LO LO 10 ÅR

.
.
.
.IMG_6500-3
.
.

”Idag är ingen vanlig dag!”

.

.

.IMG_6520-7

.

.

”För det är Lo Lo´s födelsedag!”

.

.

.

IMG_6496
.
.

” Hurra hurra hurraaaa!” Idag blev födelsedagsbarnet uppvaktat med fina paket och hemmagjord Schwartzwaldtårta:)

.

.

.

.

.

.

.

Tjingeling 16 mars!

.

.

.

.

Idag för exakt 10 år sedan låg jag just nu i en sal på sjukhuset och kämpade och kämpade och kämpade och oh my vad tiiid det tog och yes ”vad det kändes” (milt sagt). Utanför regnade ett stilla vårregn och medans jag sprang ungefär 3 maratonlop (kändes det som:) där inne förlossningssalen så spelades Seal på radion och jag kommer för alltid förknippa en låt med honom med min Lo Lo. Och vet ni vad märkligt, just idag så spelade de denna på netradion när vi satt här och åt frukost och jag började gråta för det är en av de vackraste låtar jag vet. Är ju bara såå extra känslosam och sentimental med just Lo Lo´s födelsedag och jag vet inte riktigt varför. Kanske för att jag fick en egen underbar perfekt flicka den där dagen, en första liten dotter som jag innerst inne hade önskat så mycket och kanske för att det äntligen hade blivit varm härlig vår när hon föddes. Att allt bara var så vackert:)

.

.

.

.IMG_6523

.
.

Vi uppvaktar vår vackra, coola, roliga och duktiga tjej på första ”två-siffror-dagen” med finfina presenter! Och hon blev såå glad över dem alla:)

.

.

.

IMG_6529

.
.

Och Beabus (som till dagen till ära var utklädd till typ ”Mark Knofler goes birthdaygiftbananas”!) var så söt och hade gjort flera teckningar och pappershjärtan till storasyster.

.

.

.IMG_6542

.
.

Mellanskattens favvofrukost uppdukad i matsalen som är: nybakade croissanter med mycket sylt och färska jordgubbar och till det en kopp varm choklad med en stor klick vispgrädde på toppen:)

.

.

.

.

.

.

Snart blir det ännu mer familjefest här hemma för födelsedagsbarnet och jag sitter i morgonrocken fortfarande så – got to go!

.

.

.

Ha nu en underbar söndag alla!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

26 kommentarer till “LO LO 10 ÅR

  1. Jag kom på mig själv med att sitta och tänka ” tänk om man hade haft dig som mamma …” haha sen fick jag hejda mig. SÅ gammal är inte du och SÅ ung är inte jag 😉 Men storasyster kanske! haha
    Fantastiska bilder, precis som vanligt!
    Grattis till Stora Lo Lo 🙂
    Stor kram

    1. Jag med:) jag hade i det närmaste dött av lycka av en sådan uppvaktning för det har jag aldrig ens varit i närheten av…

  2. Apropå fina bilder. Jag är ju milt sagt en hobby fotograf och är väl inte den som har gett min i kast med att bli bättre heller MEN, att ha en någorlunda förbättrad utgångspunkt är något jag önskar. Jag läste någonstans för längesen att Helt Enkelt alltid fotar med M mode (alltså manuell). Det har jag märkt gör det lätt att kunna justera det man behöver med bara några rattar (haha). Men jag tycker nu att M tar bort mycket utav färgerna i bilderna och nu vill jag nog tillbaka till A igen, dock skulle det vara oerhört intressant att höra vad du fotar i. Varierar det eller kör du alltid samma inställningar?
    Du behöver självklart inte svara på detta om du inte vill lämna ut det, men jag gör ett försök iaf 😉
    Hoppas att ni får en fin födelsedag tillsammans!
    Kram

    1. Jag fotar alltid med manuella inställningar och jag tror att de flesta som fotar lika mycket som jag, och har det som arbete, gör detsamma:) Man vill ju kunna styra själv över allt från kontrast och djup och skärpa till ljus osv så att bilden blir exakt som man själv önskar. Sen går ju mycket att fixa vid redigering men jag är personligen inte särskilt duktig på det och använder redigering mycket sparsamt och bara i Lightroom (förut redigerade jag mer än jag ställde in kameran och de bilderna är ju inte souper direkt när man ser tillbaka…:) Jag varierar dock mellan olika inställningar i kameramenyn beroende på vad jag ska fota och vilka förutsättningar som finns och när det gäller färger så tycker jag nog tvärtom att med rätt inställning kan man få precis de där färgerna man önskar (och som man kanske inte lyckas få till med auto) Allt beror mycket på isotal och mättnad och kanske kontrast och ja kolla på de där ”rattarna” och dra upp och dra ner tills du hittar rätt haha. Som du förstår så är jag självlärd och ingen utbildad fotograf så jag vet inte riktigt hur jag ska förklara bra:)
      Lycka till nu!
      Kram

  3. Vi har kalas också idag, min ”lille” son fyller 21. Visst blir man alltid lite nostalgisk just ”den” dagen och minns hur det var…. min grabb hade väldigt bråttom när han kom, vilket väl tur eftersom jag hade magsjuka dygnet innan och var rätt kraftlös 🙂 Nu firar vi!!

  4. Ett stort GRATTIS till Lo Lo!
    Och tårtan blev ju jättefin. 🙂
    Jag har för mig att jag sett att ni har elementskydd hos er och jag undrar var ni har köpt dem?
    Kram Linda

    1. Tyvärr är det bara Bea som har elementskydd i sitt rum och det beror på att jag inte tycker att de är helt optimala faktiskt (de är nog från Bauhaus tror jag) . Skulle vilja ha elementskydd i aaalla rum men då platsbyggda av snickare och precis efter mina önskemål. Men men, det är mycket man vill hela tiden men en vacker dag så:)
      Kram

  5. Åh, vilken fint inlägg och vilken magiskt fin tårta!! Duktig du är 🙂
    Var har du hittat de alldeles perfekta chokladbitarna? Måste bara införskaffa sådana inför framtida tårtor 😉
    Kram & Stort grattis till Lo Lo!
    /Line

    1. De har jag gjort själv och det är inte så svårt alls faktiskt. Du smälter bara choklad som du brer ut tunt på ettnbakplåtspapper och sen när chokladen nästan stelnat skär du ut det du önskar med en vass kniv.
      Lycka till och tusen tack för snälla ord:)
      KRAM

  6. Så fint du skriver. Och visst är det magiskt att få barn. (Jag har också en låt, som spelades när den yngsta föddes för dryga 15 år sedan, och det är speciellt att höra den, helt klart.) Den där låten med Seal är verkligen vacker!
    Men så söt hon är lillasyster, hon har verkligen klätt upp sig! 😉 🙂 Så fina döttrar båda två! Njut den stora dagen tillsammmans!
    Kram /Maria

  7. Stort, stort TILLYKKE med din yndige datters 10 års fødselsdag 🙂 Tænker at det må være EN STOR DAG at blive hele 10 år!!! Håber hun får en helt fantastisk dag.
    Kram Jeanette

  8. Åååh blir alldeles varm och pirrig i kroppen av inlägget. Man är nästan värd att bli firad själv inte sant? Grattis till fina fina Lo-Lo! Och dig! Kram från Julia som också blir alldeles gråtmild vid barnens födelsedagar.

    1. Ja eller hur? Vilken grej egentligen att få uppleva och klara av det är det här med producera skatter:)
      STOR KRAM

  9. Oh vad fint och oh att du orkar.
    Imponerande och inspirerande.
    Tur att jag har semester när mina kids fyller tänker jag:)
    Tack för all inspiration. Du ”är” verkligen ett feelgood magazine.
    /Anna

  10. Nog är det väl märkligt, vi var på kalas i Västerås (småstaden som P. säger) och blev bjudna på Schwartzwald tårta och den var köpt och såg exakt lika dan ut som P: hembakta!

        1. Det är hon ju faktiskt:)) Det är ju inte alla som kommer med på listan över de som har haft högst poäng på högskoleprovet och tårtan ser fantastisk ut. Kram Lotta

  11. Så fina bilder Du bjuder på.
    Söt dotter och familj.
    Ha en mysig vecka.
    K r a m

  12. Brukar aldrig kommentera även om jag har läst bloggen i många år.
    Du skriver så fint om den dagen din dotter föddes. Jag blev tårögd.
    Grattis i efterskott Lo Lo!

  13. Superfin tårta du gjort!!! Och mysiga bilder, som alltid.
    Ha det bra!
    Kram

  14. Stort grattis lite i efterskott till dottern!
    Vilka fina foton as always. Det är så kul att piffa till presenter, göra tårta och allt sånt kring födelsedagsfirande. Alla presentpapper är precis i min smak, och den med ugglorna användes både till sonen och dotterns födelsedag. Ha det gott!

  15. Jag måste bara fråga om de fina presentpåsarna, speciellt påsen man skymtar i bakgrunden med de vackra kortet ”Happy Birthday to you”, var har du hittat den? Tack för en trevlig blogg 😀

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg