DRAKENS GROTTA & GALNA TAXICHAFFISAR

.
.
.

.IMG_8989-2 .

.

Igår bestämde vi oss för att lämna vårat kära O.B.C en sväng och åka iväg och äta lite riktigt genuint grekiskt ute på landsbygden!

.

.

.IMG_9068 .

.

Och här hamnade vi då (efter tips från den söta spatjejen) Väldigt enkelt och väldigt grekiskt på tavernan Cave of the Dragon (eller Vasilis place enligt taxichauffören:)

.

.

.IMG_9065 .

.

Tavernan låg mitt ute i absoluta nowhere! (och här tog jag ändå pics åt den mest civiliserade sidan haha;) Det var varmt, eller snarare hett, knäpptyst och inte en annan gäst så långt ögat kunde se…

.

.

.

IMG_9021-2. .

.

Jag har ju med mig hemifrån att ”om det inte finns många gäster och inte restaurangfönstrerna är ordentligt rena så är det ingen bra restaurang” och det brukar vara en bra grej att gå efter! Stämmer ofta (man vill ju att det ska vara gott, populärt och rent:) Fast på Drakens fanns det ju inga gäster och inte heller några fönster att spana in…

.

.

.IMG_9035-2

. .

.

Men gott var det ändå, riktigt riktigt gott. Och mycket charmigt! En mycket prydlig dam serverade oss hemmaodlade ekologiska (det var hon noga med) ljuvliga tomater och oliver och alldeles varmt nybakat mumsigt bröd som hon själv bakat! Sen åt vi den godaste Saganakin någonsin och en fantastisk Souvlaki och kostnaden var typ hälften mot hotellets kötträtt men minst lika god (Och så fick man ju väldig greekfeeling dessutom på köpet och när vi var inne i huset och Bea skulle på toaletten så var det absolut tokstädat dessutom:)

.

.

.

IMG_9045 .

.

Nöjd Bea och en bit ekologisk saftig melon:)

.

.

.
IMG_9070 .

.

Så satt vi där en stund och njöt (och en annan hungrig familj dök faktiskt också upp så småningom:)

.

.

.

IMG_9054

.
.

Innan vi ringde taxi och åkte tillbaka igen! Och apropå taxi, alltså jag h a t a r att åka med galna taxichaffisar. Gör ni också det?! Jag blir livrädd och speciellt när man har sina älskade skatter med sig och man är utomlands och långt ute i nowhere och de kör i 120 på små små läskiga serpentinvägar. Haaatar det och måste därför påpeka att vi ”absolut inte alls har bråttom och att de ska sakta ner”. Ibland blir ju vissa taxichaffisar sura när man påpekar sånt (och nästan vill slänga av en) och igår så fick vi höra att han som då körde ”minsann kunde de där vägarna utan och innan” men det hjälper ju föga om det plötsligt står en turistbuss på vägen liksom! Brrr. Jag fick verkligen yla att jag var bilsjuk och höll på att spyyy i taxin och då saktande han äntligen ned, galningen. Nej fy säger jag bara:S (Och kvällens var om någon undrar klänning Second Female fyndas på rea här och sött lite grekiskt hårsmcke från Filucca Lou och skor Swedish Hasbeens)

.

.

.

Yes det var gårdagskvällen det! Nu har vi ju strax denna tisdagskväll att ta tag i och ikväll ska vi iväg och äta middag tillsammans med två andra mysiga familjer vi träffat här på hotellet:)

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “DRAKENS GROTTA & GALNA TAXICHAFFISAR

 1. Det ser ju heelt underbart ut! Har ni fint väder där? Hur mycket kostade det att gå på spa per person? Fin blogg med fina bilder 🙂

  1. Fantastiskt fint väder är det här och jag tror min behandling kostade typ 64 euro.
   Tack för snälla ord!
   Kram

 2. Galna taxichaffisar gillas inte! Min värsta färd var (lite överraskande) i NY, chauffören körde fortare än jag nånsin varit med om och klippte fera rödljus, läste samtidigt en bok som han hade lagt tvärs över ratten och med händerna trummade han takten till radion. Overklig upplevelse!! :S Var rädda om er, kram!

 3. Heja dig, som skrek att du var bilsjuk! Det ska jag komma ihåg, jag hatar också när taxichaffisar ger en nära-döden-upplevelse! Mysigt ni verkar ha det!

 4. Du och Bea hade lätt platsat som fotomodeller i något magasin! Fina!

 5. Vi är Stolta! Precis så ska ett ”RichHippie” headband lyftas!
  Även Glada, inspirerade och Greklands-crawande av vackra bilder’
  Love
  //Crew FiluccaLou

Comments are closed.