STYLADE OSTYLADE LOCKAR

.
.
.

IMG_5354
IMG_5392


.
.
Jag tycker om att göra mitt hår lite busigt ( och jepp, jag har ju extensions som gör det liiite roligare att fixa till) Ovan har jag försökt göra det lite ”rockigt med en ostylad känsla” och det jag använder när jag fixar till mig är en GHD platt-tång. Den tången går inte att jämföra med andra platt-tänger! Såå mycket enklare, skonsammare och man bränner sig inte (vilket jag brukar göra:) I håret sen har jag bara kramat i lite olja från Hairtalk för att få naturliga mjuka rufslockar.

.

.

.

Todeloooo Lill-lördag!

.

.

.

Åh jag ser att jag får lite ”skäll” i kommnetrarsfältet för att jag inte är en flitig bloggerska! Sorry!!! Inte alls meningen men ibland räcker tiden helt enkelt inte till, annat prioriteras och då kan det bli uppehåll en dag då och då (som igår) när jag inte hinner titta till er:S Men jag tänker på er hela tiden och undrar var ni gör och saknar små hälsningar från er ”mina bloggisar”:)

.

.

Nu är jag iaf hemma med alla skatter och strax blir det middag och ikväll blir det take-away från ”spanjoren” Indigo, den restaurang som ligger närmast nere på stan och som är lite av vår kvarterskrog. De har nämligen en helt otroligt musig tapastallrik som heter Tabla-mixta som vi alltid tar, så många små goda vällagade rätter att dela på. Så lite gott spanskt rött till det, mmmm (haha, nu kom jag att tänka på ”enheter” och Solsidan! Hur många var det man skulle unna sig nu igen och som bara var nyttigt? 2 om dagen?:)

.

.

IMG_5378-2.

.

IMG_5340-2.

Hang looose sisters!:) (Locktången GHD jag använder hittar du hos Harmoniq, där köpte jag min efter att jag sett att det tipsades om denna hos många bloggare. Bloggtips är bra grejjer eller hur?:)

.

.

Nej nu kurrar magen – got to go! (och jag lovar att jag tittar in igen snaaart!)

.

.

.

KRAM

.

.

.

39 kommentarer till “STYLADE OSTYLADE LOCKAR

  1. Hej Petra!
    Tack för all inspiration:)Var nyss in hos en annan bloggerska som också verkar gilla din stil!
    Nog för att hon alltid gör likadant som dig,uttrycken,upplägget,alla rum från golv till tak..m.m
    Men nu har det väl gått aningens långt,det är ju verkligen ”all in”,kom att tänka på det nu med den nya mattan , som iof bara är en liten del i det hela..Kan inte vara så svårt att driva en blogg om man bara väntar in vad du ska lägga ut för att sedan lägga ut samma saker och tips!Om man nu tycker att det känns okej så är det ju en fin gest att någon gång kanske skriva att inspirationen kommer från dig,för det är vi många som förstår!Detta var bara lite tankar från mig!Än en gång tack för en super fin blogg som är ett original och med Din känsla! Kramen : )

    1. Håller med dig fullständigt Åsa! det är fasike såååå pinsamt att hon kopierar Petra så otroligt detaljerat. Stackars människa…
      Tack för en otroligt inspirerande och fantastisk blogg Petra!!! ORIGINALET!
      MÅNGA KRAMAR!!

  2. Superfin frisyr! Önskar jag kunde få en sån look på mitt barr, fast jag har för långt. Sen har jag så tjockt hår så jag kan aldrig få håret så där luftigt och härligt 🙁 Ser mest ut som Morticia i Addams family haha ;D
    Men du, får du skäll för ett litet blogguppehåll på en dag, hmm.. Hoppas iallafall att du tar dig den ”lediga” tid du behöver och kan slappna av och njuta utan att på nåt sätt känna dig ”förföljd” av dina bloggisar..
    Ta hand om dig,
    kram Catta

  3. I’ve been travelling and missed so many nice posts from you. I LOVE your Twin-Set coat… I had no idea they make anything other than beach wear, which I have a couple of pieces of. Have a good evening! 🙂

  4. Så cool när du ruffsar till håret 😉 GHD är bara den bästa!! Hade min första på 90 talet, när den rök köpte jag en ”kopia” ingen billig sak det heller, men bly tung & den slet sönder håret totalt, det var då jag fick klippa mig kort. Nu har jag haft min rosa bandet ghd i 3,5 år & mitt hår är inte mera slitet än det blir mellan klipperna. Nu är jag noga med värmeskyddande kräm före jag plattar, men ändå. Den är bäst & värd var enda krona.
    Glada Hälsningar från Norge

  5. Så fin du är, en verklig i inspirationskälla!! Tycker det var onödiga kommentarer om att du inte uppdaterar. Du uppdaterar oftare än de flesta och med mer bilder och mer att läsa. Stor kram!

  6. Snyggt hår! Kan du inte beskriva lite mer hur du gör med plattången? Snurrar du runt hårslingan och drar ut eller hur gör man?
    Det pratas om näthat… Men jag blir förvånad över hur snacket går bland kommentarerna ibland.. Alla inspireras av någon annan. Även du i din tur. Tycker inte ens dessa kommentarer är hemma här. Det ska ju vara feelgood här! Om någon ”härmas” så ta det som en komplimang. Men bara för att någon vill ha det likadant och bloggar om det så är det tabu…? Men hur många ”härmas” och inte bloggar? Det får vi aldrig veta. Tycker bara att uthängande kommentarer är lika illa som direkta påhopp.. Och tycker att sånna kommentarer inte borde komma med alls här..

    1. Håller med om att Petra ska ta det som en komplimang och förstår inte varför man har så ont av att fler har samma stil.
      Mycket av det Petra visar i inredning tex hade jag förmodligen själv köpt om jag hade haft råd, då jag gillar den stilen med och oftast har man ju sett det innan hon visar. Jag menar, en av mina vänner jobbar på Artilleriet så nog håller man sig uppdaterad om mycket innan de stora bloggarna visar det. Det är ju knappast en unik stil då det alltid är det senaste från de kanske hippaste butikerna, det handlar mer om att vissa har möjlighet att köpa allt det där vackra som andra kanske bara kan drömma om, eller spara ihop till under lång tid. Då är det ju svårt att bli först liksom..
      Tycker inte det ska vara någon hets om vem som är ”först”, urlöjligt om ni frågar mig. Jag följer Petra för att jag tycker hon verkar vara en härlig person och jag njuter av att se hennes fina hem och får drömma lite om att själv skapa ett hem med liknande känsla.
      Under tiden letar jag budgetalternativ =)
      Ta hand om er tjejer och var snälla mot varandra. Personen som ni påstår ”härmar” kanske blir jätteledsen av era komentarer, dessutom tror jag inte Petra bryr sig ett skvatt om att hon kanske härmar. I så fall blir hon nog bara smickrad 🙂
      Kram

      1. Hej Catta, och alla andra.
        Ja jag vet inte vad jag ska tycka, det är så mycket mer runt detta och mycket svårt att inte bry sig. Var och en får givetvis göra exakt hemma som någon annan, om de vill och mår bra av det. Ha samma kuddar och vaser och taklampor, det är bara roligt när man inspirerar. Det är ju det som är meningen. Jag inspirerars också så klart av andra. Men i just detta fall som nog åsyftas så är det mer som spelar in, det är mitt ”bloggliv” som kopieras in i minsta detalj och det har blivit privat och allt känns nu mycket konstigt och konstlat. Detta är känsligt och jag vet ju mer än ni och vill inte egentligen vara med i den här diskussionen alls men i detta fall förstår jag kanske att andra, som har förstått lite mer av hela ”situationen”, reagerar.
        Allt är inte alltid som det ser ut att vara här i bloggvärlden. Vi ska vara snälla mot varandra och vi ska absolut inte göra varandra illa. Men vissa gör mig illa, ordentligt, omedvetet eller ej.
        KRAM

        1. Petra: Tack för ett bra svar! Givetvis så har vi ”andra” inte all historia, info osv. Så det är mycket vi inte vet, men det jag menar är att man kan uppfatta det hela utifrån på ett väldigt negativt sätt. Då kanske det är bättre att inte publicera sådana kommentarer alls, för att slippa elda på brasan ännu mer? En tanke i all välmening bara. 🙂
          Jag älskar din blogg och dina tips och allt. Fortsätt med det du gör!
          Kram
          Catta: håller med om det du säger. Hysterin i att vara ”först” med någonting över lag i bloggvärlden är sjuk. Som sagt vissa måste spara i månader för att ha råd, vissa kan köpa det på studs. Skulle bara en person ”äga rätten” till att ha vissa prylar för att man var ”först” så skulle inredningsföretagen knappast gå runt 🙂

        2. Ok, jag förstår, visste inte att det var i den utsträckningen. Obehagligt, och jag förstår att det måste vara väldigt energikrävande att behöva stå ut med så mycket oförstjänt som du fått göra genom dina år med bloggen.
          Hoppas det positiva överväger det negativa dock 🙂
          Tycker du är en förbannat härlig brutta och jag trivs verkligen med att besöka dig och din härliga blogg!
          En stor varm kram till dig, hoppas verkligen att du slipper detta jobbiga framöver..
          Catta

        3. Jag vet vilken blogg som ni menar, och jag förstår inte alls hur du menar nu. Jag läser den bloggen dagligen liksom din, och tycker om båda. Hennes personliga liv har som likhet att det är familj med lite yngre barn, men där tycker jag det slutar. Hennes bloggliv påminner inte alls om ditt!? Jag tycker detta låter grymt överdrivet o orättvist.

  7. jag undrar också vilken bloggerska som kopierar av? Att ha en blogg handlar väl om att sätta sin egen prägel, sin egen ”röda-tråd”?
    Dottern här hemma har ghd och hon är supernöjd!
    Kram Jess
    Ps: Fina fina bilder på dig.
    //Annorlundaunderbara

  8. Äntligen kom du tillbaka! Som vi har längtat! Och snyggare än nånsin! Tack för all härlig inspiration!

  9. House of Philia är kanske den bästa bloggen jag vet! Jag förstår att man ”härmar” och blir inspirerad, det är ju bara roligt. Men det, att någon totalkopierar allting, det låter ju helt sjukt. Du är tuff, som trots allt orkar fortsätta med ditt underbara bloggande!

  10. Nu klarar jag inte låta bli att kommentera detta med ”härm apor & kopiering” gnället.
    Alltså, Petra har skit bra smak & ett vackert hem som hon inspirerar med. Men hon har ingen unik inrednings stil som man kan säga är hennes BARA, hennes interiör hittar man i massa butiker & bloggar. Sluta tjata om kopiering & härmas, för sjutton!! Skall man väga bloggar så, då kan man hitta flera som var före Petra också med massa prylar & inredning stil.
    Väljer man att blogga & inspirera med privata bilder från ett privat hem, så måste man tåla att andra med pengar på kontot, kan inspireras & köpa hela stilen om dom faller för den. Det är som IKEA katalogen liksom, man köper ett rum & så sätter man sin egen livs text till det.
    Önskar man inte det finns nätet fullt av snygga inspirationsbilder att visa sin stil med.
    Sen är det en helt annan sak om någon ofredar & kopierar i syfte att skada eller göra narr av någon!! Jag menar det finns allvarligare saker som sker i blogg världen än vem som härmar vem & vad. Bloggare får hela bloggen kopierade med bilder & allt, så byts texten ut till något jätte fult, bloggare blir mobbade, bilder blir stulna & använda i fel syften & inte minst alla bloggar som hackas, bloggare hetsas på Flashback osv osv.
    Så vet jag absolut allt om att bloggerskorna bak många framför allt medelstora & faktiskt riktigt stora inte alls är det dom utger sig för att vara & krigföringen & smuts kastingen bak bloggarna är nådelös. Not Nice!! men dom är ju konkurrenter liksom…
    Men här diskuterar ni ingen stor konkurrent till Petra, så var varsamma det kan fort gå över till personlig internet hets & det är inte ok!!! Jag är övertygad om att Petra hanterar detta kanon själv, hon har vart med en stund nu på toppen där skiten & avundsjukan dräller så jag tror näppe hon behöver en hönsgård som hejar klack i bloggen.
    Kärlek & respekt
    //Sessan

  11. Älskar min GHD.
    Men jag gjorde ett klipp och fick köpa den för halva inköpspriset 🙂
    Men, den ÄR skonsam och snygg och ger inte tunga armar när man hållt på och snurrat håret ett tag.
    Jag behöver dock lite hjälp av er andra som också snurrar håret med platttång.
    Jag har långt hår, inte slitet, jag använder mouse och värmeskyddande och ”lock-bevarande” kräm och låter håret självtorka innan jag stylar med platten.
    det blir stora fina tvinnade lockar, så där ”naturellt” fast ändå inte.
    Men jag får det INTE att hålla, trots produkter, trots spray.
    Jag är snygg i en timma, sen hänger håret rakt igen…
    Hur gör ni andra?
    Kram Maja
    http://rundvandring.blogspot.com

    1. Prova REF Spray Wax efter du dtylat. Spraya och låt torka utan att röra lockarna. Håller och ger bra känsla!

  12. Har läst HoP i mer än tre år nu och gick just av nyfikenhet in på ”kopiator bloggen” :-). Jisses, säger jag bara, tyckte nästan det var ruggigt. Det var ju verkligen inte bara att låta sig ”inspireras”, utan både uttryck och hela formuleringar som tagits rakt av. Stilen är ju löjligt lik och huset verkar stort sett vara komplett inrett utifrån ”inspiration” från bilder from HoP. Det känns faktiskt lite otäckt. Fick stalker-känsla. Ledsen att sånt finns Petra!

    1. Stalkerkänsla för att någon vill ha ett likadant hem som Petra låter lite överdrivet tycker jag. Att använda sig av samma formuleringar och uttryck låter mest som om personen har dålig fantasi och det är väl inte så farligt men tråkigt. Men jag vet tyvärr inte vilken blogg som det är ni menar nu, de som tidigare blivit anklagade för att härma kan det i allafall inte vara….

      1. Håller med dig Amelie. Nu får väl folk skärpa sig, stalker? Den här personen lever ett alldeles helt eget liv med sin familj, och råkar ha ett liknande sätt att blogga/inreda på. So what??

  13. Ja, jag tycker oxå den bloggen är lik Petras och visst kan man apa efter andra men hallå!!! Man behöver ju inte härma så mycket att man nästan tror det är Philias blogg man läser! Alla har vi olika åsikter och det får man ha, för luften är fri ;))

  14. Alltid lika vacker!! 🙂 …fattar bara inte hur du snurrar till det med tången för att få såna snygga lockar…(aaa…jag har väl kanske aldrig fattat hur man riktigt gör heller kanske…:) trots att jag provat typ 25 000 gånger 🙂 )
    (Sen är jag inte riktigt med på vem alla pratar om…heller…men tråkigt är de..)
    Hursomhelst.
    Ha en fin kväll!
    Stor kram

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg