KANSKE GODASTE KOLAPAJEN EVER

. . .
.
.
.IMG_8103-4. .
.
.

Ovan: En riktigt suuupergod paj med kola och hallon som jag bjöd på häromkvällen! (och ja detta var det enda picset som godsaken hamnade på:) Förutom smaskig som bara den var den lätt att röra ihop också och receptet bjuder jag på nedan:)

. . Untitled-1

.

Pajbotten:

125 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl

Kolafyllning:
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
25 g smör
flingsalt

.
.

Pajdegen: Smält smöret. Blanda med socker, havregryn och mjöl. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 port). Låt degen gå upp ca 4 cm på kanten. Ställ i kylen 30 minuter. Grädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen i 200 grader. Låt svalna. Gör under tiden kolafyllningen: Koka upp grädde, sirap och muscovadosocker i en vid kastrull. Låt koka ca 20 minuter. Rör då och då. För att se om kolan är klar, droppa lite av kola smeten i ett glas med kallt vatten. Den ska vara mjuk och lätt formbar men inte flyta ut (och koka inte för länge bara för då blir pajen för hård). Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsocker och smöret skuret i bitar. Låt svalna nästan helt. Häll smeten i pajskalet. Strö över flingsalt. Ställ i kylen minst 1 timme. Servera med syrliga bär och lättvispad grädde och njuuut!

.

.

.

Idag har vi en busy dag med både bad, besök på djurpark, lite Sean Banan och en tur till Dalarna på schemat. Men först av allt hade jag tänkt hinna med lite löpning i spåret också innan alla vaknat i la familia och dundrar ner för trappen och önskar frukost så – got to go!

.

.

.

Vi ses snart igen snyggingar!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “KANSKE GODASTE KOLAPAJEN EVER

 1. Åh, det lät hur gott som helst, det där!
  Ja, visst är morgnarna bästa tiden på dagen att motionera! Var ut i morse, jag med.
  Dalarna så mysigt! Jag är född och uppvuxen i Dalarna (Ludvika) . Vart i Dalarna ska ni?
  Ha en fin dag!
  Kram/maria

 2. Låter galet gott, tack för recept =)
  Ja men jag såg ju en stolt Lollo med Sean på insta, så kul för henne! Eller för alla inblandade för han är ju faktiskt sjukt kul den killen, har fattat det nu, höll på att kräkas i början av hans karriär 😉
  Vilken härlig dag vi haft, underbart väder!! Här har det varit salta bad och mycket glass =))
  Kram

 3. Tack för en urmysig blogg! Måste fråga en sak, du som är på Gotland ofta. Var ska man bo om man vill hyra stuga en vecka med två barn 2 och 4 år gamla. Tacksam för svar! Du som har så god smak! Kram

 4. Testade att baka denna paj i helgen och du: Så himla bra den blev! Orgasm i min mun, om man nu får skriva så!! Superenkel att göra och sååååå himla smaskig! Stor Tumme Upp!

Comments are closed.