HELLO MES AMIS

. .
.
.
 

.IMG_1012-2 . .

.

.

En gårdagskvällens jag på väg på middag hos vänner! (yes, i Cerverapåsen ligger en liten gåbortgåva till värdinnan:) Körde hästsvans och mjuk och skön klänning. Enkelt, snyggt och bekvämt:) (och klänningen är en By Malene Birger köpt tidigare i somras hos Isa Couture)

.

.

.

.

.

Hej Sköna Söndag!

.

.

.

.

.

Hoppas ni mår bra!? Vilket ljuvligt härligt väder vi har, iaf har vi det här i Småstaden (ja landet är ju ganska avlång och ganska omväxlande och ni kanske har snöstorm eller playaväder just nu;)

.

.

Helgen, ja det har ju gått någon dag sen jag tittade in till er mina vänner, har varit fab och pysslig och bara skööön. Har bakat och fixat och pysslat, ja gjort såna där mysiga hösthemmagrejjer ni vet (bla har jag gjort en tokgod äppelkaka, ska nog ge er receptet på den i ett senare inlägg) Så har vi varit bortbjudna och haft det trevligt (och fick så god mat så jag höll på att smälla av!! Fixat recept på detta också så ni ska få når jag ska försöka mig på detsamma här hemma asap. Då blir det inlägg på det med och ooops vad många recept-teasers det blev nu haha:)

.

.

Idag väntar trädgårdsfix på mig och det verkligen r a s a r äpplen från våra äppelträd just nu (måste vara något slags rekordår!) så det måste jag tkratta ihop. Kan ju omöjligt ta hand om alla de där äpplena (för hur många äppelkakor kan en mamma baka egentligen) så tyvärr blir det Återbruket med det mesta. Känns ju lite knasigt av waista all den där fina frukten men men:S

,

,

Efter trädgårdsfix blir det nog en bio nere på stan om det går någon bra film (gör det det?? Kanske någon som har bra tips på en rolig familjebiofilm:)

.

.

.

Ha nu en superskön söndag så ses vi snaaart igen!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Pssst, Om ni bloggisar tycker att jag uppdaterar lite för sällan ibland så kan ni alltid kika in på Insta! Där uppdaterar jag ju också hela tiden och jag heter @houseofphilia🙂

.

.

.

.

 

29 kommentarer till “HELLO MES AMIS

 1. Tips till alla med mycket äpplen: lämna iväg äpplena till ett musteri, det ska vi göra idag. Några dagar senare kan man hämta upp bag-in-box med härlig äppelmust. Sen dricker vi den kall eller varm med kanel som smaksättning!

 2. Bonjour. I mina ögon sett är du perfekt! Och jag älskar alla dina inlägg. Du så duktig på
  Laga mat. Skulle du inte kunna ha en vecka med era menyer o recept. Behöver mat inspiration. Tack och kram!

 3. Kanske kan ställa en korg med en skylt till grannar att ”varsågoda och ta”, om inte alla grannar har lika mycket äpplen som ni förstås 🙂

  1. det gjorde mina grannar en gång och då var det någon som hällde ut alla äpplen på vägen och tog den fina korgen de låg i…helt galet. Musteri röstar jag på – supergott.

 4. Kratta ihop alla de äpplen som inte är ruttna eller skadade och så packar du de i pappkassar och kör till Åkersberga utanför Stockholm. Där finns ett musteri som gör mumsig must av dina äpplen. Man kan vänta medans magin sker eller så kommer man tillbaka en senare dag och hämtar sina boxar med must.

 5. Hej vackra Petra!
  Mitt tips är helt klart att musta äpplena. Då kan ni njuta länge av dem. Jag brukar göra äppelchips, som barnen ääääälskar. Det tar en liten stund att göra men har du varmluftsugn och en mandolin är det snabbt klart. Å det är så värt det!

 6. Hej Petra.
  Skulle kolla med dig var i Stockholm du köpte de resväskorna till H och dig i somras?
  Kram Carina

 7. Tack för en trevlig blogg! Jag har sett att du har ljusstaken Tre kulor från Svenskt tenn. Jag funderar på att köpa den och undrar om du är nöjd med din? Hur ofta behöver den putsas för att vara fin? Har mässingen börjat komma igenom på din? Jag är mycket tacksam om du har lust att svara. Kram L

 8. Dela gärna med dig av receptet på äppelkakan. Har också äpplen här hemma och behöver variation på smulpajerna. Ser framemot det! 🙂
  Ha en fin vecka

 9. Hej, har sjukt mycket äpplen från landet. Lägg gärna ut receptet på äppelkakan. Vore kanon med nytt recept då familjen tröttnat på smulpaj 🙂
  Hoppas du får en fin dag!

 10. Hej, har sjukt mycket äpplen från landet. Lägg gärna ut receptet på äppelkakan. Vore kanon med nytt recept då familjen tröttnat på smulpajen och vaniljsåsen.
  Trevlig måndag!

 11. Du kan lämna äpplen till en ridskola, hästar älskar äpplen. Det skulle vara roligt att få se foton från när du är ” in action” i köket och på maten du lagar och bakverken.

 12. Äppelmos är inte dumt att göra av äpplena heller… Ja kokar förfullt av äpplena hemma och fryser in i lagom stora påsar för att räcka någon dag (då behövs inget konserveringsmedel i…). Härligt att toppa gröten med i höst/vinter..
  Tack för en härlig blogg!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg