KLADDKAKA & HELGJOBB & HELGMYS

.

.

 

..

IMG_1266

 

.

Mmmmm, kladdkaka har jag säkert bakat 1000 ggr i mitt liv men det är ju alltid lika gott:)

.

.

.

.

Heeej Söndag!

.

.

.

Här har jag jobbat halva söndagen med en sak som det var deadline på och när man jobbar på nätet och är egen företagare och/eller bloggar så jobbar man ofta varje dag. Varje vecka. Året runt. Jag har ju alltid jobbet med mig och fortfarande efter att ha bloggat i 4 år (hjälp!) är det verkligen kul  att blogga och det är ju mycket tack vare er så klart alla mina fina läsare! Hade Hofp inte besökare så vore det ju ju inte lika roligt:) Ni är så gulliga och snälla (Fast det var någon läsare som skrev i kommentarsfältet att jag var som Gunilla Persson igår. Snyft! Det är jag väl inte i alla fall? Vem som helst av de andra Hollywoodfruarna går bra men Gunilla Persson vill jag ju verkligen inte alls vara som faktiskt. Nonono)

.

Hur som helst, nu är det färdigtjobbat för idag och det blir söndagsprommis och sen blir det lite nog lite mer av den där kladdkakan jag gjorde igår. Ni har säkert era egna favoritrecept på den här klassikern men jag har hittat ett som alltid fungerar och som gör kakan så där  riktigt mumsigt kladdig:)

 

.

 

 

.

 

IMG_1256-2

.

.

.

RECEPT KLASSISK KLADDKAKA

.

.

.

200 g smör

4 dl socker

4 ägg

3 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

100 g Valrhonachoklad eller någon annan kvalitétschoklad

Vispa rumstempererat smör och socker krämigt och vispa sedan ner äggen, ett i taget.  Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver och rör ner allt i smeten. Smält chokladen och rör långsamt ner den i smeten och häll allt sen i en smord och bröad form. Grädda kakan i 175 grader i nedre delen av ugnen i 30-35 min och låt sedan kakan vila i kylen ett par timmar innan servering.

 

.

.

.

 

 

 

IMG_1259-4

.

.

Kladdkakor njuts ju väldigt bra en hösthelg med lite regn och fallande löv utanför fönstret! Och att äta kladdkakor, eller andra kakor, i en vit soffa går ju bra om man är försiktig haha:) (och jag har gärna täcken i soffan att sitta på, så kan man tvätta dem istället för överdragen som är lite småjobbiga att dra av och dra på:) Kuddarna är ju alla Chhatwal & Jonsson och det tjusiga quiltade sammetsöverkastet (täcket) med kant är en nyhet från Day Home Mytivoli.se.

.

..

 

 

IMG_1227

.

IMG_1262-3

.

.

IMG_1225
.
.
Mumsfillibabba!!!

..

.

.

Nu blir det en tur ut i solen.

.

.

Ha en riktigt riktigt skön söndag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

20 kommentarer till “KLADDKAKA & HELGJOBB & HELGMYS

 1. Ingen Gunilla nej! 🙂 Men, mer en Maria Montazami! Jag är fashinerad och inspirerad av er båda två!

 2. Åh,chokladkaka kan man aldrig tröttna på =)
  När jag gör chokladkaka så använder jag med en riktigt bra choklad i,
  men när den har svalnat kakan så brukar jag frysa in den och sedan ta fram den dagen
  efter typ,och då blir chokladen inuti som finaste tryffel och sååå god att man typ äter upp
  hela formen =)
  Det kan jag rekommendera dig att prova nån gång,så ska du se att gästerna börjar sjunga a capella =)
  Ha en fin söndag!
  Kramar

 3. Haha nej några likheter mellan dig och Gunilla Persson finns det verkligen inte!!!
  Så fint hos dig, jättefint täcke (och allt det andra också ;)…
  Ha en fin söndag!!!

 4. Haha, Gunilla, det måste vara någon som skojar med dig.
  Har du raderat den kommentaren? Hittar den inte, blev lite nyfiken på en så tokig kommentar.
  Du liknar absolut inte Gunilla till utseendet och jag hoppas verkligen att ni INTE har liknande personlighet heller 😉

 5. ÄLSKAR dina bilder och ditt hem är ju fantastiskt! Blev förälskad i mattan, vart är den ifrån?

  Kram

 6. Gunilla Persson? Hahaha…det var inte snällt!!
  Mår alltid så bra av dina sköna inlägg..
  Kram Annsofie

 7. Har du jobbat utanför hemmet och i så fall med vad? Även vi som har en anställning jobbar också mycket. Också kvällar och helger för att hinna med.

 8. Det är tur du har humor o självkänsla. Gunilla. Det finns bara en Gunilla (gudskelov) du är raka motsatsen. Roligare kommentaren ever. DU är fantastisk. Punkt. Kram Gunilla (haha alias iallafall)

 9. Åh så gott det såg ut med kladdkaka, det var länge sen jag åt! Men alltså, vem tar sig tid för att lämna en sådan kommentar om att du skulle vara som Gunilla Persson. Kan det vara slut på tokerierna!

 10. Hej! Smarrigt värre och Gunilla 🙂 jo, men se det positiva i det hela..om det inte hade varit för Gunilla så hade ju ingen velat titta på fruarna. Skämt åsido..nej , ingen Gunilla är du och förhoppningsvis ingen annan av fruarna heller.
  Kram!!

 11. Gunilla… Jag dör vad roligt, vilken humor någon har. För det måste ju varit ett skämt….!!
  Jag har varit så dålig att kommentera på sistone, men jag finns här. Må gott bästa västkust kompis. Kramar Sara

 12. Imorgon fyller min man år, ikväll bakade jag kladdkaka efter ditt recept, fast jag hittade en nyhet, chilichoklad det ska bli spännande att smaka imorgon
  Tack för inspirationen du ger!
  Misan

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg