BLAND DET GODASTE

. . .
.
.

.IMG_2330-2.

Igår lagade jag en väldigt mumsig middag som bestod av den kanske lite märkliga blandningen av ingredienser ni ser ovan….

.

.

.

.

.

Hej Lördag!

.

.

.

.

Idag har vi en busy busy lördagsförmiddag med träningar både hit och dit och efter dessa blir det lunch hos mamsen och papsen. Men först kikar jag in en snabbis till er med ett recept på den otroligt goda chilin jag gjorde igår. Ja, nu mallar jag mig jag veet men den var verkligen såå god! (och så hade jag fått bästa chilireceptet från vänner som verkligen kan mat. Tusen tack J:) Ni måste bara prova detta, inte särskilt svårt det tar bara lite tid på spisen (som med all såna här grytor och pulled pork osv som ska stå och puttra) Typ 4 timmar det men det är det verkligen värt och jag känner just nu att jag inte vill se en vanlig standard tacodinner på ett bra tag (även om det så klart är gott på sitt sätt:) Nåväl, nog om hur gott det var – nu kör vi receptet istället:

.

.

.

Untitled-1Ingredienser

.

.

1 kg fläskarré utan ben

2 msk fuego spice-mix

1 lime

1 apelsin

1 msk kinesisk soja

1 tsk spiskummin

5vitlöksklyftor

1/2 -1 liter Coca-cola

.

.

Gör så här:

.

.

Skär fläskkarrén i små bitar och massera in Fuego Spicemixen i köttet. Pressa över lime och apelsin, häll i soya och spiskummin. Finhacka och tillsätt vitlök och låt marinera i minst en timme (gärna över natten) Lyft upp köttet ur marinaden, spara marinaden och stek köttet. När det fått färg kan du hälla över marinaden. Häll över coca-cola så att det täcker köttet och fyll på när det behövs. Småkoka minst två timmar under lock. Ta av locket mot slutet och koka ihop tills du har en härlig och kletig massa.

.

.

Fuego Spicemix: Blanda 3 msk paprikapulver, 1 tsk cayennepeppar, 1 tsk vitpeppar, 1 msk svartpeppar, 1 msk vitlökspulver, 1 msk chilipulver, 1 msk torkad oregano och 1 msk salt. Förvara mixen i en lufttät burk.

.

.

Servera din Carnita Taco med tortillas och en sallad på mango/chili/limesaft/salt och koriander, guaccamole, gräddfil och hempicklad rödlök och njuuut av din middagsfiesta:)

.

.

.

.

.

IMG_2384-4

.
.

.
Prova detta vänner! Bästa middagstipset. Yummie yummie yummie:)

.

.

.

.

Önskar er alla en fab lördag!

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “BLAND DET GODASTE

  1. Jonas Cranbys recept spm finns med i han bok Tex Mex från grunden som är helt otrolig!! Just Carnitas är min paradrätt som alltid går hem och lyckas, synd bara att man inte slänger ihop det på en kvart… Kan vara min favoriträtt! Ser väldigt gott ut!,

Comments are closed.