MIN TOLKNING AV MAX FACTOR CELEBRATING PART II

. . 
.
.
.IMG_3348-7
..

Untitled-2

.

.

.

.

Hello vänner!

.

.

.

.

Ja idag har kan jag åter igen den stora glädjen att presentera en ny make-up look i samarbete med inga mindre än Max Factor! Som ni ser så är skönhetsikonen denna gång ingen minde än självaste Marilyn Monroe. När jag fick månadens make-upkit och redan på vem och vilken stil jag skulle tolka så tänkte jag ”kuuuul!” och även ”herreguuud, hur ska j a g nu fixa detta”:) Marilyn Monroe-looken är ju så tydlig och speciell och ganska så långt ifrån min vanliga stil (och förutsättningar) så jag funderade verkligen på hur jag skulle göra detta till en egen inspirerande snygg ”2014-variant” som ändå känns rätt och doftar väldigt mycket 40-tal.

.

.

Så, efter lite inspirationssökande och funderingar så skapade jag helt enkelt 40-talslooken efter eget tycke och smak och min stil…

,

,

    BTS_Gwyneth Paltrow_1940s look inspired by Marilyn Monroe 3

 .

.

Max Factorsteamet har ju så klart gjort sin tolkning av ikonen och som i hela Celebrationkampanjen är det vackra Gwyneth Paltrow som är modell (Tycker presonligen att hon är såå söt på dessa bilder)

 .

 ,

,

IMG_3624 .

.

I mitt ”Fab-fortieskitt” ingick detta: All Day Flawless Foundation, Creme Puff i Translucent, Flawless Perfection Blush i Natural Glow, Masterpiece Colour Precision Eyeshadow i Pearl Beige, Colour Precision Eyeshadow i Coffee, Clump Defy Mascara i Black,Colour Elixir Lipstick i Bewitching Coral och Glossfinity Nail Polish i feminina Cute Coral.

.

.

  . .

MM10

 .

.

Precis som när jag tolkade Brigitte Bardot så letade jag även denna gång efter inspirationsbilder. Här ovan ser nu en ganska tidig och mycket söt sådan från Marilyn Monroes karriär.

.

.

,

IMG_3237-2 .

.

IMG_3229-2

.

.

Så satte jag igång med min look. Basen är viktig i fyrtiotalslooken a la Max Factor och den ska var mjuk och matt och diskret med både foundation och ”Creme ”Puff-powder”. Pudret är viktigt för att minimera alla blanka partier.

.

.

.

MM=

.

.

.

. . På g att bli fabulous glamourös diva a la Marilyn Monroe! Det finns flera viktiga steg enligt Max Factor för att skapa den rätta fyrtiotalslooken: .

.

..

1. Jobba in en fetfri bas med All Day Flawless Foundation. Applicera med borste för maximalt jämnt resultat med särskilt fokus på T-zonen. Målet är en diskret bas som framhäver ögon och läppar .

2. För att matta ner glans och få din foundation att hålla extra länge, pudra försiktigt med Creme Puff i Translucent över hela ansiktet. .

3. Den feminina 40-talsflärden får du genom att framhäva kindbenen med Flawless Perfection Blush i Natural Glow. Börja med mjuka svep med en borste och bygg försiktigt tills du får den rätta ”effekten”

..

4. När du lägger ögonmakeupen så skar fransarna stjäla hela showen. Lägg Masterpiece Colour Precision Eyeshadow i Pearl Beige vid inre ögonvrån och längs övre fransraden. Sudda försiktigt med fingret. Med den mörkare nyansen av Colour Precision Eyeshadow i Coffee framhäver du ögonformen. Använd en borste och överdriv formen lite vid yttre ögonvrån

..

5. Looken komplettras med polerade, perfekta fransar med massa volym. Rätta stuket får du med Clump Defy Mascara i Black. Lägg flera lager och lite extra på de yttre fransarna för en look som andas 40-talsglamour. .

.

6. Definiera läppkonturen med penna och måla läppytan med Colour Elixir Lipstick i Bewitching Coral (Älskar den färgen!) För exakt precision, använd en liten borste och bygg upp färgen gradvis för den riktigt färgmättade looken.

.

7. Glöm inte naglarna. Den sista touchen är nog så viktig och måla naglarna med Glossfinity Nail Polish i feminina Cute Coral.

. . . . .
.
.
.IMG_3299-4. ..
.
.IMG_3296   .

.

..

Fyrtiotalslooken ”enligt moi” är klar! Jag tänkte mig en lite festligare look som passar för tex en utekväll med vännerna med illröda läppar och förföriska ögon med ”sängkammarblick”. Till den make-upen valde jag en frisyr med lockat och nålat hår och till det sen ett par jeans, lös kritvit skjorta, svarta pumps  och rejält med bling-bling i öronen för att får rätt känsla (och jag skulle nog skippa ”mouchen” då men den fick sitta med där på picsen för att bilderna skulle bli liiite mer ”Monroeiga”) Sen var det bara att posa riktigt ordentligt på det där klassiska och lite flickiga-förföriska-överglada-sexiga-nyvakna-bita på händernasättet:)

.

.

Filmis (1 av 1)-2 copy

.

...

.

Om ni nu kanske gillar denna nya look som jag skapat får ni så hemskt gärna rösta på denna också för det är nämligen så att Max Factor (precis som förra gången) just nu har en Facebooktävling där man kan rösta på oss utvalda Max Factorbloggares tolkningar varje månad. Röstar gör du här och jag skulle så klart bli väldigt väldigt gladom du vill rösta just på mig, om jag nu är din favorit och du gillar min tolkning bäst så klart:)

.

.

.

Yes, det var månadens ikoniska look made by Max Factor och jag och jag hoppas verkligen ni gillar. Nu blir det åter igen så spännande att se vad det blir för stil som ska tolkas nästa gång…

.

.

.

.

KRAM

.

.

.

.

.



44 kommentarer till “MIN TOLKNING AV MAX FACTOR CELEBRATING PART II

  1. Underbart! Vilka vackra bilder och du ser ju amazing ut! Verkligen härligt inlägg, duktiga du =)
    Kram och fin lill-lördag!
    Catta

  2. Wow, så fine bilder! 🙂 Gøy med litt mandre innlegg.
    Og så enkel og fin skjorte du har på deg. Hvor er den fra?

  3. Gjorde Bolognesen igår….oh my vad underbar!! Värt 2 timmar på spisen verkligen. hade i en skvätt mustigt rödvin oxå. Barnen åt som tokar trots rotselleri!!!
    Varm kram

  4. SÅ HIMLA SNYGGT!!! Älskar din tolkning av Marilyn, och du klär verkligen i looken! <3

  5. Gillar de här inläggen tokmycket. Så kul att se hur du tolkar temat. Supersnyggt och full poäng den här gången också.
    Kram Linda

  6. Jamen wow! Snyyyygggt fast jag kan tänka mig att stilen är lite utanför din comfort zone 🙂

  7. Du är verkligen underbar! Aldrig att jag tröttnar att kika in på din sida så fortsätt gärna att bjuda på dig själv 🙂 Började följa din blogg för ett år sedan cirka och läser den nu dagligen. Jag är egentligen inte så mycket för glitter och glam, kanske mycket för att jag aldrig vågat ta plats på det sättet. Jag har snarare tonat ner mig. Tack för att du inspirerat och väcker kvinnan i mig!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg