LIKA OCH OLIKA TJEJER

.
.
.

IMG_0046
.
.

Yes vi girls ser alla olika ut och….

.

.

.

IMG_0049-2

.
.

vissa klär ut sig till Marty i Madagaskarfilmen och skäms inte alls:)

.

.

.

.

.

Tjinegling!

.

.

.

.

Yes, nu kommer några pics på lite nya träningskläder och när jag lastade ner dem så tänkte jag direkt – visar jag dessa så kommer jag nog få taskigheter. För sånt kommer ofta som ett brev i cyberrymden ibland med vissa inlägg och för att förekomma alla som nu kanske tänker: ”Ahaa, skamlösa kvinna att visa ej pinnsmala ben i ett par såna ”crazy-daisyzebrapants” – det måste jag nog tala om för denna ”40-årsbloggande-bordevetabättre” (har bla en italienska som ibland lämnar just såna små hälsningar till mig) så ska jag nu skriva lite om hur jag tycker och tänker om detta med alla dessa åsikter om hur andra bör vara, göra och hur andra bör se ut.

.

.

.

För det första: Skäms för dig själv och lägg inte energi på att skämmas för andra. Jag tänker så här; om du nu är en person som lägger tid och kraft på att tycka och påpeka att andra personer (kvinnor) är hur pinsamma och fel som helst så kanske du borde granska dig själv lite? Är du klok som en bok och samtidigt snygg som en Victoria Secret Angel med säker smak som Wintour och evigt ung så kanske du kan kaxa dig men nej, nooo, det är du ju nog inte:) Det finns säääkert något hos dig som någon annan kan klaga på. Ja sådant som inte är särskilt perfekt med det som är du och skäms då över dig själv istället så slipper du ju ge dig på andra. Mycket bättre än att såra någon som DU anser vara fel på ett eller annat sätt. Ingen är perfekt och iiingen kommer undan (som mormor sa:) Alla blir äldre och rynkigare och slappare och bredare och kortare och just ä l d r e (OM man har tur vill säga) och någon kan och vet alltid bättre än dig. Var säker på det:)

.

.

.

Jag tycker personligen att ingen har rätt att påpeka exakt hur andra ska se ut eller göra med det som är deras. Inte ens genom små pikar och antydningar. Anledningen till att jag skriver detta nu är dels för att det känns som att jag ibland måste påminna lite här på Hofp om att det bästa som finns är snällhet och positivitet. Det  är ju det som ä r feelgood. Inte skitsnack och påhopp. Jag skriver även om detta nu, igen, för att jag läste på någon annan feelgoodblogg häromdagen om massa trakasserier som varit i ett kommentarsfältet om just utseende och ålder osv och det var ganska ordentligt kränkande. Usch. I n g e n mår väl bra av att vara så taskig, man blir väl absolut inte lycklig genom att såra andra så sluta genast och gör någon glad istället. Le och säg något snällt till någon och gör det redan ikväll. Och träna! Alla mår bra och blir nog snällare av att bli en anings starkare och köra lite slut på sig själv ibland. Bästa bästa bli snälltipset:)

.

.

.

Vi girls är ju både så lika och sååå olika, både till utseende och sätt. Vissa är kraftiga andra är väldigt smala, vissa är unga andra äldre, vissa har grått hemma andra vill ha brunt och vissa kanske har botox OCH zebratights samtidigt…Acceptera det även om du nu kanske inte gillar det! Det går ju inte att ändra på och vore inte världen väldigt tråkig om alla verkligen skulle se ut och göra det som bara DU anser vara rätt:)

.

.

.

.

IMG_0033-2

.
.

Dagens träningsjag: toti från Nike förutom keps som är från New Era och skor från Asics
.
.

.

.

.

Over and out

(oh my vad långt detta inlägg blev när jag egentligen bara menade det självklara: Be good. Och ha humor och inte bara massa humör:)

.

.

.

KRAM

.

.

P

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

63 kommentarer till “LIKA OCH OLIKA TJEJER

 1. Bra inlägg! Läser din blogg dagligen dels för alla fina bilder och tips. Samt som en ventil i svårigheter som uppstått i livet. Skönt att få vila tankarna på något annat när det är så. Din blogg uttrycker glädje och inspiration och det ger en härlig energikick i verkligheten. Tack!

 2. Där satte du spiken i kistan! 😀
  Så himla bra skrivet att jag skulle kunna skriva under allt.
  Förstår inte varför man går in och läser en blogg om man stör sig så mycket så man måste skriva negativa kommentarer. Vilket trist liv dom måste ha tänker jag.
  Jag gillar din blogg och ditt sätt att uttrycka dig i ord och bild. Läser varje dag även om jag sällan skriver. Bara så du vet. 🙂
  Kram Eva

 3. Heja heja! Bra och tänkvärt. ”It´s cool to be kind” och tänk så mycket bättre man mår själv.
  Supercoola tights by the way.
  Kram Lena

 4. Det absolut första jag tänkte när jag såg översta bilden var – holy fuck så snygg hon är i dom brallorna!! Så nu vet du det. 🙂
  Och resten – borde vara en självklarhet, så himla tragiskt att behöva påminna om det ens. Men det är BRA att du vågar konfrontera. Puss på dig!!

 5. Hej Petra,så himla bra skrivet!! Läser din blogg varje dag & tycker den är helt suverän:-) Ha en fortsatt fin kväll. Kram/Marie

 6. Ja alla är vi så olika, man kan önska dock att många kunde kanske kontrollera sin avundsjuka eller sin elaka sida bättre.. Att det fanns någon spärr hos folk att tänk gärna tanken för dig själv men man behöver inte dela den med andra. Att såra andra ger än aldrig något förutom olycka själv. Men nu tänker jag vara lite hård, som min pappa bruka säga – ja än är inte den siste idioten född. O de va väl kanske för hårt av mig att skriva. Men tyvärr är de nog så att de kommer alltid finnas någon olycklig själ som känner att dom måste göra livet surt för andra. Jag brukar sällan skriva kommentarer. MEN jag hoppas verkligen att du vet att du har massor av läsare som verkligen älskar din blogg. Du gör ett toppen jobb (tummen upp). Förstår att det inte kan va lätt att kanske alltid skaka av sig dom elaka kommentarerna så sänder en liteb styrk och pepp kram till dig =) =) O på tal om något annat, dör av nyfikenhet av att få se hur eran källare blev och även sovrummet =) Hoppas hoppas hoppas att du vill visa snart =)

 7. Så bra och samtidigt så sorgligt. Att du skriver detta. All kärlek till dig och fortsätt för Guds skull att blogga.

 8. Vive la différence! Good you are being clear to those with mean and negative comments to take them somewhere else. There are BIG problems in the world. REAL problems that don’t involve opinions on someone’s workout clothes. 😉 So we all need to use our time to be positive in some way – large or small. 🙂

 9. Hehe! Det var roligt för det var såå träffande. Modigt att mota Olle i grind och förekomma istället. Önskar dock vi kunde vara så ”carefree” som i beskrivningen i verkligheten också. Ibland tror jag tyvärr att det är tur att man inte är en fluga på väggen (eller en känd bloggerska) och hör vad andra kvinnor säger om en. Det kan inte alltid vara kul!

 10. Åh vilka tights! Blir helt tokig när jag ser lite roligare tights än de som finns i de flesta sportbutiker som bara är svarta.. Jag vill ha färg och synas och också se ut som en zebra! Nu ligger jag dock stilla på grund av ett ryggskott från helvetet… några dagar efter att jag köpt gymkort.. hepp.
  Håller med och bloggkärleken också för övrigt, trollen kan gömma sig någon annanstans, förslagsvis under en sten.
  kram /iris

 11. Helt rätt!
  MEN, en sak fattar jag faktiskt inte.. I mina ögon är du supersmal -vad är grejjen?? Hur smal ska man vara eg. För att ses som smal numera? Jag blir förskräckt!
  Sitter själv här gravid och känner mej som en flidhäst, blev nästan lite ledsen om inte ens du räknas som smal.. Hemska krav på kvinnorna nuförtiden!

  1. Jaaa, det är hemska ideal nu för tiden. Jag tror det bästa vi kan göra är att jobba på vår självkänsla.
   That´s it.
   Du är nog ybervacker 🙂
   kramar Åsa

 12. so sorry you have to indure nasty comments from people
  we love you in the US & enjoy your blog so very much

 13. Eh…tjocka ben!? Har du fått den kommentaren på riktigt?! I mina ögon ser du perfekt ut, fotomodellsmaterial! Men det hör egentligen inte hit för det är ju som du skriver att vi alla är olika och ser olika ut. De som tar sig tiden att gå in hos dig och titta och kommentera är a-v-u-n-d-s-j-u-k-a eller bittra eller mår dåligt. En person som mår bra och är i harmoni är inte elak, svårare än så är det inte.
  Kram Ingela

 14. Tror att allt för många förväxlar bloggar, bilder på facebook och annat med grönt ljus för att öppet kritisera, förlöjliga och ”veta allt om”. Människor sitter anonyma bakom skärmarna och tror att de kan spy ur sig vad som helst… det är nästan som när våldtäcktsmän begår brott bara för att offret hade för kort kjol… eller liknande. Det är inte ok då & det är helt enkelt inte ok nu. Bara för att man syns betyder det inte att det är ok att oprovocerat eller oinbjudet kritisera. Bra inlägg, någonstans måste man börja sätta ner foten mot sådant beteende

 15. Så bra skrivet och du är ursnygg i dina tights 🙂 Ser inte en dag äldre ut än 35 i mina ögon. Så där är jag allt lite avis 🙂 Fast jag får skylla mig själv som inte alls är duktig med träning. Älskar krämig gräddig mat också. Och det syns. Kram

 16. Vilken värld vi har. När ska vi människor sluta racka ner på varandra. Det enda sättet att mota bort detta är att föregå med goda exempel.
  Du är en ursnygg tjej! Ta det till dig.

 17. Alla duger som dom är, det är insidan som räknas. Det kanske är så att de som skriver negativa kommentarer inte alls mår dåligt eller är avundsjuka utan uppfattar inläggen som om bloggaren vill höra positiva saker om sig själv.
  Hur som helst roliga tights.

  1. Ja alla duger precis som de är och insidan räknas! Där är vi helt eniga. Men sen förstår jag inte hur du menar. Är det så att du tänker att man s k a ge elaka kommentarer bara för att en bloggerska önskar höra positiva?! Att nättrollen tänker att ”Nu vill hon höra något snällt och då ska hon minsann få höra på annat” och är hur tillfreds som helst. Det är ungefär som att glad i hågen gå på en konsert och bua b a r a för att artisten nog vill höra applåder? Eller hur tänker du:S
   P

 18. Bra sagt Petra!! Jag fattar inte vad elakhet, avundsjuka och sådana hemskheter kommer ifrån?? Varför har vissa människor detta behovet av att såra andra människor utan anledning?? Du är en fin människa med en fin familj Petra så skit fullständigt i vad dessa människor( om man kan kalla dem för människor- trots att dem ej förtjänar respekt eller bli kallade för människor utan snarare monster) tycker och tänker om dig.. Dem är bara avundsjuka på dig… Sådana människor kommer alltid att finnas och så länge dem inte trivs med sig själva så ger dem sig på fina och snälla människor för att dem skall må bra den stunden…

 19. Kjempebra skrevet, og jeg er helt enig:-) Du er sterk som tar imot så mye hets!
  Min personlige mening er at du ikke burde gi disse folkene oppmerksomhet ved å lage et eget innlegg hvor du ”forsvarer deg”, og heller bruke tiden din på å svare på spørsmålene fra leserne dine som vil deg vel og gir deg positiv feedback. For dette er så lavmål, at det fortjener ingen forsvar fra deg:-) Samtidig forstår jeg godt at du har behov for å slå litt tilbake. Ikke lett balanse dette… Uansett var det ingen kritikk fra min side, jeg digger deg og bloggen din, jeg skulle bare ønske du hadde litt mer tid til å svare på spørsmål du får i innleggene dine:-) Ha en fin dag! Klem Unni i Norge

  1. Såå bra skrivet Unni!. Petra försök att skaka av dig elakheterna och fokucera på det positiva, alltså vi som uppskattar din blogg, mår bra av feelgooden du ger & gillar din Sköna Böna Stil!. Du är ”tokbra” helt enkelt 🙂 Kram

 20. Du är ju skitsnygg!! Keep up the good work med att peppa och inspiera!! Det är bara avunsjuka och småaktiga som är missnöjda med sig själva och sina liv som måste vara elaka och kommentera.
  Ha en fab dag! Kram A

 21. Läser varje dag och har aldrig kommenterat men jag tycker det är pinsamt av vuxna människor att vara avundssjuka på varandra. Du är fin och sportig och en 40-åring ska inte se ut som en 12-åring utan du är en vacker kvinnlig kvinna! Stå för det och alla andra kvinnor också!!! 🙂

 22. Gillar tajtsen, dom skulle jag gärna ha på gymmet också! Man får klä sig precis som man vill, i vilken ålder man än är i, man får botoxa sig och göra vad man vill (inom lagens gränser=) Jag är med dig helt! Det där med träning håller jag med om också, det gör underverk med både kropp o själ! Jag är ett par år äldre än dig, men skulle också ta på mig dom tajtsen. Jag älskar att träna och ta hand om mig själv, och både se bra ut och MÅ bra! Heja!!

 23. att vara 40 och i den form du är, fin och smal alla drömmer om , jag är en av dem, så nej du är jättefin, stark och modig … förtsätt framåt

 24. Vet du hva Petra:JEG ELSKER DEG!!!
  Du er en sann inspirasjon! Et fantastisk menneske som verden trenger flere av.. Tårene renner, du traff meg midt i hjertet.. Jeg har voksen akne, og bena mine er det minst flatterende på min kropp- og selvklart har jeg komplekser for disse to elementene. Men en sterk ekstremt vakker kvinne , med de klokeste ordene gir meg energi til å kjempe mot den indre stemmen som sier at jeg ikke er bra nok.
  Takk verdens fineste og godeste Petra.
  Takk!

 25. Ja jag begriper inte hur folk orkar! Sån avundsjuka det finns här i världen.
  Och förövrigt, du är s.m.a.s.h.i.n.g… hur gör du kvinna för att hålla dig så smal och snygg??? De där byxorna är ju bara klockrena!
  Du har så mycket girlpower så jag hoppas du suger åt dig av alla de positiva kommentarerna och skiter i de missunsamma människorna där ute som förmodligen önskar att de hade det du har.
  Kram <3

 26. Gud, så tröttsamt. Folk är bara avundsjuka, försök att inte bry dig. Det är deras problem inte ditt. Din blogg och du är jättefina. Kram Maria

 27. Mycket bra skrivet av dig!! Tack för all inspiration och positivitet i din blogg! Hoppas att det smittar fler =)

 28. Hur cool som helst. Hur glad skulle man inte bli om man träffade på dig i spåret.. 🙂
  Kram

 29. Vilka kloka ord. Bra skrivet från någon som verkligen fått känna av den vassa tungan från andra. Fortsätt att inspirera och vara den underbara och glada bloggerska som du är. Kram LottaD

 30. Tack alla söta snälla för era hälsningar! Bästa bästa bloggpeppen från härliga tjejer med varma hjärtan<3
  Tack för att ni gör mig så glad (och det är ni som gör att det är så roligt att fortsätta blogga:)
  STOR KRAM

 31. Heja heja! Tycker att du är grymt snygg i dina nya träningskläder! Måste köpa de där tightsen (och jag har typ dubbelt så bred bak som du din lilla räka ;-)…).
  Fortsätt vara du och skit i de som bara gnäller <3

 32. Heja dig! Hoppas du slipper taskiga kommentarer. Jag gillar dina brallor, härligt med zebrarandigt. Fina träningskläder gör ju mycket för humöret:)

 33. Så bra skrivet! Nej Petra, ingen ska egentligen behöva så och du behöver definitivt inte tänka på ålder när du klär dig! Du har ett så gulligt ansikte. Ser ju ut som en liten tonårstjej. Tightsen är coola på dig!
  Provade dem för ett par veckor sedan och mina ben såg dubbelt så tjocka ut än vad de är. Det gör INTE dina. Du är alldeles lagom! Kram och ha en supermysig helg!

 34. JEG blir bare så GLAD av mennesker som kan, vil, klarer OG tør å gjøre det de selv vil. DU inspirerer MEG, og derfor titter jeg så ofte jeg kan inn på din blogg. Stå på! … og takk for det du gir av deg, ditt og dine 🙂

 35. Vad bra tänkt av dig att förekomma! Även om det bästa vore att du inte borde… Jag undrar vilka det är som skriver så elakt ibland. Precis som jag undrar vilka det är som röstar på SD. Det finns liksom människor som tänker helt annorlunda, i min mening helt åt fanders, förmodligen alldeles nära.. Usch!
  Härinne bjuds vi läsare på inspiration, tips, idéer, jag tycker det är fantastiskt hur du delar med dig! Tack och kram

Comments are closed.