skänka och ge bort pengar….vad fan då för? Det är upp till var och en. I Sverige är det fult att lyckas och ha det gott ställt! Sen detta resonemang om vad vi skall säga till våra barn, varför vi gör si eller så. Jag tror våra barn mår bäst av att vi som föräldrar poängterar vikten att man skall vara stolt över den man är, men samtidigt ska vi vara ärliga om vi väljer att operera oss, färga håret, ta hål i öronen. Jag har två tjejer som är 5 och 7 år gamla och jag tänker inte hymla med det till dem. Vi lever i en värld där vi har möjlighet att ”fixa” till oss på det ena eller andra sättet, det är verkligheten. Sen om man gör det för att föryngra sig eller om man gör det i nåt slags kosmetiskt syfte, det är upp till var och en. Det skylls hela tiden på media, reklam och den biten, men det kan man hantera om man själv står med båda fötterna på jorden och framförallt informerat sina barn på ett bra sätt. Om vi fortfarande säger till våra barn att de som gör fillers, tatuerar sig, färgar håret, opererar brösten eller vad det än må vara växer de upp till samma inskränkta person som du själv är! Herregud, du får inte säga till nån att den är tjock, eller den har en konstig näsa, men det är helt ok att säga att oj oj, den personen är fööör smal, eller den har förstorat sina tuttar, det är inte bra så ska man inte göra?! Inte för att jag är för rökning, men de som röker idag är bannlysta överallt, det kritiseras om dem hej vilt, men du får inte gå fram till en fet person på MC donalds som vräker i sig skit att; du, det äcklar mig att äta i närheten av dig när jag ser att du ätit dig till din övervikt! Sen skadar ju iofs rökning andra i din omgivning, men förstå hur jag tänker……jag tycker samhället har skapat att man får kritisera vissa grupper andra inte.
    Ja ja, ni som klagar, rannsaka er själva och fundera på om ni är så perfekta! Det tror inte jag, för ofta är det avundsjukan som kryper fram och det märker jag när jag läser kommentarer på denna blogg, för det spelar ingen roll vad Petra än gör så finns det några små människor här inne som alltid har nåt elakt att säga, sen får man självklart ha en åsikt, men tänk på att vissa saker faktiskt sårar och kränker. Byt blogg om ni tycker HoP inte passar, det är ett fritt land, ni behöver inte följa den!

    Tack för ordet, något osammanhängande kanske, men det blir gärna så när mycket skall ut på samma gång:)!

    1. Har samhället skapat att man får kritisera vissa grupper men inte vissa andra?
      Hm, hur vet du det? Jag har överviktiga vänner som hela tiden får fula kommentarer var de än går.
      Så de är verkligen inte förskonade från sånt. Tyvärr är det också så att människor med ful näsa eller utstående öron får höra en hel del elakt. Konstigt att du verkar tro att det mest är ”för smala” personer och de med botox och silikon och rökare som blir kritiserade.

      Till sist, jag står för att jag tycker att överkonsumtion är vidrig, att plastikoperationer och botox är ett uttryck för dålig självkänsla och jag tycker inte synd om rika människor trots att folk klagar på deras sätt att leva. Jag är alltså inte perfekt, är du det Elin?

      1. Kanske ska lägga till att jag INTE är en av dem som skriver avundsjuka och elaka kommentarer på denna blogg. Jag kritiserar inte Petra personligen, jag gillar den här bloggen i det stora hela men älskar inte exakt allt som hon gör och skriver. Vi är alla olika och det är faktiskt möjligt att gilla den här bloggen även om man inte gillar Botox 😉

    2. Jag försökte läsa men slutade så fort jag kom till ”det är så typiskt svenskt”. Den frasen plus ”alla är så avundsjuka” är precis såna ”argument” som får mig att tröttna. Det måste vara tillåtet att säga sina mening om botox utan att folk hojtar om Jantelagen och sånt tjafs.

  5. Nä fy vad ledsamt att läsa det här! Jag bloggar själv och tycker att det är jätteroligt 🙂 Men när man får läsa om bloggare som utsätts för kränkningar av olika slag så blir man ju livrädd. Bloggen är ju så personlig och däri bjuder man ju på sig själv på flera olika sätt. Jag själv har aldrig utsatts för något i min blogg, men då har ju jag en pytteliten blogg om man jämför med dig! Men i förra veckan var det en man som mailade mig och undrade var jag bor, det tyckte jag var väldigt obehagligt. Varför ville han veta det?

    Hoppas att du kan slå det tråkiga ifrån dig och fokusera på oss läsare som gillar dig.
    Och vi är ju många ska du veta!

    Kram Madame Edith
    http://madame-edith.blogspot.se

  6. Om man inte tycker om vad som skrivs i en blogg, varför läser man den då? Det är den enkla frågan jag ställer mig. Är det inte lättare att bara byta till en annan blogg som man tycker stämmer bättre överens med vad man själv tycker?
    Jag älskar din blogg Petra och blir på gott humör varje morgon när jag går in här och ser fina bilder och läser om vardaglig glädje!
    MariaG

  7. Åhh jag förstår dig precis!! När andra människors beteende påverkar en till det grad att man bara vill skrika rakt ut!! Ush, tråkigt.. Men hoppas att du har lyckats att skaka av dig den jobbiga känslan nu. Du ger mig så mycket positiv energi så det lilla jag kan göra är att skicka en styrkekram till dig! ❤

  8. Sender deg en godklem i dag. Jeg har liten tro på at man hele tiden skal telle til 10 og holde irritasjonen inne. Si ifra i stedet – eller få det ut på en annen måte, så det ikke ”fester seg” i kroppen. Overalt finnes det mennesker som med fullt overlegg bruker ord som våpen, man møter dem på jobben, i butikker og forøvrig overalt i det offentlige rom. De virker som om de nærer seg på å ødelegge for andre, såre, irritere – i det hele tatt, om de kan bidra til å gjøre andres dag litt dårligere, har de det bedre selv. Og så har man dem som rett og slett er for dumme til å forstå hvor grensen går, de tankeløse som stadig tråkker over.
    Heldigvis finnes også den andre ytterlighet, de som alltid har en hyggelig kommentar, de som gjør at dagen føles litt bedre, dem det gjør godt å tilbringe tid med.
    Så få det ut, vi jenter behøver ikke være så snille bestandig at vi biter irritasjonen i oss. Klart det er lov å si ifra! Håper resten av dagen din blir bedre 🙂

  9. Bästa Amelie, för det första, nej jag är INTE perfekt (verkar det så?), långt ifrån, men jag tror/vet att jag har en bra självkänsla och är säker i mig själv, det har jag inte alltid varit, utan det har jag jobbat med när jag var yngre. Jag kan inte säga att jag har belägg för det jag skriver att vissa grupper är ok att kritisera men andra inte, men jag tycker mig uppleva det. Men jag kan säkert ha fel, jag tänker bara på det som händer i min närhet, har en tjejkompis som är hur smal som helst, vilket hon alltid får tråkiga kommentarer om. Sen har jag en väninna som är stor (för att inte säga tjock), ingen som kritiserar henne – för det gör man ju bara inte (?)! Men men, det är ju vad jag upplever.
    Sen står jag för att man inte alls behöver ha dålig självkänsla om man vill fixa sig lite, vem säger att man har det? Amelie; vet du det? 🙂 )medicinskt eller skönhetsmässigt. Har man dålig självkänsla om man går till frisören och färgar håret, fixar naglarna etc? Tänk vad hela befolkningen lider av dålig självkänsla:)! Det är ju ingen skillnad på Botox och Hårfärg, man gör ju det för att ”fixa” sig.
    Hur som helst var min reaktion på det som skrivits på denna blogg kanske något burdust, men det är mycket för att jag ledsnat på alla som gnäller just här, känns som om HoP har blivit nån slags gnällmur – det är mest det som retar mig.

    1. Ok, du har ”jobbat med dig själv”. Ändå verkar du helt rasande över att din tjocka väninna aldrig får elaka kommentarer om hennes yttre medan din smala kompis minsann drabbas. Ska man skratta eller gråta?! Kära du, du får nog jobba vidare med dig själv..

    2. Jag skrev att JAG TYCKER att plastikoperationer och Botox är uttryck för dålig självkänsla och det har inget att göra med att ”veta”. Jag vet alltså inte om det är så för alla människor men det är min åsikt. Jag tycker också att det är stor skillnad på att färga håret och att göra injektioner. Vi har alla våra olika gränser för vad vi tycker är ok att göra för vårat utseende.

    1. Pajkastning??
      Man måste väl få diskutera och argumentera även i ett kommentarsfält? Ingen har kastat skit eller skrivit kränkande om Petra under detta inlägg. Inlägg som Petra tycker är kränkande och elaka släpper hon inte igenom, det har hon påtalat flera gånger.
      Det måste väl ändå vara tillåtet att skriva något annat än rena komplimanger här?!

      1. En tanke till, om Petra ENDAST vill se komplimanger och hyllningar så skulle hon kunna ordna så att endast de kommentarerna publicerades. Som tur är verkar hon vara en vuxen, smart och förståndig kvinna som respekterar att alla inte tycker lika. 🙂

  10. Underbara du!

    Snälla, jag ber dig, anställ eller be någon annan granska kommentarerna innan de publiceras så slipper först och främst du men även vi andra vara med om denna pajkastning. Blir så trött och ledsen på den negativa energi som skapas här. Vi behöver inte hålla med varandra och tycka lika i alla frågor. Just nu känns det som om några vill skapa en tråkig känsla, samtidigt som några letar efter kommentarer som kan uppfattas som negativt och väljer att reagera på negativt på dem. Du kommer snart att tappa de läsare som söker efter positiv energi och samla till dig de som gillar konflikter. Inte roligt för någon. En stor kram från mig, som gillar det mesta i din blogg.

  11. I don`t understand why you blog about botox and something else. it is always a great discussion with many angry words, always…so let it this is the best way. it is your personal thing to do it and not a theme for a blog. any you know the reaction I think because it is the same as the blogs about it before. I love your blog but it is not nice when you are angry. the last days only some pictures and then nothing…it is a pity because I really like to see more interior on your blog. I think this is the main character of your blog, really?? Many regards and best wishes from germany saskia

  12. Petra, I agree with Josephine. Please help us positive readers to continue to support you by eliminating those who leave negative comments on your excellent blog. It seems to be happening more and more as your blog goes up. Delete them! These comments upset you, then other readers have a reaction, and then others also react, and positive readers will start to tune out. That, of course, is what your negative readers want – they want you to loose readers.

  13. Hej finaste Petra !! Jag gillar din blogg helt klart , klart du ska få lov att bli heligt förbannad !!!det är bara ett bevis att du inte är mer än människa !!! Jag tycker det var väldigt bra jämförelse när du nämnde tatueringar /botox

  14. Hej finaste Petra !! Tycker din blogg är underbar !!! Vilka söta kids du har och utsökt smak , låt ingen få dig att tro annat !!! Kram Anna

  15. Har inte varit inne på kommentarerna på ett tag gällande detta inlägg, men ser nu att att jag fått svar på tal. Jag är inte sämre än att jag kan be om ursäkt om jag trampat några på tårna! Vi alla får ju så klart ha åsikter och Petra väljer vad hon vill publicera. Jag håller med Josephine ovan, och jag hoppas inte jag bidragit till dålig stämning här, för det var det sista jag ville. Jag blev bara upprörd (Sofia, jag är inte rasande), för jag har varit en flitig HoP besökare i flera år och sett så många tråkiga påhopp på Petra och hennes val, så det rann liksom över.
    Hur som helst, nu är det helg! Stor kram till er alla

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg