BONJOUR MES AMIS

. . . .
.
.IMG_6920-3
 

.

.

Lite pics från köket här i vårt casa denna morgon! Nästan varje gång jag visar sådana så är det någon bloggis som undrar var våra skåp kommer ifrån och de är alltså från Kvänum. Gillar verkligen köksplaneringen hos oss, det känns så där riktigt klassiskt hemtrevligt och rymligt och har högt i tak och mycket plats för både köksarbete och ett ganska så rejält matbord (och om någon kanske undrar över den nya grå kudden med harlequinrutor på skatternas lilla bänk vid fönstret så kan jag berätta att den är från Mytivoli.se🙂

.

.

.

.,

.

.

Tjingeling torsdag!

.

.

.

.

.

Först måste jag bara ta upp en sak och förklara om några missförstod lite i gårdagens inlägg! Har precis läst igenom kommentarer här på Hofp och då är det några som gäller föräldrapenning och ersättning från försäkringskassan kontra att blogga (i samband med att jag alltså nämnde i gårdagens inlägg att jag själv började blogga när jag just var föräldraledig) Nu måste jag bara klargöra för alla som ev undrar att man får absolut blogga när man är mammaledig! Klart man får, hur mycket man vill. Det man absolut inte får göra är att få inkomster på en blogg, alltså blogga professionellt, och samtidigt ta ut ersättning och det säger ju sig själv. Men att bara hobbyblogga är heeelt okej (och det är ju det 95% av alla de som bloggar gör) Sen så påstås det även att man inte ens får skissa på ett kommande företagande som mammaledig och det är ju klaaart att man får. Vem skulle dra in din föräldrapenning bara för att du kanske sitter hemma och funderar på ett kommande företagande och kanske skriver ner lite av dina ideér och tankar när du har tid? Nej, så kan det ju så klart inte vara, försäkringskassan styr inte över våra tankar. De styr och bestämmer över att man (självklart) inte kan få ha dubbla löner och dubbla inkomster och att man är berättigad till ersättning bara för att man inte kan få det på annat sätt när man är mammaledig. Så blogga på bäst ni vill alla ni mammalediga:)

.

.

Nu från (tråkiga) försäkringkassan till något helt annat och mycket festligare! Måste ju bara tipsa om de toksöta godislådorna jag hittade när jag handlade igår. De är i i form av små pizzakartonger och inuti dem ligger det alltså godispizzor, såå kul:) Älskar sånt här och dessa pizzor ska givetsvis levereras imorgon till fredagsmyset.

.

.

..

 IMG_6929-2


.

.

Jamen visst är de söta? Kanske är jag toksen med att upptäckt dessa godiskartonger men jag har iaf aldrig sett dem tidigare och de får bli veckans ”godistips”:) (Finns på Ica Maxi)

.

.

.

.

Tittar in lite senare igen raringar!

.

.

.

Happy torsdag till er alla!

.

..

.

.
KRAM

.

.

.

.

.

.

.

23 kommentarer till “BONJOUR MES AMIS

  1. Hej,
    Har precis upptäckt din blogg och tycker den är jättefin, inspirerande och mysig 🙂 undrar vart du köpt dina fina köksstolar? De var sjukt snygga som så mycket annat i ert vackra hem!
    Mvh
    Emma

    1. Tack!:) Det är Tonstolar från Länna Möbler, verkligen toksköna att sitt i med de där mjuka rottingsitsarna och armstöden.
      KRAM

  2. Hej!
    Ditt kök är så vacker, ett riktigt drömkök!
    Tack för att du tog dig tid att reda ut det där med bloggandet och försäkringskassan, nu kan vi lägga ner diskussionerna och bara njuta av allt härligt bloggande =)
    Kul godis du hittat, och ja de där flygfraktlådorna minns man ju med glädje! Min pappa som jobbat på SAS Landvetter typ hela livet kom hem med dem lite titt som tätt, så vi fick fastän vi inte flög 😉
    Apropå att flyga, imorgon åker jag med jobbet till Bad Gastein, Salzburger Hof i hela 5 dagar!! Ska bli fantastiskt kul, var 14 (!!!) år sedan jag stod på ett par skidor senast =/ Wish me luck! 😉
    Sen kommer jag sakna barnen något oerhört, har aldrig varit ifån mina små så länge. Men jag ska försöka njuta, sova för en gångs skull och spaa som tusan, tjohooo!
    Önskar dig en toppendag!
    Kram kram

    1. Guuuud vad härligt det låter Catta! Är inte så lite avis på dig:)
      KRAM

    2. Ja välkommen hit till Österrike och till våren (eller borde man kanske säga sommaren?) Idag skall det bli 24 grader varmt här, varmast i hela Europa! Kram, Annika

  3. Godispizzor?!!!! Nej nu är det jag som springer till Ica, haha. Visst minns man flygfraktslådorna, sånt här är ju hur kul å mysigt som helst! 🙂 Kramkram

  4. Superfint pics från ditt kök! Såå snyggt och älskar den gammeldags stilen, de underbara skåpen.
    Mycket bra skrivet kring bloggandet. Klart som korvspad att det är så!

  5. Hahaha! Ja, det är ju förväl att inte försäkringskassan styr över våra tankar….. 😉
    Du är ju för skön! Tack Petra för din energiboost! 🙂

  6. Jättefint kök! 🙂 De där godispizzakartongerna köpte jag själv för några veckor sedan på Netto till de stora barnen här, och ja jag tog en till mig själv också, är ju lite barnsligt förtjust i sådana här saker, och gott var det kan jag bara hälsa. 🙂 Kramizz och ha en bra dag/Laila

  7. Det där jättefina vita skåpet med glasdörrar i förra inlägget, var kommer det ifrån, vill ha!!

  8. Åh erat kök är ju bara så fint!!! Jag har precis lagt upp bilder från vår morgon i vårt hem!
    Jag började blogga under mammaledigheten (synd att kalla mammaledighet i och för sig..bor i England och har tre barn…här existerar istort sett varken mammaledighet, starta eget eller akassa och dagis kostar minst 12000 kr/barn och månad..happy days;)) och har nu startat upp mitt eget företag av det.
    Tack för all inspiration! Ha det bra! KRAM

  9. Det är tur att P.kan och vet allt om Försäkringskassans regelverk!
    Önskar er alla en skön kväll.

    1. Nej jag kan verkligen inte allt men väldigt många håller nog med mig om att just detta jag tar upp ovan är rena självklarheter:)

  10. Om du stör dig så mycket på allting Ib så kan du väl sluta läsa den här bloggen??

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg