SOMMARMIDDAG

.
.
.

.
.

.

Tjing raringar!

.

.

.

.

Nu mina vänner ska ni får recept på en busgod och tokenkel middag som går i ett nafs att göra! Du kan göra den i ugnen eller på grillen och förutom smaken, som faktiskt är väldigt uppskattad av alla i la familia, så tycker mamma (moi alltså) att det är toppen att det knappt blir något kladd och disk (speciellt när mamma är sjuk som idag:)

.

.

.

.

IMG_2643-2

.

.

Det behöver är laxfilé, typ en filé per person och hos oss kör skatterna utan babyspenaten som ni ser ovan. Laxfileérna lägger du på bitar av folie där du ringlat Milda (eller klickat smör). Det är allt du ska ha i laxpaketen, nästan. För det viktigaste är ju kvar och det är kryddningen…

.

.

 
..IMG_2656

.

.

Till denna middag så behövs det två viktiga kryddor för att få till den där ljuvliga smaken (ja förutom salt, det behövs ju lite av det med) nämligen citronpeppar på laxen och Italiensk salladskrydda på…

.

.

.

 

IMG_2647
.
.

den toookgoda färska potatisen. Här har jag tagit ett likadant folieark som till laxen och ringlat på Milda (allt blir ju mumsigare med lite fett;) och sen lagt på skivad färskpotatis och kryddat
.
.

.IMG_2658
.
.

Vik ihop paketen och kör dem i ungen (eller på grillen) i 225 grader i ca 20 min. Gör under tiden en busenkel vitlökssås på Creme Fraiche, en pressad vitlöksklyfta (eller två), lite örtsalt och lite peppar.

.

.

.

IMG_2661

.
.

Sewrvera dina foliepaket (skatterna älskar det här) och klicka i lite sås på laxen (och potatisen om du önskar) och njuuut.

.

.

.

.

Världens enklaste sommarmat mina vänner!.

.

.

Nu – tillbaka under filten medans resten av familia hoppar, mätta och nöjda, som tokar där ute i studsmattan i kvällssolen:)
.

.

.

.

Ha nu en riktigt skön kväll finingar!

.

.

.

KRAM

,

,

,

,

.

22 kommentarer till “SOMMARMIDDAG

  1. Låter enkelt och gott!
    Här kommer ett tips tillbaka till dej på lax, supersmarrigt och lätt. Foliepaket med haricot verts i botten, laxfile, pesto, citron och salt och peppar.
    Bon appetit!

  2. Åh vad gott det ser ut. Men hoppa över MIlda ( bara skit) och satsa på äkta smör. Transfetter vill vi ju inte ha 🙂 Gjorde också Laxmiddag idag. Jag har precis blivit infad om att jag förmodligen har Candida och bör undvika det mesta som jag älskar i matväg ha ha. så typiskt när man älskar allt gottigt och kletigt liksom. Min middag blev Laxburgare med massa basilika serverade i Romansalladsblad med lactosfri creme fraichedressing. Riktigt gott. Men sneglar avundssjukt på din potatis där i folien. Kram

  3. Kanske till och med en så hopplös kock som jag skulle kunna lyckas i köket om det är så enkelt? Helt klart värt ett försök, det ser jättegott ut. Tack för tips. Har du fler recept for dummies får du gärna blogga om dem….

  4. Åh vad jag älskar din blogg! Jag har precis startat en egen och ville bara skriva att du är en av dem stora inspirationerna jag har när jag bloggar.
    Klicka gärna in och kolla om du vill:
    http://adinakristina.wordpress.com/
    Annars så vill jag bara tacka för att du är den du är. Ha en bra kväll, Kram!

  5. Men snälla rara Petra. Varför göra så mycket reklam för milda och för treo. Inte världens bästa. Använd hellre bregott eller smör, som åtminstone har lite bättre ämnen i sig. Det kändes även som att detta milda-inlägg var köpt. Treo-inlägget hade du ju märkt, men att de får dig att skriva så positivt om ett läkemedel, som också har ganska många allvarliga biverkningar, gör ju att din trovärdighet sjunker. Skriver du positivt om allt du kan få gratis, eller har du någon sorts urskiljning? Jag har gillat din blogg men du måste ju kunna säga nej till gratis också. Eller kommer ni att grilla fläskytterfilé i sommar också, i min mening ”världens smaklösaste och torraste kött/uppfinning”. Som sagt, gör inte reklam för tveksamma produkter som Treo och Milda, om jag får ge ett råd. Håll din tidigare klass!

    1. Jag tycker att det är så tråkigt att du tar för givet att ett inlägg är köpt och att jag får betalt bara för att jag nämner något varumärke. När ett inlägg är i samarbete med så skriver jag det! Jag råkar gilla Milda och Sankta Mariakryddor och Volvo och Ica och Falkenberg och vad som och då kanske jag nämner dessa ibland, helt gratis och helt frivilligt. Det vore ju hemskt tråkigt om jag bara bloggade om sådant jag får betalt för tycker du inte?
      P

  6. Hej Petra.
    Vilket bra recept ..enkelt och gott det gillar vi!
    Ska nog testa detta i helgen!
    Krya på dig!
    Kram Carina

  7. Åh vad gott!! Och enkelt!! Brukar göra många varianter pa laxen men har inte testat potatis i folie!!
    Och kopt reklam eller inte, jag gillar dina tips och vet att du ar tydlig med om det ar sponsrat eller inte, men arligt talat sa spelar det mig ingen roll om det ar sponsrat eller inte…det ar ju vad du gor med det, de inspirerande bilderna och tipsen som gor det! Ha en bra dag! KRAM

  8. hej,visst är det gott med fisk i paket,strö över västerbottensost är också super då behövskanppt salt.
    i min vitlökssås så häller jag ner en skvätt olivolja mmmm testa det nästa gång

  9. Åh, låter smarrigt! Här kör vi en variant som vi kallar ”sillknyten”, ungarna älskar detta fast utan sillen då som ju går att skippa till dem. Vi lägger kokt skivat ägg, kokta skivade potatisar, ett par bitar matjesill, hackad purjolök, en dillkvist och så en rejäl klick smör över alltsammans. Vik ihop foliepaketet och in i ugnen ca 15 min el direkt på grillen. Supergott! Kram o tack för alla inspirerande inlägg!

  10. ett tips är att göra allt i ett och samma foliepaket, potatis underst!

  11. Tack för detta tips! Lagade det igår när min mamma hälsade på. (Vi har ingen diskmaskin just nu, så dubbelt bra när det va både gott och (nästan) diskfritt) Tack för en fin blogg!

  12. Vi har testat ikväll! Det blev väldigt gott och uppskattat! Rekommenderas starkt 🙂 tack så mycket 🙂

  13. Tack för receptet! Snabbt och lätt att laga och det blev verkligen supergott och gillades av alla i familjen!! Så roligt med lite nya ideer för middagsmaten 🙂

  14. Gott & nyttigt me lax:-) men ta bort Milda, för dig & dina barn skull! 🙂

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg