YES HÄR KOMMER ÄNNU ETT

.
.
.
IMG_1862-6
..

.

.

Häromdagens goda äppelefterrätt! Detta måste ni ju nästan prova….

.

.

.

.

.

Bonjour!

.

.

.

Ja men vad roligt att ni är så många som önskar fler recept! Ni är väl kanske samma variant av livsnjutande foodlover som jag är kan jag tro haha:) Jag älskar verkligen mat och att äta och tycker nog om nästan all form av mat (japansk, svensk, fransk, libanesisk, cross-over, amerikansk, tysk, italiensk, kinesisk, västindisk, thailändsk osv osv) Bara måltiden är vällagad och med kärlek och har bra råvaror så smakar ju det mesta gott:) (och om inget väldigt märkligt och oväntat dyker upp;) Tänker ibland på alla de som inte alls är intresserade av mat, vad mycket de går miste om egentligen!

.

.

Nåväl, nu var det ju mina recept det gällde och nu ska ni faktiskt få ännu ett med äpple! (Vicky du får blunda!) Eftersom vi drunkar i äpplen just nu så blir det liksom ganska så lämpligt….

.

.

Voila:

.

.

.

.
äppel
.
.

Du behöver:

.

.

6 syrliga, goda, skalade och tunt skivade äpplen.

1 paket filodeg

smör

kanel

stött kardemumma

muscadosocker (eller vanligt)

1 ägg

.

.

.

Gör så här: Smält smör (kanske 50 g) på spisen. Lägg bakplåtspappaer på en plåt och sen ett ark filodeg och pensla sedan hela arket med smör. Varva därefter ark och smör. Stek de skalade och skivade äpplena några minuter i smör och blanda sen i socker, kanel och kardemumma. Bred ut blandningen på filoarkshögen och rulla sen ihop som en rulltårta. Pensla med uppvispat ägg och strö över socker och baka i ugnen (200 grader) i ca 30 min. Servera med grädde, vaniljsås eller glass och njuuut!

.

.

.

KRAM

,

.

.

.

Rekommenderade inlägg

22 kommentarer till “YES HÄR KOMMER ÄNNU ETT

  1. Hahaha….mer äpplen;) Strudel är galet gott, halvtyska som jag är. Må gott och ta hand om dig. Och äpplena;)

  2. Hihi så roligt liten sido kommentar 😉
    Men smarr så gott detta såg ut!!! Måste ju testas i helgen! Tack för tips, ännu en anledning till att valkarna frodas 🙂

  3. Hej Petra.
    Ser mycket gott ut! Jag älskar att baka den får det nog bli snarast : )
    Tack så mycket för tipset om resväskorna,har hittat dem nu.
    Vi åker till Bodrum på torsdag så då ska de invigas!
    Ha en underbar helg.
    Kram Carina

Comments are closed.