FIKAT MITT I POLITIKEN I VISBY

. . .
.
.
.IMG_5845

.

.

H och lilla skatten i världens finaste lilla stad

 
.
.

IMG_5930-3

.

.

Liten Beabus (i den mest älskade klänningen från Pop, tights Pop och silverballerinor Ecco) i Botaniska Trädgården i Visby (jättemysig och vacker park som man kan göra en picknick i om man inte vill gå på någon av restaurangerna i ”stan”:)

.

.

.IMG_5920

 .

.

I nordvästra Visby ligger de flesta av de där typiska ”Pippi Långstrumpgatorna” med små små hus på minigator och med mängder av vackra rosor!

.

.

.

IMG_5855 .

.

Nej Visby är inte jättestort men går man med mamsen och papsen upp och ner och kors och tvärs på många kullerstensgator kan man behöva lite skavsårsplåster:) (skatten var ju bara såå söt när hon satte sig ner mitt på trottoaren och fixade själv med sina nyinköpta Hello Kittyplåster:)

.

.

.IMG_5901-2

.

.IMG_5891.

.

Igår besökte vi det lilla lilla pyttecafeét Gula Huset för första gången (nästan brevid vid Botaniska) och oh my vilket förträffligt café det visade sig vara!

.

.

.IMG_5861 .

.

Nästan som att komma hem till en mycket bulltokig härlig gammal dam var det att besöka det cafeét. Så otroligt charmigt och så otroligt mycket feelgood faktiskt (och Beabusen gör ju en halvtokig min på picset ovan men hon var ju söt där i sin prickklänning och sin lilla rabbis. Väldigt ”Leila bakarish” btw över färgena i bilden eller hur:)

.

.

.IMG_5870

.

.

Jag önskade Saffranspannkaka (som är typ Gotlands nationaldessert) av den mycket trevliga servitören/bagaren men han berättade då att tyvärr så hade precis all saffranspannkaka de bakat denna dag gått åt (ja det är ju Almdalsveckan i Visby och smockfullt på varje bar/restaurang/café så det var ju inte något konstigt) Jag tog då istället en bit äppelkaka som ju smakade alldeles ljuvligt den med. Men då plötsligt när jag sitter där på den lilla vackra Gula Husetgården under mullbärsträdet och njuter mina goda äppelkaka i solskenet så kommer de ytterst trevliga servitrisen ut med denna lilla sista smakbit av saffranspannkaka (givetvis gratis) bara för att jag skulle få smaka den med. Men hur gulligt var inte det? Saffranskakan made by Gula Huset smakade himmelskt mina vänner och detta är absolut cafeét ni ska gå till om ni är i Visby och 1. Vill ha ett mycket genuint gammledags café i äkta Visbymiljö. 2. Vill smaka helst himmelskt smarriga bakverk. 3 Vill bemötas med extremt trevlig personal (även när det är smockfullt!)

.

.

.IMG_5828-2

,
,

Och så här såg denna (varma) bloggerska ut igår på ett pics taget mitt mellan Säpobilar och Feministiskt initiativtalare och galna Sverigedemokrater i ett fullsmockat Visby (det var så mycket folk överallt runt Almedalen så det var riktigt svårt att ta pics utan att ”någon annan kom med” som kanske inte önskade det:) Min dagens var: ny blus i urfin rosa färg fyndad på rea hos Country Deams (By Malene Birger), sommarens bästa randiga jeans (Second Female också Country Dreams) och skor Swedish Hasbeens.

.

.

.

.

.

Bonsoir snyggingar!

.

.

.

Haha, just nu när jag ligger här i soffan i sommarhuset och skriver detta inlägg denna julikväll så är jag faktiskt lite ”tipsy” på lillbrors tokgoda ”Romåcola” (hoppas det inte märks för mycket:) Mår som en prinsessa  och jag måste bara skriva hur mycket jag äälskar denna magiska ö som heter Gotland (läs det som Lill-Babs säger det, ääälskar:) och min fina familj och sommaren och att livet bara är så skönt denna tid på året! Nej det är ju inte tokvarmt eller toksoligt denna sommar 2014 men det är så härligt ändå att bara vara tillsammans så här och lediga. Laga mat tillsammans och äta massa massa gott och inte ha några måsten och bara vila och läsa och träna och spela spel och skratta tillsammans. Bara ”vara”, det är ju det som är sommarlovet (och det som vi längtar mest efter där mitt i smällkalla vintern sen inte sant, brrr:)

..

.

Ha nu en riktigt god natt bästa bästa Hofp-bloggisar så ses vi imorgon igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

18 kommentarer till “FIKAT MITT I POLITIKEN I VISBY

 1. Tack för en underbar blogg! En fråga angående dina Hasbeens. Har du smörjt in dem med ngt? Och i så fall vad? Funderar på att smörja in mina så att de tål smuts bättre 🙂 trevlig sommar!

 2. Låter helt underbart! Inget dåligt väder i världen kan, eller får, förstöra den efterlängtade semestern! Så härligt att bara få vara!

 3. Underbar läsning Petra. Och vad gör det om du är lite ”lullig” och ligger o bloggar lite avslappnat o bara mår gott. UNDERBART JÖH!
  Fullkomligt älskar Gotland, och Visby. Var där mycket som ”ung”…..! Så mycket ungdomsminnen. Åkte dit med familjen som liten ett flertal ggr och vi bodde så himla bra, innan för ringmuren precis, vid en av de mindre portarna. Pappas chef han hade då, hade (har!) hus där, och på tomten fanns ett mindre stenhus som han ofta hyrde ut. (fast vi bodde i villan) Men det var det mindre huset som jag o mina tjejkompisar sedan återvände till kommande somrar.
  Saknar Gotland JÄTTEMYCKET, var där senast för tre år sedan, då semestrade vi med en annan familj o bodde en mil utanför Visby….hyrde ett mindre hus hos ett par där…minns inte vad området hette nu bara… men det var supernära havet (bara att gå över vägen) , så låg det ett ställe där som odlade o sålde kryddor..Krysmyntagården…? Då bilade vi runt en del på ön, både Fårö och Burgsvik bl a. Var däremot aldrig till Rute, hade velat testa deras bullar som är så omskrivna här hos dig 🙂
  Ha en fortsatt underbar Gotlandsvistelse.
  Och jag är på toook för dålig att kommentera hos dig, men jag hänger kvar, läser ikapp med jämna mellanrum.
  Kram
  Anna

 4. Vilken underbar klänning till dottern; hon ser ut att vara ungefär i min dotters ålder:-)
  http:// finest.se/hannahjakobsson

 5. Härligt inlägg man får sommarkänsla. Vari i Visby i höstas och besökte då Leva ladorna. Bästa kanelbullarna jag ätit. Såg även att de fått utmärkelse som ett av fem bästa caféer. Tänkte som ett tips till dig och din familj. Men ni har säkert varit där då ni är på Gotland så mycket.
  Ha det gott.
  Kram
  Maria

 6. Du är så fin i rosa tycker jag! 🙂 Vilket underbart café, det ska jag absolut besöka nsta gång jag är i Visby! Kraaam!

 7. Älskar också gula huset, bodde nästan granne förut, farligt farligt för allt är bara sååå gott!! Fast allra bäst är ändå bullarna!!!slår rutebullar till och med;) när uteserveringen är stängd på hösten och vintern och man fikar i lilla rummet är det bara sååå mysigt det känns som man är hemma i någons vardagsrum.
  Fina bilder på Visby som ju är så vackert nu fast själv flyr jag staden denna veckan på tok för mycket folk!!!
  Ett tips till dig är grillen/baren på sudersand, ännu ett härligt ställe!
  En fortsatt trevlig semester önskar jag dig!
  Kram Jenny

 8. Jag tokälskar också gotland och lääängtar tills nästa fredag då även vi åker dit i 2 v:). Härliga sommarbilder från underbara Visby bjuder du på! Ha så fortsatt myspysigt:) kram Ulrica

 9. Gotland är så underbart, alldeles eget o sagolikt! Du supersnygg 🙂
  Hur är jeansen i storlek? Kram Christel

 10. Härligt inlägg!! Fantastiskt foto på ”Pippi-gatan”
  Lääängtar till min ledighet nu med familjen och dagar då vi ”bara-ska-va” och kunna njuta både av varandra, ledigheter och allt annat gott 😉 kram till dig!

 11. Härliga bilder ,det blir kanske en sväng till Gotland snart !!
  Ha en fortsatt skön semester!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg