BLÅ/VITT PORSLIN OCH LITE DANSKT LYXIGT THÉ

.
.

. IMG_2954-2

.

.. . . IMG_2957

.

.

Ni som läst Hofp ett tag vet ju sen länge att jag är helt crazy i blå-vitt porslin. Tycker det är så vackert. Vi har ju hela Blå-blomservisen som ”vardagsporslin” och sen har jag mina älskade udda delar av olika typ som jag adderar lite hur som. Så länge det är blått eller vitt eller både och så är det ju bara såå snyggt att blanda tycker jag:) Gammalt 1700-tal eller tidigt 1900-tal eller femtiotal eller helt nytt, spelar ingen roll. Numera har jag en uppsättning djupa och flata tallrikar från Spode som jag tokgillar, det är något med den där blanka glasyren, mmmm, så fint det är. Har visst även inhandlats en underbar och rejäl mjölkkanna och ljuvlig kakburk i samma serie också… (Allt från My Tivoli och ja, jag får rabatt:)

.

.

.

IMG_2961-2 .

.

Thékannan ovan är en favorit och den är från Östtyskland och vi använde den när jag var liten:)

.

.

IMG_2962 .

.

”I mitt lantliga kök”

.

.

IMG_2971-3

.

.

Jag är ju en thélover (och kaffelover:) och har funnit en ny favorit. En blandning som heter Baronesse Blandning och kommer från tjusiga A.C. Perch´s thehandel i Köpenhamn (Går att beställa på nätet) En förfinad Earl Grey, jättegod (och burken är ju hur söt som helst inte sant?)

.

.

IMG_2980

.
.

Danskt lyxthé: Baronesse och After Eight Blend
.

.

.

.

Vilket är förresten erat favoritporslin bloggisar? Berätta gärna!)

.

.

.

Ha nu en skön kväll så kör vi ny vecka imorgon!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

19 kommentarer till “BLÅ/VITT PORSLIN OCH LITE DANSKT LYXIGT THÉ

  1. Underbart skåp det där!!! Jag har några favoriter, den ena är vårt vardagsporslin ”Ostindia” från Rörstrand. Sen har vi gammalt italienskt porslin som jag inte vet namnet på som också är fantastiskt vackert och inte att glömma våra underbara tallrikar ”Weixö guld”. Jag förälskar mig lätt i vackert porslin.
    Kram
    Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

  2. Åh det är ju så fint med blå-vitt. Har Ostindia som vardagsporslin och även blå Höganäs som jag också ”mixar och blandar”. Som finporslin har vi bla. Royal Copenhagen, älskar den!

  3. Älskar Kränkus blandningar! Just nu är favoriten Earl Grey Cream 🙂
    Fick stå i kö på gatan framför Perchs innan jul. Det är ju bara 3-4 personer som får plats i butiken.
    Ha en trevlig kväll

  4. Jag älskar mitt mateus porslin.. Men samlar bara på vitt med spets kant =) Men är riktig sugen på något blå vitt.. Dock får det vänta några år då vi inte har någon plats än (bor i en hemskt liten tvåa)

  5. I think, that it’s polish ceramics ( pottery) not Germany ( NRD) , from polish factory cold ” Bolesławiec”
    Hug, alexandra

  6. Skåpet med allt ditt fina porslin är verkligen tittgodis:) Min favorit är servisen Mårbacka, som tyvärr utgått. Vitt med ett vackert blått mönster och med en guldkant runt. Passar bra eftersom jag är uppväxt i Värmland, älskar Mårbacka och Fryksdalen och beundrar Selma Lagerlöfs mycket:) Kram/tanja

  7. Kör också blåvitt till fest: Villeroy & Bochs Old Luxemburg, som vi fick i bröllopspresent för snart 13 år sedan (!). Men till vardags håller jag det simpelt – Arabias vita Arctica-serie är mitt vardagsporslin. Det blir mycket Iittala & Arabia när man jobbar granne med deras fabriksbutik här i Helsingfors…

  8. Har också det där porslinet från Östtyskland. Från mormor och morfar, så mycket nostalgi! 🙂

  9. Gud vilken drömhylla – man vill ju ha exakt ALLT i den 😉
    Har växt upp med Swedish Grace, så det står minsann i hyllorna hemma hos mig också 😉
    Däremot tycker jag att Royal Copenhagen är så himla fint, men äger faktiskt inte ens en endaste liten kopp därifrån -med andra ord vet jag vad jag ska önska mig när jag fyller 25 i år 😉
    Kram & Happy Monday!
    /Line – http://themanylivesofline.blogspot.se/

  10. Jag har mest porlin från Bruka.i vitt vitt vitt. Tycker det är fint men går lätt sönder litet minus för det. Sen är det inte heller superdyrt. Men har nu även blandat med lite Matteus i vitt, de funkar bra i hop. Tar ju lite tid att börja samla på nytt.
    Sen har jag även svarta gamla Höganäs tallrikar som jag haft sen jag flyttade hemfrån för 18 år sedan. De älskar jag fortfarnade och använder de mest som vardagsporslin. De är snygga och jag kan kombinera med allt det vita jag har. Tycker Spode är så fint men har precis upptäckt det, så vet inte om det är något jag kommer att tycka om en längre tid så jag väntar lite med att handla detta (om jag nu ska) så tråkigt att göra impulsköp som inte sen blir bra. Om jag fortfarnade vill ha detta om 6 månader eller tom kanske ett då kan man slå till.
    Funderar också på Rörstrands Swedish grace i nya färgen sten, den också snygg att ha till mitt vita 🙂
    Ha en fab dag!
    Kram <3

  11. Åh, jag måste få veta var du köpt de underbara tallriksunderläggen/tabletterna??? Älskar själv blått och vitt i köket på porslin mm. Är så fräscht och snyggt!

    1. JOHANNA, jag har köpt underläggen genom Royaldesign, de heter Blue Italian.
      Lycka till/ Anki

  12. Stort tack för finfint tips om Perch’s te! Jag drack deras White Temple i Skagen i somras, och jag skulle gärna ha det här hemma också. Jag tycker om att dricka vitt te på kvällen, jag har fått för mig att det inte inverkar på sömnen på samma sätt som andra teer. Vi verkar vara många som älskar blåvitt porslin! Jag blir lika glad varje dag när jag tar fram mina Ostindia-tallrikar, jag kommer aldrig att tröttna på dem! Din hylla med blåvitt porslin är heeelt underbar!!

  13. Hej! Jag var inne på Perchs hemsida men har svårt att utläsa (trots att jag är danska!) hur man beställer och på köpet förvärvar dylika trevliga theburkar? Den fyrkantiga såg jag i en presentförpackning, men den rosa på din bild? Är det en viss mängd eller hur funkar det? Bestämde mig för att göra ”den lätte” och fråga dig. 😉 På förhand tack!

  14. Det är nåt visst med blåvitt porslin. Hållbart på nå vis.
    Jag gillar Ostindia och har en uppsättning mattallrikar i en något mindre strl (utgått, fyndade på Iittala outlet). Har även två temuggar och små ansietter (de var riktiga tokfynd). I det äldre mönstret. Har tänkt köpa två temuggar till – i det nya mönstret.
    Sen började min farmor samla kaffeporslin åt mig när jag var liten. Jag fick följa med och välja ut, med mamma o farmor som guidade mig lite men jag valde helt själv. Det är också en blåvit servie, jättefin. Hackefors Antikblå. Supersöt!!
    Till vardag har jag ikeas vita mattallrik Arv.

  15. Det är lite tråkigt när man inte kan få svar på en fråga man har ställt för fyra dagar sen. Det är väl ändå det bloggen är till för; att man tar del av och ibland vill veta lite mera? Men jag får väl kontakta danskarna och höra om teburkarna. Ha en bra dag därute.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg