VÄLKOMMEN MAJ

 
.
.
,. . . IMG_0849 .

.IMG_0851 .

.

Haha, min mellanskatt var rolig när vi tog en liten tripp ner på stan idag (för att bla shoppa årets första  bikini, äta lite lunch och spana in lite grönt på marknaden på torget) Vi lyckades hamna mitt i 1:a maj tåget och Lo Lo bara ”Men mamma, hjälp vad är detta? Sååå läskigt liksom!”:) Har man aldrig sett ett en demonstration eller ett första majtåg eller manifestation av något slag så är det ju klart man kanske undar vad som står på när det helt plötsligt dånar av trummor och massa vuxna hojtar ramsor med fanor i händerna  så jag fick ju så klart förklara vad det var ( själv fick man ju gå med mamma bla i ”fredsmarsch a´la hippie” på Gotland när man var liten och hade mer koll på sånt:)

.

.

.

.

 

Todeloooo årets absolut bästa månad!

.

.

.

.

Åh äntligen har vi maj!!! Jag ääälskar maj, min absoluta favvomånad alla kategorier. Vi har ju bröllopsdag i maj, bästa bästa dagen som ju ska firas så klart. Sen så fyller min mamma dagen efter, sen fyller jag år dan därpå (gillar att fylla år och äälskar verkligen att få paket! Är rent av barnsligt förtjust i paket faktiskt:) och sen är det svärmor som uppvaktas dagen efter mig så det blir mycket firande här snart. Sen är det ju bara så himla fantastiskt fint i just maj och hela lååånga sommaren ligger ju liksom bara och hägrar där framme i juni, underbart:)

.

.

Idag har vi bara haft en ganska soft dag med lite sega föräldrar och skatter efter gårdagens myyycket trevliga Valborgsfirande här hemma! Det var  massa mat (och matfix och menyn bestod av Soppa Vichyoisse med friterad purjolök till förrätt. lammstek med potatisgratäng a la Per Morberg till varmrätt och jordgubbsglass till efterrätt och nej jag hann inte klart innan gästerna kom denna gången haha;) glada söta barn, lekar, gott att dricka och faktiskt ingen brasa. Det var ju snöstorm nästan och nej, det lockade inte alls att trippa ner på stan och kolla på eld i det vädret faktiskt! Brrr. Inte ens skatterna var sugna att gå till brasan igår så då fanns det ju ingen anledning alls tyckte vi:)

.

.

.

.

IMG_0889-2 .

.

Valborgsglass! Hittade ett glassrecept i Elle Mat & Vin på jordgubbsglass med maränger som var både busenkelt och rikitgt gott (återkommer med det till er, hittar inte tidningen just nu!)

.

.

.

IMG_0873 .

.

Dukat med blått och vitt (blommiga glassfatet är nytt och är av märket Burleigh och Lo Lo´s coola bla collagetröja är också ny och från RL)

.

.

.

.

.

Just nu är jag faktiskt nästan helt ensam här hemma. Eller jag har hela tvsoffan här för mig själv eftersom mina stora skatter åkt till sin pappa, H är borta på herrmiddag och lilla Beabus sussar nu sött i sin säng en trappa upp. Tror minsann att jag ska ta och hyra en romantisk komedi på Äppeltv:n här och tassa väg till kylen och hämta resten av den där glassen. Yummie yummie. Tordagsmys med bara me, myself and I:)

.

.

.

Vi ses imorgon tjejer!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “VÄLKOMMEN MAJ

 1. Hihi, så söt hon är då:)
  Maj är ju såå välkommen, mycket sol och värme vill vi ha!
  Ha en mysig kväll! Kram fredrika

 2. Glassdesserten ser verkligen supersmarrig ut. Och det blåvita porslinet till – det andas sommar hos er.
  Hoppas ni fick tag på det ni sökte i stan.

  1. Vilken tur att det finns orädda människor som demonstrerar, fantastiskt vad mycket gott arbetarrörelsen har åstadkommit i vårt land!

 3. Låter som att du har en alldeles underbart skön kväll! 😉 Å glassen ser ljuvlig ut!

 4. Vad bra att du förklarade vad 1:a-majtåget innebär för L. Det är många som bara njuter av denna dag som en extra ledig dag, men den är så mycket mer. Tack vare arbetarrörelserna har vi fått 8 timmars arbetsdag, lagstadgad semester, kollektivavtal mm mm, listan kan göras lång. Det finns ställen i världen där man fortfarande blir anfallen om man är fackligt aktiv, d v s verkar för bl a bättre arbetsvillkor. http://sv.wikipedia.org/wiki/F%C3%B6rsta_maj Nu blev väl detta lite dystert bland alla rara bilder, men det är viktigt att inte glömma bort varför demonstrationerna finns, även om de kan te sig lite överväldigande. Härligt att ni också hade en mysig dag.

 5. Häpp! Nu är jag lite vaknare, väl framme på jobbet. Första meningen saknar ett litet kommatecken efter ”1:amaj-tåget” eller så ska det stå: Vad bra att du förklarade för L. …… annars låter det ju lite gaaalet. 😉

 6. Jag fick också förklara för mina barn igår varför vi firar första maj. De tycker det är skönt att vara ledig iallafalll och det tycker jag med. Kram

 7. Åh vilket härligt inlägg och vilka härliga bilder!!! Du är verkligen bäst, jag får sååå mycket inspiration av dig. Har följt dig i flera år och du levererar hela tiden, tröttnar aldrig på din blogg! Ville bara att du skulle veta det :)…
  Fatet från Burleigh var ju verkligen jättefint, var hittade du det och vilken storlek har du?
  Kram Petra

  1. Tack för dina söta ord! Vad glad jag blir:) Fatet är köpt på Voltaire i Västerås och är det största tror jag (kostade ungefär 700 kr)
   Kram
   P

 8. Fina bilder som alltid! Var kommer LoLos jacka ifrån på de första bilderna? Supersnygg. Glassen såg också god ut! Läste du om Lars Wallins servis ”Lace” i samma utgåva av ELLE Mat & Vin förresten? http://www.dukaupp.se

  1. Nej det missade jag nog, får kolla igen:) Lolo´s tokfina jacka kommer från Burberry och jag fann den på Childrensalon.com men den finns på NK i Stockholm också (där jag faktiskt köpte en likadan till Bea i rosa:)

 9. Vad härligt det är att läsa din blogg! Det är verkligen feelgooood med himla fina bilder! 🙂 Trevlig helg!

 10. Såååååå smarrigt det ser ut 🙂 Väntar med spänning på receptet! Kram Linda

Comments are closed.