ZOMIG NASAL & HARMAN KARDON

.
.
.
.

IMG_5876-3
.

.

Knipsade av några pics när jag tassade förbi Lolo´s rum nyss! Det badade verkligen i sol och det var bara såå vårigt fint:)

.

.

.

.

.

Hello bloggisar!

.

.

.

Äääntligen börjar den där migränen som jag vaknade med imorse släppa ordentligt med hjälp av vila och av Zomig Nasalen. Skönt. Jag får ju migrän ibland (inte jätteofta) men det lustiga är att jag glömmer liksom bort de första kännetecknena från gång till gång och undrar nästan vid varje återfall av det är för konstigt fel eftersom jag mår illa och känner mig yr och tung i huvudet helt plötsligt?! Sen så kommer megahuvudvärken och då blir det ahaupplevelse istället, usch och fy. Jag är ju inte ensam om denna jobbiga åkomma, tycker synd om er som drabbas ofta, och det verkar ju nästan höra till när man är mamma och jag var bara så glad att jag hade migränmedicin hemma (som jag blir ganska så ”dizzy” av så om inlägget verkar flummigt på något sätt så vet ni varför haha:)

.

.

.

IMG_5885

.
.

I Lolo´s fönster. Lite smått och gott och ballerinaskor och ”monstersteron”. Hon fick denna i julklapp för att kunna spela låtar direkt från ajfånen genom blåtand (high-tech ni vet) Tyckte stereon var liten och snygg (och bra när den var bärbar) och försäljaren sa att den var faaantastisk när jag köpte den. Och som denna söta sak låter. Högt. Värsta värsta v ä r s t a ljudet, ni vet typ som på en Ibizanattklubb med hörselskadad/påtänd Dj och maxbas ”ungefär”. Ontz ontz ontz. Men skatten är så klart mer än toknöjd när hon spelar lilla visan Tsunami i sitt rum på repeat med ljudnivå 50 000hz på lördagsmorgnarna  (Så tips: när ni köper musikanläggningar åt era små musikälskare som har rum ”vägg-i-vägg”, de ska nog gääärna bara vara så där lagombra)

..

.

IMG_5875
.

Mellanskattens säng är bara så fin så fin och kommer från House Doctor.

.

.

.

.

.

Nej nu ska jag hoppa i mina sneakers här och sätta på mig solisar och gå ut i solen och tanka lite energi!

.

.

.

Ha en fab eftermiddag snyggingar så ses snart!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

31 kommentarer till “ZOMIG NASAL & HARMAN KARDON

  1. Så fint rum! Där måste hon trivas. Och håller med stereon var verkligen fin. Hoppas du snart känner dig helt fri från migränen. Kram Annika

  2. Migrän är verkligen en jobbig åkomma. Själv har jag Hortons huvudvärk som med jämna mellanrum klubbar mig totalt. Vidrigt. Måste säga att din dotters rum är ljuvligt,underbart & helt fantastiskt fint. Lilla stereon föll jag pladask för. Den skulle jag gärna ha hemma ist för vår klumpiga fula musikmonster som jag gömt i källaren. Spelar mest genom datorn hemma. Vart har du hittat den? Hoppas du piggnar på dig ordentligt. Soliga kramar från Värmland

    1. Den finns på ex Macbutiker eller Media Markt och heter Go + Play och märket är Harman Kardon!
      KRA;

      1. Tack söta du 🙂 Hittade och beställde på Net on Net. Självklart blev det en vit.
        Kram

  3. Usch fy för Migrän. Jag vaknade också med det idag. Brukar alltid använda Zomig nazal men hade inte någon hemma ( grr slarvigt ). Men nu är det över så nu har jag bakat bullar. Ha en bra em

  4. Aj då, du har ofta huvudvärk, det är väl spänninhuvudvärk du har och inte mgrän. Du kanske ska ta dig en funderare varför du ofta har huvudvärk. Det finns bra hjälp att få.

  5. Hör migrän till för att man är mamma? Det var något nytt! Jag är lyckligt lottad, har sällan huvudvärk. Migrän har jag haft 2 ggr i hela mitt liv, och det var i samband med resor. Tre barn har jag, men lider ju inte precis av migrän för det! Men jag lider verkligen med dom som ofta har migrän, måste vara urjobbigt. Men tror dock inte det har med föräldraskap att göra! 😉

    1. Nej inte bara för att man är mamma utan det är ju kvinnor i min ålder som drabbas oftast (och som då även brukar ha barn:) Lite info till dig ”Var tionde svensk har migrän om man ser till befolkningen som helhet. Sjukdomen är vanligare hos kvinnor än hos män, och förekommer i olika hög grad hos olika åldersgrupper.
      Före puberteten är det ingen skillnad mellan pojkar och flickor, men i åldrarna därefter är migrän vanligare hos flickor. Den högsta andelen ses hos kvinnor i 40-årsåldern, av vilka nästan en fjärdedel har besvär med migrän” Svenska Läkemedelsverket

      1. Och många tror sig ha migrän när de har spänningshuvudvärk. De har inte blivit ordentligt utredda av läkare!

        1. För mig är det stor skillnad iaf. När jag har spänningshuvudvärk så är jag klar i knoppen och mår som vanligt men har ont i pannan och den värken försvinner med några treo. När jag har migrän har jag först, som jag nämnde i inlägget, ett gäng diffusa symptom som ljuskänslighet, yrsel, trötthet, illamående osv innan tokhuvudvärken kommer och den kan jag inte ta bort med vanliga huvudvärkstabletter. Jag måste ha Zomig Nasal eller liknande. För många av oss som är drabbade av migrän så är nog skillnaden så pass tydlig att man känner att det inte behövs en läkare som ska tala om att det är just det.

          1. Ja du, att ställa en dianos på sig själv blir nog inte alltid en korrekt diagnos. Migrän avtar efter 40års åldern!

          2. Men Petra, lyssna nu på IB! Klart det är spänningshuvudvärk du har och inte migrän! Hon/han vet faktiskt bättre än du, det förstår du väl?
            😉
            Jag förstår vad du menar, har också både spänningshuvudvärk och migrän (det sistnämnda väldigt sällan, tack och lov). Krya på dig!

        2. Men snälla nån..du ska absolut inte uttala dig om en annan människas symptom. Det är stor skillnad på migrän och vanlig huvudvärk. Å den huvudvärken som kommer med migrän är inte i närheten av vanlig huvudvärk. Jag är 41 och har migrän, och jag kan lova dig att det inte finns någon regel för att det avtar med åldern, det är helt individuellt.
          När jag får migrän har jag stjärnflimmer framför ögonen, domnar i halva ansiktet och arm och hand, får svårt att tala och ser inte normalt. Om du skulle tala om för mig att det var spänningshuvudvärk skulle jag bli vansinnig.
          Nu får du ge dig, du är som en bitter kvinna här inne, är du bitter? Ta den bitterheten och lägg den på något annat istället. Måste du ha sista ordet hela tiden?

      2. Ok, så du syftade på en åldersgrupp. Ja, kan nog stämma. Just i 40 årsåldern börjar det ju hända saker hormonellt i kroppen iom menopause, så det kan säkert spela in!

  6. Underbart rum det där!!! Kan förstå att hon gillar att vara där. Såg att du efterlyste stoppade sänggavlar i ett tidigare inlägg. Kolla på in your dreams, ett Stockholmsbaserat företag som gör de mest underbara stoppade sänggavlar.
    Kram
    Rebecca
    http://femme.se/piccolecose/

  7. Hon har så fint i sitt rum Lolo! Men kan tror ni studsar upp till ontz ontz ontz ibland..! Vi hade en sån där med på en midsommarfest men var glad den var tyst när jag vaknade på morgonen..haha. Men det är superbra verkligen! Stackare som har migrän. Jag har aldrig haft det och är så glad för det, har förstått att det är vansinnigt jobbigt. Hoppas du mår bra ikväll, kram fredrika!

  8. Kan inte alla bitterfittor sticka någon annanstans, jag är SÅ trött på besserwisserar och sura människor!! Fast ibland vet jag inte om man ska bli förbannad eller tycka synd om dem????

  9. Skulle kommentera dotterns fina säng, men satt en apelsin klyfta i halsen när jag läste kommentarerna, är det möjligt frågar jag mig? att en läsare klarar att fjärr-diagnostisera dig. Himmel Petra vilka läsare du har, du behöver aldrig mera gå till doktorn, bara fråga Ib
    Jag lider med dig eftersom jag själv lider massa massa av MIGRÄN, inte spänningshuvudvärk alltså. Jag är utredd & klar av specialist, bara så ingen skall ställa ny diagnos.
    Jag har haft svårt att få rätt behandling för min migrän som är hormon utlöst & sällan kommer i andra veckor är pms & röd kod veckan. Efter massa testing av olika betablockerare & migräntabletter, har jag äntligen fått en tablett som är helt awsome. Tar jag den vid första symptom så tar det bara en liten stund så vänder det. LOVELY
    Riktigt god bättring

  10. Hej Petra! Det är första gången jag skriver till dig. Nu är det rätt tillfälle. Är drabbad av en neurologisk sjukdom sedan en tid och vill att ska förstå hur betydelsefull du är för mig. Du med din värme och entusiasm får mig att vilja ta tag i dagen, gå upp och fortsätta kämpa. Går ut på din sida varje dag och känner mig inspirerad och får nya ideer. Tack vare dig har jag fått ett inredningsintresse och kan då lägga min sjukdom lite åt sidan och bli uppslukad åt mitt nyfunna intresse. Så tack för att du fortsätter att dela med dig av ditt liv. Du gör skillnad

  11. Tråkigt att behöva kommentera sura kommentarer, men när det kommer till migrän som jag själv lider av och den varianten som man börjar prata baklänges får synbortfall och domningar och efter det en huvudvärk som gör att du knappt kan sätta dig på en stol för du tror huvudet ska sprängas. Vissa fall ligger man bara och kräks. Det avtar inte alls efter 40, möjligen när man kommer in i klimakteriet men det är det inte alla som gör vid 40. Har en mamma,moster och syster som fortfarande lider av det. dem är inte under 40 !!
    Ibland önskar man dem som inte haft migrän att få ett riktigt anfall så dem vet hur vi har det.
    KRam till dig Petra och du behöver verkligen inte försvara dig, men förstår att det är svårt att låta bli.
    Förövrigt väldigt fint barnrum.

  12. Jättefint rum! Jag blir nyfiken på överkastet. Var kommer det ifrån? Tack, hälsar, Micaela

  13. Hej Petra!
    Så tråkigt med din huvudvärk, det är verkligen hemskt 🙁
    Jag lider av svår migrän så jag vet vad det handlar om. Under mina värsta anfall så kräks jag våldsamt och har så ont så jag tror att jag ska då, på riktigt. Jag är knappt talbar och tuppar av stunder.
    Detta hände senast i torsdags förra veckan och det var så illa att min granne fick ta barnen (de är 2 & 4 och kan inte klara sig själva) i väntan på att min mamma och sambo kunde komma. Jag blöder dessutom ofta näsblod i samband med detta.
    I mitt fall handlar det både om mycket spänningar -och neurologiskt. Har starka mediciner, bla sprutor, men hjälper endast om jag hinner blocka i tid men sällan om det gått för långt in i anfallet. Då får jag helt enkelt genomlida det och tillslut lyckas sova bort det, brukar ta 3 dagar innan jag är återställd, har länge en tung bakiskänsla.
    Går inte in på allt som är fel på mig för då får jag hålla på länge haha 😉
    Har du blivit utredd? Annars är det väl bra om du blir det, mycket mer än man tror handlar om just spänningar/låsninar i kroppen och kan masseras bort, nerver ligger ofta i kläm och kan orsaka migränen. Är det neurologiskt så är det viktigt att hitta vad som orsakar smärtan just i ditt fall.
    Hoppas du får ordning på detta fina du, och ha en underbar dag!
    Stor kram, Catta

  14. Kära Petra,
    Du har en fantastisk blogg och tar så vackra bilder!! krya på dig 🙂
    Stor kram till dig
    valerieaflalo.damernasvarld.se

  15. Hej Petra!
    Du har en super fin blogg och det är alltid lika trevligt att kika in hos dig/er och
    Se hur ni har det och vad ni gör. Du skriver ofta om din migrän och jag undrar om någon har informerat dig om att prova att ta bort gluten helt i din kost? Ofta en av orsakerna för dem som har återkommande migrän attacker. Värt kanske att prova några månader för att se men det gäller strikt glutenfri kost. Ha det bäst!

  16. Så fint överkast hon har! Skulle gärna vilja veta var det finns att köpa 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg