EFTERMIDDAGSFIKA & SÖMNPROBLEM

.
.
.IMG_3647-4

.

.

Bea sitter i matsalen och ritar medans regnet faller utanför….

.

.

.

.

.

.

Todeloooooo bloggisar!

.

.

.

.

Hjälp vad trött jag varit idag! Hela dagen har jag varit såå seg och det beror nog på att jag sover så himla himla dåligt och konstigt just nu. Alltså jag kan somna på kvällen utan problem men jag lider tyvärr av sk ”nattskräck”. Är det någon av er bloggisar som har eller har haft det??? Min nattskräck (hu vilket läskigt ord) kommer i perioder och när jag har det så vaknar jag tvärt 3-5 ggr varje natt och i ”drömmen” som då väckt mig är det typ världens undergång och metoriter faller eller jag drunknar eller något annat högst otrevligt… Något hemskt händer alltid i drömmen och det gör mig absolut skräckslagen och jag vaknar flera gånger per natt med ett ryck i panik och tror alltid att min sista stund är kommen. Nej fy bubblan vad dryyygt det är. Pratade med en vän om det och hon trodde att det nog kan kopplas till min flygrädsla och att jag kanske behåller sånt som jag tycker är läskigt inom mig och att det då ”puttrar över” när det ex snart är dags att flyga igen (som det ju är…)

.

.

Skickar nu frågan om just nattskräck till vår alldeles egna bästa fina Glamourpsykolog här på Elsas, vad beror det på egentligen och kan man inte göra något åt det?? Vore väldigt skönt att slippa detta (och jag hoppas att jag inte får påhopp nu för att jag skriver om något så privat som det här utan att det istället kanske är att fler delar med sig av erfarenheter och tips för detta sömnproblem är faktiskt ganska så jobbigt:S)

.

.

.

.

.
.IMG_3678-2


.
.IMG_3662
.
.IMG_3649-2.
.IMG_3694

 
 
 

IMG_3685-4
.
.

Pics från dagens eftermiddagsfika med gullunge, tröttismamma, pyssel, nya magsins och min och Beabus stora favvoriter – cocosbollar! Så mysigt att sitta där tillsammans med tända ljus och bara vara och lyssna på Victoria Tolstoy på vårt casas nya braiga högtalare och har ni inte ett Sonos-system och funderar på att skaffa nya högtalare – köp dessa. De är helt enkelt g r y m m a – supersnygga + små + bra ljud (och nej, jag är då tyvärr inte sponsrad med dessa godbitar;)
.
.

.

.

Nu tror jag minsann min cherie är på ingång med middagen här! Det blir easy-peasy-take-away-sådan med ett glas gott vin och det är precis vad jag behöver känner jag:)

.

.

.

Ha nu en skön torsdagskväll vänner!

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.

52 kommentarer till “EFTERMIDDAGSFIKA & SÖMNPROBLEM

  1. Jag har just inte hört ordet nattskräck innan. Men känner igen mig, kan också vakna med hjärtat bultande som en stånghammar, liksom förlamad av rädsla. När jag somnar om kan drömmen fortsätta, och detta kan upprepas ett par tre gånger på en natt! Det är jättejobbigt. Dock händer det inte jätteofta. Men besvär som dessa, och sömnproblem öht kommer nog med åldern också, hormoner kan ställa till det på alla möjliga sätt! Tror inte det är så himla mycket att göra åt det. Men detta med mardrömmar har jag känt mig ganska ensam om!

  2. Vet inte så mycket om själva nattskräcken….desto mer om flygrädslan, som jag delar med dig. Jag flyger relativt mycket för att vara ”rädd” ca. 3-4 ggr år. Dock lovar jag mig själv efter varje flight ”att detta var den sista”. Bäst bemötande tycker jag att de har hos ”Thomas Cook”. Där har de varit suveräna mot mig. Har verkligen fått ”special treatment” hos dem! Sämst är Ryanair. Vi flyger alltid med våra barn då det gäller semesterresor så jag har aldrig vågat prova några piller eller så men jag ”klarar mig” på två glas vin

  3. Fy så jobbigt att vakna så där på natten flera gånger! Förstår att du är trött. Jag sover ganska dåligt de nätter som mannen min är borta, p g a att jag är mörkrädd sedan ca 25 år tillbaka, då jag råkade ut för att en främmande kille (drogmissbrukare till på köpet) tagit sig in hos oss via öppen balkongdörr (andra våningen i hyreshus) och stod i mitt sovrum när jag vaknade. Mannen låg i lumpen då, och jag var själv hemma. Men nattskräck har jag kanske inte? Bra i alla fall att du tar upp såna här saker och jag hoppas du inte får massa kritik nu! Kanske är det så att det hänger ihop med din flygrädsla och att du går och oroar dig för den kommande resan, och att det faktiskt ”blir för mycket” som din vän sa? Hoppas du kan få några bra tips från Glamourpsykologen 🙂
    Kram och lycka till!
    /Maria

  4. Åhh vilken underbart mysig eftermiddag ni ser it att ha haft 🙂 Mysigt med hösten när man kan sitta inne – mysa, pyssla och fika 🙂 stackars dig som har problem med det här med sömnen. Jag har också sömnproblem, inte på samma sätt som du, jag sover gott när jag väl somnat men ligger vaken i timmar varje kväll innan jag somnar 🙁 Jätte jobbigt!
    Ha en riktigt mysig kväll med godat och ett glas vin!
    Stor kram vackra du!
    Marielle – http://www.mariellewinkler.devote.se

  5. *räcker upp handen*
    Jag måste alltid går upp och klä på mig när det blir dem där ”nattskräcksnätterna”. Typ tjock tröja, mössa och sockor. Gå ett varv runt huset, och sen kan jag förhopningsvis somna om… Så ja, jag känner igen mig… tur att det inte sker allt för ofta.

  6. Hörde om nattskräck bara för någon månad sen och då handlade det om ett litet barn. Hade ingen aning om att det ens existerande men låter superjobbigt, för både vuxen och barn. Hoppas du får en bra förklaring på hur du kan avhjölpa det för det måste ju vara sjukt jobbig (och uttröttande!)

  7. Min son har nattskräck och det tog ett tag för mig innan jag förstod hur jag skulle agera då han skriker och pekar viftar med armar etc för instinkten är att krama och lugna sitt barn men det skulle man inte göra utan istället ”gå in” i drömmen. Så då han pratar om vad det nu är så kan jag säga att jag ska ta bort xx, öppna en dörr eller något annat. Det är ganska läskigt, man vet inte vad han upplever men det är alltid hemska saker. Det går över mycket fortare nu då jag vet hur jag kan leda honom ur situationen. Förr sa jag saker som ”det är ingen fara mamma är här” gärna med en kram i tillägg men då eskalerade det vilket jag förstår nu berodde på att det där läskiga i drömmen förstärktes ..usch! Hoppas du hittar ett sätt att hantera din. Kram

  8. Hej! Jag lider också av fruktansvärda mardrömmar som har kommit och gått i perioder! Jag drömmer oftast att nån kommer in i sovrummet och kastar sig över mig vilket resulterar i att jag sätter mig upp och skriker allt vad jag kan, varje gång som skrämmer jag livet ur min man och ibland min treåriga (!!!) dotter som kommit in till oss. Min man blir sur men detta är så fruktansvärt!!! Jag har ingen aning om va de står för då jag har det väldigt bra och är lycklig, dock är ja nästan alltid orolig för ja tycker ja har de så bra. Om du får något tips mot sånt här så dela gärna med dig!! Hoppasverkligen ingen skriver något taskigt nu! Stort tack för du dela med dig, kram Emma

  9. Tack för att du delar med dig! Två nätter denna vecka har min son vaknat i nattskräck. Det är fruktansvärt! Han är panikslagen och skräckslagen. Det har inte gått att väcks honom utan bara vänta ut det. Efteråt minns han inget. Har bara läst på Google om detta. Sett att även vuxna han ha det. Läste någonstans att det är bra att verkligen varva ner innan sömngångarn. Ingen läskig bok alltså. Läste även att det kan bli värre om man är trött eller håller på att bli sjuk. Men vet inte så mkt mer! Hoppas det går över för dig!! Läste även att det ofta förekommer samma klockslag och att om man då blir väckt innan kan nattskräcken hoppa över. Sov gott i natt!

  10. Här hemma är det just nu lilla dottern som har nattskräck. Hon panikgråter, dock fortfarande sovandes och det finns inte mycket man kan göra åt det, bara vänta ut det och försöka att inte väcka henne, då ska det gå om sig påstås det.
    Men jag har också haft som du har, vaknat av mardrömmar med ett riktigt ryck. Inte kul det heller!
    Kram

  11. Hej. Har tyvärr inga knep men har mardrömmar i samband med menscyklen. Sist drömde jag att min son blev kvar på en brinnande båt!! Jag vaknade av att jag grät,så verklig var drömmen…. Du må tro att jag försäkrade mig om att han inte skulle åka båt eller vara i närheten av eld den närmsta veckan. Nä usch och fy för mardrömmar.

  12. Hej Petra!
    Jättebra att du tar upp detta och även flygrädslan i tidigare inlägg. Det behövs i ett samhälle och i en bloggkultur som ibland är väldigt oärlig och framgångsfixerad. Tror att det är många som känner att de är ensamma om nattskräck och annan ångestliknande problematik.
    Har haft besvär med nattskräck tidigare efter en viss händelse, men nu har det gått över.

  13. Inget kul med sådana drömmar hoppas att det blir bättre:) Ja Sonos är kanon, har dom i hela huset på alla 3 våningar. Vi säljer dom i vår butik. Lika fint som vanligt hos er.
    Kram A

  14. Hej,
    Försök att föra dagbok över vilken period i menscykeln du har värst drömmar. Det kan ju självklart vara så att det är den förestående flygresan som stökar. Notera det också för säkerhets skull. När du har fört dagbok en period kommer du förhoppningsvis se ett mönster.
    Jag får mina ”attacker” under en viss period i cykeln då hormonerna härjar som mest. Kom efter mitt andra barn, hade inga besvär innan. Det har dessvärre medfört en del andra problem också men det är en annan diskussion. Sedan är det också avsevärt värre om man vaknar runt ”vargtimmen” vilket infaller runt ca 03-05. Under denna period förstärks alla känslor och ”faro radarn” kör på fullt påslag. Notera även tiden på dygnet då du vaknar.
    Vargtimmen är ett intressant fenom,en. Saker som känns katastrofala och domedagslika under denna period kan framstå som bagateller under övrig tid på dygnet. Notera och reflektera skall du se, det är väldigt intressant.
    Önskar dig lycka till
    Islandgirl

  15. Fy vad jobbigt! Men jag tror dock inte det är Nattskräck du lider av. Inte som jag förstått tillståndet iaf. Min lille son har nattskräck, och det är något annat, en annan dimension på det hela. Det är tydligen något neurologiskt. Man vaknar inte, och är inte kontaktbar. Det verkar nästan som en fysisk smärta/ fasa och det är dessutom som om han har lite kramper. Men hemska mardrömmar kan var nog så illa. Hoppas det blir bättre!

  16. Oh, i’m so sorry to hear that. I had Horror dreams in Times having a lot of work. Perhaps you Need more silence. But i know c. G. Jung a an d Sigmund Freud wrote about dreams an d their meanings . Also you can manage your dream. You have to remember the dream and give them an other Story. You have to remember this again and again. One time you are Abel to Act in the Dream like your Storyboards in your mind.

  17. Fy vad jobbigt! Men jag tror dock inte det är Nattskräck du lider av. Inte som jag förstått tillståndet iaf. Min lille son har nattskräck, och det är något annat, en annan dimension på det hela. Det är tydligen något neurologiskt. Man vaknar inte, och är inte kontaktbar. Det verkar nästan som fysisk smärta/ fasa och det är dessutom som om han har lite kramper. Men hemska mardrömmar kan var nog så illa. Hoppas det blir bättre!

  18. Hej! Jag hade nattskräck som barn i flera år. Det visade sig vara en biverkning av en medicin. Så fort mina föräldrar fick reda på att det kunde vara en biverkning byttes min medicin och det försvann. Hoppas du hittar orsaken vad det än är så att det går över för dig! Tack för en fin blogg!

  19. Vet precis hur det är… Lider nog av en grav variant an nattskräck. Min startades av en medicin jag åt som skulle hjälpa mig att bli trött under en period då jag var livrädd för att somna. Nattskräck beror på att man går för snabbt ner i djupsömn vilket gör att kroppen inte hinner med, vilket kan skapa panikkänslor. Jag handlar ofta i ett tillstånd där jag inte tror att jag kan andas eller så tror jag att något av mina barn inte kan andas. Jag skriker i panik och vaknar i ångest och med extremt hög puls. Min man har lärt sig att vara lugn mot mig och få mig att komma tillbaka verkligheten. Nattskräcken blir värre i stressiga perioder, vid sjukdom och PMS. Skulle gärna slippa detta och tar emot alla tips som finns! En sak som hjälper ganska bra är att lyssna på avslappning vid sänggående.

  20. Du har så stilrent,lyxigt och fint inrett hem. Brukar drömma mig bort när jag tittar i din blogg. Alla dina fina saker. Och så är du en snygg morsa me på köpet 😉

  21. Min ena dotter lider av nattskräck och det är ingen höjdare:/. Jag tänkte fråga om dina snygg-snygga jeans, varifrån kommer de? Behöver investera i ett gäng nya nu i höst. Hoppas att du kan få hjälp (vi ger vår dotter Theralen när det är riktigt jobbigt, annars får ingen i familjen sova). Kram

  22. Hej Petra! Vilken storlek har du på dina fina skjorta? Hoppas dina sömnproblem snart är över.. Jag tycker att kamomillte kan hjälpa ibland. Kram & hoppas du sover gott inatt!

  23. Hej!
    Det har med dina mardrömmar, återkommande, som jag förstår att de är:
    Jag går i en sömnskola just nu som man anordnar via Företagshälsovården eftersom numera är så vanligt med sömnproblem. Ett av tipsen jag fått är att, när man vaknat mitt i natten av en mardröm, genast skriva ner mardrömmen. Vad den handlade om i lite korta ordalag och sedan – skriv ditt egna slut på drömmen!
    För mig fungerade det på riktigt!!! Och det är precis bara denna veckan jag varit ”mardrömsfri” från att tidigare haft dessa mardrömmar i princip varje natt… Verkligen värt att prova! Lycka till!

  24. Det är intressant med ”nattlivet” tycker jag, fastän det kan vara jobbigt ibland så tror jag man kan lära sig mycket av det om man stannar upp och reflekterar över det som händer… De flesta jag haft kontakt med som har nattskräck har varit barn + några vuxna som upplevt det som biverkning av medicin ( bl.a. min mormor som till slut inte vågade sova 🙁 ). Oavsett om det är nattskräck eller mardrömmar man har på natten så tror jag att avslappning o. meditation är bra, liksom att se över sin sovmiljö, och att om man försöker dämpa ångest på ena hållet så kommer det ut på något annat håll, d.v.s. jag tror att det bästa är att försöka möta rädslan för att kunna komma vidare. Tror mycket väl Din nattskräck kan hänga ihop med flygrädslan, såsom Din väninna menade…

  25. Hej Petra! Med såna nätter förstår jag att du är en väldigt seg mamma. Jag har också perioder av sämre sömn, oftast orsakat av stress. Drömmer då ofta otäcka saker och varvar med att sova stenhårt och vakna pga drömmar. Morgonkomat är ingen lek=( Jag vill tipsa dej om mindfulness, kan låta flummigt jag vet! Men Mindfulnessappens meditationsprogram hjälper mej att slappna av och varva ner både knopp och kropp innan jag somnar. Då sover jag oftast betydligt lugnare! Värt att testa! Hoppas det kan vara nåt även för dej!

  26. Det du beskriver är INTE nattskräck, snarare vanliga mardrömmar! Otäcka – ja, men som sagt inte nattskräck. Nattskräck är betydligt svårare och förekommer framförallt hos barn och psykiskt sjuka personer. Hoppas hur som att du blir av med dina mardrömmar!

    1. Jo det är nog nattskräck men jag vill inte vara så detaljerad i mitt inlägg så det kanske är lätt att tro något annat. Jag är ju vare sig barn eller psykiskt sjuk men det jag har nu, typ flera ggr varje natt, är följande ”symptom”: Jag sätter mig tvärt upp i sängen och skriker ”Nejnejnej!” alt ”Jag dööör!”. Jag är då kallsvettig, pulsen går i 200 och är absolut livrädd och det är exakt lika varje gång (Vädligt ofta har jag tappat känseln i armar och händer också och jag tror jag är förlamad) Allt är över på ett par minuter och jag minns ingen mardröm bara en förnimmelse paniksituation där jag liksom ”dör på det ena eller andra sättet precis när jag vaknar”, oftast väldigt dramatiskt och det är så hemskt otäckt och verkligt just då. Sen kan jag somna om igen efter ett par minuter när pulsen gått ner och när jag har skakat av mig den där känslan. Såå segt och jobbigt är detta sömnproblem.

      1. Fast du beskrev ju vad mardrömmarna kan handla om? Det hela kan mycket väl vara hormonrelaterat, du är väl runt 43 nu(?) o saker börja ändras i kroppen. OBS! Detta är ingen förolämpning, utan bara en möjlig anledning. Kan även hända vid menscyklerna som andra nämnt. Har någon läkare givit dig diagnos nattskräck? Om detta händer varje vecka hade nog iaf jag sökt hjälp professionellt! =Z Annars är nog mardrömmar en del av livet, som kan komma i perioder!

        1. Jag är 42 och nej jag är inte i klimakteriet om det är det du menar;) Jag minns inte någon mardröm med handling utan mer en supersnabb paniksiutation av typen världen sprängs eller jag faller från ett stup och jag dör. Inga trevligheter direkt och jag vet ju vad mardörmmar är och även att det är en del av livet:)

          1. Hej P! Nej, självklart är du inte i klimakteriet än, men däremot övergångsåldern, börjar ju efter 40, saker i din kropp förändras redan nu, och hormoner kan verkligen ställa till det! =P

          2. Nu är du nog fel ute Erika (eller Fia eller vad du nu heter – vet ju att du ofta pikar mig för att jag ska bli lite extra happy ibland!;) Övergångsåldern är väl samma sak som klimakteriet och där brukar man hamna mellan 48-50+åldern?Ja saker händer i våra kroppar under alla åldrar men jag har inga tecken på varken värmevallningar eller svettningar och inga andra symptom som visar på minskad östrogen (snarare tvärtom;)

          3. Nej Petra, klimakteriet börjar i 40 årsåldern och är inte samma som klimakteriet, det är då mensen upphör. Men övergångsåldern börjar som sagt många år innan dess, det är ju därför det blir svårare o svårare att bli gravid över 40+, för att kroppen håller på att ändra sig. Vet inte varför du blir så irriterad faktiskt. Denna period innebär bl.a sömnsvårigheter och det är inget konstigt med det.- Det händer oss alla!

          4. Du har nog tyvärr fel på flera punkter här så du får kanske läsa på lite mer om ”menopaus och annat” tror jag, så du inte tror fel menar jag:) Och nej jag är inte irriterad alls men jag vet ju faktiskt att du brukar pika mig här på Hofp (fast under olika namn då så klart;)

        1. Klimakteriet och övergångsåldern är olika namn för samma sak och klimakteriet/övergångsåldern får de flesta svenska kvinnor i 50 årsåldern. Mensen upphör vid sk menopausen när man är i klimakteriet och då är medelåldern 51 år. Bara så du vet:)

          1. Hej igen, jag menar verkligen inte att pika dig! Tycker inte det finns några pikar i det jag skrev? Men du har iaf rätt att klimakteriet o övergångsålder är samma sak. Det är vid menopause mensen upphör helt, så där har du ju rätt! Och det händer väl för de flesta kanske mellan 49-53, typ. Men övergångsåldern (klimakteriet) är en process som pågår i ca 10 år innan dess. Alltså rimligtvis börjar det vid 40+, eller hur! Och det här har ju inget med pikar att göra! Allla vi kvinnor hamnar ju där, många på mitt jobb är i den åldern, så det diskuteras ju en del, och vi lite ”yngre” (jag är som du) får ju höra från de lite äldre! =) PEACE!

      2. Här var jag lite sen på bollen märker jag, jag skyller på min förkylning… 😉 Klart att det är nattskräck, så som det låter på din beskrivning, fina Petra! Det är ju ganska vanligt hos barn men förekommer hos vuxna också. Man behöver absolut inte vara ”psykiskt sjuk”!!! (vad det nu är du syftar på med det, Sofia?). Jag inboxar dig lite om nattskräck å vad det kan bero på Petris – som sagt, inte ovanligt men väldigt obehagligt. Varm kram snyggaste pinglan, oavsett hur mycket eller lite du sovit – amazing!! <3

  27. jag lider av exakt samma problem!! jag är inte en särskilt ängslig person: spindlar och kackerlackor tar jag med händerna. men att flyga: nära dödenupplevelse! detta är numera under kontroll eftersom jag har ett jobb som kräver att jag flyger varje vecka (men har fortfarande dödsångest i starten)
    mardrömmarna: i perioder har jag Stephen king-föreställningar i huvet flera gånger per natt. jag drunknar, störtar med flygplan, blir innebränd, blir jagad av psykopat etc etc.. har testat det mesta utan resultat. har blivit tipsad om att man kan lära sig kontrollera sina drömmar men det verkar vara ett jätteprojekt som jag ännu inte hunnit ta tag i.
    en grej som jag kört senaste månaden är att ha ett armband med ametister runt handleden (man kan ha rosenkvarts eller annan helande/lugnande sten). man kan även ha stenen under huvudkudden. dessa finns att köpa hos alla flum/new ageaffärer eller på nätet.
    jag har ännu inte drömt en enda mardröm! det kan vara en slump. det kan vara kristallmagi. men troligtvis är det psykologiskt: att jag känner mig trygg för att jag har hittat ett botemedel
    testa det!
    puss

  28. Uuuh dryyygt…
    jag tror jag har ngt liknande..Periodvis så vaknar jag och sätter mig upp för att se 1000 stora svarta spindlar som krälar ner för väggen. Jag är vaken men hallucinerar saker i rummet. Det kan vara någon som står framför mig, eller kryp i sängen. Jag kan tända lampan för att borsta bort krypen och pratar med min sambo om det innan jag inser att det inte är något mer än en dröm. En gång kastade jag mig ur sängen och sprang ut i hallen och gömde mig. Min sambo ropade efter mig att jag skulle komma tillbaka. Aldrig i liiivet, gastade jag hahha. för att sen inse att det är en dröm.
    Det verkar vara högst kvinnligt det här 🙂
    Kraaam!

    1. Exakt detta händer mig också! I perioder vaknar jag varje natt av att jag upplever att tusentals spindlar trillar ner från taket eller kryper ner för väggarna. Hur många gånger som helst har jag sprungit ut från sovrummet i panik. Råkar halvt skrämma ihjäl min man när detta händer!

  29. Det finns något som kallas ’drömparalys’. Något jag själv varit med om otaliga gånger och upplevs lika skrämmande varje gång.
    MA

  30. Prova regressionsterapi det kan hjälpa mot både migrän och ta bort din rädsla över saker i livet.

  31. Snälla,blev kär i skjortan din:)vart är den ifrån.//Med vänlig hälsning, Nills

  32. Har också råkat ”vakna” av att jag stora spindlar kräla omkring, jättehemskt! Är väl när man är i gränslandet på att vakna. Det kan bero på stress har hört. Händer mest när jag har mycket omkring mig och är stressad.

  33. Härliga Petra!
    Nattskräck är fasansfullt jobbigt för både den som drabbas men även för familjen. Du har säkert bra koll på situationen men vill bara uppmuntra dig att ta läkarkontakt om du inte gjort det. Många gånger kan man hjälpas av Theralendroppar för att bryta toppen av ”skovet” Ibland bör man även göra EEG för att undersöka hjärnaktiviteten för att klargöra om det finns ökad aktivitet. Kunde skriva mer men det bästa är ju ändå en bra läkarkontakt! Kramar till dig fina❤️

  34. I love your table setting! Such a nice home.
    About the sleeping problem, I have this too. Not always, but when I have a lot of stress. I can handle the day, but at night everything is getting processed, if I will or not. This would be less a problem if I would not have a big problem with falling asleep again. It is always bad to wake me up during the night. I will need an hour to sleep again and the next day is horror. Very unpleasant also if I dream the same ugly dream for weeks every night. I would try to reduce stress and spend some gadget and tv-free time before going to sleep.
    At least one hour or more. Maybe also to walk on fresh air before sleeping. You could also learn breathing relaxation techniques and practice this before going to sleep 🙂
    If nothing helps in the next weeks, just two or three visits to the psychologists can work wonders. You can learn there how to handle the problem and which techniques help.

  35. vår dotter hade nattskräck i nästan 7 års tid. Vi kom på tricket att låta henne somna och efter cirka 45 min – 60 min ta upp henne och låta henne kissa. Det var precis som dt bröt mönstret. I övrigt är det som de flesta säkert redan skrivit; det växer bort. I dotterns fall upphörde det runt 10 års åldern. Hon gick dessutom i sömnen också så vi hade full aktivitet….. Kram jess

  36. Hej!
    Tack för en bra och intressant blogg!
    Jag är nyfiken på vart skjortan du har på dig kommer ifrån? Märke?

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg