FRAGRANCES

.
.
.
IMG_6902-2.
..
.
IMG_6883-2


.
..

Alla mina favvoljus tända på en och samma gång, vilken härlig ”doftexplosion” i matsalen denna morgon! Åh, ljuvliga Byredo och Diptique är ju RR i doftvärlden men Voluspa har ju riktigt riktigt eleganta dofter de med. Jag gillar mest dofterna Mokara och French Bourbon Vanille (som ju är tända ovan) och även Ambre Lumiere, Pink Citron och Suede Blanc, mmmm. Finns att klicka hem hos My Tivoli.se

.

.

.

.

.

Bonjour snyggingar!

.

.

.

.

Mår ni bra denna gråa kalla morgon bloggisar!?

.

.

Här hos mig är det bara finfint. Vaknade med ett leende och är full med energi idag, härligt härligt:) Ska strax sticka iväg till gymmet en sväng och jag är ju egenföretagare och har lyxen att träna på arbetstid. Gillar verkligen att vara det och att kunna styra över min egen tid och kunna välja vad jag ska göra och när!

.

.

.

IMG_6889-3

.

.

.

Apropå att vara sin egen förresten och driva företag, det är ju något jag själv är uppvuxen med. I en företagarfamilj där inställningen var att ingenting är omöjligt, det är ju bara ”att göra det”. En mycket bra inställning tycker jag och det tänker jag ofta på, att man kan göra nästan allt sånt man önskar om man verkligen försöker och vill och kämpar. Jag började själv med en tom bloggsida när jag var mammaledig med Bea och detta ledde sen vidare, genom att jag var flitig och ansträngde mig, till ett framgångsrikt koncept där jag nu driver en av Sveriges största livsstilsbloggar och har olika företagande. Sen har ju alla absolut olika förutsättningar till att ta det där steget, att tex gå från en trygg anställning till att göra det där ”egna och crazy och roliga” man kanske drömmer om och det är ju lite lättare om man ex är två om ekonomin och om den ena dessutom har en inkomst hela familjen kan leva på.. Många är vi ju kanske som slår oss lite för bröstet ibland (som jag nyss ovan) och mallar oss lite över ”att vi tog steget minsann” att bli egna och bloggvärlden är ju så fantastisk och härlig på det viset för här kryllar ju kreativiteten och kvinnor som tar för sig och många många startar business genom de kontaktnät man faktiskt ganska lätt kan skapa här. Det är så underbart att detta är lite av ”vår plats” och ”vår marknad” inom så många branscher, det tillverkas smycken eller importeras kläder och inredning eller det fotas och stylas osv osv och man måste inte ha en utbildning eller vara världbäst inom området. Det är bara att tuta och köra för det finns ju alltid ett gäng med likasinnade som också gillar det man själv gillar och gör! Men det där klivet att bara ”starta eget” kan ju faktiskt vara ett ganska så litet skutt för vissa och ett helt enormt och svårt steg för andra och kanske då framförallt ekonomiskt. Alla har vi olika förutsättningar, man får inte glömma det. Men glöm inte heller att DU kan lika bra som någon annan här på nätet och Du kan du också om du bara vill och försöker. Det är bara att börja och varför inte börja med att göra något av din kreativitet med något så enkelt som en liten blogg!

.

Detta får bli dagens pepptalk till er mina söta bloggisar (och oj vad lång detta inlägg blev, jag som bara skulle skriva om doftljus:)

.

.

.

.

Ha nu riktigt bra lill-lördag så ses vi snart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

53 kommentarer till “FRAGRANCES

  1. Bra skrivet! Man blir lite peppad. Men som du säger alla har olika förutsättningar. Men försöka det kan alla:) Fortsatt härlig dag!

  2. Jag känner att jag verkligen vill göra något med mitt liv, inte bara shoppa och skriva om det i en blogg! Men tack ändå!

    1. Såna här spydiga kommentarer är verkligen inget jag personligen tycker vi tjejer ska slänga på varandra. Så onödigt Det jag ville med mitt inlägg var att peppa och visa att vi tjejer kan starta allt möjligt från ingenting och det är absolut inget fel att driva en blogg och tjäna pengar på det. Det är fantastiskt och ger en stor frihet och många möjligheter! Detta med att blogga leder som sagt ofta till mycket annat. Man kan få sin inkomst på alla möjliga sätt, det är ju upp till var och en hur, och om man nu tjänar bra ex på att bla blogga eller något annat och därmed kan shoppa eller resa eller vad som man nu önskar spendera sina kr som blir över på så är det väl trevligt för den personen.

      1. Många som är föräldralediga startar företag, bloggar mm. Vad de ofta inte vet är att när man är föräldraledig får man inte utföra något arbete de dagar man har föräldrapenning. Det gäller även för den tid du normalt inte arbetar. Man är alltså föräldraledig hela dagen.
        Jobbar man fyra timmar med sin blogg kan man endast ansöka om halv föräldrapenning.
        Det är många som misstolkar reglerna och tyvärr blir återbetalningsskyldiga.
        Man kan studera om man tar hand om sitt barn och behålla ersättning men inte utföra arbete.
        Många bloggare startar sina bloggar under föräldraledigheten vilket gör att de har inkomst samtidigt som de bygger upp sina företag vilket regelverket inte tillåter.
        Är man däremot ledig utan ersättning kan man naturligtvis göra vad man vill men har man en anställning brukar arbetsgivaren opponera sig mot ledighet utan föräldrapenning uttag.

        1. Ja du har alldeles rätt när det gäller föräldrapenning och det att man man inte får ha andra inkomster under tiden. Men det är ju faktiskt så att ingen som precis startat en blogg tjänar några pengar på den direkt. Det kan man göra först när man har ex antal besökare per dag och får då annonsintäkter beräknat på sidvisningar och det tar minst något år. Alla som bloggar börjar ju som hobbybloggare (om man inte direkt börjar blogga åt något magasin eller liknande) Föräldrapenning kan man alltså inte ta ut om man får någon annan inkomst men att jobba och börja skissa på företagande eller blogga helt utan inkomster får man så klart göra precis hur mycket man vill:)

          1. Där har du faktiskt fel. Det handlar inte om inkomst. Det handlar om att man inte får utföra något arbete vare sig avlönat eller oavlönat. Är man tex sjukskriven men skriver på en blogg kan man mista sin ersättning eftersom man har viss arbetsförmåga. Det gäller även vid VAB. Man kan inte starta ett företag och lägga upp budget och rutiner och göra inköp mm. Att arbeta är inte kopplat till inkomst. Om det skulle vara som du säger skulle man ju kunna jobba i sitt företag heltid och inte ta ut någon lön och det är helt fel enligt de regler som gäller för ersättning från försäkringskassan.

  3. Åh vilka fina bilder i tavlorna. Var kan man köpa dom. Ha en toppen dag Med vänlig hälsning Mia

  4. Tack fina Petra för fantastiska peppord, det behövdes denna gråa onsdag 🙂 Jag har relativt nyligen startat en blogg faktiskt som handlar om allt från inredning till familjeliv och mitt yrke som fastighetsmäklare. Jag tänkte fråga dig om du har några tips på hur man får fler läsare att hitta till sin blogg? Jag upplever att det är ganska svårt att ”nå ut” när man inte är igenkänd sedan tidigare. Eftersom du gjort denna resa så undrar jag om du har några bra tips?
    Stor kram,
    Marielle – http://www.mariellewinkler.devote.se

  5. TACK! skönt o få höra lite ibland hur ni tänker som faktiskt har lyckats, sitter själv med ett jobb som jag så innerligt vantrivs med, men det där steget att ta är ju så skrämmande, har sååå många ideer o tankar om egna projekt men rädsla har hitills övervunnit nyfikenheten, men tack vare inlägg som ovan gör att man sakta men säkert bestämmer sig för att börja riva på den där väggen av rädsla!!! Tack fina du /Anna

  6. Jag driver också eget företag sedan 22 år, men jag har inte haft de generösa förutsättningar som du haft. Så mycket enklare mitt företagarliv skulle varit och även vara nu, om jag kunde driva mitt företag utan att behöva pengarna. I min företagarvärld har vartenda öre som blivit över efter moms och skatt gått till mat och hyra.
    Blir grymt avundsjuk varenda gång jag läser om kvinnor som startat och driver egna företag (de hyllas ofta i pressen), men som ofta efter ett eller flera år ”inte kunnat ta ut någon lön ännu”. Åh, vad skönt mitt företagarliv skulle varit om jag hade haft de förutsättningarna. Bara kunna göra det jag vill och inte behöva tänka på att mina 4 barn ska ha mat för dagen och tak över huvudet.
    /Lisa

  7. Juste pepp en regngrå onsdag. Tack, på riktigt. Funderar så att det knakar och bubblar hur och om man ska våga ta steget utanför den bekväma ramen. Tack för ett bra pepp!

  8. Verkligen ett peppande inlägg Petra 🙂 Och du har så rätt. Mina förutsättningar har inte varit stora,knappt medelmåttliga, men idag har jag en liten butik som är öppen två dagar i veckan samt en Foodstation där jag serverar högrevsburgare och varma subs. Jag har också minikiosker och automater på företag, i dagsläget 43 st. Massa jobb men det är härligt. Startade i stort sett utan en enda krona och har heller inga skulder i mitt företag. Sakta men säkert har jag utökat och känner mig rätt nöjd idag. Ger ingen förmögenhet men ger ett tryggt liv och det är huvudsaken. Är så glad att jag fann din blogg som ger mängder av pepp,info och trevliga stunder. Tack och stor Kram/ Viktoria

  9. Bra skrivet!
    Det var efter att ha halkat in på Emmas blogg och därifrån till din som jag började blogga för lite över ett år sedan. Och aldrig hade jag väl kunnat tro att det skulle ge så mycket tillbaka, det är fantastiskt. 🙂
    Kram Linda

  10. Hei!
    Vart kommer den fina silvriga ljusstaken ifrån? Sååå snygg! Tusen takk på förhand!

    1. Det är tre små ljusstakar som hon satt ihop, de kommer från svenskt tenn och finns i mässing också. Tror de kostar runt 90kr styck finns dock inte på hemsidan vad jag kan se.
      Hoppas det var till någon hjälp =)

      1. Finns på svenskt tenns hemsida u ljusstakar – ljusstake liten – markera att du vill se alla så kommer den i mässing och sedan kan du välja färg i rullisten 🙂

  11. Underbart peptalk! Det träffade precis när det behövdes och precis på rätt plats; både i hjärta och huvud. Du har så rätt! Tack för det och ha en fin dag!

  12. Tack för pepp och inspiration! Har följt din blogg sedan start och har sett hur den utvecklats och jag imponeras över att du inlägg efter inlägg fortfarande LEVERERAR 🙂 Du är duktig och jag hoppas att du fortsätter länge till.

  13. Tusen tack för härligt inlägg ! Man blev glad och kände att ingenting är omöjligt av ditt pepp!
    Och det går ju att översätta till så mycket annat i livet, man behöver ju inte starta en blogg, och inte ens eget företag, men känslan blev att man borde göra mer kul och spännande saker i sitt liv , och det kan man behöva höra ibland för att få lite go !
    Ha en skön kväll, kram Anna

  14. Tack för all härlig inspo och för att du så generöst delar med dig av din värld.
    Har följt HoP i flera år och tycker att det är som en skön oas i bloggosfären.
    Det är riktigt roligt att se hur du bygger både
    blogg och varumärke på ett trevligt och konsekvent vis!

  15. Hej Petra,
    Tack för fint peppinlägg idag! Förresten… tack för alla dina generösa inlägg, bilder och alla finfina tips. Så mycket inspiration om allt möjligt har just jag svårt att finna hos andra bloggerskor.
    Vi är i samma ålder, har liknande stil samtidigt som vi lever familjeliv.
    Fastnade hos dig efter som jag följde (och följer) Inredningsfrun och ville kolla in donnorna som gav sig iväg till Turkiet. Sedan dess blev jag kvar hos dig :-).
    Jag hoppas att HoP fortsätter i samma anda i måååånga år till! Det vore kul att sitta som 60+ och fortfarande inspireras.
    Kram från Mia

  16. Läser ofta din blogg och gillar den jättemycket.
    Däremot tycker jag inte om när du skriver dagis, det heter förskola.
    Vi som arbetar som förskolelärare vill absolut inte bli kallade för dagisfröknar. Vi är
    pedagoger/förskolelärare. Innan läroplanen kom 1998 kallade det för dagis/daghem m.m. men inte längre så snälla skriv gärna förskola istället. Tror att fler håller med mig.
    Mvh Monica

    1. Jag jobbar på förskola men säger själv dagis, men jag är ju ”bara” barnskötare 😉
      De som städar på din arbetsplats, kallar du dem städare eller lokalvårdare, hygientekniker eller vad deras yrkesnamn nu heter?
      Jag säger städare. 😉
      Som ordspråket säger: Det är svårt att lära en gammal hund att sitta!

      1. Jag kan faktiskt förstå att de som utbildat sig till förskolelärare månar om sin titel/yrke, Tror att det är en viss skillnad att ”bara” vara barnskötare (ditt ord). Som förskolelärare läser man i många år och jag skulle också tycka att det var trist att bli kallad det slarviga ”dagisfröken”.
        Visst kan man lära gamla hundar att sitta, men mycket svårare att få vissa människor att inse att man faktiskt kan utveckla språket och därmed också yrkesbenämningarna. Vad gäller ”städare” så tycker jag att det är de som innehar yrket som har tolkningsföreträde, vill de att jag använder ordet hygientekniker eller vad som, så gör jag givetvis det,

    2. TRAMS! TRAMS TRAMS! Ni blir väl inte mindre värda för att man säger dagis. Värdet ligger ju inte namnet utan vad ni presterar. Sluta larva er alla dagisfröknar!

  17. Jag håller inte med om att man ska skriva dagis i stället för förskola. Men så utbildade jag mig inte heller till pedagog eller förskolelärare efter 1998. För mig har ordet dagis ingen negativ laddning – mina tre barn har varit trygga och fått lära sig massor! Men jag måste kanske tänka om, ifall det uppfattas som kränkande.

  18. Hej!
    Jag undrar var porslinfuguren som glasögonen sitter på kommer ifrån?

  19. Du har ju målat om ditt urfina kinaskåp/brudskåp från vitt till svart. Hur gjorde du och vilken färg använde du dig av?
    Tack på förhand:)

  20. Där har du faktiskt fel. Det handlar inte om inkomst. Det handlar om att man inte får utföra något arbete vare sig avlönat eller oavlönat. Är man tex sjukskriven men skriver på en blogg kan man mista sin ersättning eftersom man har viss arbetsförmåga. Det gäller även vid VAB. Man kan inte starta ett företag och lägga upp budget och rutiner och göra inköp mm. Att arbeta är inte kopplat till inkomst. Om det skulle vara som du säger skulle man ju kunna jobba i sitt företag heltid och inte ta ut någon lön och det är helt fel enligt de regler som gäller för ersättning från försäkringskassan.

    1. Du har delvis rätt och delvis fel. Man får inte arbeta men däremot får man ägna sig åt en hobby. En blogg startar inte som ett företag från dag ett och blogga får man göra. Är bloggen vinstdrivande så är det såklart en annan sak. Är man det minsta osäker ringer man sin handläggare på försäkringskassan och får ett klart besked. Att läsa på bloggar där en massa låtsasexperter (syftar inte på dig specifikt nu utan på ämnet i stort) uttalar sig är ganska meningslöst.
      Det finns tex ett fall där en relativt stor bloggare blev anmäld till försäkringskassan och sedan utredd. Hon blev ”friad” trots alla timmar hon lade ner på bloggen just för att den inte var vinstdrivande, den var hennes hobby.
      Men nej, man får inte jobba. Däremot är det väldigt vanligt att ffa kvinnor startar företag under föräldraledigheten och t o m försäkringskassan erkänner att det är ytterst svårt att komma åt det ”fusket”. Gränsen mellan hobby och företagande kan vara svår att dra och tjänar man inga pengar på sin hobby så räknas det lätt som en hobby som visserligen kan leda t inkomst i framtiden (som för ocan nämnda bloggare, hon tjänar bra idag). Så för varje specifikt fall, ring FK och dubbelkolla!

      1. Ville bara upplysa om att starta företag och uppbära föräldrapenning inte är ok vilket ofta cirkulerar bland föräldralediga. Inte när man uppbär föräldrapenning.
        Jag ser mig inte som någon hobbyexpert då jag arbetar just med inkomstutreding samt sociala medier inom nämnda myndighet. Som du nämner är det svårt att kontrollera uppgifter huruvida man arbetar med sitt företag eller inte. Här är det ju som med allt annat ärlighet som gäller. Det kommer in anmälningar om misstanke om fusk både från privatpersoner, dagispersonal och arbetsgivare. Det finns tom en speciell avdelning som jobbar enbart med att ta emot dessa uppgifter. Tyvärr är det ju så att när något missbrukas kan det bli regeländringar som tex VAB intygen. Föräldrapenningen är till för att man ska ha möjlighet att avstå arbete för att ta hand om sitt barn och inget annat. Men visst har du rätt med att många planerar och dra igång ett företag utan att registrera det och då är det en gråzon som med allt annat men det är ju upp till var och en att avgöra om man utnyttjar systemet eller inte som med alla ersättningar tex a-kassa mm men då kommer vi in på en annan diskussion som kanske inte passar in just här.

  21. Hej Hej
    Jag har bara en liten undran vilket djup ert snöskåp har som visas i detta inlägg. De finns ju i två olika djup och jag tycker att ert ser så lagom stort ut.
    Tack på förhand och tack för en inspirerande blogg!
    Med vänlig hälsning Helena

  22. Jag sällar mig till skaran som tackar så mycket för detta inlägg. Det finns verkligen möjligheter om man vill, och vågar, och önskar, och drömmer. Sedan så behöver man ju inte alltid gå ut så stort..man kan börja i väldigt liten skala, liksom känna efter, och se vart det bär hän. Jag och en kompis startade ett smyckesföretag för några år sedan..för att testa..vi har hållit det på en väldigt låg nivå, eftersom vi båda arbetar heltid med annat. Det har gått upp och ned, mycket beroende på att tiden inte riktigt räckt till för oss, men även annat i livet har påverkat såklart. För oss har det varit skönt att vi inte satsade större..som vissa tyckte att vi skulle göra då..utan vi har hållit det på en hanterbar nivå. Men allt beror ju på vad man önskar med sitt företag, vi ville få utlopp för all vår kreativitet..och var rädda för att den skulle svalna om kraven och pressen blev för stor. Jag tror att alla sätt är bra..huvudsaken är att det känns rätt i magen. Och det är ju aldrig för sent att försöka göra något mer av företaget nu..om man så vill 😉

    1. Det var så lite! Här skall det ju vara feelgood och då hjälper vi varann! Nästa gång vet du ngt som jag undrar!

  23. Bra inlägg! Jag har nyss tagit steget och startat en enskild firma med en webbshop där jag säljer egendesignade posters. Att vi ska få vårta andra barn om sisådär en månad är väl inte världens bästa timing men det är det väl å andra sidan aldrig. Sova kan man göra i ett annat liv ;D
    Nu har jag tid på mig att känna efter och ta det i min egna takt utan att behöva känna ekonomisk stress, ev inkomst är bara bonus. Börjar det rulla på så är ingen gladare än jag men annars fortsätter jag ha det som en kul sidosyssla!
    /Pernilla
    http://www.itsteatimedarling.se

  24. Bra inlägg! Din blogg är verkligen så tjusig med hög kvalité på inläggen och superfina bilder. Man blir ju sugen på eget företag, men jag vet vilket jobb det oftast innebär. Jag undrar vilken kamera du använder ( vilket säkert står i något tidigare inlägg) , samt om du har gått någon fotokurs? Förstår om du inte hinner svara alla. Tack för en inspirerande blogg i alla fall…

  25. Bra inspo! Det är så många som behöver få en ”spark i baken” för att våga testa något nytt. Detta var ett bra inlägg som kanske kan inspirera till att faktiskt testa, smått som stort. Jag är glad att jag vågade flytta till Kina med 3 barn. Hade vi inte gjort den här ”livs resan” så hade vi missat alla nya internationella vänner, resor och känslan av att ”nu klarar vi allt”. Jag började blogga om vårt ”Kina liv” och har fått både gamla och nya besökare på bloggen. Roligt om man kan inspirera någon till att våga ta steget till ett företag, ett nytt liv, ett nytt jobb eller bara att testa något nytt. kram!

  26. Jag driver en handarbetsblogg med övervägande virkning, http://BautaWitch.se och jag står precis i startgroparna att nu utöka den med en webbshop där jag ska erbjuda mina läsare garn och annat att skapa mina mönster och designer som jag delar med dem dagligen. Så jag har precis den spännande resan framför mig som du beskriver i ditt inlägg! Tack för det! Det får mig att tro än mer på min idé!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg