GOOOD MORGON

.
.
.
IMG_5810

.

,

.

Lillskatt i sitt rum imorse (i bra sköna dagiskläder från de stora kedjorna! Tröja och byxor H&M och söt ny kofta från Lindex. Söker man ordentligt så finner man godbitarna:)

.

.

.

.

.

Todeloooo alla finingar (och alla tokar har jag nästan lust att skriva men det kan man väl inte göra heller?:)

.

.

.

Men ibland så är det några som kikar in här på Hofp och lämnar såå knasiga kommentarer efter sig. Har ni också märkt det? (Nu menar jag inte rena hatkommentarer som jag raderar utan bara knaskommentarer) Har ju några såna kommentatorer som återkommer hela hela tiden så det är ju är ju inte så många men ändå. Som ex häromveckan då jag skrev att Lolo och hennes kompis gjort macarons av sån där färdig pulversats för att de skulle få göra något roligt? Då var det en italienska som mailade mig direkt och först talade om hur otroligt korkad jag var ”Till denna dumma kvinnan” och sen lämnade världens lääängsta uråldriga komplicerade franska recept på r i k t i g a macarons med typ 100 delmoment. Vilket jag tydligen var alldeles för korkad för att kunna fixa själv och det receptet tyckte hon att mina skatter skulle använda istället. Jamen är det inte märkligt att lägga energi på att göra sådant? Jag förstår det verkligen inte. Om det var av välmening men när det bara går ut på att om och om igen skriva någon bloggare på näsan hur himla fel denna har hela tiden, hur dålig bloggen är och hur dum man tycker att någon är, vad går det ut på? Det är inte vanliga olika åsikter eller en trevlig diskussion eller välmenande tips och råd (som givetvis är välkomna) utan det är liksom bara så otroligt knasigt. Jag är ledsen, ni läsare kan inte göra om mig och jag kommer inte skriva om sånt som inte intresserar mig eller som jag inte tycker är underhållande på Hofp. Det är ju min blogg och jag vill gärna skriva om sånt som jag själv önskar, visa bilder på mig själv och vad jag vill och jag är inte totalt coco jag lovar er (jag har ju för sjutton varit med i en tidning i listan över ”Sveriges smartaste” och då kan man väl inte vara helt tom i bollen:)

 

..

.

.

IMG_5813

.

.

Ooops någon tappade ballongen..

.

.

 

IMG_5818
.

och fick tag i den igen med ett jätteskutt:)

.

.

.

Nu ska jag hur som helst sticka iväg till gymmet här och träna här och det ska bli så skönt.

.

.

.

Ha nu en fab dag alla mina fina goa smarta snälla & roliga läsare!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

48 kommentarer till “GOOOD MORGON

  1. Jag håller med dig! Hur orkar man lägga tid och energi på att irritera sig och dessutom skriva ett mail eller inlägg? Det är väl ingen som blir tvingad att följa din blogg? Att dina flickor gör ”snabb” macarons är toppen – ett tips till alla mammor med hundra järn i elden, ett sätt att låta barnen fixa själva i köket. Förstår så väl att du tröttnar på alla ”konstiga” kommentarer men merparten av alla som följer dig gör det för att du inspirerar!!

  2. God förmiddag! Knasiga människor brukar lämna knasiga kommentarer. Verkar finnas många besserwissers! Jag gillar Din blogg och har följt den i några år nu tror jag. 🙂 Blir inspirerad och får tips! Fortsätt med Din fina blogg! Ha en strålande dag!

  3. Hahaha, alltså jag skrattar så jag dör. Att man bara orkar hålla på! Jag förstår verkligen dina frågor, för jag fattar ingenting heller! Vad är grejen, liksom?!
    Kram Lena

  4. Tycker kanske att du ger dom mer uppmärksamhet än vad du ger alla dom som skriver bra om dig. Och att du till och med skriver ett helt inlägg om en som skrev något konstigt tycker ändå jag är lite märkligt! Dina kommentarer läser du innan du lägger ut dom. Så du gör ett val att ge dom uppmärksamhet eller inte. Och du väljer att på lysa dessa få konstiga kommentarer! Du har alltid ett val Petra ”Sveriges smartaste” Och det har alla ni som kommenterar här också!
    Själv så tycker jag att det är rätt tråkigt att läsa att du skriver om en som varit dum istället för att svara på alla dom trevliga frågorna som du faktiskt får här på HofP.
    Mer ödmjukhet här på bloggen tack!

    1. Ok, jag ska vara mer ödmjuk tycker du och det vill jag absolut inte att mina läsare inte ska tycka att jag inte är så det ska jag tänka på. Sen vill du inte att jag skriver om de som är dumma och det gör jag ju faktiskt väldigt sällan.
      Jag skrev ju tex inte om dig när du lämnade följande goa hälsning för ett litet tag sen?
      ”Men oj så söta barn. Så fint hem. Så söt bulle. Så gulligt liv du har. Så fina blommor du köpt. Så duktig mamma du är. Så fint bord ni har i köket. OMG detta är ju så himla löjligt så jag dör på denna töntiga blogg. Skaffa dig ett riktigt liv din fjant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Du har tappat din personlighet på denna blogg. Nu handlar det bara om att fiska efter läsare som ger dig berömma. Har H inte tid att ge dig den uppmärksamhet du behöver? Det måste vara tråkigt. En spricka i paradiset kanske? Dags att byta man igen?”
      Du vet kanske inte att jag och alla andra som bloggar kan kolla ip-nummer och jag tycker nog att DU kanske ska funderar lite mer på hur DU är som mobbare på nätet och vem du ev sårar med dina påhopp än hur jag ev uppfattas då jag missat någon fråga.
      P

      1. Ha ha ha! Underbart bra svar på tal! 🙂 Jag beundrar din styrka Petra och att du orkar!
        Lena… man kan ju undra varför du måste fortsätta läsa allt som du uppenbarligen stör dig på? Måste ju finnas roligare saker att lägga din tid på i så fall än personer som gör dig irriterad?
        Kan det vara så att det är du som har sprickor i paradiset och en stor avundsjuka gentemot Petra?
        Bra märkligt allt detta hat och korkade kommentarer man ser inne på HOFP, sjukt mycket du måste stå ut med Petra. Cyberkram <3

        1. Åh herregud vilken elak kommentar du skrev ut och bemötte. Blir alldeles klen när jag ser hur jävla elaka folk är. Who are these people? Hur är de IRL? Som vem som helst? Det är sinnessjukt som folk håller på. Jag blir rädd på riktigt.

      2. Helt utrolig hva slags kommentarer du får – og jeg skjønner jo at vi blir skånet for de verste.
        Det finnes en del individer der ute som tydeligvis burde fått hjelp til å takle sine egne liv.
        Sannsynligvis går det også ut over deres nærmeste, men det er vel på nettet – når de regner med å være anonyme – at de virkelig slår seg løs.
        Ha en fin dag Petra, og jeg håper du tar dette for det det er – misunnelse og sjalusi og mangel på normal folkeskikk. Rist det av deg 🙂
        Klem, Lise

  5. Förstår hur du känner och hoppas att de elaka kommentarerna inte fastnar hos dig. Dumma,elaka och korkade skrivna rader kan göra så illa och etsa sig fast i själen. Verkar som vissa inte kan förstå det. Du ska fortsätta som du gör,skriva vad du vill och visa upp precis det du känner för så blir de flesta av oss läsare väldigt glada. Kramar 🙂

  6. Ja jösses…Beundrar dig för att du orkar fortsätta med din blogg ( som jag läser med stor behållning). Jag hade själv blivit så otroligt ledsen och uppretad på en gång…
    Keep on the good work! Vi är många som gillar dig!

  7. Märkligt hur vissa orkar hålla på. Förmodligen otroligt missnöjda människor. Själv tar jag paus från gymmet idag. Har varit där varje dag i veckor känns det som:) Iofs bara tennis de senaste dagarna men ändå.
    Kram och ha en fin dag!
    /Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

  8. Ha, ha! Jag som precis bett maken att nästa gång han handlar måste han köpa sån där färdig mix för inte katten hinner jag göra macarons från scratch med två ungar, fyra hundar o ett hus att rusta. Men ibland kan det ju vara kul att baka lite snabbt o enkelt!
    Det är nog ingen som tror att du är korkad, du driver ju en av Sveriges mest framgångsrika bloggar! Visst kan jag också ibland störa mig på att du shoppar som om det inte fanns någon morgondag, vilket blir rätt ohållbart om alla skulle göra det.
    Men men det är ju ditt liv o dina val! För oss andra är det ju bara att inte gå in på bloggen!! Valet är ju lätt!! Näe, blogga på du om det du gillar, det blir ju oftast bäst så!!! Du har ju rätt många som följer och gillar

  9. Ja du Petra, vad kan man säga… Jag är glad att du trots allt hanterar detta så bra som du ändå verkar göra, och fortsätter att blogga för oss som älskar din blogg! Forza!! 🙂 Kramar <3

  10. Man blir ledsen när man blir utsatt för påhopp. Konsten är nog att sålla vad man tar till sig. Det är säkerligen en ganska sorglig person som skriver så nedlåtande om andra. Missundsam för att det egna inte är särskilt intressant alls. Jag läser din blogg dagligen och inspireras av de kreativa bilderna och fina sinnet för inredning.

  11. Usch… jag mår lite piss av att se sånt här. Trodde vi var vuxna.
    Gött o se att du tacklar det hela så bra!
    Älskar din blogg – inspiration!

  12. Jag är en sån som läser alla inlägg men sällan (okej, aldrig) kommenterar. Många gånger för att jag tycker att kommentarsfältet spårar ur (och det kan bli rätt så otrevligt).
    Men nu vill jag iallafall säga vad det är som gör att jag faktiskt läser alla inlägg och fortsätter dag efter dag att komma tillbaka.
    Jag bara älskar dina inlägg och bilder, alla underbara tips och alla otroligt vackra saker och kläder som jag oh-ar och längtar efter. Ett par skor, en ljusstake, en matta som jag inte visste att jag ”behövde” förrän du visade den för mig, en länk till välgörenhet så jag också kan vara fin och samtidigt skänka en slant för att bidra.
    Alltså jag kan ta upp hur mycket som helst, men jag hoppas du förstår vad jag menar.
    Jag bara tokgillar dig och din blogg, jag hoppas du fortsätter precis så som du är 🙂
    Tack Petra.

  13. Hahha, jamen det e väl klart att en 10-åring ska göra macarons från grunden ;-)))
    Förstår att det är svårt att inte ta åt sig, men ignorera de dumskallarna å om du vill svara, svara hellre på de som genuint gillar bloggen men undrar över ditten å datten..
    Kram Åsa

  14. Om det bara är en person du förgyllar vardagen för (och det måste finnas många fler än jag:-)) då är det värt att sätta ”elaka kommentarer” filter på och strunta i avundsjuka människor. För att de lär inte försvinna av sig själv tyvärr. Ha en superfin dag och blogga på du snygga smarta kvinnan!

  15. Oj jisses! Både ang. det du skrev i inlägget och det du berättade att ”Lena” ovan skrivit.
    Själv är jag lite ”livstrött” just nu, känner mig allt annat än på topp. Men det betyder inte att jag på något vis har rätt att ta ut det på någon annan. Jag är en vuxen människa som gör egna val, och mitt val är att kämpa lite till med att pigga på mig, att prata med de som står mig nära och att jobba för att komma ur svackan. Om jag istället försökte bota mig genom att trycka ner min omgivning, skriva elaka kommentarer till olika bloggare, etc, då säger det allt om mig och inget om den som oförtjänt tvingas mottaga min frustration och besvikelse. Det finns ett ordspråk som säger att ”Ditt ljus lyser inte starkare för att du blåser ut mitt” och det är nog viktigt att minnas ibland när avundsjukan och oginheten slår till…
    Kram/tanja

  16. Hahahaha!! Helt underbart inlägg från dig tycker jag 🙂 Ibland undrar ju man hur folk tänker, knasigt! 🙂

  17. Hej Petra!
    Bryr dig inte om de”smarta, kloka mm” människor; de är nog olyckliga de flesta och har inget liv och det är därför lämnar kommenterar som ingen vill läsa:)
    Jag ska (JAG) baka macarons (fix) på lördag och är verkligen ingen idiot bara för att inte göra de från grunden:)
    Snälla svara en gång till varifrån har du köpt din rosa mattan. Har lite svårt att hitta dessa relativa tidigare inlägg 🙁 och efter många men har jag bestämt mig för mattan 🙂
    Ha en bra dag, Magdalena

  18. Vad ska man säga om alla dårfinkar som är här inne och flyger. Det är väl ganska uppenbart att dom flesta är bara avundjuka. Dom vill vara som du, ha ett hem som du och tror nogatt dom vill se ut som du också.Vill även säga att du är ju allt ifrån så ” cocco” man kan bli.Tänk att lyckas så som du med det du gör utanför bloggen och inspirera oss läsare bara det är helt fantastiskt. Nackdelen är att man vill ibland göra lika fint hemma # ler#. Du är cool och riktigt grym.Skulle jag besöka din stad så ska jag minsann gå förbi ditt vackra hus. Kram till dig

  19. Hej!
    Ville bara titta in och säga att jag blir alltid så glad av din blogg!!
    Inspiration i massor säger jag!
    Fortsätt som du gör Petra!
    //Helena

  20. Ska faktiskt erkänna att jag fnittrade till lite när jag läste att det var typ 100 steg i hennes recept som hon tyckte att barnen skulle klara av men inte du. Knasig kommentar är bara förnamnet. ;0)
    Kram Linda

  21. Jag har läst din blogg i flera år. Gillar den eftersom jag är inredningsintresserad och tycker det är en feel goodblogg som gör mig glad (sen kan jag tycka det blir lite väl mkt konsumera, konsumera ibland, så var det inte riktigt förr). Men jag undrar ibland hur ni som är ”stora” bloggare vågar vara så öppna? Känns det inte lite skrajsigt ibland när man vet att så många olika människor läser och oxå gör påhopp? Tack för bra blogg iaf!

  22. Hej Robert Aschberg har ju gjort en nytt tv program där han kommer att leta upp folk som bedriver just näthat, det är ju väldigt vanligt att man kan sitta hemma i sin trygga lya och skriva kränkande saker om andra människor men man vågar inte säga det rakt i ansiktet till personen. Det ska bli spännande att få se vilka människor det är som beter sig så där…
    Kram Camilla

  23. Hej.
    Många vuxna är som barn, du vet när man ska hälla upp saft i ett glas. Och någon råkar få lite mer än någon annan. Då kan de bli så bråkigt. Alla vill ha lika mycket och får någon annan mer..oj oj 🙂 I din blogg ser vi ditt Bästa i livet, allt privat och tråkigt som vi alla råkar ut för håller du för dig själv. Det är tråkigt att många inte förstår du är en kvinna som kämpar med familj, hälsa och livet som vi alla. Ok jag känner dig inte personligen men jag tror att, om du inte mår bra eller om något inte känns bra då gör du något åt det. Jag önskar fler vågade och orkade det.
    Du är super duktig fotograf, och har öga för det som är snyggt. Fortsätt vara dig själv. Håll de du älskar nära då förblir du stark.

  24. Kære Petra
    Ja, man undres! Undres som menneske over at det efterhånden er en udbredt opfattelse hos mange mennesker, at ytringsfrihed er lig med mangel på pli og dannelse og god tone over for andre, i såvel skrift som tale. Som blogger vælger man SELV, HVAD man skriver om, og HVILKE billeder man viser. Det er DIN blog, Petra, DU BESTEMMER SUVERÆNT!!! Dine indlæg er altid skrevet i en positiv tone, som du kan være stolt af. Jeg forstår godt, at du undrer dig over de mennesker, som har et HELT UFORSTÅELIGT BEHOV for at give deres negative meninger til kende i tide og utide, og jeg håber at det en dag vil være muligt selv at kunne finde ud af, PRÆCIST hvem det er, der forpester livet for andre, og så konfrontere dem, så de forstod at der er en konsekvens af deres handlinger, og at de bør stå til ansvar over for dem. Som det er nu gemmer de sig ofte, men er ikke bleg for at udstille andre med deres handlinger i form af bedrevidende, negative kommentarer.
    Selv har jeg fulgt din blog i FLERE ÅR :-), og jeg synes STADIG den er SUPER GOD, og er næsten dagligt inde og kigge. Den har en ’good feeling’ og positiv ånd over sig, og så tager du super gode billeder. Du er dygtig og du er inspirerende.
    Há en dejlig uge.
    Klem
    Jeanette

  25. Hej! Blev lite full i skratt när jag läste ditt inlägg i dag! För just i dag köpte jag denna färdigförpackning med macarons just för att det verkar så smidigt!!! Jätteonödigt med originalreceptet tyckte jag!!! Jag har själv en liten nystartad blogg och t.o.m jag får ibland elaka komenatrer…galet …fattar inte…gillar man inte klicka vidare och bry dig inte!!! Men vissa kan inte hålla sig från att vara elaka! Men vi ska bara radera, ignorera och skratta åt det, de är ju bara avundsjuka…ja sen jag själv blev bloggare har jag verkligen sett att Jante han finns där ute! Synd för dom…Lycka till HoFP…You rock! Kram Linda

  26. Hej! Måste bara säga att jag som så många andra älskar din blogg, längtar alltid tills du ska lägga in nya inlägg, blir sååå inspirerad 🙂

  27. Jag tycker om din blogg precis som den är och skulle jag inte gilla den så är det bara att sluta och läsa. Fortsätt precis som du gör

  28. Det är inte så särskilt smart att skryta med att man är det tycker jag 😉 Skulle vara kul att se vilka de andra smartisarna på listan är förresten…

  29. Petra, blev så himla nyfiken när jag såg bilderna från barnsovrummet – bäddar flickorna sina sängar själva sådär fint? Här har vi enorma diskussioner om huruvida sängen SKA bäddas (jag gör ju som jag själv vill i mitt eget rum, mamma) och isåfall om den bäddas HUR det ska se ut. Jag ger snart upp men tar väldigt gärna emot tips på hur man sängbäddningssuppfostrar sina barn sådär bra 🙂

  30. Samma här, skulle aldrig gått in här och tittat om det inte skrivits ett inlägg om det… Men det är väl lite som när någon frågar hur man mår och det enda man själv kan tänka på är att man har en stor finne i pannan så man svarar att jo det är bra, förutom den här jävla finnen (som personen självklart inte lagt märke till) och på så vis drar uppmärksamheten till just det man ville undvika. Detsamma gäller fett på fel ställen eller bleka ben eller vad det nu kan vara. Tyst så går det antagligen obemärkt förbi… Smaaart vad! 😀

  31. Hahahahahahaha jag undrade just varför du inte gjorde på original recept herregud (ironi) Bor i Schweiz o inte ett dugg förvånad 🙂 älskar din blogg!

  32. Känns som att vissa är så missnöjda med sina liv att de måste trycka ner andra för att må bra. Himla tragiskt och tråkigt för dem. 🙁 Tror inte att man bör lägga ner någon tid på att förstå den – tiden är för värdefull för det. 😉 Dessutom tror jag att vissa skriver trams bara för att störa.
    Personligen läser jag inte din blogg för att läsa om det perfekta receptet på macarons, utan för att få en liten glimt av en fin vardag, se på en massa vackra bilder och få en härlig känsla! 🙂

  33. … måste bara tillägga att jag själv brukar köpa de där cupcake-kakmixarna. De känns så himla smidiga att göra, så då blir bakningen verkligen av!

  34. Förstår inte varför man ska ge elaka och dumma kommentarer!!! Om man inte gillar det man läser varför inte sluta och läsa då. Men det handlar väl om något annat, typ avundsjuka eller nåt? Är annars kanske bara riktigt elaka personer. Ja ja jag älskar i alla fall din blogg Petra! Så glad och inspirerad man känner sig när man varit här inne och läst 🙂
    Fortsätt precis som du gör och skriv om det som passar dig, det är ju det som gör din blogg såå bra!
    Största kramen i världen till dig!

  35. Tack söta rara kloka bloggvänner för all pepp och snälla hälsningar! Ni är bästa besökarna någonsin och jag är så glad att ni finns och att ni kikar in:)
    STOR KRAM
    P

  36. Ja, det är verkligen intressant vad vuxna människor (kvinnor!!) kan ta sig till! Tror som manga andra att det har att göra ed att man inte är tillfreds med sig själv, och da stör allt som är ”bättre”.
    Har inte läst din blogg sa länge, och kanske har du skrivit om det förr, men det skulle vara intressant att höra om vad du har för utbildning, vad du har arbetat med etc. Är du ”självlärd” da det gäller inredning t.ex. eller är det nagot du arbetat med? Manga fragor sa här pa morgonen!
    Tack för en trevlig lifestyle-blogg och ha en bra dag!

  37. Hej! Tack för tipset ang koftan din dotter har på sig. Jag har letat efter en fin kofta i rosa och nu är en sådan inhandlad. 🙂

  38. Fortsätt som du gör! Att det finns tokiga människor som inte har annat för sig än att lägga sin tid på att vara elaka är trist. Tänk om de kunde ta tiden till att göra något vettigt istället?
    Jag gillar din blogg och den ger mig lite glädje just nu då jag och min familj är inne i en svår tid med sjukdom i familjen. Din blogg lättar upp min vardag och jag gillar färgglada positiva inlägg vilket jag tycker du gör dagligen på din blogg. Tack för en jättefin inspirerande blogg!

  39. Hej!
    Har följt din blogg ett tag och tycker den är kanon.
    Fortsätt att inspirera, glädja och tipsa.
    Tokarna struntar vi i. Konstigt att folk inte har bättre saker för sig.
    Hälsningar från mig! / Emma

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg