VÄRLDENS GODASTE SALLAD

. . .
.

IMG_1748 ..

.

Alltså, dagens middag skulle jag kunna äta typ jämt🙂

.

.

.

.

.

Bonsoir!

.

.

.

Måste bara kika in till er med ett recept på måndagsmiddagen som vi ätit här. Eller njuuutit av för oh my så gott det det var. Asiatisk biffsallad är verkligen en superrätt för man får liksom allt; lite surt, lite salt, lite sött, både varmt kött och krispigt grönt och dessutom är det ju nyttigt. Mmmmm. Prova denna sallad om ni inte gjort det redan. Lätt som en plätt är den att få till och receptet kommer nedan:

.

.

.DDu behöver:

.

400 g strimlad lövbiff (eller oxfilé)

sesamfrön

1 skuren salladshuvud (typ romansallad) 

100 g hackade cocktailtomater 

0,5 urkärnad skuren gurka 

2 skivade salladslökar 

1 kruka färsk koriander

.

Sås:

.

15 ml fisksås 

20 ml limesaft 

2 tsk ljus soja 

1 tsk hackad färsk röd chili

1tsk sesamolja

1 msk majsolja

1 finhackad vitlöksklyfta

2 tsk farinsocker .

Skär de sköljda (och väl avrunna) grönsakerna och lägg på ett fat. Blanda ingredienserna till såsen. Stek köttet hastigt på hög värme (tänk på att inte ha för mycket kött i pannan samtidigt). Vänd köttet i en del av såsen och pudra över sesamfrön. Lägg sen detta på salladen och ringla över resten av såsen och klipp över mycket koriander (jag äälskar koriander men det är ju en smaksak. Vet att många tycker det smakar typ kattkiss och de kan ju lugna sig lite med just denna:)

.

Et volia – soupersnabb och soupergod middag klar! Ett litet middagstips till er mina kära bloggisar:)

.

.

Nu blir det strax nya serien Husdrömmar med Pernilla Månsson Colt på SVT här!

.

.

.

KRAM

.

.

.

15 kommentarer till “VÄRLDENS GODASTE SALLAD

  1. Hei, det hørtes supergodt ut, men må man bruke sesam- og maisolja? Vil det ødelegge smaken hvis man bruker noe annet?
    Mvh Margrethe,
    trofast leser i mange år, men første gang jeg kommenterer :-), Super blogg!!!

  2. Ser underbar ut! Jag älskar asiatiskt så denna får det bli till middag imorn, dock byter jag nog ut koriandern *ryyyyser* till persilja, borde ju funka 🙂 Ha en mysig kväll! Kram

  3. My good, det lät ju supergott, måste absolut prova snarast, vi tokälskar koriander här hemma!!! Tack för tipset och för en jättetrevlig feelgood blog!! Kram Frida

  4. Oh, älskar de smakerna tillsammans 🙂
    Den ska jag köra på när vår pump är lagad i huset igen 🙂
    Kram Å

  5. Ser fantastiskt gott ut! Tack för tipset!
    Jag gillar dina jeans i ditt förra inlägg . . .snyggt med ”nitarna” som sticker fram. Vart kommer de ifrån? Ha det fint!

  6. Hej!
    Testade nu ikväll. Verkligen supergott! Koriandern fick vara i en skål bredvid då mannen tycker det smakar diskmedel. 🙂 Gärna fler middagstips, gillar nog alla dina recept!

  7. Detta blev vår fredagsmiddag igår, fantastiskt gott! Men jag undrar, brukar du ha farinsocker i? Nu när jag skulle kopiera receptet såg jag nämligen att det stod farinsocker (när jag markerade texten) men det syns inte när man bara läser receptet. Så jag hade inte det i igår men det blev supergott i alla fall! Men blev nyfiken på ifall du brukar ha det eller inte? Kanske höjer smaken ytterligare?! 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg