VEGGOBOLOGNESE TILL MIDDAG

.
.
.
.

IMG_4414
..

.

Voila – vegetarisk köttfärssås med spagetti!

.

.

.

.

Bonjour amies!

.

.

.

Yes som jag nämnde igår har vi nu alltså kickat igång, för vår del lite annorlunda, matvecka här hemma då vi bara ska äta vegetariskt! Stooor utmaning i vår familj måste jag säga, då vi äter ganska mycket kött och fågel och ganska lite ”bara grönt”. Så är ju även två av fem här i vår la familia väldigt kräsna när det gäller typ all mat och den får inte smaka för annorlunda, då blir det genast lite protester (eller kanske lite mer än lite protester:) Så, jag har nu alltså tänkt laga mat som är och smakar som precis vanligt men som alltså är helt veggo och jag kickade igång med en middagsrätt vi äter väldigt ofta nämligen Pasta Bolognese (eller ja köttfärssås med spagetti)
.,

..
.
..
.IMG_4393-2

.
.IMG_4404
.
.

.
Gjorde min köttfärssås som jag brukar men använde Hälsans Kök vegetariska färs istället för nötfärs. Fräste den med lök och vitlök, tomatpuré och en hel del god olivolja. Hällde i goda konservaerade tomater på bruk (det är verkligen skillnad på olika märken så prova dig fram) Kryddade sen med pizzakryddor och salt och peppar och adderade kärnfria oliver och det blev såå gott. På riktigt alltså! Bea gav tummen upp och det ger hon inte för vad som helst kan jag lova. Ingen märkte någon som helst skillnad:)

.

.

.

.

IMG_4418.

.

Mums enligt vår största matkritiker här hemma!

.

.

.

Får se vad vi ska hitta på och äta för något vegetariskt här näst som förhoppningsvis gör samma succé…

.

.

Ha nu en fin dag!

.

.

..

KRAM

.

.

.

Inlägget är i samarbete med Hälsans Kök

,

.

11 kommentarer till “VEGGOBOLOGNESE TILL MIDDAG

  1. Så roligt när man gör nått nytt och dom små äter utan protest och tom gillar det man gör!
    Här hemma blir det dock ”klassisk” köttfärssås med spagetti…jag brukar även ha i bacon och riva ner champinjoner (dom små äter inte svamp men river jag det så ser dom den inte och jag får den goda smaken) sen så kryddar jag upp den med lite sambal så den blir lite rökigare – det gillas här hemma!
    Take care…

  2. Testa vitkålsgratäng med vegetariska biffar av potatis och bönor! Det är supergott och biffarna ser ut som ”riktiga” eftersom de blir mörkröda i färgen av kidneybönorna 🙂

  3. Vad kul att ni provar vegetariskt hela veckan! Här hemma äter 2 av 5 vegetariskt (1 är barn) & jag brukar försöka göra så lika middagar till hela familjen som möjligt,alltså vegetariskt & vanlig middag! Prova tex korv stroganoff ,vegetarisk snitchel & potatisklyftor,hamburgare med bröd m.m !!! Går hem även hos barnen 🙂

  4. Eftersom jag är vego sen 20 år tillbaka så kan jag slå ett slag för (barnvänligt) och nästan som vanligt

  5. Jag vill också säga förlåt eftersom jag gick på väldigt hårt igår och uttrycker mig inte alltid ödmjukt. Man kan uttrycka sig ödmjukt och ändå framföra sin åsikt.
    Frågan är känslig för mig.
    Kram Åsa

  6. Bra inspiration Petra. Vi har också sagt att vi skall ta oss i kragen att äta mindre kött, nä inte för djurens skull tyvärr utan för hälsan och miljöns 🙂 …. Tänkte då mer fisk och soppa men det här var ju en bra idé. Tack! Skall testa.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg